Sernik na zimno, który skradł serca zarówno małych gości na imprezie (wielkich wielbicieli nutelli) jak i tych starszych. Idealne połączenie smaków. Słodycz nutelli, chrupkość sucharów, dodatek owoców, różne smaki galaretek i polewa z gorzkiej czekolady- mniam, mniam, to musiało być pyszne... :-) Idealnie sprawdza się na letnich uroczystościach. Niezbyt słodkie, orzeźwiające- po prostu pyszne. Przygotowałam na blaszce 33x23cm. Składniki spodu: - 250g(...)polewa jest już letnia wyjmujemy blaszkę z lodówki i wylewamy na wierzch naszą polewę czekoladową. Rozprowadzamy ją równomiernie, wygładzamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Najlepiej przygotować to ciasto dzień wcześniej. Smacznego
Smaczne ZdroweSłodkie roladki z ciasta francuskiego z powidłami. Ciasto francuskie to składnik, który pozwala nam na przygotowanie wielu smakołyków. Z ciasta francuskiego można przygotować wytrawne przekąski oraz różne ciasta, ciasteczka na słodko. Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce, w razie ochoty na jakąś przekąskę, czy wizytę niespodziewanych gości. Zawsze możemy ekspresowo przygotować(...)pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. Słodkie roladki z ciasta francuskiego , Składniki na kilkanaście sztuk, ok. 17-18 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego powidła 1 łyżka mleka cukier puder do posypania Jak przygotować słodkie roladki z ciasta francuskiego? Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy powidłami , zostawiamy ok. 1 cm pasek, który smarujemy mlekiem. Zwijamy ciasto w rulon
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik na zimno truskawkowy z nutą kawy. Idealny na gorące dni dla ochłody. W tym serniku mamy dwa w jednym ciasto i kawę. Nie lubię przesłodzonych ciast dlatego cukier dodaję oszczędnie. Sernik zrobiłam w godzinę także polecam. spód: 180 g ciastek kruchych 50 g masła masa serowa: 800 g serka homogenizowanego naturalnego 1 szklanka musu truskawkowego 25 g truskawek
wesoła kuchniasię jednak stworzyć kilka – w miarę dobrych mam nadzieję – przepisów jak ten Sernik jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką czy ten Jeżynowy sernik na zimno . Dzisiaj kolejna moja propozycja to ciasto czekoladowe z masą kokosową z dodatkiem wiśni w alkoholu :)! Zdecydowanie są to moje smaki! Ciasto czekoladowe jest dość zwarte i bardzo czekoladowe a przygotowane jest na oleju rzepakowym
UgotujmyTo.pljajka, mąkę oraz cukier.” Na przestrzeni wieków przepis był udoskonalany i modyfikowany, ale jedno do dziś się nie zmieniło. Sernik nadal uchodzi za rarytas wśród ciast. Spośród całej gamy tych „doskonałości” – pieczonych, robionych na zimno, gotowanych… i nie tylko – Sernik ananasowo kokosowy, to moja propozycja na akcję Ciasto na niedzielę . Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Masa serowa
mojewypiekiinietylkoprzepis Przywieźliśmy z wakacji gruszki, w dużych ilościach. Gruszki miały przetrwać do zimy, ale zaczęły dojrzewać za szybko i tak powstał pomysł na to ciasto. Ciasto czekoladowe z gruszkami, prosty przepis. Zimna to była sobota, chłód wiał równo z pola i deszcz zacinał. Ostatnie gruszki leżały na stole i aż prosiły się, żeby je jakoś wykorzystać. Zrobiłam
Kuchnia na wzgórzuprzepis Przywieźliśmy z wakacji gruszki, w dużych ilościach. Gruszki miały przetrwać do zimy, ale zaczęły dojrzewać za szybko i tak powstał pomysł na to ciasto. Ciasto czekoladowe z gruszkami, prosty przepis. Zimna to była sobota, chłód wiał równo z pola i deszcz zacinał. Ostatnie gruszki leżały na stole i aż prosiły się, żeby je jakoś wykorzystać. Zrobiłam
Kuchnia na wzgórzuParówki w cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych parówek. Parówki w cieście francuskim smakują doskonałe na ciepło, albo na zimno. To idealna przekąska do przygotowania na szybko. Do jej przygotowania potrzebujemy jedynie cienkich parówek, gotowego ciasta francuskiego i ulubionego ketchupu i majonezu. W formie mniejszych kąsków świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju imprezach, również w Karnawale. Parówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :) Składniki spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg sera na sernik ok. 1/2 kg truskawek
czarrna od kuchniSkładniki: 1 opakowanie ciastek oreo (170 g) 400 g serka waniliowego 170 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chia 2 marakuje
czarrna od kuchniprzede wszystkim jemy na surowo. Duża część tych pysznych owoców trafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich
Kuchnia u KrysiSernik na zimno robiłam po raz pierwszy i trochę pokombinowałam ze składnikami. Wyszedł mi bardzo kremowy, a w smaku przypominał mi trochę panna cotte. Choć dawno jej już nie jadłam, ale po spróbowaniu jakoś od razu skojarzył mi się z tym deserem ;) Sernik jest bez pieczenia i bardzo szybko się go robi. Użyłam chudego sera twarogowego i dodałam stałej(...)misy blendera i zmiksować na gładką, kremową masę. Wlać ostudzoną żelatynę i jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać na przygotowany spód, na wierzch wyłożyć borówki, które lekko wcisnąć w ciasto. Przełożyć do lodówki do stężenia masy (najlepiej na całą
Healthy food explorerKolejny sernik na zimno. Ostatnio spodobała mi się ta forma ciast i prawie w każdym tygodniu pojawia się inna wersja na naszym stole. Dziś delikatny sernik z kawałkami brzoskwiń i galaretką cytrynową dla przełamania smaku. Orzeźwiający i przywołujący lato sernik na zimno. Składniki: 1kg sera białego śmietankowego 450g jogurtu brzoskwiniowego (może być z kawałkami owoców) 100g cukru brzoskwinie z puszki(...)się z masą serową. Brzoskwinie wyciągamy z puszki, odsączamy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy lub delikatnie miksujemy. Masę serową wlewamy powoli do tortownicy, wstawiamy ciasto do lodówki na 6-8godzin. W trakcie chłodzenia wylewamy na sernik tężejące galaretki
Gotowanie i blogowanieSKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, oregano 6 dużych plastrów sera 13 plastrów szynki 1 małe jajko sezam WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać solą, pieprzem i oregano. Najpierw ułożyć na całej powierzchni ciasta szynkę, następnie(...)przełożyć na blaszkę. Roladki posmarować pędzelkiem rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Tak przygotowane włożyć do piekarnika i piec około 20-25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Kolejne etapy przygotowywania roladek z ciasta francuskiego z szynką i serem
Passions hobbies lifeSkładniki: 1 kg sera na sernik 1 kubeczek śmietany 30% (ok. 200 ml) 4 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru pudru ok. 3
czarrna od kuchni