ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:59/352)

Krucha Tarta Z Kokosowym Budyniem I Rabarbarem 109

masłem i obsypcie bułką albo mielonymi orzechami lub kasza manna ) i wylepiamy nim formę. 5. Na ciasto wykładamy przestudzony budyń i równomiernie go rozprowadzamy, a na budyń wyjmujemy rabarbar (starajmy się wykładać go bez powstałej cieczy ). Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Tartę pieczemy w 200 stop przez 30-40 minut

Gotowanie...to proste !
Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką 122

Wyrośnięte ciasto rozciągniej w dłoniach na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Odsącz rabarbar z soku. Wymeiszaj sok z płatkami owsianymi, mąką, olejem kokosowym aż powstanie odpowiedniej koksystencji kruszonka. Na wierzchu ciasta rozłóż rabarbar, a na nim kruszonkę. Piecz ciasto na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 170 C bez termoobiegu (!) przez 40-50 minut. Smacznego! Artykuł Drożdżowe ciasto

greenscarf
Jagodowy "sernik" z quinoy z grejpfrutową galaretką i wiosennymi kwiatami 161

Dziś mam dla Was bardzo proste i efektowne ciasto bez pieczenia - jagodowy sernik. Wszystkich, którzy nie tolerują laktozy, ucieszy zapewne fakt, że nie ma tu ani grama sera. Na spodzie z rodzynek i wiórków kokosowych, jest pyszna warstwa z quinoy, jagód i mleka kokosowego, dosłodzona cukrem kokosowym i zagęszczona żelatyną.  Na wierzchu galaretka z rubinowych grejpfrutów. Już

Quinoa Raz!
świąteczne ciasteczka maślane z żurawiną 530

moich ulubionych świątecznych ciasteczek i muszę przyznać, że od kilku lat nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez tych kruchych i bardzo delikatnych maślanych pyszności. W oryginalnym przepisie do ciasta dodać należy grubo posiekane orzechy pecan, a całość przed pieczeniem obtoczyć w kokosowych wiórkach ale moim chłopcom bardzo posmakowała wersja żurawinowa i tej trzymamy się od lat ;-) O prócz

babka w formie
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 216

proszkiem do pieczenia. Dodać aromat i wymieszać delikatnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć(...)przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml mleka. Dodać

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 229

proszkiem do pieczenia. Dodać aromat i wymieszać delikatnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i biszkopt włożyć(...)przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml mleka. Dodać

Mała Cukierenka
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 172

wyczarować naprawdę wiele połączeń, a tym razem postanowiłam zrobić lekki sernik z serkami wiejskimi na spodzie brownie, dodatkowo urozmaicony malinami Zdecydowanie najbardziej lubię kremowe i delikatne ciasta tego typu, które często piekę bez spodu. Chciałam jednak spróbować czegoś nowego i tak powstał ten lekko wilgotny spód, który smakiem jest zbliżony do brownie (nie ma nic wspólnego z czekoladą(...)gotować około 10 minut do lekkiego odparowania wody. Przestudzić, a następnie zblendować na gładką masę. Olej kokosowy, ksylitol i jajka utrzeć. Suche składniki wymieszać w osobnej misce i połączyć wszystkie składniki spodu. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg rozgnieść widelcem

Fitkot
Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 145

spożywam. Od czasu do czasu skuszę się na ciasto, które gluten zawiera, gdyż mając blog kulinarny po prostu muszę Muffinki kokosowe z czereśniami zrobiłam tylko i wyłącznie na mąkach bezglutenowych . Sięgnęłam po mąkę kokosową oraz mąkę gryczaną . Dodałam także odrobinę wiórków kokosowych i czereśnie z kompotu . Bez obaw o mój żołądek zajadałam sie tymi pysznymi muffinkami przez(...)puszysta . Do ubitch jajek z cukrem dodać mleko, olej a następnie mąkę kokosową, gryczaną, sodę, proszek do pieczenia i wiórka kokosowe. Wymieszać dokładnie. Na samym końcu dodać czereśnie. Papierowe foremki na muffinki ułożyć na blasze do muffinek. Do każdej z foremek metalową łyżką przełożyć ciasto. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut. Bezglutenowe muffinki

