ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:485/662)

Piccata z dorsza z kaparami 264

Piccata z dorsza z kaparami to szybki pomysł na inną wersję smażonej ryby. Ja użyłam dorsza, ale nada się także halibut, sola, okoń morski lub nilowy

Poezja smaku
Tarta na jaglanym spodzie 158

Tą tartę zrobiłam już dwa razy, za każdym używając na wierz różnej kompozycji składników, wszystko zależy od naszej wyobraźni. Idealnie smakowała na następny dzień kiedy zabrałam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta ze szparagami 141

Błyskawiczna tarta (jeżeli ktoś korzysta z gotowego ciasta francuskiego) :) Czytaj więcej »

Pasja tworzenia
Pizza razowa Trzy sery 84

Coś dla miłośników serów - pyszna domowa pizza na cieście z mąki pełnoziarnistej z pomidorowym sosem i serami: mozzarellą, rokpolem i camembertem. Składniki pasują do siebie tak idealnie, że ten wariant nigdy Wam się nie znudzi

Milion Smaków
Zapiekane ziemniaki z majerankiem 138

Wykonanie banalnie proste, a smak i aromat czarujące... nasączone majerankiem...pycha! U mnie w domu zapiekane ziemniaki są takim typowym obiadem piątkowym, zaraz po ziemniakach z

Kuchenne aromaty
Cannelloni 210

Dziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki -  rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie

Kuchenne aromaty
Marchewka z pieczarkami i reaktywacja 137

Witajcie!  Wiem, wiem długa była moja nieobecność, ale mam coś na swoje usprawiedliwienie. Owe "coś" znajdziecie na jednym ze zdjęć... tak tak stos kartek w

Kuchenne aromaty
Zapiekana kasza gryczana 136

Zapiekanka, która przypadnie do gustu również przeciwnikom kaszy. Koncentrat pomidorowy do niej dodany sam w sobie stanowi świetną przyprawę;) Używam zawsze kaszy luźnej, można również posłużyć

Kuchenne aromaty
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i boczkiem pod serową pierzynką 237

Delikatny smak i cudowny zapach roznoszący się po całym domu no i oczywiście szpinak, którego strasznie lubię i cenię, nie wiem czy wiecie ale były czasy

Kuchenne aromaty