Dzielimy na kwadraty (z naszego wyszło 12). Na każdym kwadracie układamy łyżkę nadzienia i składamy go na pół, żeby otrzymać trójkąt. Pieczemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu ciasta. Burki są najsmaczniejsze na zimno- świetnie nadają się jako drugie śniadanie do pracy albo małe nomz na wypad za miasto. Na przykład taki w Niezwykle Ważnych Dorosłych Sprawach, który wyprowadził
les mirabelleslubi. Wierzch posypujemy serem, przykrywamy drugą częścią ciasta i sklejamy dookoła jak pieroga. Calzone pieczemy około 15 minut w 220 stopniach, do delikatnego zarumienienia się ciasta. Można jeść na ciepło, zimno, super smakuje podgrzane na drugi dzień....a najlepiej calzone podawać z sosem czosnkowym
upichcicCzas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h)Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100
kulinarnyJaDobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno Wiśniowy torcik naleśnikowy SKŁADNIKI: CIASTO NALEŚNIKOWE tłuszcz do smażenia mleko 2 szkl woda sól mąka- 3 szkl jajka 2 szt MASA ser biały tłusty - 1,5 kost cukier -2 łyżki sok malinowy -2 łyżki śmietana -1 łyżka wiśnie marmolada różana -4 łyżki listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Ciasto naleśnikowe Do miski
Kuchnia DanusiMiałam ochotę na jakiś serniczek, ale jakoś nie opłacało się piec całego ciasta.. Chciałam coś na zimno i na szybko, więc wymyśliłam takie sobie babeczki :) Nie mogłam się zdecydować czy zrobić z malinami czy z brzoskwiniami, więc zrobiłam dwie wersje. Myślę jednak, że równie dobre będą z borówkami czy jagodami. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca SmakówSkładniki: 150g herbatników, 100g masła, 700g twarogu z wiaderka, 400ml śmietany 30% 100g cukru pudru, 250g jagód, 30g żelatyny opakowanie cukru waniliowego. Przygotowanie Herbatniki rozdrabniamy można
cookplwielkim skrócie pozbierałam wszystko co zostało z jakiś innych wypieków, albo miało krótki termin przydatności do spożycia, zmiksowałam i wyszedł taki o to kolorowy, pachnący lasem serniczek na zimno na spodzie ze słomek ptysiowych, które otrzymałam od firmy Brześć i postanowiłam przy okazji spróbować wykombinować z nich coś ciekawego (tak przy okazji koniecznie spróbujcie ich słomki fitness obsypanej ziarenkami zdrowa(...)alternatywa dla chipsów itp itd, mi smakuje strasznie ;) ). Wracając do sernika, to był bardzo dobry pomysł, słomki zmiękły pod wpływem masy serowej i takie leciutkie, świetnie komponowały się z ciastem. Sam sernik zaś zachwycił nas swoją delikatnością i aromatem owoców leśnych, dlatego polecam go Wam :) Składniki: 300 ml śmietany 30% 220 g. serka twarogowego 100 g. mascarpone 2 łyżeczki żelatyny
Cynamonowe szczęścieTarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć
Smakołyki BerenikiBoski sernik na zimno z niespodzianką w środku. Pyszne draże jogurtowe otoczone lekką, serową pianką. Pierwszy raz udało mi się zrobić tak dobry zimny sernik, więc od razu dzielę się z Wami przepisem. Udało mi się kupić kolejny świetny twaróg nadający się na sernik, pierwotnie miał być właśnie sernik upieczony. Twaróg jednak smakował tak wspaniale, że plany się zmieniły. Niebawem(...)zalecanej porcji wody, studzę i odkładam do zgęstnienia. Tężejącą galaretkę wylewam na sernik – ale dopiero, gdy minie 1 godzina w trakcie której sernik ma być w lodówce. Ciasto ponownie wkładam do lodówki i chłodzę przez 3-4 godziny. Gdy galaretka stężeje sernik jest już gotowy. Różowy talerz Arv oraz ręcznik kuchenny w różową kratkę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak
Gotowanie i blogowaniesię nie połamało), a następnie otwieramy tortownicę, odrywamy ciasto z papieru i wkładamy go z powrotem na spód tortownicy, którą zamykamy. Ptasie mleczko: 400ml śmietany kremówki (30%) 1 niebieska galaretka 1 łyżeczka żelatyny + niebieski barwnik Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w połowie wody tzn. ok. 225ml. Pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka jest zimna możemy przystąpić do ubijania śmietany kremówki. Najlepiej ubijać(...)Zimną lekko twardawą galaretkę mieszamy, po czym wylewamy delikatnie łyżką do środka gwiazdy. Resztę galaretki podgrzewamy na piecu, tak by się rozpuściła. Gdy jest płynna i zimna, wylewamy ja powoli łyżką na brzegi ciasta. Ciasto pozostawiamy do wystygnięcia i gotowe :) Akcja „Tęcza smaków”- kolor niebieski :) R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site
Smakowy RajLekki, baaardzo owocowy, przepyszny. Idealny na upalne letnie dni. Dla wszystkich wielbicieli serników, a już szczególnie tych na zimno, będzie to nie lada gratka. Nie wiem czy taki jego urok, czy świadomość, że niebawem się skończy, a może to, że z każdym dniem było coraz cieplej i taka smakowita ochłoda była mile widziana, w każdym razie z dnia na dzień(...)500ml wody), rozpuszczona w 250ml wrzątku (u mnie z owoców leśnych bez dodatku cukru, dodałam ksylitol) *szklanka 250ml Ciastka rozkruszyłam w miarę drobno, dodałam stopione masło klarowane i zagniotłam ciasto. Gotową masą wykleiłam dokładnie dno tortownicy (masy jest bardzo mało, ale wystarcza na cieniutki spod). Boki tortownicy przesmarowałam wcześniej masłem, a dno wyłożyłam papierem do pieczenia. Formę z ciastem wstawiłam
Smaczne Zdrowe110g pestek dyni, · 110g pestek słonecznika · Zimna woda, tyle aby pokryła ziarna, / wodę będziemy odlewać, można nią podlać kwiaty doniczkowe /. Ciasto właściwe · 320g zaczynu, całość, · Odsączone ziarna, część zostawiamy do posypania ciasta
Leśny ZakątekHistoria tego ciasta jest krótka. Chodził za mną sernik na zimno. Zaraz za nim szedł moralny niepokój z niespełnionej obietnicy zrobienia dla koleżanki czekoladowego ciasta z buraka. Myśl taka z tego wyszła, by koleżankę uraczyć burakiem (buraczyć?) w zupełnie innej formie. Spód: 100 g herbatników pełnoziarnistych 50 g kremu orzechowego lub zwykłego masła opcjonalnie: łyżeczka proszku z buraka Wypełnienie
Kucharzycaciasto w lecie to tylko sernik na zimno z bitą śmietaną, borówkami i masą z czarnych porzeczek. Czysta rozpusta ;-) Sernik przygotowywałam już jakiś czas temu z okazji imienin męża, był zachwycony ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: NA MASĘ NR 1 KOLOR BIAŁY: - 250 g serka chudego białego - 200 g jogurtu greckiego - 3 łyżki płaskie żelatyny - 4 łyżki borówek amerykańskich - kilka ziaren wanilii
SMYKWKUCHNIemaliowanego garnka (ja przełożyłam do zwykłej porcelanowej miski). Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 – 6 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dość luźne. Po leżakowaniu w zimnie tężeje i daje się rozwałkowywać (trzeba tylko lekko podsypywać mąką). Piec na 5 – 7 dni przed świętami. Pieczenie Ciasto podzielić na 3 równe części. Przygotować
Szybko Tanio Smacznie