ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:316/1075)

Rustykalna tarta z truskawkami i serem 113

Pyszne i proste do zrobienia kruche ciasto z truskawkami i serem.Tarta inaczej,do której nie potrzebujecie specjalnej blaszki ,a owoce w sezonie możecie dowolnie zamieniać na inne. pokochacie ten przepis tak jak ja,spróbujcie koniecznie

Swojskie jedzonko
Tarta z kurkami i jarmużem / Chanterelle & kale tart 60

pizzą – praktycznie wszystko może się na niej znaleźć. Ja postanowiłam się, po raz chyba ostatni w tym roku, rzucić na kurki. Podany poniżej przepis jest prosty, a ciasta spokojnie wystarczyło na wyłożenie formy o średnicy 28 cm. A good tart is a good thing. There’s no argue with that. Tart has something in common with pizza(...)Balkan type cheese (feta) 200 g Greek yogurt 1 egg salt, pepper, tarragon Najpierw ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota – na stolnicę. Kruchego ciasta nie powinno się wyrabiać ręcznie, żeby nie rozgrzewać masła, dlatego też składniki początkowo najlepiej

Martyna Cooks
MALINOWA CHMURKA 113

Przepyszne ciasto Malinowa chmurka łączące słodycz bezy z delikatnie kwaśnymi malinami duet idealny. Większości przepisów do malinowej chmurki piecze się ciasto kruche, jednak wole biszkopt dla mnie lepiej smakuje w tej wersji. Upiekłam ciasto w nieco większej formie dlatego jest takie niskie, przepis podaje jednak na mieszą formę (24x 24 cm) w tej będzie bardziej okazałe. SKŁADNIKI

RAROSSA
Ciasto różowa pychotka 130

Ciasto różowa pychotka Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu ciasto różowa pychotka. Nazwę wymyśliła moja córeczka, która uwielbia różowy kolor Połączenie kruchego ciasta z pyszną budyniową pianką, malinami i dżemem porzeczkowym. Całość przygotowuje się naprawdę szybko. Ciasto różowa pychota jest idealne do filiżanki kawy, na przyjęcia i święta. Bo kto powiedział, że jak święta, to tylko pierniki

Słodkie okruszki
Jabłecznik puszysty 138

moim domu zawsze gości jabłecznik w kruchym cieście. Tym razem zapraszam na przepis w innej wersji. Puszyste i lekkie ciasto podobne do biszkopta z pysznym nadzieniem oczywiście jabłkowym 😊  Składniki (blaszka 23/33): ciasto: jajka 5 szt, mąka pszenna 250 g, cukier 3/4 szklanki, mleko 50 ml, olej 120 ml, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, nadzienie: jabłka kwaskowate 8 szt, cukier

kulinarne odsłony pati
,,Ananasowa chmurka” 175

Coś pysznego dla miłośników bez i ananasów! Gwarantuję Wam, że Wasi goście będą zachwyceni! Pyszne ciasto ananasowe powstało dzięki uprzejmości marki , Helio Stovit,  oraz  ePrezenty! Składniki na kruche ciasto: 4 żółtek 4 łyżki cukru pudru pół opakowania cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej 150 g zimnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita

Podróż w kulinaria
Tarta z nadzieniem z batatów 153

pokrojone w kosteczkę masło oraz pokrojony smalec. Miksujemy mikserem (mieszadłem - łopatką) przez około 30 sekund aż powstaną drobne okruszki ciasta (lub rozcieramy wszystko palcami lub siekamy na stolnicy jak ciasto kruche).  Dodajemy wodę i jeszcze przez chwilkę miksujemy lub zagniatamy ręką, aż ciasto zacznie łączyć się w większe kawałki. Łączymy je wszystkie w jednolitą kulę. Rozpłaszczamy na placek, zawijamy

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche z agrestem i pianką bezową 151

dosyć powtarzających się ciast. Chciała bym zaskoczyć rodzinkę czymś innym. Pozmieniałam troszkę i tak powstało kruche ciasto z agrestem i pianką  bezową Składniki na ciasto: mąka pszenna typ 500 400 g żółtka 4 szt śmietana 18% 4 łyżki cukier 100 gr masło 200 g Beza : białka 4 szt cukier 1/3 szklanki Wykonanie: Mąkę wsypałam na stolnicę ( przesiałam ją najpierw

Różowa kuchnia
Szarlotka na kruchym cieście 639

Szarlotka to tradycyjne jesienne ciasto, którego nie może zabraknąć w żadnym domu. Jabłka z cynamonem i kruche ciasto to według mnie idealne, zawsze sprawdzające się połączenie. Podczas pieczenia w kuchni rozchodzą się takie aromaty, że ciężko jest się powstrzymać żeby nie zjeść od razu połowy blachy. Polecam zwłaszcza miłośnikom korzennych smaków. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
ŻYTNIA TARTA ZE SZPARAGAMI / RYE ASPARAGUS TART 89

początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota – na stolnicę. Kruchego ciasta nie powinno się wyrabiać ręcznie, żeby nie rozgrzewać masła, dlatego też składniki początkowo najlepiej siekać długim nożem. W momencie, w którym składniki połączą się na tyle, że dalsza praca robota

Martyna Cooks
TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 95

początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota – na stolnicę. Kruchego ciasta nie powinno się wyrabiać ręcznie, żeby nie rozgrzewać masła, dlatego też składniki początkowo najlepiej siekać długim nożem. W momencie, w którym składniki połączą się na tyle, że dalsza praca robota albo

Martyna Cooks
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 157

Tarty piekę intuicyjnie. Mam swój podstawowy przepis na ciasto kruche, sprawdzone proporcje i tylko eksperymentuję z rodzajami mąk i dodatkami. Do ciast na wytrawnie dodaję czasem suszone zioła albo starty żółty ser, do ciasta na słodkie często dodaję zmielone orzechy. Do środka to co fantazja podpowie, warzywa, resztki mięs, ryby, sery no i oczywiście na słodko przeróżne owoce. Wypełnienie

Cooking for Emily
Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 137

budyniu waniliowego bez cukru (1 budyń ok. 37g) 5 białek 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 250 g borówki amerykańskiej 80 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 10 min. Połowę wykleić

Kubki smaku
TARTA Z KURKAMI I JARMŻEM / CHANTERELLE & KALE TART 134

początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota – na stolnicę. Kruchego ciasta nie powinno się wyrabiać ręcznie, żeby nie rozgrzewać masła, dlatego też składniki początkowo najlepiej siekać długim nożem. W momencie, w którym składniki połączą się na tyle, że dalsza praca robota albo

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania