ciasto na pizze - 9992 przepisów (strona:341/667)

Parpadelle, fusilli, rigatoni, fiocchi... Poznaj rodzaje włoskich makaronów 180

więcej. Jak wynika z raportu Talerz Polaka 2015 przygotowanego przez PizzaPortal.pl, dla 54 proc. Polaków kuchnia włoska jest jedną z ulubionych. Chociaż wśród zamawianych dań króluje przede wszystkim pizza, sporą popularnością cieszą się dania makaronowe. Spaghetii bolognese, spaghetti carbonara, cannelloni czy lasagne to kilka przykładów potraw w roli głównej z makaronem. Kuchnia włoska, czyli makaronowy zawrót głowy Kuchnia włoska stanowi

Tradycyjna Kuchnia
Keczup z cukinii i ostrej papryki 177

Łatwe Tanie Przepis na rewelacyjny ketchup z cukinii, który idealnie sprawdzi się jako dip, sos do pizzy czy dodatek do różnego rodzaju dań. Składniki 1 duża cukinia 2 średnie cebule 1 średni słoiczek koncentratu pomidorowego 1-2 małe papryczki pepperoni – w zależności jaką ostrość chcemy uzyskać 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 2 łyżki […] Artykuł Keczup z cukinii

PysiaGotuje.pl
MUFFINKI O SMAKU PIZZY 242

pory piekłam MUFFINKI na słodko .Dziś zrobiłam wytrawne ,o smaku pizzy ,którą uwielbiam.Jest to taki maleńki prezent dla mnie podczas mojej walki z nadwagą.Inni wtedy jedzą czekoladę , a ja wcinam jedną muffinkę z serem.Zapraszam. 20 dag.mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki oregano i bazylii Sól 1/2 szkl.oleju 1/2 szkl.mleka 2 jajka 10 dag.sera żółtego startego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak zrobić klasyczny sos pomidorowy? 170

Najlepszy klasyczny sos pomidorowy zrobisz oczywiście ze świeżych dojrzałych pomidorów i jest on podstawą do wielu dań. Doskonale pasuje do grillowanych warzyw, owoców morza, mięsa, makaronów czy pizzy. Kiedy opanujesz jego przygotowanie do perfekcji, będziesz w stanie dopasować go do wielu potraw. Można go przechowywać w słoikach i kiedy najdzie ochota, wykorzystać z takimi składnikami, jakie akurat masz pod ręką

ale Pysznie
Jajko sadzone w parówce. 3162

roli śniadania :) Zamiast parówkowych łódek można oczywiście pokusić się o inne kształty, choćby serc czy kwiatków. Mnie to danie bardzo kojarzy się z gruzińskim chaczapuri, Maćkowi zaś z turecką pizzą. Parówkowy tydzień dobiega końca. Mam nadzieję, że nikogo nie zgorszyliśmy wyborem bohaterki tego tygodnia ;) Chociaż mam wrażenie, że z tymi parówkami jest trochę tak, jak z muzyką disco polo. Nikt

zadanie-gotowanie
Papryka konserwowa na zimę 181

Czas na paprykę! Zamykamy ją w słoikach na zimę! Możemy ją dodać potem do pizzy, na kanapkę, do zapiekanek, sałatek. Składniki: na 4 słoiczki po ok 330 - 400 ml 4 papryki (2 żółte, 2 czerwone) ok 1200 ml wody 250 ml octu 10% po kilka ziaren na słoiczek: ziela angielskiego, pieprzu czarnego, gorczycy po 2 liście laurowe na słoik

Lena Gotuje
Sos warzywny do słoików 183

makaronu, ale umieszczając go w słoikach, trzeba było pomyśleć o odpowiednich substancjach konserwujących, które zmieniły jego smak. Ale i tak wyszedł pyszny 😋 Zimą sos będzie można zastosować do pizzy, lasagne lub innego makaronu. Składniki (na ok. 2 litry sosu): 2,6 kg pomidorów 25 dag cebuli (nieobranej) ok. 30 dag cukinii (nieobranej) chili 30 dag papryki (u mnie mieszanka białej

Weekendy w domu i ogrodzie
Sos pomidorowy słodko-kwaśny 189

Sezon na przetwory trwa. U mnie jak co roku, nie może zabraknąć takiego pysznego sosu, idealnego do kanapek, pizzy czy placków ziemniaczanych. Oryginalny w smaku, za każdym razem wychodzi inaczej dzięki użytym przyprawom.  Składniki: 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy 6 ząbków czosnku chili (na czubek łyżeczki

Cukiernia Pychotki
Bagietki czosnkowe 383

woda i sól :) Należy je wymieszać, wstawić na noc do lodówki, a następnego dnia możemy już tworzyć nasze pieczywo ( nie tylko bagietki, ale również inne bułki, chleb, a nawet pizzę ). Bez rozczynu, bez żmudnego wyrabiania, bez oczekiwania na wyrośnięcie ( tzn.ciasto oczywiście wyrosnąć musi, ale dzieje się to w nocy, kiedy my oddajemy się w objęcia Morfeusza ;) ). Poza tym pani Basia

Opowieści z piekarnika
Mini pizze z patelni 146

Trochę inna wersja na mini pizze - bez zagniatania ciasta i pieczenia.  Wyczuwalny smak papryki i natki. Pyszne! Składniki: 9 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 papryki (jedna czerwona, jedna żółta), 300 g pieczarek, duży pęczek natki pietruszki, 2 duże marchewki, 150 g sera żółtego duża cebula, 150 g kiełbasy 2 jajka, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Marchewkę

Lena Gotuje
Wytrawny frgál na Lysej Horze 140

okazję przygotowanym daniem o nazwie frgál. To placek drożdżowy pochodzący z tej części Czech nazywany nieudanym ciastem, ze względu na to, że farszu jest więcej niż spodu. Trochę czeska pizza :) Zazwyczaj podawany na słodko, ale tradycyjnie też przygotowywany z kiszoną kapustą. Postanowiłem go delikatnie stunningować, aby był bardziej odżywczy. Spód uzupełniłem o mąkę owsianą, a farsz o typowy dodatek

Kryzysowa Książka Kucharska
38 przepisów z papryką 191

ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z kaszą kuskus, papryką

Moja smaczna kuchnia
Chlebek Naan pyszny dodatek do dań kuchni indyjskiej 146

wykładamy je na stolnicę i odrywamy po nie dużym kawałku który rozwałkowujemy ( na blacie podsypanym mąką ) w kształty dowolne. Posypujemy czarnuszką. Ja moje placki piekłam na rozgrzanym kamieniu do pizzy, ty możesz piec na blasze, lub na rozłożonym na blasze papierze do pieczenia. Każdy z placków piekł się około 5-6 minut do przyrumienienia. Jeśli chcemy placki czosnkowe od razu

Kuchnia na wzgórzu
Zupa z żółtej fasoli szparagowej i pomidorowej pasty 168

pastę Jamar , która nada naszej zupie oryginalnego wyjątkowego smaku, jeżeli jest potrzeba doprawiamy. Polecam serdecznie pastę firmy Jamar ponieważ ma wiele zastosowań. Śmiało możemy ją wykorzystać pod sos do pizzy, gołąbków, do letniej zupy pomidorowej, lasagne, spaghetti, czy leczo. Na stronie producenta znajdziecie również różne przepisy gdzie was zapraszam

W Moim Magicznym Domu
przetwory na zimę - keczup z cukinii 1038

Keczup z cukinii  sprawdza się doskonale jako sos do pizzy, jako dodatek do naleśników meksykańskich czy chili con carne . Polecam Wam ten przepis, oczywiście możecie regulować smak keczupu dodając mniej lub więcej przypraw. składniki: 1 1/2 kg obranej i pozbawionej nasion cukinii 1/2 kg cebuli 4 ząbki czosnku garść soli 400 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki

babka w formie