ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:217/428)

Ciasto marchewkowe z truskawkami i galaretką / Carrot Strawberry Jello Cake 93

marchewkowe z truskawkami i galaretką. Krem do ciasta przygotowałam na bazie kremowego serka i masła - to typowy dodatek do klasycznego ciasta marchewkowego. Do galaretki sprawdzą się dobrze inne owoce, które pasują do cynamonu - pyszny będzie dodatek brzoskwiń czy bananów. Wierzch będzie też smaczny bez galaretki, z samym kremem i owocami. Smacznego:) na blaszkę o wielkości 35x24 cm (lub troszkę mniejszą(...)ubić z cukrem na jasna masę, wlać olej, zmiksować. Dodać odciśnięte jabłka i marchewkę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bakaliami i przyprawami. Delikatnie wymieszać (tylko do połączenia; gdyby ciasto było bardzo gęste, dolać kilka łyżek mleka), przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min w 180 C. Wystudzić. Przygotować krem: zmiksować serek z masłem, wanilią i cukrem

Lekcje w kuchni
TOFURNIK 191

szczególnie osoby, które nie są weganami, aby wypróbowały ten przepis - zmieni on Wasze spojrzenie na zdrową dietę. Przekonacie się, że ciasta mogą być mniej kaloryczne, zdrowsze a przy tym pyszne! Składniki: Spód: ok. 100 g suszonych daktyli 2 banany 2 szklanki płatków owsianych ok. 50 g amarantusa ekspandowanego  1 łyżka oleju kokosowego Masa: 500-600 g tofu(...)wodą i odstawiamy na ok. 30 min. Banany blendujemy. 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy na miałko, pozostałe 0,5 szklanki zostawiany niezmielone. Daktyle odsączamy z wody, dodajemy do bananów i blendujemy razem z olejem kokosowym na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy zmielone i całe płatki owsiane oraz amarantusa ekspandowanego i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki "Na Bogato" 147

czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, następnie posypię je: sezamem oraz krojonymi w kostkę brzoskwiniami  i bananem. Następnie wykończę bitą śmietaną z mleka kokosowego. Na patelni równomiernie rozprowadzamy olej  (ja robię to pędzelkiem) i rozgrzewamy ją. Już na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażmy kilka minut z każdej strony. Mi najlepiej smakują lekko podsmażone naleśniki,  które

IzaGotuje
Tort Urodzinowy Psi Patrol 125

stopniowo żółtka oraz porcjami suche składniki, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i pieczemy w 180 C około 45 minut. Biszkopt studzimy a następnie przekrawamy na pół. Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody i studzimy. Do tężejącej galaretki wrzucamy pokrojone cienko banany i taką tężejącą masę wylewamy na blat biszkopta. Żelatynę rozpuszczamy

Zainspirowana w kuchni
Dżem rabarbarowo-bananowy. 172

szczęście jego smak miło mnie zaskoczył. Będzie wspaniałym dodatkiem do naleśników, do przekładania ciast, ale mi się teraz marzą gofry z bitą śmietaną i z takim właśnie dżemem... Składniki na dżem rabarbarowo-bananowy 500 g umytego rabarbaru (nie trzeba obierać) 500 g bananów (już obranych) najlepsze są mocno dojrzałe, takie z czarnymi kropkami na skórce 200 g cukru (lub więcej

Rozpustne gotowanie
Śniadaniowe placki bananowe, zdrowe śniadanie na słodko bez dodatku cukru 110

minut Po tym czasie dolać tyle wody, aby uzyskać konsystencję gęstego jogurtu Porcje ciasta wykładać na rozgrzaną patelnię (ja smażę na suchej teflonowej) i smażyć na małym ogniu z dwóch stron pod przykryciem  Ja podałam placki z serkiem wiejskim, wiśniami i bananem

HealthyCreations
Placki sernikowo-bananowe 166

szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego domowego (tylko jeśli uznacie, że całość jest mało słodka) W misce rozgniatamy banany, wbijamy jajka i dodajemy twaróg oraz ekstrakt z wanilii. Całość mieszamy, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Mieszamy i próbujemy, jeśli ciasto wydaje się Wam mało słodkie - dodajcie cukier. Ciasto jest dosyć gęste, ale jeśli wolicie cieńsze placuszki, to możecie(...)łyżki ciasta, co daje 3 placki. Dzięki proszkowi do pieczenia podczas smażenia na powierzchni placków powinny pojawić się bąbelki, to znak, że należy je przełożyć na drugą stronę. Kontrolujcie moc gazu, gdyż placki można łatwo przypalić. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 grubszych placków. My najbardziej lubimy jadać te placuszki z masłem orzechowym - banan i masło orzechowe to chyba nasze

