ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:254/428)

Ciacha z truskawkami 225

dokładnie osuszone Przygotowanie: masło utrzeć z cukrem (blenderem) na gładką masę, dodać banana oraz esencję waniliową- dokładnie razem zblendować. Mąkę pszenną biała przesiać razem z proszkiem do pieczenia i solą do miski, dodać masę maślano-bananową, wymieszać. Powinna powstać taka kulka: Owoce drobno posiekać Dodać do ciasta razem z mąką pełnoziarnistą- delikatnie razem wyrobić. Wykładać ciasto łyżką lub uformować kulki

greenscarf
Ricottnik z bananem i biszkoptami 105

Ricottnik to nie znana nazwa ciasta?! Otóż nie! To po prostu sernik, ale z wykorzystaniem ricotty! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 20 ml oleju rzepakowego 250 g ricotty 100 g banana 40 g budyniu śmietankowego 80 g okrągłych biszkoptów 10 g wiórków kokosowych  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, budyń. Całość

Truskawkowa Fiesta
Owsiane gofry dyniowe 142

gładką masę. Potrzebna Ci szklanka puree. Banana rozgnieć na papkę. Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W misce wymieszaj banana, puree z dyni, żółtka, olej i mleko na jednolitą masę. Dodaj mąki, cynamon, proszek do pieczenia i stewię. Składniki wymieszaj za pomocą miksera na gładkie ciasto. Rozgrzej gofrownicę. Wysmaruj ją niewielką ilością tłuszczu. Nakładaj

Mango Papaja
Chlebek bananowo-kokosowy bez jajek 89

wypiek nie jest dosładzany cukrem, czy innym słodzikiem. Chlebek jest słodki tylko dzięki dojrzałym bananom. No i na koniec ważna informacja dla insulinoopornych – porcja chlebka ma niski ładunek glikemiczny, zatem smacznego także dla Was! Składniki (tradycyjna keksówka; 12 porcji): 4 dojrzałe banany, 100g mąki kokosowej, płaska łyżeczka sody oczyszczonej, łyżka siemienia lnianego, 2 łyżki sezamu, 4 łyżki oleju kokosowego(...)garnuszku. Następnie siemię lniane zalej gorącą wodą (1/5 szklanki) i odstaw by ziarenka napęczniały. Później banany rozgnieć widelcem. Dodaj do nich roztopiony olej kokosowy, siemię lniane oraz sezam. Wymieszaj. Na koniec dodaj wymieszaną mąkę z sodą oczyszczoną i ponownie wymieszaj. Przygotowane ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Chlebek piecz w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół

Natka Pietruszki
Placki jaglane z bananami 163

mleka 1 łyżka miodu szczypta soli 2 banany olej roślinny do smażenia Przygotowanie: W misce umieszczamy płatki jaglane, mąkę, mleko, miód i sól - mieszamy rózgą kuchenną Banany kroimy w kostkę i dodajemy do miski - mieszamy łyżką Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Smazymy placki z dwóch stron do zarumienienia - ok. 1,5 łyżki ciasta na 1 placek. Smacznego

Prosto z Kotła
MUFFINKI BANANOWO CZEKOLADOWE 147

Babeczki zrobiłam na podstawie przepisu na ciasto czekoladowo bananowe , jednak ze względu na braki w produktach musiałam trochę pokombinować. Wyszły przepyszne i bez zakalca. Polecam :) SKŁADNIKI NA 16 BABECZEK: 2 bardzo dojrzałe banany 1 jabłko 10 dag cukru (można dać więcej) 2 budynie czekoladowe po 40 g 1 łyżka kakao 12 dag mąki pszennej po 1 łyżeczce proszku i sody

Pani na deser
Bananowe placuszki z 2 składników (paleo, bez mąki i cukru) 154

solo. Polecam! (około 20 placuszków) 2 dojrzałe banany  2  jajka Opcjonalnie: tłuszcz do smażenia Banany należy rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkami. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się

