Pyszna i syta zapiekanka. Przygotowałam ją w małych naczynkach do zapiekania więc każdy ma swoją oddzielną porcję ale można ją również zrobić w jednym dużym naczyniu
Monia miesza i gotujeSkładniki na 6 sztuk. Składniki na ciasto: 30 g świeżych drożdży 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z
Emcia PichciWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pizzerinki w formie zakręconych ślimaczków. Możemy do nich użyć dowolnego nadzienia. U mnie z szynką, salami, pieczarkami oraz
Marta GotujeDziś zapraszam na smaczną i kolorową zapiekankę. Wyszła naprawdę pyszna i uważam, że to jedna z najlepszych zapiekanek jakie zrobiłam. Do zapiekanki użyłam wędzonego łososia od
Monia miesza i gotujeWczoraj Kasia wrzuciła na FB fotkę muffinek pizzowych. Pomysł od razu przypadł mi do gustu. Problematyczne okazały się foremki do muffinek, ponieważ takich nie posiadam. Ale
bastalenaZapraszam na pysznego kalafiorka zapiekanego pod sosem serowym. Danie smaczne i proste w sam raz na letni obiad albo tez kolację. Ja kalafiorka zajdam samego, ale
Monia miesza i gotujeMakaron z sosem cytrynowym to danie z kuchni włoskiej, którą kocham za prostotę. Nawet jak wydaje się nam, że nic posiadamy w domu, zawsze można wyczarować
Poezja smakuByły naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem i kukurydziane naleśniki ze szpinakiem a teraz ich kolejna szpinakowa propozycja. Tym razem szpinak połączyłam
Monia miesza i gotujeBardzo lubię w niedzielne popołudnie przygotować jakieś smakołyki, które w poniedziałek będziemy mogli zabrać do pracy. Tydzień temu były cebularze, które od razu podbiły nasze serca
Ratunku obiadPopołudniowa kawa? - czemu nie !!! Popołudniowa? Hmmm... a może południowa? Oj nie wazne - dziś pora na Brazyli ę :D To kolejna pyszna
kolorowotorcikowoUwielbiam włoską carbonarę - to jeden z moich ulubionych makaronów. W książce Jamiego Olivera znalazłam jej zupełnie inną odmianę. Hiszpańska carbonara z oryginałem nie ma wiele wspólnego
Poezja smakuskładniki: 4 bułki kajzerki 60 g serka camembert 2 trójkąciki serka topionego 100 g żółtego sera masło lub margaryna do posmarowania bułek przyprawa
Monia miesza i gotujeskładniki: 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 1 cebula zioła włoskie sól do posypania ser zółty olej do smażenia Cukinie
Monia miesza i gotujeskładniki: 250 g makaronu 400-500 g filetów z moszczuka 1 opakowanie szpinaku mrożonego 1 kubek śmietany 18% 150 g sera żółtego 1 łyżeczka soli czosnkowej
Monia miesza i gotujeZapraszam na pyszny chlebek zatopiony w serze. Znakomita przekąska, dodatek do sałatek czy grilla jak równiez dobry na śniadanko czy kolację. Prosty w przygotowaniu a jaki
Monia miesza i gotuje