Cooking Monster
Crumble z rabarbarem i bananami 121

rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, tak samo obrane ze skóry banany, mieszamy z brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi. Rozkładamy do ceramicznych kokilek. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi migdałami, dodajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta! Posypujemy grubo kruszonką owoce. Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku

Wanilia i Kardamon
Jakie zamienniki stosować, żeby nasze desery były mniej kaloryczne? 63

Fakt, że przechodzimy na dietę, nie musi już oznaczać całkowitej rezygnacji z deserów, wypieków, ciast czy lodów. Wystarczy nauczyć się przygotowywać je w domu, stosując zdrowe zamienniki kalorycznych produktów. W ten sposób nasze desery nie stracą na smaku, ale zdecydowanie stracą na kaloriach. Czym zastępować cukier? Oczywiście najwięcej kalorii w deserze dostarcza nam cukier. Popularnymi zamiennikami są miód, syrop(...)tylko dzięki zamiennikom, ale również dzięki owocom. Na diecie warto wybierać desery, do których możemy dodać dużo owoców. Im więcej truskawek, bananów, malin, gruszek czy borówek, tym mniej możemy użyć cukru. Mogą to być tartaletki owocowe , koszyczki z ciasta francuskiego z owocami, owoce zapiekane pod lekką kruszoną. Takie desery nie zrujnują naszej diety, ale zaspokoją głód na coś słodkiego. Ważne

Słodkie okruszki
Ciasto bananowo-jogurtowe z rabarbarem 61

Sezon na rabarbar w pełni, więc trzeba to wykorzystać! Podsuwam pomysł na przygotowanie ciasta bananowo-jogurtowego z rabarbarem! Składniki: 2 jaja 50ml miodu wielokwiatowego 40ml oleju rzepakowego  100g banana bez skórki 100ml jogurtu naturalnego  100g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850 100g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g obranego rabarbaru Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z miodem na puszystą

Truskawkowa Fiesta
Brownies BEZ - bananowe i wegańskie... 86

używasz holenderskiego, alkalizowanego kakao zamień sodę na proszek do pieczenia) 1 łyżeczka sody (proszku do pieczenia przy holenderskim kakao) 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki soli mokre 1 szklanka zgniecionych bananów (2 bardzo dojrzałe) 1/4 szklanki syropu klonowego 1/4 szklanki cukru kokosowego lub brązowego 1 łyżka zaparzonej kawy albo mlekopodobnego napoju roślinnego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/3 szklanki masła orzechowego - ulubionego(...)180stC. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W sporej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.  W osobnej misce wymieszaj zgniecione banany z resztą mokrych składników. Wlej mokrą mieszankę do suchej, szybko zamieszaj na w miarę gładkie ciasto i wmieszaj orzechy, jeśli używasz. Przelej do przygotowanej foremki i piecz okolice 30 minut - patyczek wetknięty w środek ciasta powinien być czysty

Lejdi of the house
Szarlotka z bezą i kruszonką 96

smakuje rewelacyjnie. Szarotka z bezą to królowa wszystkich jesiennych ciast. Kruche maślane ciasto pokryte warstwą pysznych soczystych jabłek, lśniącą leciutką  bezą i chrupiącą kruszonką sprawi, że zachwyci się nią każdy i będzie idealnym słodkim dodatkiem to popołudniowej kawy czy herbaty. Szarlotka z bezą i kruszonką: Składniki na ciasto kruche: 5 żółtek 420g mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)białka. Całość posypujemy kruszonką z pozostałej części ciasta. Kruszonkę można uzyskać za pomocą tarki, wystarczy zetrzeć zimne ciasto na najgrubszych oczkach. Szarlotka z bezą i kruszonką – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ciasto Murzynek – przepis tradycyjny Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl Smoothie z ananasem, bananem i pomarańczą Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami

Księga-Smaku
Ciasto bananowe bez pieczenia (z galaretką) 95

Ciasto bananowe bez pieczenia. Blaszka o wym. 24cm x 15cm. Składniki Herbatniki maślane ok. 20 sztuk Herbatniki maślano-kakaowe ok. 10 sztuk Mleko 3 szklanki (razem

Kulinarne Przeboje
Kruche ciasteczka bananowo-orzechowe (bez jajek) 99

Masło/margarynę oraz masło orzechowe z cukrem należy utrzeć na puszystą masę, a następnie połączyć z uprzednio poduszonym na puree bananem. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i całość wymieszać (najlepiej dłońmi) na jednolitą masę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania