Najlepsza pizza na upały. Taką nietuczącą można jeść nawet kilka razy dziennie. Schłodzony arbuz to balsam dla ciała rozgrzanego słońcem. Dodatki można komponować dowolnie, czyli co kto lubi lub ma pod ręką. I nie trzeba liczyć kalorii, bo ich tu prawie nie ma. Składniki: • plaster arbuza • morele • borówka amerykańska • czereśnie • liście melisy Wykonanie: • Wycięty
To co kochamomlet, ni to pizza, ale z pewnością jest to bardzo smaczny posiłek na kolację w zdrowej wersji. Dodatki na wierzch możemy dobrać wg własnych upodobań smakowych. Ja postawiłam na pieczarki, które akurat miałam w lodówce. Inspirację zaczerpnęłam od Eweliny . Składniki na 3 sztuki dla 1 osoby: 3 białka jaj 1,5 łyżki mąki kukurydzianej sól pieprz oregano bazylia Dodatki: przecier
Fabryka pomysłówChivoret są dość uniwersalne. Dlatego wystarczy zaopatrzyć się w książkę z pomysłami na lunche i umówić się na wspólne gotowanie z domownikami czy współpracownikami. Już nigdy nie zamówicie więcej pizzy! Słoiki na słodko i na słono Autorzy: Alexia Janny Chivoret i Pierre Chivoret (zdjęcia) Wydawnictwo: Buchmann Data premiery: 2016 Ilość stron: Okładka: miękka
Ugotowane pozamiataneprzykryć i odstawić do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość to podzielić ciasto na mniejsze porcje. Każdą z nich rozwałkować formując okrągłe koło, wyciąć trójkąty.( tak jak kroi się pizzę ) Na każdym nałożyć marmoladę i zwinąć formując rogaliki. Rozłożyć rogaliki na blaszce i tak pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 15-20 minut
Kuchnia Pokoleńsera z niebieską pleśnią Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szklanka wody 1,5 szklanki mleka pół szklanki słodkiej śmietanki 2 łyżeczki ziół do pizzy sól i pieprz Farsz: Cukinię zetrzeć wraz z łupką n a grubej tarce i udusić na niewielkiej ilości oleju z wodą, dodatkiem ziół, soli i pieprzu. Wkruszyć ser i gotować
Czerwień i błękitpłasko... ... i wbiłam roztrzepane widelcem jajka - doprawiłam Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :) Smacznego i na zdrowie! :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniazostał mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam. Składniki: miąższ z 2 kg pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz ziołowy sól morska z chilli Miąższ miksujemy na papkę Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym
Szczęśliwa kuchniagęsta śmietana 18% (np. z Piątnicy) 3 cebule 250g wędzonego boczku Sól do smaku Pieprz do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Jeżeli macie kamień do pieczenia pizzy włóżcie go do piekarnika, a następnie nastawcie piekarnik. Do miski dodać mąkę i sól. Wymieszać suche składniki. Następnie dodać oliwę i powoli wodę. Ugniatać tak długo aż ciasto będzie gładkie
Fabryka pomysłówwiecie u mnie bardzo często i dużo się piecze się. Ciasta, bułki, obiady, pizze i inne pyszności są wyciągane z mojego piekarnika dosłownie codziennie (przepisy znajdziecie tutaj – domowe pieczywo i najróżniejsze ciasta ). Jego czystość jest więc dla mnie priorytetem. Czasem zdarzają się i takie przypadki, że blaszka okazuje się nieszczelna lub wykapał mi tłuszczu z pieczonych nóżek itd. Środek
Słodkie okruszkiwieczoru naszła nas ochota na zjedzenie czegoś dobrego i sycącego, a że pogoda nie zachęcała do wyjścia z domu, padło hasło - gotujemy. Szybki rzut oka do lodówki i szafek... Pizza - na to zawsze mamy ochotę. Tym razem wiodącym składnikiem została kiełbasa z dzika, co z połączeniu z serami, papryką i rukolą stworzyła pyszną kompozycję
Milion SmakówMożna podać np. z kwaśną śmietaną, z cukrem... Też takie lubicie? Zróbcie koniecznie. Życzę SMACZNEGO! Krys Polecam również inne smaczne placki: Placki ziemniaczane na drożdżach Placki ziemniaczane a'la pizza Placki ziemniaczane z cukinią Placki ziemniaczane z orzechami Placki ziemniaczane zapiekane z serem pleśniowym Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiprodukcji parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan
Gotuję TestujęOliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe. Czytaj więcej
Pychotkaaacebulą... Jednak dobroć i poświęcenie mojego męża, który zmęczony i śpiący po bardzo ciężkim tygodniu pracy wziął malutką na dwugodzinny spacer, skłoniły mnie do przygotowania czegoś extra! Tarta lub pizza (jak kto woli to danie nazywać) pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i NAJLEPIEJ smakuje. Z niecierpliwością czekaliśmy przy piekarniku na moment, w którym danie było gotowe do degustacji (a raczej
Jeść, by żyć w zdrowiuokoło 1000 kcal. Cała reszta kalorii, które według indywidualnego zapotrzebowania powinniśmy dostarczyć są już w naszych rękach. Najlepiej oczywiście nadal dostarczać je z dobrych źródeł, ale jeśli jesteś fanem pizzy i coli, który życia bez nich sobie nie wyobraża, to to, że wdrożysz plan doktora bez eliminacji codziennego fastfoodu i tak powinien przedłużyć Twoje życie. Dr Greger nawet stworzył specjalną
Blendman