Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny, a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę
Kulinarne PrzebojeMalinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków
Kulinarne PrzebojeCiasto Kinder Country bez pieczenia – znacie batonik Kinder Country? Ja go wręcz uwielbiam :)) Swego czasu miałam umowę z Mężem, że na wszelkie okazje
Kulinarne PrzebojePyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam! Sernik na zimno z truskawkami Składniki na formę 24x24cm: Na masę serową
Smak mojej kuchniskładniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany
Mix smakuCiasto w śliczne żółto-brązowe pasy. Nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale też przepyszne. Z całą pewnością godne polecenia:) 200 g kakaowych herbatników
Smaki Na TalerzuCiasto "Krówka" to istna poezja dla podniebienia. Ciasto to, w odróżnieniu od tradycyjnej "Krówki" na kruchym spodzie przygotujemy bez pieczenia, na bazie herbatników ze śmietanowym oraz śmietanowo-kajmakowym kremem rozpuszczającym się w ustach. "Krówka" jest delikatna, jedwabista i przepyszna, a co najważniejsze przygotujemy ją szybko, prosto i bez włączania piekarnika. Polecam.Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia(...)masa nie straciła swojej puszystości.Blaszkę ok. 20 x 30 cm wyścielamy pergaminem, a następnie jej dno wykładamy herbatnikami. Kolejność warstw powinna być następująca: masa śmietanowa, herbatniki, masa krówkowa, herbatniki, masa śmietanowa, herbatniki.Ważne: Aby uniknąć "zapadnięcia się ciasta" po dodaniu każdej z mas ciasto możemy włożyć na kilkanaście (lub więcej) minut do lodówki (w tym czasie
Słodka StronaNo i mamy wyczekany weekend! A jak weekend – to i pora na najlepsze na świecie słodkości! Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich
Ostra na SłodkoDzisiaj zapraszam na pyszny serniczek na zimno. Prosty i szybki w wykonaniu - Chatkę Baby Jagi. Do środka dodaję galaretkę lub banana. Pychotka Składniki: 0,5 kg
Cukiernia PychotkiKiedy znalazłam na tej stronie sernikową zebrę i to w dodatku bez pieczenia, oniemiałam z zachwytu. Zdjęcie prezentowane na blogu wyglądało tak smakowicie, że
Smaki Na TalerzuTo jeden z tych pomysłów, które przychodzą mi do głowy zupełnie nieplanowane i które smakują obłędnie ( a zresztą u mnie wszystko smakuje obłędnie, ot co! :D
Ostra na SłodkoŚniegu w tym roku jak na lekarstwo, więc - chyba z tęsknoty za nim - przypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina
Weekendy w domu i ogrodzieAktualnie jestem na etapie fascynacji moją nową książką - "Czekolada" Carli Bardi. Znajduje się w niej 140 przepisów z wykorzystaniem czekolady. Od ciast, ciasteczek, serników przez puddingi
Chocolate Muffin Blogherbatniki, wyrównać- na wierzchu ułożyć kolejną warstwę herbatników, lekko dociskając je do masy, aby utworzyły w miarę równą powierzchnię- na drugą warstwę herbatników wyłożyć resztę kaszy, wyrównać, na wierzchu ułożyć kolejną warstwę z herbatników- całość pozostawić do ostudzenia, następnie przykryć i wstawić do lodówki, schłodzić do zesztywnienia masy (można obciążyć czymś ciężkim, aby warstwa herbatników(...)rozpuścić co jakiś czas mieszając)- gorącą polewę wyłożyć na herbatniki na cieście, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Ciasto wygląda i smakuje dobrze przez kilka dni, należy przechowywać je w lodówce i podawać schłodzone, choć spokojnie wytrzyma jakiś czas poza lodówką bez utraty swoich walorów smakowych
Smakołyki BerenikiSezon truskawkowy zbliża się do nas wielkimi krokami! Co prawda w sklepach można już dostać olbrzymie ( naprawdę olbrzymie :D ) truskawki, ale nie ma co ich porównywać
Ostra na Słodko