ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:108/169)

Ciasto - krówka - pycha 1584

Przygotowanie: Mąki , proszek i sodkę zmieszać Masło utrzeć z cukrem i miodem Dodać jajka , a potem stopniowo mąkę Uzyskaną masę podzielić na 3 części i upiec kolejno w prostokatnej średniej wielkości blaszce Pieczemy około 15 min. w temp. 170 stopni C Składniki na krem: 2 śmietankowe budynie - takie na 750 ml mleka ( bez cukru) 1 l. mleka 1/2 szklanki cukru(...)około 500 ml  mleka rozmieszać dobrze budyń Pozostałe 500 ml mleka wlać do garnuszka, posłodzić i gdy zacznie się gotować, wlać rozmieszane budynie-gotować mieszając  Zdjąć z ognia Do lekko przestudzonej masy wkręcić masło- doskonale ucierając Jeszcze ciepłą masą przekładać kolejne placki Wierzch posmarować najlepiej następnego dnia gotową masą krówkową. Przepis i ciasto dostałam od Bożenki, dziękuję! Było

Proste Potrawy
Tort miodowy 411

MIODOWE - masło, miód i cukier podgrzać do rozpuszczenia i połączenia się składników, ostudzić - mąkę przesiać, dodać żółtka, ostudzoną masę miodową, sodę rozpuszczoną w śmietanie, wszystko wymieszać i wyrobić ciasto - ciasto podzielić na 6 równych części (można pomóc sobie wagą kuchenną), pierwszą z nich cienko rozwałkować i położyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć gęsto widelcem i piec(...)następnymi pięcioma blatami - upieczone i ostudzone blaty miodowe położyć na sobie i zafoliować na jakiś czas (można zostawić tak na noc) KREM BUDYNIOWY - szklankę mleka zagotować z cukrem, do pozostałego mleka dodać proszek budyniowy i rozbełtane żółtka, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji - do gotującego się mleka wlać budyń, gotować przez jakiś czas do zgęstnienia, cały czas mieszając - gotowy budyń zdjąć

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady 181

łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1 jajko ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 100 g groszków czekoladowych, lub pokrojonej drobno czekolady Sposób wykonania: W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników przelać mokre i wszystko dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Papilotki do muffinek lub foremki napełniać ciastem do wysokości

Na słodko lub wytrawnie
Kakaowe muffiny z czekoladą i borówkami. 201

łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 kubka mleka -3/4 kubka cukru trzcinowego -dwa, dobrze napowietrzone, rozbełtane jajka -150 gram, wystudzonego, rozpuszczonego masła -ziarenka z 1/2 laski wanilii Masło łączymy z mlekiem, jajkami i wanilią - mieszamy, nie ubijamy. Suche składniki dobrze mieszamy, dodajemy masła z mlekiem i jajkami. Mieszamy łyżką lub mikserem, ale na najwolniejszych obrotach, tak, by ciasto pozostało

BaRepas
Szarlotka z migdałową kruszonką i budyniem 215

ciasto, górę ciasta posypać lekko bułką tartą, jabłka nie wsiąkną mocno wtedy w spód. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, i pokroić w paseczki, wymieszać z cynamonem i cukrem. Wyłożyć nimi spód i lekko docisnąć. Kruszonka: Migdały zmielić w blenderze. Składanki wymieszać, aż powstanie piaskowa konsystencja (będą nam się robiły grudki) Budyń: Szklankę mleka zagotować, druga szklankę wymieszać z proszkiem budyniowym

Moje pyszne gotowanie
Odchudzone kremówki kokosowe według Ewy Wachowicz 530

proszkiem do pieczenia, dać masło i posiekać razem nożem. Dodać cukry, wymieszać, zrobić dołeczek, wbić jajka i wlać zimną wodę. Rozbełtać końcówką noża, następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem   Masa budyniowa: 1 litr mleka

Z miłości do słodkości
Murzynek - szybkie ciasto czekoladowe 413

przepisie. Ciasto to można dowolnie modyfikować dodając różne owoce jabłka, wiśnie czy na wierzch porozkładać kleksy dżemu a dodatkowo polany gorzką czekoladą po prostu rozpływa się w ustach.Nie jest  suchy ani zbyt mokry, puszysty i czekoladowy - idealny. Składniki: 3 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl mleka 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody  2 łyżeczki proszku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Warzywne racuchy 185

Mąkę, mleko, jajka, ocet i proszek do pieczenia wsypujemy do jednej miski i miksujemy. Dodajemy sól i przyprawę do pizzy (u mnie przyprawa gyros, papryka słodka, sól, pieprz). Paprykę przekroić na pół, usunąć środek i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę pokroic w kostkę i wszystkie te składniki wrzucić do ciasta i wymieszać

charlotte gotuje
Muffiny z białą czekoladą i żurawiną 212

łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 85 g masła 200 ml mleka 2 jajka żurawina 100 - 150 g białej czekolady Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Masło roztapiamy, ostudzamy, następnie dodajemy czekoladę i mleko. W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie łączymy je z masą czekoladowo, maślano mleczną i wyrabiamy ciasto :) Powstałą masą

Taste Of My Day
Muffiny podwojnie czekoladowe z malinami 163

lyzeczka proszku do pieczenia skladnki mokre: 1/4 szklanki stopionego masla 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1/2 szklanki posiekanej czekolady gorzkiej 1/2 szklanki malin wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 200°C. W jednej misce mieszamy wszystkie suche skladniki, w drugiej mokre. Przelewamy mokre skladniki do suchych. Dorzucamy posiekana czekolade i maliny. Mieszamy tylko tyle by sie polaczyly skladniki. Ciasto przekladamy do foremek

Przysmaki Karolki
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 315

Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym - Składniki: biszkopt:4 jajka (osobno żółtka i białka)8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa:500 ml mlekabudyń waniliowyłyżka mąki ziemniaczanej2 żółtka 1/3 szklanki cukrucukier waniliowy80 g miękkiego masła120 ml śmietanki kremówki 30%puszka brzoskwiń (820 g)   Tort Brzoskwiniowy(...)minut do "suchego patyczka". Po całkowitym wystudzeniu biszkopt przekrawamy na trzy części.Masy:Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, żółtka oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie studzimy. Następnie budyń chwilę miksujemy w celu pozbycia

Słodka Strona
Muffiny z borówkami i czekoladą 170

mąki4 jajka1 łyżka proszku do pieczenia25 dag margaryny1 szklanka cukru1 szklanka borówek1 1/4 szklanki mlekacukier waniliowy6 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie:Margarynę ucieramy z cukrami. Powoli dodajemy po jednym całym jajku. Ucieramy na jednolitą masę. Powoli dodajemy na zmianę składniki suche i mleko. Do tak przygotowanej masy dodajemy posiekaną czekoladę i borówki. Mieszamy łyżką.Przekładamy ciasto do foremek

Lawendowe Niebo
Babka piernikowa 198

Przepis może i trochę świąteczny, ale co zrobić jeśli wcześniej nie było czasu na jego dodanie, może przyda się za rok ;) Szybka, pyszna korzenna babka do

Ze smakiem i z pasją
Gofry pizzowe 410

Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Salami kroimy. Natkę pietruszki drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie

Ostra na Słodko
Placek z jabłkami i budyniem 312

łyżeczka proszku do pieczenia ew. łyżka zimnej wody Masło posiekać, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami. W razie potrzeby, można dodać łyżkę zimnej wody. Blaszkę o wymiarach 25×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowym ciastem wyłożyć dno blaszki. Razem z blaszką włożyc do lodówki i chłodzić przez godzinę. Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe bez cukru 1 litr mleka 1 cukier

Z Kuchni Do Kuchni