Na koniec sezonu truskawkowego, mam dla Was propozycję na kruche ciasto z budyniem, truskawkami i kruszonką. Delikatne, ale i słodkie, z chrupiącą kruszonką i aromatycznymi truskawkami. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 80 g cukru 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii 100 g zimnego masła 1 jajko Składniki na kruszonkę: 50 g mąki 30 g cukru 35 g zimnego masła 1/4 płaskiej łyżeczki mielonej wanilii Ponadto: 200 g truskawek 2 budynie waniliowe z cukrem 700 ml mleka Wykonanie: Tortownicę o średnicy 23 - 24 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...