ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:103/234)

Brownies z nutą pomarańczy 143

Brownies to amerykańskie ciasto u nas nazywane murzynkiem :) Ostatnio bardzo polubiłam gorzką czekoladę z pomarańczową skórką, dlatego postanowiłam zrobić ciasto w tym smaku. Samo w sobie jest bardzo dobre i można je dowolnie modyfikować np. dodać zamiast pomarańczy olejku rumowego, migdałowego lub jeszcze innego, albo zrobić tradycyjne o smaku czekolady. Można też dodać orzechy lub inne lubiane przez nas bakalie(...)cukru 1/3 łyżeczki soli 250g jogurtu naturalnego 350g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Ok. ½ aromatu pomarańczowego Dodatkowo można dodać: Około 100g kandyzowanej skórki z pomarańczy (około 70g do ciasta, 30g do polewy) lub otartą skórkę z 1 pomarańczy do ciasta. Polewa: 100g czekolady 100ml śmietany Czekoladę łamiemy lub kroimy nożem na drobniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Smakowy Raj
Naleśniki gryczane pełnoziarniste- bezglutenowe, bezmleczne 142

zastosowała na goryczkę z mąki gryczanej, to dodanie 2 łyżek mąki migdałowej. Faktycznie, ta goryczka jest praktycznie niewyczuwalna. Nawet mąż, który nie przepada zbytnio za mąką gryczaną (miód to co innego:), nie grymasił. U mnie na blogu, nieco zmienione proporcje – więcej dodałam mąki, gdyż z oryginalnych, ciasto wyszło mi za rzadkie. Użyłam też mąki pełnoziarnistej, przez co moje naleśniki(...)mąki pełnoziarnistej) 2 łyżki mąki migdałowej 1 szklanka wody 1 jajko (opcjonalnie) szczypta soli szczypta cynamonu olej do smażenia Sposób przygotowania Wszystkie składniki z opcjonalnym jajkiem wymieszać. Smażyć naleśniki z obu stron. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/nalesniki-gryczane-pelnoziarniste-bezglutenowe-bezmleczne/ MieszamWGarnku       Artykuł Naleśniki gryczane pełnoziarniste- bezglutenowe, bezmleczne pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
3 Bit na biszkopcie 577

Witajcie :) dzisiaj Dzień Mamy , więc wszystkie Mamy  zapraszam na przepyszne ciasto 3 Bit. Połączenie biszkoptu z masą budyniową  karmelem i bitą śmietana a do tego jeszcze posypka z czekolady i przepysznych Ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa  - dostępnych  -  http://sklep.ziarenkowo.com/index.php(...)pudru 1 cukier waniliowy  1 śmietana fix  Dodatkowo : 1 opakowanie podłużne krakersów 1 opakowanie podłużne herbatników 1 puszka karmelu  1czekolada mleczna  3 łyżki  Ziarenek Migdałowy Przylądek -   http://sklep.ziarenkowo.com/index.php     Masa budyniowa  600 ml mleka 3 budynie waniliowe  Winiary 3 żółtka  1 łyżka mąki  1/2 kostki miękkiej margaryny Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Banany w migdałowym krokancie 131

orzechów w cukrowej  glazurze, które otrzymuje się w procesie łagodnego prażenia. Wykorzystywana do dekoracji ciast, tortów, lodów i deserów.      Składniki na 6 porcji: - 2 banany- ok. 200ml śmietanki kremówki- 1 łyżeczka cukru pudru- 1 łyżka mleka w proszku- 50 g gorzkiej czekolady- krokant migdałowy (składniki i przepis poniżej)- plasterki limonki (do dekoracji)- skórka starta z cytryny          Krokant migdałowy

mojewypiekiinietylko
Batatowe ciasto z quinoa. 176

BATATOWE CIASTO Z QUINOA /przepis własny/ 100 g ugotowanego batata 150 g ugotowanej komosy ryżowej drobno pokruszony krakers z nasionami chia jajko 2 łyżki mąki migdałowej łyżka  DulceNatura E (erytrolu) łyżka nasion chia łyżka namoczonych w herbacie bio jagód goji 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia świeża figa + jogurt do podania Batata zmiksować z komosą i jajkiem. Dodać mąkę, erytrol

Poranek na słodko
Proste ciasteczka z kawałkami białej czekolady 333

100g białej czekolady. Przygotowanie: Mąkę przesiać przez sito. Do mąki dodać cukier puder i cukier o smaku migdałowym lub cukier waniliowy, żółtka i masło pokrojone w kostkę. Wszystkie składniki troszkę ze sobą posiekać. Dodać pokrojoną na małe kawałki czekoladę i wyrobić ciasto. Ciasto dość długo będzie się kruszyć, także trzeba je cierpliwie wyrabiać. Pod koniec wyrabiania można podzielić

