ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:64/352)

BABECZKI KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 189

łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie 10-20 g ksylitolu 4-6 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub wody 60-80 g powideł śliwkowych bez cukru Przygotować silikonowe foremki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować lub dokładnie wymieszać. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu(...)kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by się nie spiekły za bardzo. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 234

dodałam łyżkę karobu, co sprawiło, że jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe do posypania truskawki Truskawki umyć i odszypułkować. Mąkę wymieszać(...)ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian mąkę i jogurt, ciągle miksując. Ciasto podzielić na dwie części - jedną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a do drugiej dosypać łyżkę karobu i dokładnie wymieszać. Przełożyć drugą część na jasne ciasto (najlepiej tworząc

FitKot
Sernik Izaura 73

taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa ciasta pochodzi od bohaterki brazylijskiej telenoweli o tytule „Niewolnica Izaura”. Ciasto jest połączeniem ciasta czekoladowego, sernika i polewy czekoladowej, ja dodatkowo górę posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik Izaura składa się z ciasta czekoladowego, sernika i polewy. Przygotowanie ciasta rozpocznij od wyciągnięcia wszystkich składników z lodówki, tak by miały temperaturę pokojową(...)gorzkiej czekolady 40 g wiórek kokosowych Przygotuj blaszkę o wymiarach 24×35 cm, piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni na opcji góra – dół. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, w szczególności ser twarogowy i jajka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Izaura – Wykonanie Przygotowywanie ciasta rozpocznij od przygotowania ciasta czekoladowego. W niewielkim rondelku umieść razem

Do Garów!
Ciasto rafaello na krakersach. 200

Składniki: 1l mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 10dag cukru, 25dag miękkiej margaryny do pieczenia, pół aromatu waniliowego, 35dag wiórków kokosowych  10dag płatków

W kuchni u Moniki
Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą 91

cukru 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: herbatniki/biszkopty/kruchy spód na spód Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą - przygotowanie: Jajka (całe i żółtka) utrzeć z cukrem, a następnie dodać twaróg, olej, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną i sok oraz skórkę cytrynową. Całość wymieszać i stopniowo połączyć z mlekiem. Tak przygotowaną masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wyłożonej ciastkami/ciastem(...)minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch sernika powinien być sprężysty.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową bezę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na jego wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu

Di gotuje
Wielkanocna migdałowa babka bezglutenowa 128

bezglutenowa) Składniki: 150 g migdałów bez skórek 4 kopiate łyżki mąki jaglanej* 7-8 łyżek cukru brązowego nierafinowanego 150 g roztopionego masła (lub oleju kokosowego) 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów 1/2 łyżeczki olejku migdałowego 1 łyżka startej skórki z cytryny Przygotowanie: Migdały mielimy. Do miksera wlewamy masło, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Następnie(...)mąkę, proszek, olejek migdałowy, startą skórkę z cytryny. Ponownie miksujemy. Ubijamy białka na sztywną pianę i stopniowo dodajemy do masy, delikatnie mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 45-50 minut. Smacznego! * mąkę jaglaną można zastąpić mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Sernik owocowy (bez sera) na zimno 159

kawy. Bez pieczenia. Jest nieco czasochłonny, bo musimy poczekać, aż kolejne warstwy zastygną. Ale smak wart jest czasu poświęconego na jego przygotowanie! Dziecko było zachwycone :) Bardzo mocno polecam! Masa truskawkowa: 1 puszka mleczka kokosowego light 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 10 dag. świeżych truskawek Masa brzoskwiniowa:  1 puszka mleczka kokosowego light(...)galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Do rozpuszczonej galaretki dodać zmiksowane truskawki. Wszystko połączyć i wylać na zastygnięte ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce, przed podaniem wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze. * To ciasto można zrobić bez herbatników, trzeba tylko poczekać, aby kolejne warstwy porządnie zastygły. * Ciasto robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm, podobnej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Keto desernik borówkowy (Paleo, LowCarb, Vegan, AIP) 80

składniki niezbędne do jego przygotowania: Wiórki kokosowe Pyszne kawałeczki suszonego kokosa , pełne tropikalnego smaku i aromatu. Klasyczny element różnego rodzaju słodkości począwszy od kokosanek, a na batonie Bounty kończąc. Ze względu na znaczną objętość jest to bardzo dobry “wypełniacz”. Sprawdzają się w zagęszczaniu ciast, a także w spodach bez pieczenia. Zawierają spore ilości tłuszczu, dzięki czemu(...)kokosowe Ja korzystałam z mleka kokosowego z kartonu o zawartości 19% tłuszczu, ale myślę, że z powodzeniem można użyć mleka kokosowego z puszki . W kwestii wyboru mleka kokosowego stawiamy na jakość i wybieramy opcję jak najbardziej naturalną. W składzie powinien znaleźć się tylko kokos i woda. Moim osobistym preferowanym wyborem jest mleko firmy Real Thai . Można zastąpić jogurtem kokosowym, zwiększając

Modern Cave Girl
Domowa beza Pavlova 192

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 265

roztopionego oleju kokosowego (bez laktozy) lub masła klarowanego 100 g brokuła 25 g świeżego szpinaku szczypta czosnku suszonego pieprz czarny sól zioła prowansalskie oregano bazylia Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie. Szpinak umyć i osuszyć. Warzywa zblendować dodając jajka, roztopiony tłuszcz, przyprawy i mąkę kokosową. Ciasto zapiekać w gofrownicy. Długość pieczenia zależy od mocy sprzętu oraz Waszych

Ola la LCHF
Placuszki z kaszą manną i wiórkami kokosowymi. 132

sobie życia bez pieczenia ciast, ciasteczek i bułeczek. A tym czasem sobie radzę smażąc pyszne placuszki. Idealne na podwieczorek. Z przepisu wychodzi ich bardzo dużo, bo aż 28 sztuk, więc spokojnie możecie zrobić z połowy porcji. Takie placuszki można również zabrać na piknik czy do pracy lub szkoły w pudełku śniadaniowym. Polecam :) Przygotujcie :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki(...)mleka 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki kaszy manny 4 łyżki cukru 2 kopiaste łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie pysznych placuszków: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Smażenie: Następnie na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy

Izabelawkuchni
Ciasto "Pijak" 388

smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 2 jajka 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 cukru waniliowego (8 g) Warstwa Makowo-Kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 3/4 szklanki(...)dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka" Warstwa makowo-kokosowa: Białka ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier, a następnie wsypać mak oraz wiórki kokosowe - delikatnie wymieszać

Słodka Strona
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 160

propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)łyżka mleka 1 czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy

Gotowanie...to proste !
Pieczenie ciast - od czego by tu zacząć? Porady dla początkujących 188

jeśli patyczek jest suchy, bez przylepionych grudek ciasta - oznacza to ciasto upieczone), Jeśli używamy jabłek do ciasta - należy skropić je sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały, jeśli używamy cynamonu taka zmiana koloru nie powinna przeszkadzać, Jeśli do ciasta używamy orzechów, zamiast kroić je nożem możemy zmiażdżyć wałkiem, Jeśli przygotowujemy ciasto kokosowe - należy je piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku(...)ponieważ im dłużej będzie trwało jego pieczenie, tym ciasto będzie twardsze. A jakie są Wasze sposoby na udane wypieki

psgotujemy