ciasto na pizze - 9852 przepisów (strona:336/657)

Szpinat sie zakurzoł ;) (Kurczak ze szpinakiem) 123

jedna ze tych zōłzōw 1 , kere 2 idzie raz-dwa-trzi uwarzić 3 i je tak ajnfachowo 4 , że nawet te ludzie, kere w kuchni umiōm narychtować yno pizza ze zamrażalki, dajōm sie z niōm rada. Szpinat je zdrowy, a w taki zōłzie zjedzōm go nawet te ludzie, kere myślōm, że go niy lubiōm Co potrza? 500 g piersi

Chop w kuchni
Razowe tagliatelle z krewetkami 167

jedną z najpopularniejszych kuchni na całym świecie. Na każdym kroku możemy spotkać restauracje serwujące potrawy rodem ze słonecznej Italii. Wśród najczęściej wybieranych potraw są wszelkiego rodzaju pasty, makarony i pizze. Jedzenie w restauracjach ma swój klimat i nastrój, jednak przygotowanie równie dobrych, a może i znacznie smaczniejszych potraw w domu jest niezwykle proste i przede wszystkim tańsze:) W tym wpisie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Proziaki z koperkiem o nucie chili 350

Ciasto dzielimy na dwie części. Jeszcze raz, krótko zagniatamy i wałkujemy na okrąg o grubości ok. 1 cm (średnica ok. 24 cm z tej porcji). Za pomocą nożyka do pizzy kroimy na 6 części, lub 9 jak kto woli. Rada: ciasto na proziaki można rozwałkować i pokroić na prostokąty, każdy kształt jest dobry, mają po prostu smakować.  Pieczemy

Moniki Smakołyki
Bułki kajzerki 533

łyżeczki soli 1 jajko 2 łyżki rozpuszczonego masła olej do posmarowania misy Jak przygotować bułki kajzerki z ciasta drożdżowego? Wszystkie składniki mieszamy w misie robota za pomocą haka do pizzy, wyrabiamy tak długo (ok. 5 minut) aż ciasto będzie odstawać od ścianek misy robota. Możemy oczywiście wyrabiać ciasto ręcznie. Ciasto po wyrobieniu zostawiamy na ok. 10 minut aby odpoczęło, potem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomysł na… serową frittatę 108

jajecznej, a na koniec posypałam jeszcze jedną porcją, tartą na drobnych oczkach. Plastry batata stworzyły swoisty spód dla mojej frittaty, przez co mogłam chwilę poudawać, że na śniadanie jem pizzę

Kucharzyca
Keczup z cukinii 351

Keczup z cukinii jest pyszny, dość ostry w smaku i pasuje do wszystkiego. Cudownie się komponuje z wędlinami, zapiekankami, pizzą czy żółtym serem. Ten ketchup to największe objawienie tegorocznych przetworów. Wygląda i smakuje bardzo podobnie do dobrej jakości kupnego keczupu, a cukinia w nim zawarta nie jest w ogóle wyczuwalna. Przygotowanie keczupu jest bardzo proste, a sam produkt końcowy

Krokusowy Dom
PESTO Z RUKOLI 127

niej pesto. Nie tylko pięknie wygląda, ale i pysznie smakuje. Jest lekko pikantne i niezwykle aromatyczne, dlatego dobrze sprawdza się w wielu codziennych daniach. Pasuje do kanapek, makaronu, pizzy, zup oraz sałatek. Idealnie podkreśla smak każdego dania i nadaje potrawom charakteru. Świetnie nadaje się na imprezy.  SKŁADNIKI 100 g rukoli 100 ml oliwy 1 ząbek czosnku 40 g blanszowanych

cool and minty
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 135

białego octu winnego 3-4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Warzywa umyć. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować. Papryki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy Zieleninę drobno posiekać. Wszystkie warzywa wraz zieleniną wymieszać w misce lub salaterce. Składniki sosu

Czerwień i błękit
Drożdżowe mini rogaliki z marmoladą 186

przykryciem. Przed wałkowaniem, każdą porcję ciasta, jeszcze raz zagniatamy. Na stolnicy rozwałkowujemy jedną część ciasta o średnicy ok. 22 cm. Ciasto za pomocą nożyka do ciasta, bądź pizzy kroimy na 9 równych części. Na każdy trójkącik, przy krótszym boku nakładamy po ½ małej łyżeczki marmolady. Każdy trójkącik, zaczynając od zewnętrznej części delikatnie zwijamy w rogalik. Ciasta nie dociskamy! Rogaliki przekładamy

Moniki Smakołyki
Grillowana tortilla z pikantnym farszem 184

która nie tylko syci, ale też rozgrzewa w jesienne chłodne wieczory. Do farszu wykorzystałam pyszny kielecki sos meksykański od Społem Kielce. Idealny do wielu dań np. spaghetti, mięsnych sosów, pizzy itd. Spróbujcie. Składniki: 2 pieczarki około 2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli 2 łyżki kieleckiego sosu meksykańskiego od Społem Kielce posiekany por – około 1 łyżki 3 plastry schabu wędzonego

Słodkie okruszki
Zapiekanka grzybowo-warzywna z purchawicą 215

osiągający przeważnie rozmiary piłki futbolowej więc można z niego zrobić kilka dań. Tak też się stało z tą, którą znalazłam pod koniec września. Kilka plastrów podałam a'la pizza , trochę trafiło do zupy, a reszta do tej właśnie zapiekanki. Ponieważ plastry były dość duże, część z nich przekroiłam nawet na połówki i pomyślałam, że przełożone smażonymi warzywami mogą stać

Smaczna Pyza
Pizza na spodzie z kalafiora 108

nadzieję, że zaskoczę Was tym daniem, tym bardziej , że jest to kolejne danie z cyklu dietetyczne. Jak widać można jeść pizzę bez dodatkowych kalorii. Była pyszna. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Oczywiście możecie dodać własne składniki, według uznania. Składniki: 2 porcje 1 średni kalafior 80 g sera żółtego light 40 g szynki ( ja miałam pastrami ) 1 pomidor ½ cebuli Pieczarki

Smaki Ewy
Błyskawiczne bułeczki pszenne z sezamem 205

Wiesz, że jedne z lepszych pszennych bułeczek na drożdżach powstają z przepisu na ciasto do pizzy? :-) Moje bułeczki nie charakteryzują się idealnym kształtem, ponieważ lubię, gdy każda jest inna i mogę wybrać tę, która podoba mi się najbardziej :-) Bułeczki są puszyste, pachnące i bardzo chrupiące dzięki oliwie oraz świeżości ciasta. Są idealne z masłem i domowym dżemem lub na wytrawnie

AniaGotuje.pl
Focaccia z rozmarynem 101

Focaccia to świetna alternatywa do typowej pizzy. Prawie nie zawiera dodatków, dlatego też sprawdza się jako przekąska dla Dzieci. Pokrojona w paski jest idealna do przegryzania z sosami, serami, warzywami,  hummusem , czy inną pastą . To również idealna przekąska na przyjęcia. Łączny czas przygotowywania:  1,5 h z wyrastaniem Ilość porcji: blaszka 20/30

AniaGotuje.pl
Domowy sos czosnkowy 237

nawet lepszy niż sosy serwowane w pizzeriach. Do tego to tylko kilka prostych i tanich składników.. rewelacja! Idealny do: - nuggetsów  i pieczonych ryb - frytek i pieczonych warzyw - pizzy i wytrawnych tart - mięs pieczonych i dań z grilla - surówek i sałatek - grzanek i kanapek Z czym jeszcze jadacie sos czosnkowy

AniaGotuje.pl