W kuchni u Moniki
Budyniowy przekładaniec 142

budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1/2 kostki margaryny palmy 1 łyżkę płatków migdałowych Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicy, dodajemy proszek do pieczenia żółtka cukier puder oraz pokrojoną w kawałki margarynę, zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą wstawiamy na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części, rozwałkowujemy na prostokątne płat. Ciasto

kgwjanczewo
Tiramisu 179

Składniki:400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka Mascarpone 2 opakowania podłużnych biszkoptów (najlepiej firmy SAN) kakao do posypaniaZaparzyć 400 ml mocnej kawy. Następnie ją wystudzić. Dodać Amaretto. Przygotować blaszkę 24 x 28 cm. Teraz pojedynczo moczyć biszkopty i układać(...)nią ułożyć kolejną warstwę biszkoptów nasączonych dobrze kawą. Rozłożyć pozostały twarożek i wyrównać powierzchnię (fot.3). Przykryć folią aluminiową i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto i posypać obficie kakao (fot.4

Świat Ciasta
Ananas w cieście 115

płaska łyżeczka proszku do pieczenia jajko 2-3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo jeżeli lubicie kropla zapachu migdałowego (pięknie pachnie w połączeniu z wiórkami kokosowymi).  Przygotowanie: Miksujemy jajko razem z cukrem i po kolei  dodajemy składniki (mąkę przesiewamy, aby ciasto było delikatniejsze). Mieszamy. Ananas wyjmujemy z puszki i zanurzamy w przygotowanej masie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego

ChilliJemy
Mrówkowiec 148

szklanki cukru 2 szklanki mąki 3/4 szklanki maku łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy Wykonanie: Masło ucierać do białości z cukrem.  Dodawać kolejno po jednym jaju i małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać suchy mak. Ciasto piec w temp.180°C około godziny. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Sernik--- torta di formaggio 114

óż mogę napisać,bardziej wolę makowce ,ale ten Sernik podbił moje serce,jest pyszny Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru Cytryna Sól Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru 40g płatków migdałowych 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce

w mojej kuchni
Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów 169

niżej) 2 słodko-kwaskowe twarde jabłka 125-150 g mrożonych jeżyn lub mix owoców jeżynowych na masę migdałową: 100 g białych migdałów 1 surowe jajko 100 g cukru otarta skórka z cytryny (opcjonalnie) dodatkowo: papier do pieczenia pędzel cukierniczy Wykonanie: Kwadraty ciasta odmrozić na wpół, tak aby ciasto nie było zupełnie miękkie, ale dało się już rozwałkować. Wyjąć z opakowania

Sztuka gotowania w/g Samiry
Murzynek ? 189

dużo)  4 czubate łyżki kakao 0,5 szklanki mleka   1 łyż. ekstraktu waniliowego lub migdałowego  1 łyż. proszku do pieczenia  2 szkl. mąki  4 duże jajka Opcjonalnie garść orzechów włoskich i migdałów które można dodać do ciasta  Przygotowanie: W dużym garku rozpuścić margarynę dodać cukier, mleko, kakao, ekstrakt waniliowy.  Doprowadzając do delikatnego

Wypieki Uli
Ciasto makowo - kokosowe 176

mąką. Dodać resztę składników i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części: I - wyłożyć na blachę, II - zamrozić, III - dodać kakao i też zamrozić. Kokos: 6 białek 3/4 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, kokos i wymieszać. Masa makowa: 30 dag maku 2 jajka 2 łyżki masła olejek migdałowy rodzynki trochę(...)siekanych orzechów 3 łyżki miodu cukier do smaku Mak sparzyć i zemleć. Dodać żółtka, masło roztopione, olejek migdałowy, rodzynki, miód, cukier i trochę siekanych orzechów. Ubić białka na pianę, dodać do maku i lekko wymieszać. Dodatkowo: powidła  śliwkowe Przygotowanie do pieczenia: Ciasto I rozwałkować, wyłożyć do foremki i posmarować powidłami. Mak i kokos układać na przemian pasami wzdłuż foremki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe 165

opakowanie cukru waniliowego 80 g płynnego miodu 150 g zmielonych migdałów 1 jajko 2 krople olejku migdałowego cukier puder do dekoracji mąka do podsypywania WYKONANIE Zimne masło posiekać, migdały zmielić. Wszystkie składniki połączyć w misce i dobrze zagnieść. Z zagniecionego ciasta uformułować kulkę, dobrze owinąć ją folią spożywczą i włożyć do lodówki na całą noc. Ciasto na półksiężyce wyciągnąć

Passions hobbies life