ciasto szpinakowe - 223 przepisów (strona:9/15)

Majówka w Budapeszcie #1 143

smakuje wam to ciasto, zapraszam serdecznie do Szczecina na paszteciki. Ciasto mam wrażenie, że jest takie samo, ale farsz znacznie lepszy. Jeśli chodzi o normalne posiłki, trafiliśmy na pierwszy obiad do Frici Papa . Najlepsze były ceny i klimat restauracji. Duszone mięsko wołowe całkiem dobre, a moje wegetariańskie danie szpinakowe zdecydowanie nie trafiło w mój gust. Przede wszystkim dlatego, że było

Corner With Recipes
Szpinakowe naleśniki 86

Składniki: 450 g szpinaku ząbek czosnku sól, pieprz 3 łyżki śmietanki kremówki 30% parmezan starty do posypania 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 jajko Przygotowanie

Gaździnka warzy
Tarta na kruchym cieście ze szpinakiem 322

piekarnik osiągnie wymaganą temperaturę 180 stopni, ciasto wyjąć z lodówki i wstawić prosto do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 min. z obciążeniem (ryż, fasola, groch) i przez kolejne 12-13 min bez obciążenia.Wyjąć z piekarnika, poniższe nadzienie wyłożyć na l ekko przestudzony spód. 2. Nadzienie szpinakowe. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie masła. Dodać sól i pieprz, liśc

coolinarnastrefa.blogspot.com
Bułeczki ze szpinakiem 201

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie ma nic lepszego niż świeże, pachnące pieczywo. Tym razem mam dla Was przepis na niezwykłe zielone szpinakowe bułeczki, które ostatnio

Marta Gotuje
Kluski szpinakowe 119

Kluski szpinakowe to świetny pomysł na pyszny, a zarazem efektowny obiad. Małe, urokliwie zielone kluseczki, polane masełkiem, lub podane z ulubionym mięsem, sprawią, że zwykły rodzinny obiad, zamieni się w wyjątkowy, a kluseczki znikną w mgnieniu oka, dlatego warto zrobić ich na prawdę sporą ilość Jeśli z jakiegoś powodu zostanie Wam kilka klusek z obiadu, pamiętajcie, że mogą być równie(...)maksymalna ilość. Ciasto dzielimy na mniejsze części, z każdej formujemy wałeczek, mniej więcej na grubość palca, który tniemy na 3 centymetrowe kluseczki. Każdą kluskę dociskamy wypukłą stroną widelca, tworząc charakterystyczne wgłębienia. Gotowe kluski wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do momentu ich wypłynięcia. Kiedy wypłyną na powierzchnię wody, wyciągamy je łyżką cedzakową. Podajemy od razu. Artykuł Kluski szpinakowe pochodzi

NiePieprz.pl
Zawijane bułeczki ze szpinakiem 135

Zawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki: 450 g mąki typ 650 (lub 550) + 100 g + do podsypania 5 g suszonych drożdży instant 320 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli Szpinak do zielonej części bułeczek 20 0 g świeżego szpinaku(...)gałkę muszkatałową i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i pozostawić na patelni jeszcze 5 minut. Po usmażeniu pozostawić szpinak do wystudzenia, a następnie zmiksować na gładką masę. Ciasto na bułeczki Mąkę (450 g) połączyć z drożdżami i solą. Następnie dodać letnią wodę i wyrabiać ciasto przez kilka minut, aż będzie elastyczne.  Podzielić ciasto na dwie równe części

Codziennik Kuchenny
Naleśniki szpinakowe z malinami 149

zielone naleśniki zawdzięczają swój kolor szpinakowi.      Składniki  na naleśniki szpinakowe : 1 jajko 4 kostki (brykieciki ) mrożonego szpinaku (tj.około 10-15 dag) - około szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej łyżka oleju do ciasta, szczypta soli Przygotowanie:       Szpinak wczesniej rozmrozić i osączyć, jeśli jest nadmiar wody. Wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać

Proste Potrawy
Placuszki szpinakowe z kozim serem i sosem jogurtowo-orzechowym 124

Smaczny i szybki obiad, czyli placuszki ze szpinaku z pokruszonym serem kozim, podane z sosem jogurtowym z uprażonymi orzechami włoskimi. Całość współgra idealnie! To pyszna alternatywa

Oryginalny smak
Vapiano - Warszawa 101

jakiś rodzaj makaronu (ja np. wybrałem szpinakowe kolanka, j.w.) - czyli do wyboru, do koloru. Menu i techniki stosowane w lokalu są tak dobrane, że przygotowanie dania ma miejsce na oczach klienta - w ciągu 5-7 minut. No i to by było tyle. Tak, kucharze gotują przez te kilka minut świeży makaron ale to ciasto...no coś bardzo słabego - jest jakieś

Right Behind The Kitchen
Kopytka ze szpinakiem 133

wiedziałam. Ziemniaki z mąką połączyłam, jajka wbiłam i cisto wyrabiałam, aż wypieki na policzkach miałam. Mąki ciągle dosypywałam bo dużo przygotowanej obok miałam. Potem kopytka z ciasta zrolowałam i satysfakcje miałam, że mi się udały chociaż idealnego kształtu nie miały. Ale jak je babcia ugotowała, to z wrażenia oniemiała. No cóż trochę twarde się stały, bo mąki za dużo(...)zwierzęta jeść ich nie chciały…” Ponad 30 lat minęło od moich początków z gotowaniem i teraz nie mam problemów z kopytek przygotowaniem. Dzisiaj polecam kopytka dwukolorowe, tradycyjne, a wewnątrz szpinakowe. Kształtem się pobawiłam i całkiem je zmieniłam. Na świeżo, gotowane smakują znakomicie, ale na drugi dzień, podsmażone na masełku - wyśmienicie :)   Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, 250 g mąki pszennej

Moniki Smakołyki
Sakiewki szpinakowe z kurczakiem w sosie śmietanowym 348

Kto lubi szpinak ręka w górę! Ja podnoszę 2 , gdyż szpinak lubię w każdej postaci. Czy to dodatek do obiadu … czy w postaci farszu …

Ostra na Słodko
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 101

zredukuje. Kluseczki kładzione szpinakowe: Jajka wbijamy do miski, rozkłócamy, dodajemy mąkę i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, solą ziołową i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita - powinna być gęsta. W garnku gotujemy wodę, lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy małe porcje ciasta i zanurzamy

Kolorowy Przepisownik
Szpinakowe naleśniki o smaku kokosowym 116

Przepyszne naleśniczki, nikt nie pozna smaku szpinaku. Smakują inaczej jak zwykłe, ale są pyszne. Ja zrobiłam z mąki razowej, ale można zrobić z pszennej. To już

Kuchnia Pokoleń
Szpinakowe rollsy z wędzonym łososiem 155

przekąsek. Rollsy z gotowych tortilli ,każdy je robi więc odpadają. Wymyśliłam, że usmażę szpinakowe naleśniki i zrobię zielone,zdrowe rollsy. Na stole super się prezentowały i smakowały wyśmienicie. naleśniki szpinakowe:  2 jajka 200 g mrożonego szpinaku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. wody 1 szkl. mąki pszennej sól do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego ponadto: liście sałaty masłowej(...)wędzonego łososia 300 g serka kremowego chrzanowego Szpinak rozmrozić,osączyć i rozdrobnić blenderem. Jajka zmiksować z mlekiem,wodą,mąką,olejem i solą. Dodać papkę szpinakową i zmiksować na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smażyć kolejno naleśniki.  Każdy naleśnik posmarować serkiem,ułożyć liście sałaty,na sałatę plastry wędzonego łososia. Ciasno zwinąć w rulon. Zwinięte w rulon naleśniki włożyć do lodówki

Kolorowa kuchnia Elki
Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 110

szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i naturalnego serka homogenizowanego. Nawiasem mówiąc. powstały w odwrotnej kolejności, jeszcze w dniu, w którym dżem nie był gotowy, ale już pyszny. Płatki owsiane można zastąpić gotową mąką owsianą. Ja tam nigdy nie kupuję, tylko robię sama. Wychodzi taniej. Dodatek mąki pszennej u mnie nastąpił na samym końcu, bo ciasto

Anioszek w kuchni