jajko 30 g odżywki białkowej 1 czubata łyżka płatków owsianych 1 banan Przygotowanie: Rozgnieść obranego banana widelcem, dodać jajko, odżywkę i płatki. Dokładnie wymieszać. Całość pozostawić na ok. 5 minut, aby płatki namiękły. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładać łyżką niewielką ilość ciasta. Smażyć ok. 1 minuty. Gotowe pancakes podawać ze świeżymi owocami, jogurtem, twarożkiem, wedle uznania. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnidodaj pokrojone na pół czereśnie i delikatnie zamieszaj całą masą. Patelnie mocno nagrzej, wylej porcje ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie przewróć na druga stronę i smaż niecałą minutę. Dodaj ulubione dodatki, u mnie masło z nerkowców i banan
Zdrowie na języku :Ppłatków owsianych 2 banany 50 g oleju kokosowego nierafinowanego Płatki owsiane drobno zmielić, np. w malakserze. Banany zmiksować na gładkie puree. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na jednolite ciasto. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. na jogurtowe nadzienie: duże opakowanie jogurtu naturalnego
Kuchnia Ellieszklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy i na dżem wyłożyłam kolejne, dwie łyżeczki ciasta. Muffinki wstawiłam do nagrzanego piekarnika
nietadietawodą, wrzucamy do niego laskę cynamonu i gwiazdki anyżku, trzymamy na małym ogniu twaróg bledujemy z bananem i białkiem do zblendowanych składników dodajmy wiórki, cynamon i mąkę. Całość dokładnie mieszamy Jeśli woda zaczęła się gotować, wrzucamy kluseczki do garnka (jedną łyżką nabieramy ciasto, drugą przekładamy je do wody) kluseczki gotujemy ok 3-4 min odcedzamy i nakładamy na talerzyk
healthy dreamsplastikowej misce. Maślankę podgrzewamy, tak aby była letnia i przelewamy do blendera, dorzucamy pokrojonego w kawałki banana i miksujemy. Masło rozpuszczamy i przelewamy do maślanki i jeszcze chwilkę miksujemy. Kiedy masa w blenderze będzie już jednolita przelewamy stopniowo do suchych składników ugniatając ciasto. Kiedy już ugnieciemy ciasto (powinno być dość zbite) odstawiamy na 30 minut do ciepłego miejsca
Moje-pitraszeniedojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę, mieszając dużą łyżką, gdy mieszanie będzie szło już opornie zagnieść ciasto na gładką masę, nielepiącą się do dłoni. Śliwki umyć i ostrożnie wypestkować, tak aby nie przeciąć całej
greenscarfpieczenia. Do miski wsyp płatki, mąkę, kakao i sodę. Wymieszaj suche składniki i wlej mleko. Banany rozgnieć widelcem i wmieszaj w masę, dodaj też masło orzechowe i melasę. Na suchej patelni upraż wcześniej posiekane orzechy, które wraz z rodzynkami dodaj do ciasta. Całość dokładnie wymieszaj. Teraz z czekoladowej masy odmierz ciasteczka (ja robię to za pomocą zwykłej stołowej łyżki
Roślinna - blog wegańskiwszystko, mamy jeszcze nasze ukochane naleśniki , z mąk różnych, z dodatkami różnymi; mamy wegańskie ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem; mamy jaglankę (czyli kasza jaglana ugotowana na słodko z orzechami i owocami suszonymi, napiszę o tym wreszcie kiedyś); płatki zbożowe z bananami, szejki bananowe na mleku roślinnym , no i same banany , jak nie chce się nic robić ;) - 6 sztuk
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpłaska łyżeczka proszku do pieczenia - do nadzienia: aronia do deserów , suszona morwa , jagody goji, gorzka czekolada. Banana i gruszki obieramy i miksujemy za pomocą blendera. Łączymy wszystkie składniki, także mus owocowy i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładamy po 1 czubatej łyżce ciasta do każdej z foremek silikonowych. Jeżeli dodajemy jakiś składnik do nadzienia, nakładamy ciasto zakrywając spód foremki
Zdrowie na języku :Pmasło, cały czas mieszając. Następnie dolewamy rozpuszczoną czekoladę. Dodajemy pokrojone banany i znów mieszamy. Dosypujemy mąkę na cztery partie. Po każdej porcji mąki, miksujemy na jednolitą masę. Na końcu ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie łączymy z masą czekoladową. Najlepiej drewnianą łyżką lub łopatką. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. I wstawiamy
kulinarnyJaciast bez pieczenia jakie jadłam, jest przepyszne i bardzo proste do zrobienia. Już wiem, że to ciasto zagości w moim domu na stałe :) Przepis zaczerpnęłam z bloga Magiel kuchenny . SKŁADNIKI: 2 budynie bananowe z cukrem, 3 szklanki mleka, 200 g masła, 1 banan, 1 galaretka cytrynowa, kilka kropli soku z cytryny, ok. 12 herbatników ok. 16 biszkoptów okrągłych. Przygotowanie
Aga w kuchniJestem zachwycona tym ciastem. Smakuje rewelacyjnie. Przepis udostępniła mi Magdalena , która prowadzi bloga Domowa cukierenka . Polecam wszystkim smakoszom serników . Praktycznie ściągnęłam wszystko od początku do końca , zmieniając wierzch z bananów na borówki :) Tortownica : wymiary : średnica 26 cm Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia : 170 C Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/4 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1/4 szkl. kakao
Słodkości i nie tylkobidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Gdy tylko zobaczyłam przepis na to ciasto na blogu schokoladeinspirationen , od razu wiedziałam, że muszę je zrobić. Kojarzy mi się ono z jesienią oraz jej skarbami. Do oryginalnego przepisu dodałam jedynie suszone banany, które świetnie komponowały się z resztą składników. Składniki na blaszkę 22x24 cm: 1 szkl. cukru 1 szkl
Fabryka pomysłówzdarzają się upadki. To ciasto całe szczęście nie należy do "upadków", chociaż pora o której wczoraj zjadłam jeden kawałek tego cuda stawia wiele do życzenia, no cóż. Bananowe, słodkie, twarogowe... na dodatek dietetyczne. Czego chcieć więcej? A więc do dzieła. Składniki na formę keksową o długości 30 cm: 5 dojrzałych bananów 120 gram mąki orkiszowej(...)jednej misce rozgniatamy banany na papkę, dodajemy 2 łyżeczki stweii oraz miód i dokładnie mieszamy. Do drugiej miski przesiewamy mąkę orkiszową i kokosową wraz z sodą. Do bananów dodajemy jedno jajko, (płynny/rozpuszczony) olej kokosowy i dokładnie mieszamy. Dodajemy żurawinę, posiekane orzechy włoskie oraz mąki z sodą. Całość dokładnie mieszamy. Do mieseczki po mące wkładamy twaróg, jajo oraz dodajemy dwie
Mango Papaja