dwoma jajkami i słodziwem – ja użyłam stewii. Masę przekładamy do foremek na babeczki i dodajemy dowolne owoce. Można też dodać owoce od razu do masy i delikatnie wymieszać. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 st. C. Placki ziemniaczane – 2 porcje. Obrane dwa ziemniaki (ok. 200 g) i małą cukinię (ok. 200 g) ucieramy na tarce o małych(...)dość gruby i na patelni smażymy z obu stron z lub bez tłuszczu. Poniżej podaję też przepis na placki z marchewką; zawsze to odmiana tradycyjnych placków i pomysł na ciekawe urozmaicenie posiłku. Jogurt wiśniowy. Kolejna jogurtowa wariacja. Tym razem wykorzystałam wiśnie z mrożonki, które zostały niewykorzystane do ciasta. Jogurt przełożyłam wiśniami i płatkami owsianymi. Sok po wiśniach wymieszałam zjogurtem
Kucharzycajako dodatek do ciast, deserów, musli oraz sałatek. Nawet zwykły jogurt naturalny, do którego wsypiemy trochę suszonej żurawiny, nabierze nowego, niepowtarzalnego smaku. Kulinarne zastosowanie żurawiny nie ogranicza się jednak tylko do słodkości. Wspaniale komponuje się ona z warzywami, a więc może być dodatkiem do warzywnych surówek a także daje wspaniałe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych. Polecam! Organic(...)smakowała choć moim ulubionym smakiem jest kawa karmelowa. Winiary Galaretka Woda Kokosowa Uwielbiam wszystko co kokosowe,! Galaretka w smaku jest bardzo dobra, jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Bardzo dobrze się rozpuszcza w wodzie nie tworzy grudek. Szybko zastyga. Po zastygnięciu zachowuje odpowiednią konsystencje. Świetna do ciast, deserów. Z galaretki o smaku wody kokosowej wyczarujemy wspaniałe słodkości. Będzie
Podróż w kulinariaMimo obecnej sytuacji święta Wielkanocne już niedługo! Według nas oprócz babki cytrynowej na stole musi pojawić się sernik. Wszyscy wiedzą, że serniczki to nasza miłość 💚
Candy Pandasoraz ketogeniczną! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Vegan , Wege , Włoska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , tiramisu , Walentynki Porcje 16 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Biszkopt 6 jaj 6 g mąki kokosowej 60 g masła klarowanego lub nierafinowanego oleju kokosowego 30 g erytrytolu 1 szczypta soli himalajskiej lub morskiej 1 łyżeczka(...)ciemnego rumu 1 łyżka kakao Krem z kalafiora 1 kalafior ok 400 g 100 g musu kokosowego 2 łyżeczki żelatyny (można zastąpić agarem w wersji wegetariańskiej) 160 g gęstego jogurtu kokosowego 30 kropli stewii w płynie 1 puszka mleka kokosowego schłodzona przez min 12 h w lodówce Sposób przygotowania Biszkopt Jajka ubić na puszystą masę z solą dosypując pod koniec
Modern Cave GirlKilka lat temu sama bym w to nie uwierzyła, że ze strączków można wyczarować tak pyszne ciastka. Te dzisiejsze są ciastkami idealnymi: miękkie w środku, ale
greenscarfPołączenie szpinaku z owocami wydaje się nietypowe, ale tak naprawdę zielone liście w tym wydaniu są niewyczuwalne, a ich piękny kolor świetnie komponuje się z czerwonymi
Powiedz dietom niePołączenie szpinaku z owocami wydaje się nietypowe, ale tak naprawdę zielone liście w tym wydaniu są niewyczuwalne, a ich piękny kolor świetnie komponuje się z czerwonymi
Powiedz dietom nieWykorzystując wspaniały majówkowy weekend z wątpliwie przyjazna pogodą trochę szalejemy w kuchni. Dziś na prośbę dzieci przeszukałam przepisy na ciasteczka tak jak prosiły dzieci, ale chciałam
Państwo Wojtczuk gotująmiłośników słodyczy bez dodatku mąki. Wyśmienite, delikatne, wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto, przepełnione aromatem cytryny, kokosa i migdałów. Połączenie smaków wprost idealne, że nie poprzestaniecie na jednym kawałku! Wychodzi ok. 12-14 kawałków. 100g = 308kcal, jeden kawałek ok. 52g = ok. 160 kcal. Składniki: - 250g ricotty (o temperaturze pokojowej) - 100g migdałów - 100g wiórków kokosowych - 80-100g masła(...)skórką z cytryny dodajemy do masy, mieszamy. Otrzymaną masę łączymy z migdałowo-kokosową mąką do całkowitego połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli i delikatnie za pomocą łyżki łączymy je z resztą ciasta. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy. Masę przelewamy do formy, posypujemy płatkami migdałów i pieczemy
Be Fit Be Strongbyło właśnie z tym ciastem. Jesienny skrzat to ciasto przypominające trochę wiewiórkę, trochę placek amerykański, choć jest zgoła innym zupełnie wypiekiem. Jest to ciasto owsiane, z dużą ilością orzechów, rodzynek, ziaren słonecznika, jagód goi, jabłek, czekolady, o cudownym aromacie podkreślonym cynamonem. Pomimo dużej ilości składników smaki są idealnie, subtelnie wyważone, ciasto jest soczyste, słodkie i wręcz uzależniające(...)Bardzo polecam! Składniki na ciasto: Jesienny skrzat: na formę 28x40 cm 2 jajka 150 ml cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 ml oleju 200 ml mleka 200 ml zmielonych płatków owsianych 100 ml dość grubo zmielonych orzechów (u mnie laskowe) 100 ml dość grubo zmielonych ziaren słonecznika 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki orkiszowej
Rozpustne gotowanieDziś przepis na banalnie proste chlebki bez mąki idealne na chrupkie przekąski w ciągu dnia :) Najlepsze jest to, że len mielony i ziarna to taka
Candy PandasPo dość wymagającym torcie na Walentynki przyszła pora na nieco łatwiejszy wypiek dla ukochanej osoby 😜 Kiedy zobaczyłyśmy ten przepis u Ani z bloga "Naturalna kuchnia wegetariańska
Candy PandasAch, jak chciało mi się wczoraj czegoś słodkiego, a tu w domu nic, tylko gorzka czekolada, którą notabene bardzo lubię. Ale tu chodziło
To co kochamJeśli ktoś nie wie, co oznacza termin "sernik, który rozpływa się w ustach", to w tym wypieku znajdzie definicję tego stwierdzenia. Sernik jest pyszny, leciutki, nieskomplikowany
Z Kuchni Do KuchniPo truskawkach, czereśniach, porzeczkach i malinach przyszedł czas na kolejne owoce. Końcówka lata to czas na śliwki , gruszki i jabłka. Co prawda w moim osobistym rankingu
365 dni dookoła kuchni