Di gotuje
Muffiny cukiniowo-bananowe 186

słodkim kakao , proszkiem do pieczenia i sodą. 3. Jajka roztrzepać, dolać ole, jogurt i pogniecione banany. Następnie dodać startą cukinię oraz rodzynki. Wsypać składniki suche. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 4. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto, do wysokości 3/4. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 20 minut. Upieczone  wyjąć z blachy

kolorowotorcikowo
Białkowe placuszki bananowe bez cukru 207

kokosowy do smażenia śmietanka kokosowa do podania świeże owoce do podania (np. truskawki, czy jeżyny) * PRZYGOTOWANIE Banany zmiksuj w kielichu blendera wraz z jajkami, mąką, cynamonem, solą oraz odżywką białkową, jeśli używasz. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej po 1 łyżce ciasta w kilku miejscach, formując placuszki. Smaż je z obu stron na złoto-brązowy kolor. Gotowe placuszki bananowe

Food Square
Muffinki 142

ponownie zamieszaj całość. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu i swobodnie opadać z łyżki. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego. Formę do wypieku muffinek wyłóż papilotkami i szprycą napełnij je do wysokości 2/3 papilotki. Do moich muffinów dałam po truskawce i kawałki banana. Piecz przez 20 minut 175 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Muffiny są mięciutkie i pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Błyskawiczna sałatka owocowa 156

smakowita sałatka owocowa w wersji fit bez cukru, tylko z sokiem z owoców. Zamiast kawałka ciasta polecam zjeść miseczkę takiej sałatki owocowej. Wszelakich egzotycznych owoców Piotrek przywiózł mi całą masę, więc je codziennie jem coś innego. Ta błyskawiczna sałatka owocowa z banana, grejpfruta i świeżego ananasa wygląda bardzo apetycznie, jest bardzo smaczna, można ją przygotować kiedy spodziewamy się gości, albo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny bananowe z masłem orzechowym... 123

jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce rozgnieć widelcem banana, dodaj jajko, mleko i olej- całość wymieszaj. Mokre składniki wlej do suchych i połącz mikserem do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładaj na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła orzechowego i kolejną łyżkę ciasta. Piecz przez około 20-25 minut. Zostaw do ostudzenia

Lejdi of the house
Ciasto pomidorowe 169

smaku pomidorów. Przygotowuje się je w niecałe 10 minut bez czasu pieczenia. Polecam wypróbować kolejne warzywne ciasto! Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 łyżka karobu lub kakao 1/2 szklanki pomidorów krojonych z puszki 1/2 banana szczypta proszeky do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy wszystkie składniki. Za pomocą blendera ręcznego wszystko

Truskawkowa Fiesta
Kakaowe placki jogurtowe :) 187

oleju) przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj porcję ciasta, ok. 1 łyżka. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki.  Podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja wymieszałam pozostałą ilość jogurtu (50 g) z połową banana i miodem, w ten sposób powstała pyszna masa, idealna do przekładania placków

Zdrowie na języku :P
MUFFINY CZEKOLADOWO BANANOWE 174

pełnoziarnistej 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka sody szczypta soli   Wykonanie: w jednej misce banany rozgniatamy na papkę, dodajemy jajka, olej oraz cukier, mieszamy w drugiej misce mieszamy mąkę, kakao, sodę oraz szczyptę soli do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy , ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾ wysokości pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Chlebek bananowy 215

końcu nadszedł czas na wypróbowanie czegoś ze słodkich przepisów. Chlebek bananowy to w zasadzie ciasto bananowe, którego spieczona "skórka" przypomina chlebek. Słodkości nigdy nie za wiele, a że przygotowuje się go dość szybko - wypróbować trzeba było. Smacznego! Składniki: 3 dojrzałe banany 75 g rozpuszczonego masła 3/4 szkl. cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 szkl. mąki

psgotujemy
Muffinki Brownie z kaszy jaglanej 170

zostawiamy do przestudzenia. Orzechy włoskie mielimy w młynku do kawy. Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy: jajko, banany i zmielone orzechy włoskie. Wszystko blendujemy na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki (oprócz sezamu), wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek.  Ciasto będzie dość gęste. By ułatwić sobie zadanie, nakładamy łyżką którą przed nabraniem masy moczymy w zimnej

Szkrab Je Sam
Nie marnuj jedzenia - poznaj Taste&Share 199

możliwości jest wiele. Resztki warzyw - tzw. okrawki warto zamrażać i wykorzystać do gotowania bulionu. Przejrzałe banany to świetna baza do smoothi ( warto zamrozić nadmiar ) lub chlebka bananowego. Wychodzący z terminu jogurt z powodzeniem wykorzystasz do muffinek, a maślankę czy śmietankę - do ciasta naleśnikowego. Aplikację Taste&Share, jak i wiele pomysłów na wykorzystanie tzw. "domowych resztek" żywności, poznałam uczestnicząc

kolorowotorcikowo
Dwukolorowy sernik na zimno 186

Jestem zachwycona tym ciastem. Smakuje rewelacyjnie. Przepis udostępniła mi Magdalena , która prowadzi bloga "Domowa cukierenka" Polecam wszystkim smakoszom serników . Praktycznie ściągnęłam wszystko od początku do końca , zmieniając wierzch z bananów na borówki :) Tortownica : wymiary : średnica 26 cm Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia : 170 C   Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/4 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1/4 szkl. kakao

Różne smaki w kuchni
Brownie z fasoli dla alergika 215

cukru, bez mąki, bez całych jaj (tylko żółtka), bez kakao. Wilgotne, słodkie dzięki daktylom, rewelacyjne ciasto fit. Moje dzieci zajadały się ze smakiem, nawet mąż stwierdził, że "może być" :) Polecam wszystkim alergikom oraz osobom na diecie.  1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 4 żółtka 0,5 szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 245

ryżowych 50 g oleju kokoswego banan  Płatki ryżowe drobno mielimy na mąkę, np. w malakserze. Banana miksujemy na gładkie puree. Olej kokosowy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy

Kuchnia Ellie
Czteroskładnikowe pancakes proteinowe 166

jajko 30 g odżywki białkowej 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 banan Przygotowanie: Rozgnieść obranego banana widelcem, dodać jajko, odżywkę i płatki. Dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok. 5 minut, aby płatki namiękły. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładać łyżką niewielką ilość ciasta. Smażyć ok. 1 minuty. Gotowe pancakes podawać ze świeżymi owocami, jogurtem, twarożkiem, wedle uznania. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Owsiane placki z czereśniami - bezglutenowe :) 172

dodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą.  Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę.  Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców i banan

Zdrowie na języku :P
FIT tarta owsiano-kokosowa z kiwi 225

płatków owsianych 2 banany 50 g oleju kokosowego nierafinowanego Płatki owsiane drobno zmielić, np. w malakserze. Banany zmiksować na gładkie puree. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.  na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego

Kuchnia Ellie
Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 134

szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy i na dżem wyłożyłam kolejne, dwie łyżeczki ciasta. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika

nietadieta
korzenne leniwe kokosowe 204

wodą, wrzucamy do niego laskę cynamonu i gwiazdki anyżku, trzymamy na małym ogniu twaróg bledujemy z bananem i białkiem do zblendowanych składników dodajmy wiórki, cynamon i mąkę. Całość dokładnie mieszamy Jeśli woda zaczęła się gotować, wrzucamy kluseczki do garnka (jedną łyżką nabieramy ciasto, drugą przekładamy je do wody) kluseczki gotujemy ok 3-4 min  odcedzamy i nakładamy na talerzyk

healthy dreams
Bułeczki gryczane na maślance. 204

plastikowej misce. Maślankę podgrzewamy, tak aby była letnia i przelewamy do blendera, dorzucamy pokrojonego w kawałki banana i miksujemy. Masło rozpuszczamy i przelewamy do maślanki i jeszcze chwilkę miksujemy. Kiedy masa w blenderze będzie już jednolita przelewamy stopniowo do suchych składników ugniatając ciasto. Kiedy już ugnieciemy ciasto (powinno być dość zbite) odstawiamy na 30 minut do ciepłego miejsca

Moje-pitraszenie
Pełnoziarniste knedle ze śliwkami krok po kroku 179

dojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę, mieszając dużą łyżką, gdy mieszanie będzie szło już opornie zagnieść ciasto na gładką masę, nielepiącą się do dłoni. Śliwki umyć i ostrożnie wypestkować, tak aby nie przeciąć całej

greenscarf

Proponowane wyszukiwania