ciasto na pizze - 9992 przepisów (strona:281/667)

Czosndogi 982

się opierać Smakowo wyszło fajnie, choć jeśli już, wolę chyba tradycyjne hot dogi 5 bułek czosnkowych 5 długich parówek dobrej jakości około 100-150 g żółtej mozzarelli (do pizzy) 1-2 garści rukoli 2-3 ogórki kiszone 2 małe pomidory 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 1-2 łyżeczki octu (u mnie malinowy) 1 łyżeczka miodu odrobina

Smaki Na Talerzu
FOCACCIA 110

Pyszna i prosta w przygotowaniu focaccia, którą wykonasz z kilku podstawowych i łatwo dostępnych składników. Włoski chlebek z dodatkami oliwek i pomidorków koktajlowych to moja propozycja

Zasmakuj Kuchni
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo 124

Mój ulubiony makaron w sosie pomidorowym z chorizo 🍝 jest zaraz na 3 miejscu po pizzy i chipsach na liście moich jedzeniowych przyjemności 😅😁 Składniki na 2-3 porcje: 250 g makaronu (można użyć razowy, ja mam zwykły) 1 kiełbaska chorizo 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych (lub 3 świeże pomidory, sparzone i obrane ze skórki, a następnie pokrojone) 2 ząbki

Czarnawisienka
Ajwar pikantny 164

upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi). Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki. Przygotowanie jest czasochłonne ale nie pracochłonne… w zasadzie robi się sama J   Składniki: (na 8 średnich słoików

Pyry na Gaz
3x inspiracje września: Sempre Verde, fioletowa fasolka, wegański sernik rewolucyjny 166

Sempre Verde Restauracja włoska w centrum Rzeszowa. Pyszne jedzenie, byłam kilka razy i za każdym razem wracałam zadowolona. Mają szeroki wybór pizz, niektóre bardzo oryginalne, np. ta ze zdjęcia jest z nadzieniem do pierogów ruskich (!). Jadłam też wegetariańską (hurrra!!! w końcu wegetariana bez groszku i kukurydzy!!!) Jak dla mnie rewelacyjne połączenie kuchni włoskiej i polskiej. Pyszne tiramisu.  Kiedyś był

Qlinarnie i Qlinarnie
Bułki cebulowe z żółtym serem 497

preferuję je na świeżo, ale te bułeczki również następnego dnia bardzo dobrze smakowały. Bardzo gorąco polecam, jeśli lubicie się z cebulą. 450 g maki pszennej (u mnie mąka do pizzy, typ 00) 50 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 50 g masła 1 płaska łyżeczka soli 1 jajko 2 średniej wielkości cebule kawałek sera – około

Smaki Na Talerzu
Tarta z ciasta francuskiego z figami – przepyszna i szybka 116

upieczeniu.   [caption id="attachment_9491" align="aligncenter" width="901"] Tarta z ciasta francuskiego z figami - przepyszna i szybka[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ciastem francuskim: Pizza Na Cieście Francuskim Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Mięso Mielone Z Warzywami W Cieście Francuskim Zupa Cebulowa Pod Ciastem Francuskim Ciastka Francuskie Z Dżemem I Kruszonką Sakiewki Z Ciasta Francuskiego

e-PrzepisyKulinarne
BUŁKI Z OLIWKAMI 100

drobnego cukru * Szklanka o pojemności 250 ml. Porady do przepisu: Bułeczki piekę w tortownicy o średnicy 20 cm. Do przygotowania przepisu możesz wykorzystać mąkę typu 00, idealną do wypieków pizzy, foccacci czy bułeczek. Jeśli nie masz – zamiast świeżych drożdży wsyp suche – opakowanie 7 g lub 8 g będzie odpowiednikiem 20 g świeżych drożdży. Możesz formować bułeczki o dowolnej

Zasmakuj Kuchni
Jabłecznik zaparzany 139

się delikatniejsza do wypieków. Ostatnio jednak natknęłam się na Mąkę Szymanowską od Polskie Młyny i postanowiłam ją wypróbować. Według informacji na opakowaniu, mąka nadaje się do wypieków, klusek, naleśników, pizzy itp. I rzeczywiście ciasto z jej użyciem udało się doskonale. Mąkę Szymanowską można kupić w sklepach stacjonarnych oraz w sklepie internetowym  https://www.skleppm.pl/ . A oto przepis na jabłecznik zaparzany

Waniliowe Improwizacje
Chleb bezglutenowy na zakwasie 139

dłuższego już czasu w mojej diecie jest coraz mniej glutenu. Czasami zdarza mi się jeszcze zjeść kawałek pizzy lub ciasta zrobionych na mące pszennej, nie są to jednak jakieś oszałamiające ilości. Moja spiżarnia jest zaopatrzona w całe mnóstwo mąk bezglutenowych i używam ich dość sporo do wypieków. Poniżej dzielę się z Wami przepisem na jeden z moich ulubionych chlebów bezglutenowych

MeCooks
Łatwe ciasto 115

wyżej przez około 35 do 40 minut.  Wyciąg z piekarnika ,lekko wystudź ,wyłóż z formy. Odklej papier i przełóż na duży talerz, u mnie zazwyczaj płaski talerz do pizzy … Ot i cała filozofia, miłego dnia! Moje ciasto przed pieczeniem posypałam dodatkowo błyskawicznymi płatkami owsianymi! Jeśli chcesz posyp cukrem pudrem lub Wykonaj polewę. Ja tego nie zrobiłam ponieważ ciasto moje

Z Kuchni Do Kuchni
Kiszony czosnek 116

gotowy ukiszony czosnek traktuję podobnie, jak ten świeży. Dodaję przetarty do sosów sałatkowych, sosów pieczeniowych, zup. Jest świetnym dodatkiem do past warzywnych typu hummus. Pokrojonym w plasterki możemy obłożyć pizzę, zapiekanki serowe, a nawet dodać do jajecznicy. Pomysłów jest wiele i nic nas nie ogranicza, chyba, że po prostu nie lubimy czosnku… Przepis zaczerpnęłam z książki Patrycji Machałek

Tajemnice Smaku
Sos pomidorowy ( do spaghetti , pizzy ). 152

szczelnie zamykamy wieczkami. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu gdy woda osiągnie temperaturę 85 C. Gotowy sos przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu. Sos ten możemy wykorzystać do spaghetti, pizzy lub po prostu jako ketchup.          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Pizzerinki / bułeczki pizzowe 288

Pizzerinki/bułeczki pizzowe, robione z ciasta na cebularze. Z pizzą nie ma to zbyt wiele wspólnego (jajka, cukier, mleko, 8% drożdży), ale są całkiem dobre, ciasto wychodzi fajnie puszyste i lekkie. Na 12 pizzerinek: Ciasto: 500 g jasnej mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 40 g świeżych drożdży 4 łyżeczki cukru 1 szklanka mleka 2 średnie jajka

Przepisy na domowy ser i chleb
Sos czosnkowy 132

przepis nie został jeszcze oceniony) Sos czosnkowy jest niezastąpiony do dań z grilla, pizzy, frytek. Można podawać go do sałatek, warzyw pokrojonych w słupki czy moczyć w nim nuggetsy z kurczaka. W mojej kuchni pojawia się bardzo często. Używam go także do sałatki brokułowej z serem feta – niebo w gębie! Dzięki dodatku majonezu oraz musztardy sos ma charakterystyczny, wyraźny

Kuchnia Bazylii