ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:355/518)

„SERNIK” z nerkowców i orzechów macadamia (bez glutenu, białego cukru, laktozy, wegański) 92

Dawno nie było tutaj sernika 😉 Tym razem jest to jednak jego wegański zamiennik i to bez pieczenia. Ta konsystencja jest OBŁĘDNA! Chrupiący spód i kremowa masa

Candy Pandas
Tarta marmurkowa z solonym karmelem 121

popołudniowej kawki. Wierzch ciasta możemy ozdobić dowolnymi czekoladkami, jakie wam tylko przyjdą do głowy - nie ma żadnych ograniczeń :) Składniki na spód: 300 g ciastek Hit (smak waniliowy) 5 łyżek masła (roztopionego) Masa marmurkowa: 250 g serka mascarpone (schłodzonego) 250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 100 g masła orzechowego (kremowego) 1 czubata łyżka kremu

Świat Ciasta
Babka piaskowa dwukolorowa 84

konsystencji. Na koniec cienkim strumieniem wlałam do ciasta roztopione i przestudzone masło i znów wymieszałam do połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Większą część ciasta przełożyłam do silikonowej formy na babkę z kominem. Resztę ciasta wymieszałam z kakao i wyłożyłam do formy na jasne ciasto. Ciasto przemieszałam trochę widelcem, żeby powstały wzorki w cieście po upieczeniu. Babkę piekłam do suchego patyczka(...)upieczeniu babkę wystudziłam poza piekarnikiem. Można ją przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na babki, np.: babka zebra orzechowa (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Babka zebra orzechowa ), babka hrabina (link:  Waniliowe Improwizacje: Babka hrabina ), czekoladowa babka z wiśniami (link:  Waniliowe Improwizacje: Czekoladowa babka z wiśniami ), babka

Waniliowe Improwizacje
Bułeczki drożdżowe z orzechami i cynamonem 124

nadzieniem orzechowym, a te bułeczki są tak pyszne, że po upieczeniu znikają w tempie ekspresowym. Spróbujcie Składniki: – 280g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 125ml ciepłego mleka (około 40stopni) – 1,5 łyżeczki drożdży instant lub 15g świeżych – 25g miękkiego masła + 30g masła do posmarowania bułeczek – 4 łyżki cukru – 2 jajka ( 1 jajko do ciasta, drugie

Smaki Armine
likier piernikowy 127

[Głosów:2    Średnia:5/5] składniki: 2 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru pudru 500 ml śmietanki 30 % 200 ml

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem 165

Sałatka z arbuzem serem feta i szpinakiem  Najlepsza sałatka na upały Sałatka z arbuzem fetą i szpinakiem, posypana pestkami dyni i nasionami konopi jest idealną

Cztery Fajery
Naleśniki kasztanowe z twarożkiem i owocami 181

lekko orzechowym aromacie. Myślę, że często będą pojawiać się w mojej diecie. Składniki (1 porcja): 50 g mąki kasztanowej 1 jajko 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego  Twarożek: 75 g twarogu chudego  1 łyżka jogurtu greckiego  kilka kropel ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka erytrytolu  Dodatkowo: garść owoców jagodowych  Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasteczka ,,orzeszki''. 150

kształcie orzeszków wypełnione pysznym orzechowym kremem? Ja uwielbiam. Upiekłam je na świąteczny stół i poczęstunek dla gości. Ale zdecydowanie muszę dokupić foremek, bo mam tylko dwadzieścia sztuk, więc tak piekłam i piekłam. Dodam, że znikały zaraz po przełożeniu, osobiście wolę jak trochę zmiękną. Proste w wykonaniu i pyszne. Polecam każdemu. Pysznych wypieków życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej

Izabelawkuchni
Popcorn HELIO 172

dodaj śliwki. Ciasta, ciasteczka, babeczki, muffinki z popcornem – jest masa przepisów na ciasteczka z popcornem i bakaliami. Rozejrzyjcie się, spróbujcie, ja mam na liście;) Sernik z popcornem i solonym karmelem – delikatny, puszysty, domowej roboty wykończony solonym karmelem i obsypany popcornem.. poezja smaków! Batony z popcornu – kształtne, z dodatkiem czekolady, bakalii i masła orzechowego. Popcorn w misce

Zasmakuj Kuchni
Masło z orzechów: Masło orzechowe czyli zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych 149

Można też zaproponować to orzechowe osobom, które unikają tradycyjnego masła ze względu na cholesterol, choroby krążenia, zagrożenie zawałem czy wylewem. Świetnie łączy się ono smakowo z wędlinami i serem. Warto także poeksperymentować na wzór holenderski i wymieszać je z mlekiem oraz przyprawami. Podaje się je także do potraw na słodko: jako kremy do babeczek, wafli, ciast. Czytaj także

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krokiety z kurczakiem i kukurydzą 191

świetny przepis na ciasto naleśnikowe, które daje się zwijać bez pęknięć, że nie macie innego wyjścia jak tylko spisać na nie recepturę lub zaglądać do mnie częściej - będę Wam o niej przypominała. :) Krokiety opanierowałam w nowej dla mnie panierce, która mi osobiście bardzo smakuje. To zdrowszy odpowiednik klasycznej bułki tartej. Występuje w 3 wariantach: orzechowa, sezamowa i razowa do kurczaka

MamaOskarka
Ciasteczka orzeszki z kremem z mleka w proszku 482

dziurki na ciasto.  Skorupki studzimy,potem do każdej dajemy troszkę kremu (można robić to szprycą lub polecam drewniany patyczek od lodów) Dwie skorupki składamy do siebie i gotowe :) Orzeszki wsadzamy do lodówki  Na drugi dzień lekko zmiękną są pyszne i bardzo Wam je polecam oczywiście  z nadzieniem można eksperymentować ,można dać nutelle,krem orzechowy,jakąś masę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasteczka orkiszowe z kawałkami czekolady 166

która nadaje im delikatny orzechowy smak. Z dodatkiem siekanej czekolady. Szybkie w wykonaniu, równie szybko znikają z talerza ;-) składniki: 1 1/2 szklanki mąki orkiszowej razowej (lub pszennej razowej) 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g masła 1 jajko 100 g gorzkiej czekolady wykonanie: Wszystkie składniki zagniatam na gładkie ciasto, dopiero pod koniec dodając

babka w formie
Ciasteczka orzechowe 217

Przepis pochodzi od sąsiadki mojej Babci. Ciasteczka są kruchutkie i delikatne. Piekła je moja Babcia, Mama, a teraz ja. Warto. Składniki 45 dag maki 1 kostka

czarrna od kuchni
Czekoladowe serduszka 152

pszenną z mąką orzechową (ja po prostu zmieliłam na drobny proszek orzechy włoskie), kakaem oraz solą. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na gładki, jasny krem, po czym dodać jajko. Kiedy wszystkie składniki się połączą, na wolnych obrotach miksera, dodać wymieszane suche składniki. Otrzymaną w ten sposób masę wstawić na godzinę do lodówki.  Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka

Przepysznik - BLW i nie tylko