ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:266/428)

Ciasteczka jaglane z bananem i słonecznikiem, bezglutenowe 118

następnie gotujemy wg. przepisu, po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kaszy dodajemy mleko, miód i banana, blenderem miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, na przygotowane formy wyłożone papierem do pieczenia łyżką nakładamy małe porcje ciasta. Czas pieczenia ok. 20 - 25 minut, pod koniec formę przekładamy na sam spód, aby ciastka dobrze

Apetyczna babeczka
Migdałowo-karobowe batoniki orkiszowe. Zdrowe batoniki domowe. 109

opcjonalnie można zamienić na płaską łyżeczkę ciemnego kakao) 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem. Następnie wsypujemy całą szklankę płatków orkiszowych. Potem dodajemy miód, karob i pokruszone w dłoniach płatki migdałowe. Całość wstępnie mieszamy, po czym lekko zagniatamy ciasto ręką do dokładnego połączenia składników. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy naszą masę

Słodkie okruszki
Pączki bananowe 189

łyżeczki soli 1 łyżka cukru pudru (jeśli lubicie słodkie desery można dać trochę więcej) Banany zmiksować na puree (ja rozgniotłam widelcem). Dodać jajko i mleko, dokładnie wymieszać lub krótko zmiksować. Dodać sypkie składniki i ponownie wymieszać. Powinniśmy otrzymać dosyć gęste jednolite ciasto, konsystencją przypominające gęste ciasto na racuszki. Olej dobrze rozgrzać. Łyżeczką nabierać ciasto i wrzucać na rozgrzany tłuszcz (ciasto

Czerwień i błękit
koktajl na śniadanie 136

składniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia

Domowy Smak Jedzenia
Racuchy z bananami Ewy Wachowicz 136

miksera. Następnie dodać kefir i przesianą przez sitko mąkę wraz z sodą. Zmiksować do połączenia składników. Banany pokroić w bardzo cienkie plasterki (dzięki czemu przy obracaniu racucha nie będą wypadać) i dodać do masy, lekko wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i chochlą nakładać ciasto na racuchy (temperatura oleju nie może być zbyt duża, ponieważ racuchy zamiast rosnąć, będą się przypalać

Passions hobbies life
Marcepanowe ciasto ze śliwkami 111

zdobyczne. Trudno o coś nowego w kwestii ciast ze śliwkami, poszperałam trochę w książkach i upiekłam ciasto, które skromnie mówiąc zachwyca. Składniki: 250 g mąki pszennej 3 kopiaste duże łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml oleju roślinnego 3 łyżeczki (płaskie) proszku do pieczenia 2 banany 150 g cukru 200 g masy marcepanowej (standardowo występuje właśnie w takich opakowaniach, a w Lidlu

greenscarf
Chlebek dyniowy z żurawiną 176

jajka, dodaj olej, rozgniecione banany, puree i cukier. Zmiksuj wszystko dokładnie, w razie potrzeby rozgnieć jeszcze banany. Do suchych składników dodaj mokre, dokładnie wymieszaj. Dodaj żurawinę i ponownie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, foremkę wyłóż papierem do pieczenia i do niej wlej ciasto. Piecz ok. 50 minut

Corner With Recipes
pyszny krem bananowy 190

składniki: 2 dojrzałe banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
911. Orzechowa muffina, bo z masłem orzechowym. 167

    Orzechowo-bananowa kukurydziana muffina*;  z daktylami i malinami  *z masłem orzechowym, z mąki kukurydzianej  Boo kiedyś ciasto podobne upiekłam i

More food, love and dreams
CIASTECZKA OWSIANE 171

zostawiam   w całości. Wszystkie składniki dodaję do płatków owsianych. Jabłko i banana obieram, ścieram na tarce i  mieszam dokładnie z pozostałymi składnikami. Aby ciasteczka ładnie pachniały, do masy dodaje jeszcze 2 łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie mieszam.       Z powstałego ciasta formuję małe kuleczki, układam na blaszce wyłożonej  papierem do pieczenia i rozpłaszczam

Zdrowo i kolorowo
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 180

Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty!  Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły

SMYKWKUCHNI
Pomarańczowo-czekoladowe ciasto jaglane, bez glutenu 187

Pyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto. Pachnie piernikiem, pomarańczą... Niebo w gębie. Na dodatek zdrowe, bez glutenu... i można wyliczać jego zalety bez końca.     Składniki: szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 jajko 1 banan 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki jaglanej (lub zmielonej na mąkę kaszy jaglanej) 4 łyżki mleka (może być sojowe) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka stewii

Mango Papaja
Jaglanka z gruszką i imbirem, czyli lekkie bezglutenowe wegańskie ciasto. 208

odstaw na co najmniej 10 minut. W dużej misce zblenduj na puszystą masę banana, olej i cukier. Przesiej do tej masy mąkę z sodą oraz kardamonem. Wymieszaj, dodaj zakwaszone mleko. Możesz całość wymieszać dużą łyżką lub zblendować. Pojawią się, a przynajmniej powinny!) charkterystyczne bąble w cieście, jak to w przypadku ciast biszkoptowych bywa.   Gruszkę i imbir (obrany) zetrzyj

greenscarf
Szpinak – właściwości lecznicze 259

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki z dynią! Smażone banany! 171

publikację. Ten przepis to taki must have jesieni. Bułki z dynią. Bułeczki pełnoziarniste z dodatkiem puree z dyni piżmowej, posypane czarnuszką. Pyszny początek dnia. Podane jeszcze ciepłe ze smażonymi bananami i figą z dodatkiem masła orzechowego. Czysta rozpusta! Takie poranki lubię! Zapraszam! PRZEPIS NA BUŁKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ: składniki: - 1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej - 20 g drożdży świeżych(...)ściereczką i odstaw na godzinę.  Ciasto podwoi swoją objętość.  Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce.  Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką  Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut.  Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym

SMYKWKUCHNI