mecooks
Sernik z bezą kokosową 177

beza kokosowa 6 białek 150 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru dodatkowo 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła   Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, żółtka, zagnieść ciasto. Uformować kulkę, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Blaszkę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)wymieszać do połączenia się składników. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę serową. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez 50 minut. Pod koniec czasu pieczenia sernika ubijamy białka  na sztywną pianę, następnie ciągle miksując, stopniowo wsypujemy cukier. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Bezę kokosową wykładamy na gorący sernik i pieczemy jeszcze

magiczna kuchnia Kasi
BAJADERKI PIERNIKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 175

bądź alkoholem. Następnie uformować kuleczki do oblania czekoladą. Bajaderki piernikowe można posypać siekanymi orzechami lub wiórkami czekoladowymi. Składniki – bajaderki piernikowe – ciasto: 2 jajka o temperaturze pokojowej 30 g mąki kokosowej 40 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła klarowanego (LCHF, keto, optymalna) 3/4 łyżki cynamonu 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii 1/4 łyżeczki zmielonego imbiru 1/4 łyżeczki(...)łyżce soku z pomarańczy lub zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując

Ola la LCHF
Biszkoptowe kokosowe ciasto z wiśniami 135

łyżki. Dodajemy wiórki kokosowe. Do gotowej masy powoli wlewamy olej i mieszamy aż do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremki, zostawiając w misce około 1/4, które następnie mieszamy z kakao. Wlewamy resztę ciasta do foremki. Wiśnie układamy na cieście (bez wbijania, same opadną). Swoje powciskałam i zrobiło mi się ciasto "odwracane". Babkę pieczemy w 175*C przez 40 minut

Gotowanie i blogowanie
Tort pistacjowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 181

twarogu bez laktozy -400g jogurtu naturalnego bez laktozy -ksylitol/erytrytol -4-5 łyżek mąki kokosowej Pistacjowo-kokosowe pralinki -150g pistacji niesolonych i surowych ( pistacje.pl ) -70g wiórków kokosowych -3 łyżki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego -3-4 łyżeczki słodu ryżowego (lub miodu/melasy) Dodatkowo - pistacje niesolone i surowe -płatki kokosowe -sok z cytryny + woda + ksylitol (do nasączania blatów) ZIELONY(...)przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, znów całość wymieszać. Zieloną masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Zieloną masę wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i piec w 180’C ok 30-35 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie wyciągnąć ciasto i uderzyć nim o blat aby opadł równo

Candy Pandas
Szarlotka jaglana (bez jajek, bez mąki, bez glutenu) 184

Ugotowaną kaszę jaglaną łączmy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto (olej kokosowy dodałam bez rozpuszczania, rozpuścił się od ciepła dłoni i "złączył" całość). Ciasto nie będzie "jednolite", a dosyć zwarte, jednak łatwo będzie je kruszyć. 2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy, aby spód był równy. Jabłka obieramy i za pomocą(...)zwyczajnie zetrzeć na tarce jarzynowej). Mieszamy z sokiem z cytryny, cynamonem, cukrem i mąkami. Masę wykładamy równomiernie na przygotowany spód. Przykrywamy resztą ciasta (ja skruszyłam w dłoniach), lekko dociskamy i na wierzch ciasta posypujemy trochę kawałków oleju kokosowego (jeśli mamy płynny można lekko posmarować pędzelkiem). Szarlotkę pieczemy około 60 minut w 180 stopniach (nie nagrzewałam piekarnika przed pieczeniem). Upieczoną

Kolorowy Przepisownik
Pani Walewska 195

żurawiny, 1/2 szklanki wiórków kokosowych, słoiczek powideł śliwkowych. Wykonanie: 3 szklanki mąki pszennej mieszamy z 1/3 szklanki cukru oraz proszkiem do pieczenia, Dodajemy pokrojoną w kostkę zimną margarynę, 6 żółtek, śmietanę i zagniatamy ciasto.                                      Ciasto dzielimy na dwie jednakowe części(...)Blachy wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na nie rozwałkowane ciasto. 8 białek ubijamy na sztywną pianę, powoli wsypujemy 1 i 1/2 szklanki cukru i dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej. Przygotowaną bezę dzielimy na pół i nakładamy na oba placki. Pierwszy placek posypujemy tylko 1/2 szklanki płatków migdałowych a drugi placek posypujemy pozostałymi bakaliami

paapilotkaa

Proponowane wyszukiwania