Prosty dip pomidorowy do wykorzystania do kanapek, grzaneczek, nachosów, pizzy i czego Wam się zapragnie. Ilość: ok.300 ml Inspiracja od mniammniam.com . 4 pomidory 1/8 cebuli 10 listków świeżej bazylii 10 listków świeżego oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka słodkiej papryki Pomidory umyć, skórkę delikatnie naciąć na krzyż, wzdłuż całego pomidora. Sparzyć, czyli
Czerwony GupikPieczarki z grilla, z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką. Są miękkie, soczyste i pyszne. Smakują troszkę jak pizza. Uwielbiam tą ciągnącą się mozzarellę. Charakteru tej potrawie grillowej nadaje wyrazista w smaku szynka szwarcwaldzka. Składniki: 10 większych pieczarek 2 łyżki oleju sól i pieprz 1 mozzarella 1 łyżka oliwy extra vergine 2 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
Smak mojego domuBonduelle kukurydza złocista, wykorzystywana w kuchni do wielu potraw ale głównie do sałatek lub pizzy. Ja postanowiłam zrobić jeszcze jedną wersję placuszków z dodatkiem kukurydzy tym razem w połączeniu z cukinią. I wiecie co?! Jak zawsze okazał się to strzał w 10! Polecam wypróbować ;) A czy wiesz,że... Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw
Życie zaczyna się w kuchnibiszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + plasterki truskawek + podłużne biszkopty + dżem truskawkowy + krem jaglano-cytrynowy + całe truskawki. The Pie (season 5, episode 15) Whether it’s a pizza pie or a standard pie, if someone’s going to refuse it outright, they should give some form of explanation as opposed to simply staring at the thing
Qlinarnie i Qlinarniesoli szczypta pieprzu Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na papkę. Podawać wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek
Czerwień i błękitprzepis na pyszny omlet, tym razem na słono. Z pieczarkami, cebulką (chociaż ją można pominąć, ja dałam tylko do zapachu). A gdy polejemy całość keczupem to wyjdzie nam prawie pizza. Dzieciom taka forma podania posmakowała najbardziej. Smakowity na gorąco i na zimno. Na śniadanie, drugie śniadanie, kolację. Bardzo Wam polecam! 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżka mleka kilka pieczarek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniewięcej o produktach , które mam przyjemność testować: KUKURYDZA KONSERWOWA JAMAR Kukurydza jest bardzo dobra jest krucha i odpowiednio słodka. Moje zastosowanie: ☛ sałatki ☛zupa kukurydziana ☛zapiekanki, tarty,pizze ☛farsze do pierogów, pasztecików ☛dodatek do makaronów , ☛dania jednogarnkowe KETCHUP ŁAGODNY MILD Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam. Moje
Gotowanie PatkiZaraz obok pizzy jest to jedno z najbardziej popularnych włoskich dań. Ten niezwykle aromatyczny mięsny sos pochodzi z Bolonii, jednak uwierzcie mi, że spaghetti z tym sosem tam nie uświadczycie. To ragu zawsze serwowane jest tam z makaronem typu tagliatelle. Zapytacie pewnie- jaka to różnica... ano dla miłośników włoskiej kuchni ogromna, tradycja to tradycja! Podobno pierwotny przepis nie zawierał pomidorów
Pichceniomaniapowrocie a przed wyjściem do kina. Naprawdę warto spróbować tego połączenia smaków. Opieczona chałka cudownie dopełniła całości. Potem był bajeczny film w ramach Kina w Trampkach , lody i pizza a potem deser deserów... mecz... ;) Sałatka z arbuza, truskawek, fety i pistacji 1/4 średniego arbuza 10 truskawek 80 g fety owczej garść posiekanych pistacji kilka listków mięty olej słonecznikowy nierafinowany
Dzieje kuchennej Wiewiórykupiłam kostkę do domowej uprawy pieczarek. Kostka jest tak plenna, że brakuje mi już pomysłów co zrobić z grzybami. Z części plonów zrobiłam już kilka sosów pieczarkowych, faszerowane pieczarki, pizzę, zapiekankę XD Nadal jednak pojawiają się nowe grzyby, więc tym razem (aby wykorzystać większą ilość) przygotowałam zupę, a resztę pieczarek cieniutko pokroiłam i postanowiłam ususzyć. Krem pieczarkowy z czosnkowymi grzankami
PatiGotujerozeszło się jeszcze na ciepło, ale na zimno także smakują fantastycznie! Na pewno zrobię je na piknik w parku, albo na wycieczkę rowerową. Spróbujcie koniecznie tych małych puszystych mini pizz! Składniki (na 10-12 bułeczek): 0 ,25 kg mąki pszennej tortowej 0,5 szklanka mleka 0,25 szklanki cukru 2 jajka 25 g drożdży świeżych 50 g masła 1/2 łyżeczki
Kulinarne InspiracjeCiasto francuskie jest genialne samo w sobie. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników i mamy oto takie cudo na obiad lub podwieczorek. Błyskawiczna w wykonaniu i smaczna wersja pizzy a’la tarty z ciasta francuskiego. SKŁADNIKI: (2-3 PORCJE) · opakowanie ciasta francuskiego – 275 g · 160 g szpinaku świeżego
Calzonella.comwarzywa z makaronem, następnie rozdrobnić mozzarellę i posypać oregano. Nałożyć pokrywkę i smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa się zetnie. Gotową frittatę podawać pokrojoną w trójkąty jak pizzę. Uwagi: Aby frittatę łatwiej się kroiło i nakładało na talerze należy po wyłączeniu palnika i zdjęciu pokrywy chwilę poczekać. Masa zrobi się dzięki temu bardziej "stabilna". #lubelloveinspiracje #lubella
Passions hobbies lifepodwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część formujemy w kulę i wałkujemy na cienki placek. Placek tniemy na 8 równych trójkątów (jak pizzę). Na brzeg trójkąta wykładamy łyżeczkę dżemu i zwijamy tworząc rogalika. Tak powstałe bułeczki układamy na blasze i zostawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury
Rozpustne gotowaniemięso i grzyby będą zimne dodać szczypior, posiekany rozmaryn oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Pieczenie. Podsypać mąkę stolnicę i rozwałkować ciasto na duży płat jak na pizzę.Wykrawać kółka o średnicy ok. 10 cm. Na środek ciasta nałożyć po 2 łyżki nadzienia. Zamknąć kółko i uformować kulę na bułeczkę. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć bułeczki
Bon Appetit Małgorzaty