jajka, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmujemy na ręczniki papierowe
Fabryka pomysłówjuż znalazłam właśnie TEN jeden jedyny przepis, nie miałam motywacji by stać w kuchni i je piec. W każdym razie, udało mi się w końcu stworzyć ciasto 2 razy bardziej kokosowe niż w znalezionym przepisie. Nie dość, że w środku są praktycznie same wiórki, to jeszcze jako tłuszcz dałam oleju kokosowego smakowego. Na pewno nie każdemu przypadnie ono do gustu
Smaczne ZdroweSerdecznie zapraszam na szybkie ciasto. Samo mieszanie składników to ok 5 min plus zrobienie galaretki. Naprawdę warto- bo efekt przerośnie nasze wyobrażenie - o przepysznym cieście :)Palce lizać :)Zaczynamy :) Składniki:225 gr masła225 gr self raising* mąki225 gr drobnego cukru4 jajka100 gr wiórków kokosowychpuszka owoców- ja użyłam malin2 łyżeczki maki ziemniaczanej2-3 łyżki cukru( opcjonalnie)*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku(...)pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie:Masło I cukier zaczynamy ubijać , dodajac jajka. Do masy dodajemy make I ubijamy mikserem. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką. Wykładamy do formy - spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160C z termoobiegiem (180 zwykły) na 50-55 min. Lub do suchego patyczka. Robimy galaretkę.Owoce wlewamy
Smaki Edytyutrzeć mikserem z 5 minut na dużych obrotach - masa będzie zważona ale to ma tak byćwsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć z 2 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem i z 1 minutę utrzeć na dużych obrotach na dość gęste ciasto - tortownica 24 cm wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - do blaszki rozsmarować z połowę ciastana cieście poukładać
W Mojej Kuchni LubięNie przepadam za ucieranymi ciastami,nie tylko z powodu wysokiej zawartości tłuszczu,ale najcześciej przy dodawaniu jajek do masy ciasto lubi się zważyc.To natomiast jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wiórek kokosowychSzczypta cukruOlej do głębokiego smażeniaPrzepis:Do miski przesypujemy mąkę, sól, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, dolewamy mleko oraz wbijamy jajko.Ciasto dokładnie mieszamy (ma być dość gęste). Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę. Pokrojoną pierś dodajemy do ciasta i całość mieszamy, tak aby ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką
Emcia Pichciprzy których nie ma dużo pracy ani sprzątania..i to ciasto do takich należy..wystarczą dwie miseczki i łyżka...pomysł podpatrzony tutaj. 3 szkl. mąki 2 jajka 1 szkl.oleju 1 szkl. cukru 2 szkl. jogurtu naturalnego 1 biała czekolada 300g wiórków kokosowych 500-600g rabarbaru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Moje domowe kucharzenieSmażone lodyW kuchni tureckiej zwane pod nazwą KIZARMIŞ DONDURMA. Przyrządza się je w chrupiącej panierce z dodatkiem nie tylko płatków , kokosu , ale i bułki tartej i
Ostra na Słodkoprzełamuje soczysty granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy poziomkami. Też będzie pyszne :) Składniki ciasta: mleko sojowe lub ryżowe 1 szklanka ocet jabłkowy 2 łyżeczki olej 1/2 szklanki mąka bezglutenowa (mix uniwersalny) 1 i 1/2 szklanki mąka kokosowa 1/2 szklanki proszek do pieczeniasoda 1 łyżeczka1/3 łyżeczki cukier puder 1/2 szklanki Przygotowanie: Nagrzać piekarnik(...)Jeśli mamy budyń bez cukru, to oczywiście dosłodzić wg uznania. Ostudzić. Margarynę utrzeć mikserem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i ucierać do otrzymania gładkiej masy. Wyłożyć krem na ciasto, udekorować owocami i wstawić do lodówki aby krem zgęstniał
głodny alergikPiekłam ciasto kokosowe, piekłam też ciasto kakaowe. Nigdy jednak nie piekłam ich razem w formie jednego ciasta. Ciasto kakaowo-kokosowe z masą ananasową W przepiśniku mojej mamy znalazłam przepis na ciasto kakaowo-kokosowe. Sam przepis wydał mi się ciekawy jednak dość prosty. Pomyślałam, iż nieco urozmaice moje ciasto poprzez dodanie do niego masy. Nie chciałam aby masa była zbyt przytłaczająca(...)wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta kakaowo-kokosowego. Ciasto kakaowe: 20 dkg margaryny 15 dkg cukru pudru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 białka 15 dkg mąki pszennej Ciasto kokosowe
mecooksKakaowe ciasto z wkładką kokosową i warstwą cynamonowych jabłek. Bardzo ładnie prezentuje się na stole :) Przepis podpatrzyłam tutajSkładniki ciasto kakaowe:4 szkl mąki pszennej1 margaryna3/4 szkl cukru5 żółtek3 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki śmietany 18% Zagnieść ciasto z podanych składników. Podzielić na dwie części. Mniejszą część zawinąć w folię aluminiową(...)włożyć do zamrażalnika. Większą rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut. W tym czasie przygotować wkładkę kokosową.Ciasto kokosowe:5 białek1 szkl cukruduży budyń śmietankowy, lub waniliowy1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki śmietany 18%cukier waniliowy150 g kokosuBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy, cały czas miksować
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniabiszkopt łączę z masą i ciastem koksowym. Hawana to ciasto, które bez dwóch zdań jest ciastem hit . Robiłam je ostatnio na urodziny teściowej i wszystkim bardzo smakowało. Zapraszam Was do sięgnięcia po poniższy przepis na ciasto Hawana i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Hawana Składniki na ciasto Hawana. Biszkopt jasny: 4 jajka(...)dokładnie rozprowadzić i przykryć drugim blatem biszkoptowym. Na biszkopcie rozsmarować pozostałą masę, którą przykryć ciastem kokosowym. Ciasto Hawana wstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa dobrze zgęstniała. Hawana Warto wiedzieć robiąc ciasto Hawana. Wszystkie składniki użyte do przygotowania ciasta biszkoptowego oraz ciasta kokosowego powinny być w temperaturze pokojowej. Oba ciasta piekłam w formie do pieczenia o wymiarach
MeCookslekko ciągnące. Ganache jest świetnym zakończeniem każdego ucieranego ciasta. Kokosowe ciasta z ganache przypomina ciasto bounty. Specjalnie upiekłam je w dużej formie aby podzielić ciasto na jak najwięcej kawałków. Jest bardzo kaloryczne i zawiera bardzo dużo cukru. To cukier sprawia, że ciasto smakuje nieco ja fudge. Warto upiec kokosowe ciasto z brązowym cukrem. Będzie ono miało fajny, karmelowy smak, który(...)rozprowadź równomiernie po dnie. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 – 25 minut. Ciasto jest wciąż miękkie ale dochodzi podczas studzenia. Przygotuj ganache. Umieść miskę nad parą. Wlej mleko, dodaj masło, pokruszoną czekoladę i mieszaj aż czekolada się rozpuści. Odstaw do lekkiego zastygnięcia. Rozsmaruj polewę na cieście. Posyp ciasto kokosowymi wiórkami. Kiedy polewa całkowicie zastygnie pokrój ciasto
codojedzeniaprzepadam za wiórkami kokosowymi, ale to ciasto robiłam już kilka razy i za każdym razem wcinam z apetytem. Na początku jak tylko koleżanka podsunęła mi linka do przepisu, który pochodzi z Moje wypieki byłam jakoś dziwnie nastawiona. Lekko przepis zmodyfikowałam i upiekłam. Ciasto jest rewelacyjne, łatwe do przygotowania ale nie polecam trzymać go w lodówce aby nie było twarde
Ewa w kuchnismakuje co najmniej tak dobrze jak najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. Czekolada, kokos i truskawka to doskonałe połączenie do tego mleko - coś nieziemskiego. Składniki: 120 g miękkiego masła 200 g cukru 2 duże jajka 225 g mąki uniwersalnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g kakao 80 g wiórków kokosowych niesłodzonych 250 ml mleka 3 duże łyżki dżemu(...)misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. W osobnej większej misce ucieraj mikserem na średnich obrotach masło z cukrem, jak masa zrobi się kremowa dodaj jajka i dalej ucieraj. Stopniowo dodawaj mieszankę mączną i mleko tak aby wszystko połączyło się w gładką masę. Gotowe ciasto przelej do wysmarowanej i oprószonej bułką tartą formy o średnicy
Niezły Młynek