ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:304/659)

Sałatka ryżowa z karczochami i pieczarkami 135

karczochami i pieczarkami Główkę warzywa należy obrać z twardych łusek i wyjąć jadalny, miękki środek tzw. serce warzywa. Karczochy można gotować, smażyć czy piec. Fajnie odnajdą się na pizzy, w sałatce, zapiekane z serem i czosnkiem lub w formie zupy kremu. Jako, iż miałam w lodówce słoiczek karczochów w zalewie z oliwy z oliwek zrobiłam sałatkę. Dodałam do niej ryż

mecooks
Wegetariańskie wrapy z cukinią i hummusem 82

Fast food nie musi być niezdrowy. Obok domowych burgerów, pizzy czy frytek z batatów, na naszym stole często lądują dania meksykańskie, na przykład tortille w różnym wydaniu. Ostatnio nasze serca podbiły wegetariańskie wrapy z cukinią i hummusem. Chrupiąca tortilla, grillowana cukinia, pikantna sałata, aromatyczne pomidorki i niezastąpiony smak hummusu to wyjątkowa kompozycja, która z pewnością trafi w gusta wszystkich wegetarian

helloforest.pl
Pasta z jajkiem i konserwą turystyczną 134

bułeczek …do krakersów …do chrupkiego pieczywa …do wafli ryżowych lub kukurydzianych   Polecam… ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Pizza z patelni   Składniki: 1 puszka konserwy mięsnej (ok. 300 g) 5 jaj ugotowanych na twardo 3-4 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki majonezu sól i pieprz   Jajka ugotuj na twardo

Kulinarny S.O.S.
Pasta z jajkiem i konserwą turystyczną 134

bułeczek …do krakersów …do chrupkiego pieczywa …do wafli ryżowych lub kukurydzianych   Polecam… ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Pizzerinki z ciasta francuskiego ** Pizza z patelni   Składniki: 1 puszka konserwy mięsnej (ok. 300 g) 5 jaj ugotowanych na twardo 3-4 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki majonezu sól i pieprz   Jajka ugotuj na twardo

Kulinarne S.O.S.
Konfitura z czerwonej cebuli 111

czerwonej cebuli rewelacyjnie podkreśla smak wszelkiego typu pasztetów, pieczonych i grillowanych mięs, w tym steków oraz wędlin. Doskonale pasuje też do pieczonej kaczki lub gęsi. Można ją dodawać do pizzy, tostów, hamburgerów i wytrawnych tart oraz jako uzupełnienie deski serów. Konfitura z czerwonej cebuli - składniki 3 łyżki oleju o naturalnym smaku np. rzepakowy lub słonecznikowy 600 g czerwonej cebuli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rogaliki cynamonowe 107

otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą rozwałkować na placki. Każdy placek posmarować cienko nadzieniem, po czym podzielić nożem na 8 części (jak pizzę). Każdy rogalik ciasno zawinąć zaczynając od podstawy trójkąta w stronę jego wierzchołka (wierzchołek należy dobrze skleić w przeciwnym razie może się otworzyć w trakcie pieczenia), po czym uformować w kształt

Passions hobbies life
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM 121

Włoska kuchnia w Polsce przyjęła się naprawdę dobrze. Któż z nas nie lubi pizzy, spaghetti bolognese lub napoli, carbonary czy makaronów z intensywnym w smaku pesto? Podejrzewam, że każdy choć raz w życiu jadł danie kuchni włoskiej. Ona tak bardzo wpasowała się w naszą kulturę kulinarną, aż stała się jej nieodłącznym elementem. Trochę jak z sushi. Piszę o tym dlatego

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanko pizza na chlebie tostowym 173

Zapiekanko pizza to jeden z tych banalnych przepisów który idealnie nadaje się do czyszczenia lodówki :). Pomysł na szybką kolację, obiad czy przystawkę. Bazą jest chleb tostowy, ketchup i ser, natomiast dodatki to kwestia naszych upodobań i stanu lodówki :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok pół dużego opakowania chleba tostowego, ( u mnie pełnoziarnisty) kilka łyżek ulubionego ketchupu, ser, u mnie

Blog kulinarny S9.PL
Drożdżówki z jabłkami 136

moja ulubiona szara reneta), więc późnym wieczorem postanowiłam upiec drożdżówki z nimi, żeby były na śniadanie. Okazało się, że nie mam świeżych drożdży. Tych suszonych instant używam zazwyczaj do pizzy czy chleba – a że mam je zawsze w szufladzie, tym razem wypróbowałam je na bułeczkach – okazało się, że wyśmienicie się sprawdzają. Drożdżówki musiały ciut dłużej porosnąć, jednak

Poezja smaku
Faszerowane papryki w cieście francuskim 86

jeśli nie – pomijamy ten składnik. Przekrojone papryki wypełniamy przygotowaną masą. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski za pomocą zwykłego noża lub noża do pizzy. Paskami owijamy papryki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z papryk smarujemy żółtkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-17 minut, aż się lekko przyrumienią

Be Fit Be Strong
Domowa pizza - najlepszy przepis 148

Pizzę robię w domu bardzo często - bo kto jej nie lubi? Moje dzieci mogłyby jeść ją na okrągło. Wypróbowywałam już różne przepisy i ten jest zdecydowanie najlepszy -spróbujcie sami

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania