ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:113/169)

Krokiety z soczewicą i warzywami 298

warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad. Chrupiące i mega sycące! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka – 1 szklanka - mleko – 200 ml - woda gazowana – 100 ml - jajko – 1 szt - olej – 2 łyżki - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - sól – szczypta FARSZ: - soczewica czerwona – 1 szklanka - papryka czerwona – 1 szt - papryka żółta(...)pieprz – 1 szczypta DODATKOWO: - jajko – 1 szt - bułka tarta – 1 szklanka - olej do smażenia – 200 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki. Soczewicę gotujemy przez około 30 minut w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Papryki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z ugotowaną soczewicą. Doprawiamy do smaku

Ostra na Słodko
Muffinki z masą krówkową 186

proszku do pieczenia, płaska łyżeczka cynamonu 4 łyżki cukru Składniki na masę krówkową : 200 g śmietany kremówki 4 łyżki masła 20 dag cukru trzcinowego  Te składniki połączyć w rondelku i podgrzewać, aż uzyskamy gęstą, jednolitą masę - przestudzić Przygotowanie muffinek : Składniki sypkie połączyć Dodać do nich jajko, mleko - nie miksować, a jedynie ucierać Do foremek nakładać 1- 2- łyżki ciasta

Proste Potrawy
Muffiny w kropki :) 149

proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 10 łyżeczek kropelek czekoladowych 2 łyżeczki kropelek czekoladowych do dekoracji Składniki mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Składniki suche łączymy ze sobą i tak samo robimy w przypadku składników mokrych. Następnie składniki mokre dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów nakładamy ciasto

Emcia Pichci
Gofry zamiast grilla! ;-) / na oleju rzepakowym 147

mleka 3,2% - 750g mąki - 100ml oleju rzepakowego - 6 czubatych łyżek cukru - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 2 żółtka Wszystkie składniki za pomocą miksera łączymy, masa powinna być dość rzadka, aby łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto

SMYKWKUCHNI
Cytrynowe muffinki orkiszowe z czekoladą 169

proszku do pieczenia 160 ml mleka 100 ml oleju 1 jajko 3 łyżki cukru/ksylitolu skórka otarta z 1 małej cytryny lub połowy dużej 12 kostek czekolady (u mnie biała studencka) Przygotowanie: W osobnych naczyniach połączyć suche i mokre składniki. Następnie zawartość obu naczyń delikatnie ze sobą połączyć.  Cytrynę wyszorować i sparzyć. Skórkę zetrzeć drobno na tarce. Dodać do ciasta

Ze smakiem i z pasją
Muffiny z brzoskwiniami i polewą z białej czekolady 173

Suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Mokre: 1 jajko 100 ml maślanki naturalnej 1/2 szklanki oleju 80 ml syropu ( z puszki po brzoskwiniach) Dodatkowo: 4 połówki brzoskwiń z puszki tabliczka białej czekolady + 2 łyżki mleka   Wykonanie:   Składniki suche mieszamy razem   w jednej misce, a składniki(...)mokre w drugiej. Następnie mieszaninę mokrych składników wlewamy do suchych i mieszamy aż ciasto będzie jednolite. Brzoskwinie kroimy w kostkę  i dodajemy do ciasta, mieszamy tak, żeby brzoskwinie dobrze połączyły się z ciastemCiasto wkładamy do foremek i pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni. Czekoladę łamiemy na kostki, dodajemy mleko i rozpuszczamy wszystko w rondelku. Rozpuszczoną czekoladą

Czerwona Porzeczka
Muffinki kokosowe expresowe 1972

Przepis pochodzi z bloga "kwestia smaku". Ja dodatkowo polałam muffinki białą czekoladą i obtoczyła w wiórkach kokosowych. Z jednej porcji wychodzi 13-14 muffinek. Składniki: 310

