smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na blaszkę z piekarnika ( około 4-5 osób ): ciasto : 2 opakowania suszonych drożdży ( 14 g ) 1,5 pełnej ,szklanki wody 0,6 kg mąki 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka – płaska , soli 3 łyżki oleju rzepakowego ( najzdrowiej tłoczonego na zimno, ale może być zwykły ) farsz : 2 duże cebule 3 kiełbaski śląskie
Ogrodnik w podróżytakie ciasto znalazłam tutaj. Wszystkie składniki powinny mieć jednakową, pokojową temperaturę. rabarbar suszone owoce czarnej morwy 3 jajka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy szczypta soli 2,5 szklanki mąki tortowej ( 350 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. maślanki ( 250 ml) 100 ml oleju lub 100 g stopionego(...)cukrem, wanilią, solą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na pienistą masę,dodać olej lub stopione masło, maślankę i wanilię. Do składników suchych ( z mąką) dodać masę z jajkami i wymieszać krótko, niezbyt porządnie łyżką. Od razu przelać ciasto do formy. Ułożyć rabarbar i suszone owoce morwy i posypać kruszonką. Wstawić do całkowicie rozgrzanego piekarnika
Moje domowe kucharzeniedomowej masy makowejWykonanie:Mleko podgrzewamy lekko i rozpuszczamy w nich drożdże. Następnie dodajemy cukier, jajka i olej. Wszystko razem mieszamy w misce i dodajemy mąkę. Wszystko razem wyrabiamy ręcznie lub w robocie kuchennym. Gotowe odkładamy do wyrośnięcia. Po 2 godzinach wykładamy ciasto na stolnicę, rozwałkowujemy, smarujemy masą i zwijamy. Powstałą roladę przekrawamy wzdłuż. Przeplatamy w warkocz powstałe kawałki
ciastkarnia na kruchym spodzieciasto na pizze, bułki lub na chlebek pszenny zawsze się udaje. Pizza jest puszysta i chrupiąca tak jak i bułeczki. Naprawdę polecam. Podane składniki wystarczą na dużą blachę pizzy, taką jaka jest w zestawie każdego piekarnika. Za to bułek wychodzi ok 7-9 sztuk(...)mąki (w przypadku bułek, mąki możemy dodać nieco więcej) 1 szklanka ciepłego mleka 40 g drożdży 40 ml oleju płaska łyżeczka soli Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pozostałe składniki i wyrobić bardzo dokładnie. Im dłużej tym lepiej. Pozostawić ciasto na ok 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Potem wyrobić ciasto na bułki lub rozwałkować na pizze i z znowu
Jadło i czytadłokawałku ciasta szukam, zaspokaja wszystkie moje kubki smakowe. Bardzo polecam Wam na szczególne okazje Składniki na ciasto: 160 ml mocnej kawy 45 g kakao 160 ml coli 330 g mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki cynamonu 415 ml oleju roślinnego 400 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii W jednej misce mieszamy gorącą(...)mieszamy mąkę, sodę i cynamon. W misie miksera ubijamy olej z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka i ekstrakt z wanilii. Ubijając, na przemian z wymieszanymi mokrymi składniki dodajemy wymieszane suche składniki. 3 okrągłe formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto dzielimy po równo na 3 części. Wkładamy do nagrzanego
Made By Mom And Sonznam prostszego przepisu na ciasto. Dla mnie idealne smaki, banany i maliny. Do tego polewa z białej czekolady- rozkosz dla podniebienia. 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 3 jajka 260 g jogurtu naturalnego 75 ml oleju Aromat waniliowy 1 banan 100 g malin 1 tabliczka białej czekolady 2 łyżki(...)pierwszej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugiej mieszamy jogurt naturalny, jajka, olej, aromat waniliowy. Suche produkty łączymy z mokrymi do uzyskania jednolitej masy. Banana kroimy w kosteczkę. Pokrojonego banana i maliny dodajemy do masy i mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy foremkę o wymiarach 12x23 cm . Pieczemy w temperaturze 180*C przez 25 minut. Białą czekoladę rozpuszczamy
VioletoweKucharzeniemakaron: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka masła ciepła woda sól i 2 łyżki oleju do wody do gotowania makaronu Zagniatamy mąkę, sól, jajko, dolewając tyle ciepłej wody, aby powstało zwarte, ale elastyczne ciasto. Wykładamy na wysypany mąką blat, przykrywamy miską i zostawiamy na 30 minut ciasto do wypoczęcia. Następnie wałkujemy na bardzo cienki(...)ponownego podeschnięcia (patrz: zdjęcie). Gotujemy wodę w dużym garnku, wrzucamy makaron do osolonego wrzątku i gotujemy max. 2 minuty. Osączamy na sicie, przekładamy do miski, wlewamy 3 łyżki oleju i delikatnie mieszamy trzonkiem drewnianej łyżki, żeby się nie posklejał. Kiedy wystygnie, nakładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą. Zupa po wymieszaniu ze śmietaną
Kuchnia PrezydentowejProponuję pierogi z mięsem i kapustą kiszoną. Może zestawienie dziwi, ale zapewniam ,że są doskonałe w smaku. Polecam. SKŁADNIKI Na ciasto: ok. 700 g mąki pszennej 60 g. masła 400 ml gorącej wody szczypta soli 3 żółtka Farsz: 2 ćwiartki z kurczaka, 1 kg. kiszonej kapusty 1 średnia cebula 2 łyżki ojeju sól, pieprz, słodka(...)kapustę, Mięso obieramy dokładnie z kości i skór. Przekręcamy przez maszynkę razem z kapustą. Cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy do farszu i mieszamy. Do masy dodajemy pieprz , sól, paprykę do smaku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy i robimy ciasto. Wykonanie ciasta: Do dużej miski wsypujemy mąkę i sól. Masło dodajemy do gorącej wody i mieszamy, aż się roztopi
W kuchennym oknie Ewyświętami wypróbować :) Ilość porcji: 1 choinka (porcja dla 2-3 osób) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Ok. 100 - 150g mrożonego szpinaku ( waga przed rozmrożeniem) 2-3 suszone pomidory Garść pokruszonej fety 1/2 jajka lub 1 malutkie 1/2 cebuli 1 malutki ząbek czosnku 1 łyżka oleju z pomidorów Pieprz Najpierw przygotowujemy farsz: na patelnie wlewamy olej i chwilkę podsmażamy. Pół cebuli
Kolizje Smakówkawałki, wałkujemy i za pomocą np. szklanki wykrawamy kola. Napełniamy je farszem i sklejamy brzegi. Ciasta nie można wałkować zbyt cienko, bo nie będzie się dobrze zlepiać na brzegach. Składniki na farsz: 300 g pieczarek 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 cebula 3 łyżki oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki Soczewicę zalewamy wodą - około(...)się nie wchłonął do końca, soczewicę należy dokładnie odsączyć. Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki, a gdy odparuje z nich cała wilgoć - dodajemy posiekaną cebulkę i czosnek. Podsmażamy, aż cebulka się zeszkli. Mieszamy grzyby z soczewicą. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki. Gotowym farszem napełniamy ciasto formując pierogi. Gotowe pierogi gotujemy w osolonym wrzątku. Podajemy z podsmażoną
Przysmaki KarolkiPrzepis na ten efektowny deser znalazłam w sieci (ciasto robi wrażenie na gościach). Przygotowanie jest bardzo proste, pamiętajcie tylko, żeby użyć świeżego szpinaku. Składniki: 3 jaja ¾ szklanki cukru ok. 20 dag świeżego szpinaku 2/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Na wierzch: 1 opakowanie serka(...)białka z cukrem na sztywno, dodaj żółtka, wymieszaj. Następnie dodaj olej lub oliwę, sok z cytryny i puree ze szpinaku (z tej ilości wychodzi około 1 szklanki) i dokładnie wymieszaj. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Następnie dodaj masę szpinakową i dokładnie wymieszaj. Wylej ciasto do natłuszczonej formy (ja użyłam
Qlinarnie i Qlinarniezimne, były mięciutkie. Kolejny atut – nie sklejają się po ugotowaniu ( mimo, że do wody nie dodawałam oleju). To przepis, przy którym pozostanę. A pierogi z truskawkami na deser – hmmmm… Już sam wygląd o nich świadczy i chyba więcej rekomendacji nie potrzeba. Jedno dodam – ciasto niczym tiul oplata truskawkę, a takich pierogów pewnie jeszcze nie jedliście. Smacznego. :) Przepis bierze udział
mojewypiekiinietylkowypadku tylko wierzch pizzy bierze udział w zabawie, bo to było moim celem. Składniki: Ciasto na 2 pizze: 0,5 kg mąki pszennej Opakowanie suszonych drożdży instant – 7g 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru Ok. 300 ml letniej wody (jeden kubek) 1 łyżka oleju Dodatki na 1 pizzę: 2-3 łyżeczki pesto (ja miałam bazyliowe, ale nada się(...)minut. Następnie dodać olej i mieszaninę wlewać po trochu do zagłębienia w mące. Widelcem okrężnymi ruchami stopniowo zagarniać mąkę z wnętrza zagłębienia i mieszać z drożdżami. Kiedy składniki się połączą, oprószyć dłonie mąką i wyrabiać, aż ciasto stanie się gładkie i sprężyste (ok. 10 minut). Wyrobione ciasto
Fabryka pomysłówwody, czekamy aż wypłyną na wierzch i gotujemy jeszcze przez około 3 minuty. Trzeba się trochę uwijać przy przygotowywaniu ponieważ kiedy ciasto zbytnio przeschnie mają tendencję do rozpadania się. Po obgotowaniu, rozgrzewamy na patelni masło klarowane lub olej kokosowy, wrzucamy nasze uszka bezglutenowe i smażymy je jeszcze z każdej strony przez około 3 minut . Smacznego! Artykuł Uszka bezglutenowe, bez zbóż
PaleoLifeoprócz orzechów). Obieramy banany, łamiemy na mniejsze części, wrzucamy do miski i miażdżymy za pomocą tłuczka do ziemniaków. Do garnka wlewamy olej, jogurt, dodajemy jajka i ubijamy. Dodajemy mus bananowy oraz suche produkty i całość dokładnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek, posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach. Gotowe
Symfonia smakowaMiodny kuch Składniki: ciasto: - 4 jajka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki startej marchwi - 1 szklanka cukru - 1 szklanka oleju - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżeczki cynamonu - 1 szklanka bakalii (u mnie suszone śliwki, orzechy włoskie i mieszanka studencka: rodzynki, orzechy arachidowe, nerkowce, ananas kandyzowany, migdały, chipsy bananowe) dodatki: - tłuszcz i mąka
Kuchnia co dnialodów na pół godziny. Potem rozwałkować i wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem formie. Piec w 200 stopniach ok. 15-20 minut, aż ciasto się przyrumieni. Cebulę pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki (tylko białą część). Na zwilżonej olejem patelni poddusić cebulę z porem i tymiankiem. Zdjąć patelnię z gazu, dodać śmietanę, mozzarellę, przyprawy, dokładnie wymieszać. Dodać szklankę słonecznika do farszu
Corner With Recipesmiski. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W drugiej misce ubić jajka z cukrem. Dodać mleko, olej wymieszać łyżką. Do mokrych składników dodać suche wymieszać, następnie dodać pokrojone jabłka. W przypadku gdy ciasto okaże się zbyt gęste dodać trochę mleka sądzę, iż wystarczy około 50 ml, ale najlepiej dodawać po troszeczku. Należy pamiętać by ciasto
Ciastka - domowe słodkościWykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia przesiać, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy wymieszać. W drugiej miseczce umieścić składniki mokre tj: jajko, olej i mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu miseczek i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Gotowe ciasto rozdzielić między przygotowane papilotki, pozostawiając około 1 cm wolnego brzegu papilotki. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Krakowskie smaki Aniwaniliowy) 1/2 szklanki oleju Ubijamy pianę z białek i cukru. Następnie dodajemy budynie i na końcu olej. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Dodatkowo: truskawki (niecały kilogram) Na ostudzony spód wylewamy masę, dodajemy owoce. Na wierch ścieramy na tartce resztę ciasta z zamrażalnika. Pieczemy 30 minut w temp.170st.C Bardzo smaczna wersja z wiśniami
tojestpyszne.blogspot.combabcia i mama, tak mówię ja i tak mówią moje dzieci. I pewnie tak już zostanie. Kozy to placki smażone na oleju z zsiadłego mleka, mąki, jajka, cukru i sody. Wszystkie składniki zagniata się na dość luźne ciasto i wałkuje na okrągły placek. Następnie kroi się go na pasy, najpierw w pionie, później w poziomie, uzyskując duże kwadraty. Smaży się
Wiem co jemmąkę oraz przyprawy i dokładnie połączyć. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Delikatnie posolić i dołożyć do masy na placki. Jeżeli ciasto wyda się zbyt zwarte możemy dodać 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Na patelni mocno rozgrzać olej rzepakowy (ważne jest żeby temperatura była wysoka, ponieważ placki nie będą przywierały do spodu i łatwiej je będzie przewracać) i nakładać porcje
ChilliJemyniepowtarzalny. Nadzienie to nie tylko szpinak ale też przepyszny ser ricotta, i... Zapraszam do wspólnego gotowania! Smażymy naleśniki! A co! Zapraszam! ;-) CIASTO NA NALEŚNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka wody gazowanej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - sól, curry - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka W/w składniki za pomocą miksera wymieszaj na gładką masę. Naleśniki smażymy
SMYKWKUCHNIjajka ¼ szklanki mleka papier do pieczenia Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia . Dodać cynamon, jajka, wlać mleko i olej - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie dodać starte jabłka, ser, orzechy i jeszcze raz dokładnie wymieszać składniki. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni około godziny
Tradycyjna Kuchniasól, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka czubata przecieru pomidorowego. dodatki. Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą i zalewamy gorącą wodą oraz dodajemy olej, paprykę ostrą i przecier pomidorowy. Mieszamy najpierw drewnianą łyżką a następnie zagniatamy przez 5 minut ciasto. Robimy to bardzo ostrożnie, żeby się nie poparzyć! Ciasto odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Następnie dzielimy ciasto na 8 części
paapilotkaapaprykę oraz natkę pietruszki. Do miski trzemy żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30min. Rozgrzewamy dużą patelnie z olejem. Dużą łyżką (taką od zupy) nakładamy przygotowaną masę z kurczaka na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Kotlety
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/misie robota rozmieszać z ciut cukrem, mlekiem z wodą i zostawić na 20 minut przykryte - wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, wody, olej, czosnek niedźwiedzi Royal Brand suszony i wyrabiać hakiem z 10-12 minut misę przykryć i ciasto zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę - następnie hakiem robota kilka razy zamieszać /odgazować blacha z papierem do pieczenia - z ciasta zwilżonymi
W Mojej Kuchni Lubiędobrze wymieszać do uzyskania gładkiej masy bez grudek 4. Na patelni położyć papryczki plasterek szynki i kiełki, 5. Następnie polać ciasto buraczkowe 3. Smażyć na patelni grillowej, z obu stron (bądź na zwykłej patelni na odrobinie oleju) na małym ogniu do momentu aż placuszek będzie sztywny i zarumieniony, Podawać polane mlekiem kokosowym, z odrobiną kiełków, dżemu ogórkowego, posypane garam masala
KreatywnePinyukładać na stolicy żeby wyrosły. UWAGA pączki mogą nawet podwoić swoją objętość. Ciasto jest dość klejące więc można nabierać porcje ciasta łyżką zamoczoną w zimnej wodzie, a ręce albo oprószyć mąką albo zwilżyć zimną wodą. Rozgrzać olej lub smalec. Smażyć pączki po obu stronach tak by były brązowe. Długość smażenia zależy od wielkości pączków. Jak pączki wystygną można je nadziać
Mama Gotujeczęści, usunąć 1 część, i w jego miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dodać usunięte ziemniaki. Całą masę ugnieść na ciasto. Formować kluseczki z dziurką. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Zeszklić cebulkę na oleju, następnie podsmażyć kurczaka podzielonego na porcje gulaszową. Dodać puszkę pieczarek i dusić jeszcze ok 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i pietruszką. Na koniec dodać
MarciochaKucharzymoją nową formę. Przepis dodała Milena M w grupie na facebooku Składniki: 2 szkl. maki 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju Szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko wymieszać. Nakladac do foremek łyżkę ciasta, na to trochę mniej niż łyżkę budyniu i znów łyżeczkę lub więcej ciasta. Piec ok. 30 min w 180 stopniach
W kuchni bez szafekjednej miski przełożyć wszystkie składniki sypkie tj; mąkę cukier, proszek do pieczemia i rodzynki. W drugiej umiescić składniki płynne, tj: olej, jajka, likier i startą dynię, Do składników mokrych dodać sypkie i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełozyć do foremnki na mufiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180C przez 25 minut. Smacznego
Gosia gotujemiseczki, pałką rozgnieść na mniejsze kawałki. Do jednej miski wsypać mąkę, cukier, sól, sodę i granolę. W innej umieścić jajko, olej i jogurt, zmiksować. Składniki mokre przelać do suchych i wymieszać szybko jedynie do połączenia składników. Ciasto przelać do silikonowych foremek lub papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinek. Piec 20-30 minut w 200*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmleka - 80-90 g oleju - 2 jajka Wykonanie: Do miski wrzucić suche składniki (mąka, cukier, proszek, cukier wanilinowy), a następnie mokre (olej lub masło, mleko i jaja). Wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do formy wyłożonej papierkami (najlepiej jak ciasta będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku
dom-agi.plkakao* szczypta soliSposób wykonaniaJajka ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.Następnie powoli wlewać adwokat delikatnie mieszając, wlać olej i również delikatnie wymieszać.Na koniec połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub formy silikonowej.Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na jasne ciasto, delikatnie wymieszać
Mix smakuszczypta solicukier puder do posypaniatłuszcz do smażeniaZ żółtek, śmietamy, spirytusu lub octu, mąki, soli zagniatamy ciasto. Kolejno małe porcje ciasta wałkujemy bardzo cieniutko i specjalnym nożykiem kroimy faworki. W garnku rozgrzewamy tłuszcz (ja smażę na oleju). Na rozgrzany olej wrzucamy po kilka faworków. Gdy będą miały złoty kolor szybko wyjmujemy i posupujemy cukrem pudrem.Smacznego
Salonik smakówjednej misce mieszamy suche produkty (mąkę, proszek, sodę i cukier).2. W drugiej misce mieszamy mokre składniki (jogurt, jajka, olej).3. Mokre i suche wymieszać ze sobą, dodać pokrojone mirabelki i jeszcze raz wymieszać.4. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 2/3 ich wysokości (użyłam sylikonowych).5. Muffinki pieczemy przez 15-20 minut w 180 st. C.Smacznego
Kuchnia domowa Aniczekoladowe groszki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Dodajemy cukier i wbijamy jajka.Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka.Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu.Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości.Pieczemy ok. 20-25 / 180C.Po lekkim ostudzeniu obficie
Ostra na Słodkodeserów.W jednaj misce wymieszać produkty suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. W drugiej misce wymieszać mokre: mleko, olej i jajko. Do mokrego wsypać suche i wymieszać. Nie miksować, wystarczy połączyć wszystko łyżką. Połową ciasta wypełnić foremki. Do każdej nałożyć na środek po pół łyżeczki konfitur, a następnie na konfitury resztę ciasta. Piec około 20 minut
Codzienna kuchnia niecodziennapierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Do drugiej miski mokre składniki: jogurt, roztrzepane jajko, mleko, olej i syrop z pigwy. Smarujemy foremki silikonowe masłem (chyba, że używamy papierowych papilotek). Przelewamy połowę ciasta do foremek (12 sztuk). Do każdej foremki wkładamy łyżeczkę konfitury i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach
Aga w kuchnidrożdżyPrzygotowanie:Do ciepłego mleka wrzucamy cukier i drożdże, a następnie mieszamy do czasu rozpuszczenia się drożdży.Do miski wrzucamy mąkę, jajka, olej, sól oraz mleko z drożdżami i całość dokładnie zagniatamy, do czasu aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 1godz).Po tym czasie odrywamy niewielkie kawałki ciasta, wykładamy na posypaną
charlotte gotujePomarańczę parzymy we wrzątku i ocieramy z niej skórkę, którą wraz ze startą marchewką dodajemy do masy z jajek i oleju. Mieszamy, a następnie dodajemy suche składniki i łączymy w jednolitą masę. Wcześniej przygotowane foremki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 30 min, do momentu, aż patyczek (np. do szaszłyków), jaki w nie wbijemy, będzie suchy
Taste Of My Daysoku pomarańczowego,kandyzowane skórki pomarańczowe.Przygotowanie: W jednej misce mieszamy sypkie produkty: mąkę, cukier i sodę. W drugiej rozbijamy jajka, dodajemy olej, sok pomarańczowy i mleko. Mieszamy trzepaczką. Do składników sypkich wlewamy składniki płynne i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do papilotek umieszczonych w blaszce. Wlewamy 2/3 objętości. Pieczmy 20 min w 170 stopniach. Do cukru pudru dodajemy dwie łyżeczki soku
Aga w kuchni