Witajcie :) Przychodzę do Was z kolejnym przepisem :). Tym razem jest to farsz z pieczarek, który możecie użyć do pizzy, do pierogów, do naleśników, do pasztecików drożdżowych i wiele innych pomysłów :). A więc nie przedłużając, zapraszam :) Składniki: 0,5kg pieczarek 1-2 cebule (w zależności ile lubicie, czy dużo czy mało ) oliwa 1 płaska mała łyżeczka soli 1/3 łyżeczki czarnego
Gotuj z Mąkąpieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200 C. Świetna przekąska dla dzieci, ale i dla dorosłych. Ślimaczki Potrzebujemy: 1 arkusz ciasta francuskiego sos do pizzy lub ketchup starty ser 30 dkg parę plastrów cieniutko pokrojonej szynki i salami Rozwijamy ciasto, smarujemy je sosem. Posypujemy serem i układamy wędlinę. Zwijamy i kroimy na paski
Niuniokiimbirem… Wedle uznania. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zupełnie odmienny od większości spożywanych w Polsce dań. Jeśli znudził Wam się schabowy z ziemniakami, makaron przejadł, a pizza była wczoraj, spróbujcie choć na chwilę odmienić swoją kuchnię. Po drugie: jest bardzo elegancki. W ten sposób zaskoczycie gości, serwując im coś niespotykanego, a zarazem naprawdę pięknie się prezentującego
Proste-przepisy.plBardzo smaczna tarta, którą podałam na obiad. Ze względu na dużą ilość farszu i krótkie początkowe podpiekanie spodu, nie jest on kruchy, tylko delikatny jak ciasto do pizzy. SKŁADNIKI Na spód: 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej 130 g mąki pszennej tortowej duża szczypta soli 1 jajko 125 g zimnego masła Na nadzienie: 500 g zielonych szparagów 200 g pomidorków koktajlowych
Passions hobbies lifedziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały rok, a jej sekret tkwi w sosie na bazie majonezu i mleka. Trochę zdziwiło mnie to mleko
e-PrzepisyKulinarnemąka luksusowa) dobra do wyrobów smażonych, np. pączków, a także do makaronów. mąka gryczana, źródło: badapak.pl TYP 750-850: (mąka chlebowa) dobra na ciasto na chleb lub pizzę. TYP 1850: (mąka graham) ciemna i gruba. Idealna do ciast dietetycznych, ze względu na wysoką zawartość błonnika. TYP 2000: (mąka razowa) mieszana z innymi typami mąk. Wykorzystuje się do wypieku chleba pełnoziarnistego
Gotuję TestujęCalzone czyli rodzaj pizzy, którą składa się na pół i nadzienie znajduje się w środku. Caprese czyli najpopularniejsza włoska sałatka z pomidorów i mozzarelli. Ja dzisiaj zainspirowałam się tymi dwoma daniami i zrobiłam po prostu kolejne drożdżowe pierożki z nadzieniem z pomidorów i mozzarelli, idealne aby zabrać ze sobą do pracy! Składniki 10 g drożdży 1 jajko 1/4 szklanki letniego
Delusional Trinełyżki oliwy z oliwek 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka bulionu wołowego lub warzywnego 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka przyprawy do dań włoskich lub pizzy 2 łyżeczki ziół śródziemnomorskich 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru sól i pieprz Do garnka z nieprzywierającym dnem wlewamy oliwę i podgrzewamy, następnie stopniowo wrzucamy mięso mielone. Dodajemy sól
Cooking Monstergości on często na domowym stole. U mnie najczęściej pojawia się on w lazanii. Konsystencja sosu jest idealna także do wszelkiego rodzaju makaronów (np. Spaghetti Bolognese), naleśników, pizzy oraz warzyw. Sos pomidorowy z wołowiną. Składniki 400 g wołowiny np. łopatka, łata, szponder, mostek, wołowinę zmiel dwa razy na najgrubszych oczkach 50 g selera naciowego (jedna cienka łodyga), pokrój
Szybko Szybkowaroliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem
Moja smaczna kuchniasię czym wiem, ale i też dowiaduje się całej masy rzeczy od Was, za co z całego serca dziękuję. Dzisiejszy chleb piekłam bez żadnej formy bezpośrednio na kamieniu do pizzy, taki chleb muszę przyznać szczerze lubię najbardziej, i samo pieczenie takiego chleba sprawia mi największą frajdę. Podczas wypieku chleba bardzo ważna jest odpowiednia temperatura. Czyli jaka? A no właśnie, dobre
SMYKWKUCHNIMuffinki wytrawne to pyszna alternatywa dla pizzy, a w dodatku są szybkie i banalnie proste w wykonaniu. Możemy dodawać do nich składniki jakie tylko lubimy. Są uniwersalną przekąską na każdą okazję. Dziś u mnie muffinki o smaku gyrosowym z kurczakiem, papryką, kukurydzą oraz marynowanymi pieczarkami. Jedne z lepszych jakie jadłam! Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju
Kuchnia MagdaLenyjest na blogu. Dodatkowo, jeśli już wykonasz ten prosty przepis na ketchup , to zrób sobie do tego coś kreatywnego. Proponuję Ci falafel z piekarnika, klopsiki z orzechów włoskich lub pizzę z patelni . Artykuł Ketchup ekspresowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanwtedy przy krojeniu nie będą zbyt mocno się obsypywać. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 - 3 godziny, aby masa zastygła. Batoniki pokroić ostrym nożem (dobrze kroi nożyk do pizzy) na niezbyt duże kawałki. U mnie batoniki miały 10 cm x 2 cm x 1 cm, ale polecam kroić mniejsze 5 cm x 2 cm x 1 cm, wtedy
Kuchcik gotuje