ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:490/659)

PIZZA!! 112

braku pomysły i zawartości lodówki w stanie "przed zakupami" zrodził się pomysł na.. pizzę :)) Przepis na ciasto również był dziełem inwencji twórczej, która nie zawiodła :)) CIASTO - szklanka mąki bezglutenowej (Schar - na naleśniki) niepełna szklanka wody łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 20 g drożdży DODATKI - sos na pizzę - przecier pomidorowy zmieszany z bezglutenową przyprawą do pizzy (może też być bazylia

BezglutenowaIzabela
Paluchy a’la pizza 453

Paluchy a’la pizza to kolejny wypiek jaki chcę Wam polecić ze „zwariowanego ciasta” do wszystkiego, nazywanego w oryginale Crazy Dough for Everything. Upiekłam już bułki pszenne , pyszne rogale z makiem i faszerowane bułki. Ten przepis na ciasto drożdżowe doskonale sprawdza się w wypiekach pieczywa. Mój kolejny ciekawy pomysł na imprezową, meczową przekąskę do jedzenia na gorąco(...)wyszły pyszne, to taka inna mini pizza , pizza rolls , tylko w innej postaci. Polecam też mój przepis na inne paluchy drożdżowe z szynką . Drożdżowe Paluchy a’la pizza: Składniki : 100 ml letniego mleka 1 łyżeczka cukru 7 g (ok. 2 łyżeczki) drożdży instant lub 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza z grzybami leśnymi 89

przygotowania. Jeżeli mamy na nią ochotę poza sezonem grzybowym to wtedy możemy użyć mrożonych. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz inne przepisy na pizze . Składniki na ciasto: 25 g drożdży 2 łyżeczki cukru 250 ml ciepłej, przegotowanej wody 500 g mąki 30 ml oliwy 1 łyżeczka soli Składniki na sos: 200 ml przecieru pomidorowego 3 ząbki(...)Następnie kurki oczyszczamy i podsmażamy również na oliwie z dodatkiem cebulki. Podsmażamy tylko delikatnie, przez około 5 minut. Stół posypujemy mąką. Następnie ciasto dzielimy na 3-4 części i każdą z nich wałkujemy na placek wielkości pizzy. Każdy placek smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego. Następnie układamy grzyby z cebulą i ser. Pieczemy w maksymalnej temperaturze przez około 10 minut. Artykuł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Parówki w cieście francuskim 124

szybkie do przyrządzenia, polecam na szybkie śniadanie lub kolację.  Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 parówek 100 gram tartego żółtego sera ketchup łagodny Roleski zioła do pizzy Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy na desce, kroimy na 4 prostokąty, smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy ciasto, układamy parówki, zwijamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Bajeczna Kuchnia
Kremówka 95

czasie ciasto przełożyć na kratkę, wystudzić. Blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Upieczone blaty ciasta przyciąć do wymiarów blaszki. Skorzystałam z rady Pani Doroty i przycinałam nożem do pizzy - polecam. Składniki na masę kremową : 2 szklanki mleka (używam 3,2%) 1 szklanka = 0.25 l 1 szklanka śmietany kremówki 36% (używam śmietanki(...)wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto się nie rozchodzi podczas krojenia:) Kłaść stroną nakłuwaną widelcem podczas pieczenia w kierunku masy śmietanowej. Posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. PS Myślę że następnym razem

cucinare
Kremówka 107

czasie ciasto przełożyć na kratkę, wystudzić. Blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Upieczone blaty ciasta przyciąć do wymiarów blaszki. Skorzystałam z rady Pani Doroty i przycinałam nożem do pizzy - polecam. Składniki na masę kremową : 2 szklanki mleka (używam 3,2%) 1 szklanka = 0.25 l 1 szklanka śmietany kremówki 36% (używam śmietanki(...)wyłożyć na nie masę śmietankową (rozprowadziłam delikatnie szpatułką). Zgodnie z radą Pani Doroty pokroiłam pozostały blat ciasta na 12 części za pomocą noża do pizzy. W ten sposób ciasto się nie rozchodzi podczas krojenia:) Kłaść stroną nakłuwaną widelcem podczas pieczenia w kierunku masy śmietanowej. Posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce. PS Myślę że następnym razem

cucinare
Ślimaczki drożdżowe ze szpinakiem 172

Pyszne ślimaczki nadziane szpinakiem z ciasta jak na pizzę. Można je podać z keczupem lub sosem czosnkowym, będą także smakowały z czerwonym barszczykiem. składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 1 łyżka masła 450 g świeżego szpinaku 125 g fety pieprz 3-4 łyżki

Monia miesza i gotuje
Pizzerki na spodzie z kaszy jaglanej i soczewicy 96

wyleczenie mnie z pewnych dolegliwości, wyklucza wiele składników. Co w przypadku gdy ochota na włoską pizzę jest ogromna, a w jadłospisie na obiad widnieje kasza, soczewica i kilka dodatków? Dla chcącego nic trudnego, a powstać może coś pysznego :) Inspirowane włoską kuchnią pizzerki z ciasta na bazie kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy, zapieczone z passatą pomidorową, mozzarellą, pomidorkami, figami(...)brzoskwinią, bo przecież mamy lato :) Skusicie się? Gwarantuję, że było pysznie! 3 pizzerki o średnicy około 15 cm ciasto: 100 g suchej kaszy jaglanej 50 g czerwonej soczewicy 2 łyżki mąki kukurydzianej łyżeczka oregano sól i pieprz sos: 6 łyżek passaty pomidorowej spora szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki suszonego oregano łyżka posiekanej natki pietruszki dodatki: opakowanie mozzarelli light Galbani

Mienta blog
Spód na pizzę 88

Spód na pizzę Perfekcyjny spód na pizzę. Pizza przygotowana z poniższego ciasta będzie miękka, lekko chrupiąca i aromatyczna. Przepis zaczerpnęłam ze strony http://kotlet.tv/male-pizze-serowe . Składniki: 2,5 szklanki (250 ml) mąki pszennej 1 szklanka przestudzonej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2-3 łyżki oleju 1 opakowanie suszonych drożdży (7g)* zioła prowansalskie(...)ciasto rośnie dłużej - wtedy wydłużamy czas oczekiwania, a czasami krócej - wtedy skracamy).   5. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i rozciągnąć na niej przygotowane, wyrośnięte ciasto. 6. Po nałożeniu sosu, dodatków przygotowaną pizzę piec w 180°C przez około 15 minut. *Suszone drożdże można zastąpić świeżymi - tj. dodajemy ich 2x więcej, czyli co najmniej 14 g. Standardowa kostka

Ugotować
Pizza Margherita 184

klasyka wśród pizz. Jest ona szybka i prosta w przygotowaniu, jednak pyszna w smaku. Jak przygotować idealna margheritę? Pamiętajcie, że podstawą są dobrej jakości składniki. Pizza ta składa się tylko z trzech podstawowych składników: ciasto, sos pomidorowy oraz ser. Ciasto powinno być cienkie i chrupiące Składniki: 150 ml ciepłej wody 1½ łyżeczki cukru 15 g świeżych drożdży 250 g mąki(...)pomidory. Dodajemy do tego 1 łyżkę oliwy z oliwek, odrobinę posiekanego czosnku i sól. Wszystko razem miksujemy blenderem i gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Blachę do pizzy lub blachę piekarnikową smarujemy odrobiną oliwy. Następnie wykładamy uformowane ciasto na blachę. Nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury 250 stopni. Ciasto najpierw smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pizza z salami :) 99

cieżko mi było do tej pory pstryknąć choć jedną fotkę aby się z Wami podzielić przepisem - tym razem jednak się udało choć może aranżancja pozostawia wiele do życzenia;) Pizza z salami ciasto: - pół kostki drożdży ( 5 dkg) - pół szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru - 3 szklanki mąki pszennej - 1 łyżka soli - pół szklaki wody - 2-3 łyżki oleju Nadzienie(...)przez praskę czosnek i pocięty drobno szczypiorek oraz zioła. Dokładnie mieszamy. Jeśli macie kamień do pizzy - ustawiacie piekarnik na najwyższą temperaturę i czekacie około pół godziny aż kamień się nagrzeje- jeśli pieczecie w piekarniku bez kamienia ustawcie temp. na 220-230 C. Z ciasta odrywamy kawałki wielkości naszej garści i formujemy koła- trzeba uważać, żeby ciasto na spodzie się

