przygotowaniu są szybkie, proste. Bardzo polecam i zapraszam do obejrzenia filmu i subskrypcji kanału Małej Cukierenki . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem Składniki na około 30 sztuk: 1 szklanka wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru (użyłam jasnego brązowego) 180g schłodzonego masła 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej(...)przesypujemy do dużej miski. Następnie schłodzone masło ścieramy na tarce z grubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić w odpowiednim mikserze). 3. Gotowe ciasto nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i krótko zagniatamy. Podsypując
Mała CukierenkaRurki z kremem to takie małe co nieco do pochrupania przy kawie, które prawie wszyscy lubimy. Bo są kruche i delikatnie słodkie. A to za sprawą kremu, którym nadziane są rurki. Można zrobić krem budyniowy, krem z bitej śmietanki, lub w połączeniu z serkiem mascarpone. Próbowałam różnymi kremami nadziewać rurki i każdemu smakowało(...)Wykonanie: Do misy przesiałam mąkę, dodałam cukier waniliowy, masło i margarynę pokrojoną w kostkę. Posiekałam. Kiedy masa osiągnęła strukturę kaszy wlałam śmietanę i szybko zagniotłam gładkie ciasto. Zawinęłam w folię i wstawiłam na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkowałam (między dwoma arkuszami papieru) na placki o grubości około 1 - 1,5 mm. Radełkiem wycinałam paski
Kuchnia u Krysipewnością przypadnie Wam do gustu. A jeżeli macie problemy z opadającymi wypiekami - tu nie ma takiej opcji! Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Spód: 300g kruchych ciasteczek/herbatników 120g masła /margaryny Masa: 1 kg kilkakrotnie mielonego twarogu (może być z wiaderka - polecam z Wielunia ) 500g słodzonego mleka skondensowanego (przepis tu - klik ) 1 szklanka śmietanki 30-36% (1 szklanka(...)sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.) Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce. Sernik dodatkowo udekorowałam
Di gotujekojarzą się z zimą, choinką i świętami. Delikatne i lekkie ciasto rozpływa się podczas pieczenia, tworząc olbrzymie ciacha podobne do tych, które można spotkać w dobrych kawiarniach. Ciasto jest bardzo klejące, warto przed przystąpieniem do formowania wstawić je na chwilę do lodówki, żeby lekko stwardniało. Po odmierzeniu porcji ciasta formujemy w dłoniach kulki. Następnie obtaczamy w cukrze, a na koniec(...)tworząc chrupiącą skórkę. Teraz możecie pięknie zapakować i prezent gotowy! Print Ciastka piernikowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne ciastka cukrowe o smaku pierników, kruche i chrupiące! Course Desery Cuisine Polska Keyword cynamon, imbir Prep Time 20 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 30 minutes Servings 18 Author Anna Ingredients 170 g masła miękkiego
SprawdzonaKuchnia.plbędzie w naszym domu gwiazdkowym hitem! Przygotowałam ją na bazie przepisu na babkę piaskową cytrynową , dodałam odrobinę mleka i mak oraz esencję migdałową. Jest delikatna puszysta, ale jednocześnie lekko krucha, rozpływa się w ustach, a delikatny aromat migdałów podkreśla smak maku. Jej przygotowanie zajmuje chwilę i jest bardzo proste, ale dzięki świątecznej dekoracji wygląda dostojnie i odświętnie. Zapewniam, że będzie(...)migdałową (u mnie pół łyżeczki) i wszystko dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć delikatnie z masą. Można to zrobić mikserem, ale na bardzo wolnych obrotach. Wyłożyć ciasto do formy na babkę z kominem wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni bez termoobiegu na 45 minut, aż upiecze się na złoto. Nie przejmujcie
Kulinarne InspiracjeKolejny przepis na ekspresowe ciasteczka, które robią się błyskawicznie a znikają jeszcze szybciej. Ciastka są kruche i bardzo smaczne. Polecam Składniki: – 220g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 75g miękkiego masła – 55g cukru – 1 jajko – ekstrakt wanilii wg smaku – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 2 łyżki kakao Miękkie masło (o temperaturze pokojowej) rozetrzeć(...)cukrem i ekstraktem waniliowym, dodać jajko, proszek do pieczenia i mąkę i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Oba ciasta rozwałkować na kształt prostokąta o grubości około 0,3cm. Ciemne ciasto wyłożyć na jasne, delikatnie docisnąć i zawinąć w roladę. Roladę zawinąć w folię spożywczą i schować
Smaki ArminePomysł mrowisko na chruście pochodzi od Siostry Ani. Odrobina miodu, orzechów włoskich i maku sprawia, że zwykłe faworki zamieniają się w atrakcyjnie wyglądający smakołyk karnawałowy. Kalorii
niecodziennikparyDelikatny, bardzo słodki deser bezowy z bitą śmietaną. Aby przełamać słodycz dodałam galaretkę z żurawiny ale możecie zastąpić ją na przykład dżemem porzeczkowym albo świeżymi owocami
babka w formieciasteczka :) Delikatne, kruche, tym razem przełożone marmoladą. Część zostawiłam bez przełożenia, żeby było urozmaicenie. Składniki: 2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła ( 200 g.) 1 żółtko 1 jajko Dodatkowo: marmolada owocowa Wykonanie: Mąkę i cukier wysypać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać nożem. Zrobić kopczyk i wbić jajko i żółtko. Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie
Agusiowe smakołykigodzinie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Na nie kładziemy łyżką czekoladę (może być marmolada, ja akurat nie miałam, dlatego użyłam Nutellę). Formujemy kulki. 4. Gotowe bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. 6. Można udekorować roztopioną czekoladą albo cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1. Sernik na kruchym spodzie
My World by Dagmara RekProponuję takie krucho - drożdżowe pierożki u mnie połowa z marmoladą różaną, a druga połowa z nutellą. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Ciasteczek wychodzi dużo, (ja wykrawałam szklanką o średnicy 6,5 cm) bo około 50 sztuk, robi się je bardzo łatwo, tylko wadą jest to, że za szybko znikają :-) Polecam wypróbowanie przepisu i życzę miłego piątku :-) Składniki ciasto: 15 g świeżych
kruche babeczkitakie kruche, delikatne z fajnym słodko-słonym i orzechowym posmakiem. Koniecznie spróbujcie i od razu zwiększcie proporcje! (1 blaszka) 70g masła 150g mąki pszennej 80g cukru 60g kaszy manny 30g zmielonych solonych orzeszków ziemnych 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 białko Opcjonalnie: cukier lub cukier puder Z wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto, a następnie
Di gotujeciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać cukier z wanilią oraz serek mascarpone i wymieszać mikserem. 8) Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód i dekorujemy
Fitsweet.mepodniebienie a kruche ciasteczka wykorzystane jako podstawa to miłe zaskoczenie. Jako dekorację (chociaż nie jest to konieczne) użyłam cienko pokrojonego melona. Składniki na spód: 150g ciasteczek typu digestive 90g masła łyżeczka cukru trzcinowego Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier i wymieszać. Ciasteczka zmielić, najlepiej w mikserze bardzo dokładnie, dodać masło i jeszcze chwilę miksować. Foremkę do ciasta wysmarować tłuszczem
wysmienityKruche ciasteczka dla wielbicieli kotów. Składniki: 250 g masła 100 g cukru pudru 250 g mąki tortowej 4 0 g budyniu waniliowego 3 ły ż ki mąki ziemniaczanej Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i budyń (proszek). Dokładnie mieszamy, aby składniki połączyły się. Ciasto schładzamy
Pyszności SłodkościPierogi robię bardzo rzadko, a to ze względu na brak czasu niestety. Jak mąż ma wolne, ja nic ważnego do zrobienia, to raz na jakiś czas
kruche babeczkikolorowym towarzystwie kruchych ciasteczek. Wydają się skomplikowane? Nic bardziej mylnego. Może moje nie są idealne, ale jak się ma w domu ząbkującego szkraba, który ciągle płacze, to koniec końcem wszystko robi się na "pół gwizdka". Gdyby tak przysiąść do niech to 2 godziny maksymalnie wystarczy, by je przygotować i upiec. Mi jednak zeszło dłużej, ale nadrobiłam ciastem które przygotowałam rano
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj przygotowałam niezwykle proste i smaczne pierniczki . Są miękkie i lekko kruche. Składniki: Przepis na ok. 100 pierniczków. 80 dag mąki pszennej 4 duże jajka 25 dag cukru pudru 20 dag roztopionej margaryny "Kasia" 20 dag miodu 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody Wszystkie składniki wsypujemy do miski(...)miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na grubość 5 mm i foremkami wycinamy pierniczki. Ciasteczka układamy na blaszkę i pieczemy ok. 6-7 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Pyszności Słodkościkruche, maślane, przepyszne. Polecam :) Składniki: * 225 g masła * 1 szklanka cukru * 1 jajko * szczypta soli * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * kilka kropel ekstraktu waniliowego * 3 szklanki maki pszennej * cukier puder i kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego na lukier jako krew * dodatkowo migdały jako paznokcie Wykonanie: Ze wszystkich składników (prócz cukru pudru i barwnika) zagnieść ciasto. Owinąć folią
Zrób to smaczniedelikatne i kruche i rozpływają się w ustach. Po prostu nie można się im oprzeć. Proporcje na 50 ciasteczek. 300 gram mąki 6 gram drożdży 1/3 szklanki mleka 160 gram smalcu 300 gram twardej marmolady Mleko lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże. Do mąki dodać smalec i posiekać go. Dodać mleko i zarobić całość na jednolite ciasto. Rozwałkować
Czerwony Gupik