środku, do tego ta polewa - przekonacie się? 'zielone ciasto szpinakowe bez jajek z polewą czekoladową' Składniki: - 1 szklanka szpinaku rozdrobnionego (odmrożonego i odciśniętego) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka wiórków kokosowych - 0,5 szklanki brązowego cukru - 0,5 szklanki mleka - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50 ml mleka - 50g gorzkiej czekolady (min.70%) - 1 łyżka cukru(...)wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i wiórki. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać ze sobą mleko, olej i szpinak. Dodać do "suchych" składników. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 40 - 50 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdyby ciasto za mocno się przypalało, przykryć
CookYourselfwykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy bez termoobiegu przez ok. 15 min. w 170 st. C lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na sos czekoladowo kawową: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mocnej kawy 120 ml śmietany kremówki 30 g masła dodatkowo: ok. 100 g wiórków kokosowych wykonanie: W rondelku podgrzewamy(...)kremówkę z kawą, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę oraz masło, mieszamy. wykonanie ciasta: Wystudzone ciasto równomiernie polewamy sosem czekoladowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do stężenia sosu. Kroimy na kwadraty. (inspiracja z przepisu Anna Brones & Johanna Kindvall „Fika” z moimi zmianami
Domowy Smak Jedzeniapieczenia + ewentualnie erytrytol do smaku Dodatki: – awokado, dżem brzoskwiniowy, tahini, wiórki kokosowe Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na gładką masę i usmaż na patelni pod przykryciem z dwóch stron. Złóż na pół i zjadaj z ulubionymi dodatkami np. awokado, dżemem, pastą tahini, która nadaje chałwowego smaku i posyp wiórkami kokosowymi. Wartość odżywcza omleta bez dodatków
Mrs. Endorfinakokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada : Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta
Zasmakuj Kuchnikokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada: Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta
Zasmakuj Kuchnilniane, ponownie krótko miksować, do momentu pozbycia się grudek. Następnie dodać sodę, mąkę kokosową i sok pomarańczowy, wymieszać łyżką (ciasto jest gęste, ale bez wysiłku powinno dać się zamieszać łyżką). Na koniec dodać orzechy włoskie, zamieszać i przełożyć ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 15 min. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Chlebek
Domowa Cookierenka AgiZapraszam na pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego
słodkie i nie tylko historie kulinarneosób będących na diecie o niski indeksie glikemicznym, bez mlecznej i bez cukrowej. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki orkiszowej typ. 2000 0,5 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka gazowanej wody 3 łyżki oleju kokosowego 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu Dodatkowo: 1 kilogram truskawek Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy ksylitom
Bajeczna KuchniaCzyli ciasto bez pieczenia - oto mój sprawdzony przepis na te pyszne ciasto :)Składniki:2 paczki słonych krakersów200g wiórków kokosowych3 żółtka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej3 opakowania cukru waniliowego3 szklanki mleka1 szklanka cukru1 kostka masła lub margarynySposób przygotowania:1. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym, dodajemy, obie mąki, 1 szklankę mleka i dokładnie mieszamy.2. Dwie pozostałe(...)szklanki mleka gotujemy z cukrem i połową wiórków kokosowych. Do gotującego się mleka dodajemy masę z żółtkami, mieszamy na ogniu do momentu, aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy masło lub margarynę, mieszamy, aż tłuszcz się roztopi, a masa zrobi się jednolita.3. Blaszkę wykładamy folią spożywczą, wykładamy warstwę krakersów, przekładamy masą, czynność powtarzamy tak, aby ostatnią warstwą byłą masa kokosowa.4. Wierzch obficie
Kuchnia domowa AniMasę daktylowo – orzechową przełożyć do blaszki o średnicy 19-20cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać (na czas dalszych przygotowań można wstawić do lodówki). Krem: 4. Orzechy nerkowca osączyć, przełożyć do blendera, dodać syrop, ekstrakt z wanilii, olej kokosowy i zmiksować. Mango obrać ze skórki i miąższ pokroić na kawałeczki, następnie przełożyć go do blendera, w którym(...)przelać na przygotowany spód i wyrównać. Wierzch: 5. Mano obrać, miąższ pokroić i zmiksować razem z chia, wylać na wierzch ciasta i blaszkę wstawić do lodówki na około 5 godzin, najlepiej na całą noc. Kremowy torcik z mango wegański, bez cukru, bez glutenu przechowywać w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała CukierenkaPyszne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jak na takie upały to dość szybko przygotowuje się je. Dodatkowo bardzo szybko znika. Pianka kokosowa zmienia całkiem
Kuchnia Pauletteschciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu(...)objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Artykuł Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem
Fitkotchciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu(...)objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach
FitKot