Pyszny, kilkuwarstwowy przekładaniec, będący połączeniem kilku ciast tj: ciasto kakaowe+ ciasto kokosowe+ jasne ciasto ucierane. Wymaga niewątpliwie trochę pracy, ale efekt jest imponujący! Składniki na ciasto: 7 jajek 1 margaryna 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 mały proszek do pieczenia 2 łyżki kakao tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć(...)sztywno ubitą pianę, lekko wymieszać, podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać dwie łyżki kakao i jeszcze raz wymieszać. Ciemne ciasto wylać na przygotowaną formę. Składniki na ciasto kokosowe: 4 jaja ¾ szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek Wykonanie ciasta kokosowego: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki
Tradycyjna Kuchniapodobne ciasto znalazłam w moich zbiorach z przepisami, jednak odpowiednio je zmodyfikowałam. Wyszło naprawdę ekstremalnie czekoladowe. Nuta kokosowa jest bardzo wyczuwalna. Jeśli lubicie batonik Kinder Pingui o smaku kokosowym to ciasto będzie szczałem w dziesiątkę. Moim zdaniem jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio upiekłam. Trafia zdecydowanie do mojego TOP 5. Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady(...)wszystko delikatnie wymieszać. Następnie cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać stopniowo czekoladę. Uwaga: czekolada nie może być za ciepła!! Kiedy wszystko się połączy dodać wiórki kokosowe i likier, wymieszać do połączenia. Ciasto przekroić wzdłuż, nasączyć likierem i przełożyć kremem. Wstawić do lodówki. Przygotować polewę. Mleko kokosowe podgrzać. Dodać do niego połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie
Mania GotowaniaKolejny smaczny sernik w wersji przekładanej do kolekcji. Pyszna masa serowa( jak w serniku gotowanym) podkręcona czekoladą i ciekawym( nieco innym niż zazwyczaj) ciastem kokosowym. Wilgotne, przesiąknięte zapachem waniliowego sera pięknie komponuje się z mocno czekoladowym biszkoptem i słodyczą kokosa. Zapewne często będę korzystać z przepisu na ciasto kokosowe: nie jest suche, a lekko kwaskowe( dzięki dodatkowi soku z cytryny(...)następnie wsypujemy kakao. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blachy 22cm x 26 cm. i pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty. Składniki na ciasto kokosowe: 5 białek 200 g cukru 100 g wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 1 łyżka octu Białka
Domowe ciastaCiasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych KREM BRZOSKWINIOWY: 1 1/2 kg brzoskwiń 1/2 szklanki cukru 1 budyń(...)wyłożonej papierem. Nie smarować brzegów. Piec w 160*C przez 30min. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i z wysokości ok 50cm upuścić na podłogę. Wystudzić w formie. CIASTO KOKOSOWE: białka ubić na sztywno i dodać porcjami cukier. Kiedy się rozpuści wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać. Wsypać wiórka i powtórzyć czynność. Wylać na blaszkę
https:KKuchniaMniamTruskawkowy zawrót głowy trwa ... Ciasto :3 szklanki mąki pszennej1/2 kostki masła1/4 kostki smalcu3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia5 żółtekew łyżka śmietany , gdyby ciasto
Malinowa Kawiarenkatwarożku półtłustego 3 łyżki jogurtu naturalnego olej do smażenia Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, 1 łyżkę cukru waniliowego, wiórki kokosowe i taką ilość wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut.Banany obrać, przekroić wzdłuż, obtoczyć w cieście. Smażyć na gorącym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z twarożkiem wymieszanym z jogurtem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCiasto kokosowe ze świeżego kokosa to według mnie idealny wypiek, idealne ciasto ucierane . Chyba już nigdy nie będę dodawać kokosowych wiórków do środka ciasta tylko świeżo zmiksowany miąższ z kokosowego orzecha. Niedawno w pracy koleżanka zademonstrowała nam otwieranie kokosowego orzecha. Jakoś tak się złożyło, że zawsze kupowałam gotowe wiórki i kokosowe chipsy, bo byłam przekonana, że otwieranie kokosu to masakra(...)Warto to robić nad jakimś naczyniem aby nie stracić kokosowej wody. Jakoś nie byłam zachwycona smakiem świeżego kokosa, zresztą jak reszta towarzystwa, która asystowała w otwieraniu orzecha, za to ciasto kokosowe wyszło przepyszne, cudownie wilgotne i oczywiście pachnące kokosem. Kokosowe wypieki świetnie harmonizują z cytrusami i malinami. Nie omieszkałam dodać soku i otartej skórki z cytryny i do tego ciasta
codojedzeniaPołączenie czekolady, jabłka i kokosu zawsze się udaje;) Przepis zaczerpnęłam od Marioli. Czytaj więcej »
Paulina Kwiatkowskałyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO 1 Zetrzyj marchew na tarce o cienkich oczkach. 2 Roztrzep jajka z olejem, zmiksuj z miodem oraz sproszkowanymi migdałami, płatkami i orzechami, następnie wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia(...)łyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO 1 Zetrzyj marchew na tarce o cienkich oczkach. 2 Roztrzep jajka z olejem, zmiksuj z miodem oraz sproszkowanymi migdałami, płatkami i orzechami, następnie wymieszaj z cynamonem i proszkiem
A to pestkaKanapka kokosowa to ciasto czekoladowe z kokosem i galaretką , u mnie w domu pieczone bardzo często i przez wszystkich bardzo lubiane. Można powiedzieć, że jest naszym tradycyjnym ciastem i nawet kolor galaretki jest tak ważny, że gdy Siostra Ania zobaczyła żółtą galaretkę, zapytała zdziwiona, czy czerwonej(...)sklepie nie było. Przygotowanie kokosowej kanapki jest nieco pracochłonne, ale efekt końcowy będzie smakował każdemu i z pewnością stanie się rodzinnym ciastem jeszcze w niejednym domu. Składniki na kanapkę kokosową Ciasto czekoladowe: 2 jajka 2 żółtka 150 g cukru 130 g mąki 1 1 / 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórek kokosowych (grubszych
niecodziennikparysztywno. Dodajemy żółtka i cukier. Delikatnie ubijamy i dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Formę wyłożoną papierem smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.Pieczemy podobnie jak ciasto kokosowe w temp.160-180 stopni przez 30-40 minut.Po upieczeniu przekrawamy na połowę. Masa5 żółtekcukier waniliowy3 czubate łyżki mąki pszennej1 budyń śmietankowy 3 szklanki mleka3/4 szklanki cukru1 i 1/2 kostki(...)śmietankowego cappuccino w proszkuMleko, cukier, budyń, żółtka, cukier waniliowy, mąkę mieszamy i gotujemy budyń.Wystudzony budyń ucieramy z masłem. Dodajemy spirytus i kawę. Mieszamy.Przekładamy ciasto:ciasto kakaowe - masa - ciasto kokosowe - masa -ciasto kakaoweWierzch ciasta smarujemy cienko masą i posypujemy kakao
Moje Kuchenne Rewelacjeniesmarowane), wyrównujemy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok.20-25 minut na programie góra-dół (do lekkiego przyrumienia). Biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto kokosowe: - 4 białka - 1 szklanka (250ml) cukru lub ksylitolu - 200g wiórków kokosowych Białka ubijamy na półsztywną masę dodajemy po łyżce cukier i cały czas ubijamy, do uzyskania sztywnej masy bezowej(...)blaszkę o wym.33,5x23,5cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę bezowo-kokosową, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.30 minut na termoobiegu. Upieczone ciasto kokosowe odstawiamy do wystudzenia. Masa ananasowo-budyniowa: - 4 żółtka - puszka ananasów - budyń śmietankowy, bez cukru - 250g masła - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka mąki (u mnie orkiszowa typ450) Ananasy odsączamy
Smaczne Zdrowesłodkiego sosu chili. Coś cudownego. Delikatnie kokosowe ciasto i ten sos… Musicie spróbować. Dla nas połączenie trafione w 10. Przepis powstał pod wpływem chwili. Taka odrobina Azji na talerzu Uwaga! To nie jest chrupiąca panierka, tylko delikatne ciasto. Składniki: 7-8 pałek kurczaka 1 szklanka mąki pszennej około 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 pełna łyżeczka słodkiej czerwonej papryki szczypta(...)przestudzenia. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, wlewamy mleko kokosowe i dodajemy słodką czerwoną paprykę, sól i pieprz. Mieszamy składniki. Ciasto powinno być jednolite i gęstsze od ciasta naleśnikowego. Jeśli wyda się wam za gęste można dodać więcej mleka kokosowego, jeśli za rzadkie ciut więcej mąki. Rozgrzewamy olej. Pałki maczamy w cieście i smażmy na złoto (u mnie dziś płytsza
Słodkie okruszkiLubię ciasto kokosowe, a jeszcze bardziej lubię ciasto kokosowe z malinami. W momencie gdy dochodzi tu biała czekolada to ciasto kokosowe z malinami... The post Ciasto kokosowe z malinami i białą czekoladą appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comcukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka budyń śmietankowy (40g) 2,5 łyżki mąki pszennej 5 żółtek 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła Ciasto Kokosowe: 100 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 3 białka jaj Ciasto Orzechowe: 50 g orzechów włoskich 50 g zmielonych orzechów włoskich 3 białka łyżka bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku(...)pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło miksujemy na jasną, puszystą masę (przez minimum 5 minut - im dłużej tym lepiej). Następnie do ubitego masła stopniowo, partiami dodajemy budyń ciągle miksując. Ciasto Kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając stopniowo dodajemy cukier, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Masę przekładamy do formy (tej samej w której
Słodka Strona