IMPRESJA SMAKU
Słodzone mleko skondensowane 125

całkowitego rozpuszczenia cukru. Zdejmujemy rondelek z ognia i partiami, po 50g, dodajemy mleko w proszku – cały czas mieszając. Studzimy, przelewamy do słoika i przechowujemy w lodówce. Z powyższych proporcji otrzymamy trochę więcej, jak 500 ml słodzonego mleka skondensowanego.Przepis na słodzone mleko skondensowane jest banalnie prosty i szybki. Sposobów na jego wykorzystanie jest niemało, ale to pozostawiam już do Waszej inwencji(...)Jako podpowiedź dodam – dodatek do rożnego rodzaju napojów i potraw, szczególnie do kawy, ciast lodów, różnego typu deserów. Ostatecznie zawsze można wziąć łyżkę i… jak w dzieciństwie, po prostu zajadać. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Słodzone mleko skondensowane appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Kokosowe gofry z truskawkami 172

mleka 50 ml smietanki kokosowej 1 lyzeczka proszku do pieczenia 60 ml neutralnego oleju szczypta soli szczypta cynamonu 100-120 g truskawek dodatkowo:wiorki kokosowe zrumienione na suchej patelni  ,smietanka,cukier puder doposypania WYKONANIE : jajko ubic z lyzka cukru na gesty kogel-mogel odwazyc reszte skladnikow i wymieszac z ubitym jajkiem trzepaczka balonowa lub przy pomocy miksera gotowe ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rabarbarowe pyszności 178

rozpuścić i przestudzić. Do mąki wlać mleko i wbić jajko, połączyć. Dodać masło, zagnieść gładkie, nieklejące się ciasto.  Odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia. Rabarbar umyć i pokroić w 1cm kawałki. Zasypać cukrem i odstawić. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na wielkość formy. Foremkę posmarować masłem, włożyć ciasto, odstawić na 20-25 minut(...)ponownego wyrośnięcia. Creme fraiche wymieszać z cukrem, budyniem (proszek), jajkiem i wyskrobanymi ziarnkami wanilii za pomocą trzepaczki. Odlać sok, który puścił rabarbar. Wymieszać rabarbar z 1 łyżką mąki. Na cieście równomiernie rozłożyć rabarbar, na wierzch wylać masę budyniową. Wierzch posypać płatkami migdałów.  Piec w 180 st. C. przez 40-50 minut. Ostudzić. Smacznego! O meczach nie pisałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Keks 153

mleka dowolne bakalie: mix keksowy Helio skórka pomarańczowa Helio rodzynki Piątnica orzechy Piątnica wiśnie kandyzowane Piątnica Białka ubić na sztywną pianę.Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając po 1 żółtku.Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko.Dodać bakalie obsypane w mące i dokładnie wymieszać. Dodać ubitą piane z białek i delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto

Moje domowe kucharzenie
Racuchy kochane :) 225

lubi) szczypta soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiej, wymieszaj z kefirem i jajkami. Dodaj cukier, sól i proszek do pieczenia. Ciasto odstawiamy na 10 min . Jabłka obieramy, można zetrzeć na tarce lub pokroić w talarki albo w kostkę .Wymieszać z ciastem. Na koniec dodać cynamon . Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą rumiane. Posyp cukrem pudrem. Smacznego :) Dlaczego(...)kefir ? Kefir sprawia, że racuchy są bardzo wilgotne i puszyste. Również można zastąpić maślanką lub zsiadłym mlekiem

Wypieki Uli
Czekoladowe muffiny z truskawami 119

mleko i olej. Białka ubijamy na sztywno osobno. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól. Truskawki kroimy na ćwiartki. Do składników suchych dodajemy mokre. Następnie dolewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i mieszamy całość na gładką masę. Dodajemy powoli białka i mieszamy delikatnie łyżką. Teraz należy przygotować formę na muffiny. Wlewamy po jeden łyżce ciasta

Mango Papaja
Dyniowe muffinki z zielonym kremem :) 118

pieczenia - 120 g puree z dyni - 100 ml mleka - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 2 łyżki ksylitolu bądź inny dowolny słodzik naturalny Na krem: - 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego - 1 płaska łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku ViVio - pół łyżeczki stewii w proszku Składniki na muffinki połączyć ze sobą i zmiksować(...)Masę rozłożyć do muffinek, nakładając po 1,5 łyżki ciasta. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut. Składniki na krem połączyć i dobrze wymieszać. Przystroić nim ostudzone muffinki. Gotowe! Smacznego

Zdrowie na języku :P