Kuchnia Pełna Emocji
Pizza z kurczakiem teriyaki, imbirem i pieczarkami 149

Chrupiąca pizza z pieczarkami, niezwykle aromatycznym, wyrazistym w smaku kurczakiem marynowanym w słodko-winnym sosie i orzeźwiającym, lekko pikantnym imbirem to nowe połączenie smaków, które warto spróbować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody 4 łyżki oliwy 1 jajko 50g świeżych drożdży 5 łyżek letniego mleka mąka do podsypania Dodatki: 300g fileta(...)wodę. Całość dokładnie wymieszać i wyrobić do otrzymania jednolitej masy. Ciasto podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Z ciasta uformować kształt pizzy. 2.  Marynata teriyaki Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 3.  Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kawałki i zalać marynatą, odstawić  na około 30 minut. Kurczaka wraz

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza z pleśniowym serem i warzywami 147

Rewelacyjna pizza na cienkim i chrupiącym spodzie. Smaku nadają kolorowe warzywa oraz słonawy ser z niebieską pleśnią. Pizza wyszła przepyszna! Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki soli 15 g świeżych drożdży 0,5 szklanki letniej wody Dodatkowo: 2 łyżki sosu pomidorowego Kilka plastrów szynki 5-6 pieczarek 150 g mieszanki(...)mąkę, cukier i sól. Wlewamy olej oraz rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Wszystko mieszamy i zagniatamy jednolite, gładkie ciasto.  Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut (przykrywamy ściereczką). Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej

VioletoweKucharzenie
Pierogi z piekarnika z mąki grochowej z soczewicą i dynią makaronową 228

napewno Wam pokażę). Pierogi można zjeść bez niczego, można podać z surówką, sosem pomidorowym, czy polać roztopionym masłem Składniki: Ciasto : - 2 szklanki mąki grochowej - 5 łyżek oliwy z oliwek - 1 szklanka wrzątku - sól do smaku - mąka 00 do pizzy około 1 szklanki (można użyć mąki tortowej) Farsz: -  ½  średniej dyni makaronowej - 1 ½ szklanki soczewicy czerwonej - 2 cebule(...)sól i czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Mąkę grochową wsypujemy do miski. Zalewamy szklanką wrzątku. Mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy oliwę z oliwek i zaczynamy wyrabiać ciasto, stopniowo dodając mąki do pizzy. Wyrabiamy i dodajemy stopniowo mąkę tak długo aż ciasto będzie plastyczne i nie będzie kleiło się do rąk. Formujemy kulkę, przykrywamy mokrą ściereczką i odstawiamy. Połówkę dyni

Szkrab Je Sam
Pizza z pieczarkami i salami 158

salami Zachęcam wszystkim do wypróbowania przepisu na domową pizzę. Składniki można dowolnie zmieniać, np. dodając różne sery, owoce, pieczoną pierś z kurczaka itp. Przygotowana pizza nie będzie ani na cienkim ani na grubym cieście. Nam bardzo smakuje, ponieważ wiemy co jemy - a zapach ciasta drożdżowego roznosi się po całym mieszkaniu. Składniki: spód na pizzę 200 g pieczarek 1 cebula(...)posypać startym żółtym serem. 5. Piec około 15 minut w 180C. 6. Podawać z sosem czosnkowym bądź keczupem. P.S. Pamiętajcie, im mniej dodatków na spodzie do pizzy - tym danie będzie smaczniejsze, a ciasto mocniej wyrośnie

Ugotować

Proponowane wyszukiwania