ciasto kawowe - 2723 przepisów (strona:29/182)

Tort czekoladowo-malinowy 190

mokre składniki. Przesiewamy do nich suche i mieszamy widelcem szybko, jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy 18 -20 cm i pieczemy 70-80 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy. Ciasto warto upiec dzień wcześniej, aby dobrze ostygło.  Krem: 500 g malin 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie  3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone(...)Odstawiamy do wystudzenia np. do lodówki na kilka godzin. Serek miksujemy z frużeliną na gładki mus. Odstawiamy do lodówki. Dzielimy na trzy części.   Dodatkowo: świeże maliny likier kawowy Z wystudzonego ciasta odkroić powstałą górkę i pokruszyć na osobny talerzyk. Pozostałe ciasto przekroić na trzy równe blaty. Na paterze położyć jeden blat, można nasączyć 3 łyżkami likieru kawowego. Rozprowadzić

Chocolate Muffin Blog
Serowa pajęczyna. 189

wymieszać. Tortownicę ,28 cm, chciałem cienkie ciasto, lekko wysmarować i posypać kaszką manną. Ciasto wykładać na środek formy  naprzemiennie, po 2-3 łyżki stołowe białego  i kawowego. Na wierzchu ciasta zaczynając od środka przeciągnąć kreski  tworzące pajęczynę. Wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp.160 stop..60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie

Kulinarny karnet Christophera
Masa kawowa do ciast i tortów wg Aleex 230

czas mieszając, ugotować krem. Wystudzić. 5. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce wystudzony krem kawowy. 6. Na końcu dodać do masy 2 łyżki spirytusu. Zmiksować. 7. Blaty ciasta przekładać masą kawową. Smacznego. Dodaję do akcji

W mojej kuchni
Ciasto orzechowo-kokosowe z masą kawową 82

jest ciasto, które piekła jeszcze moja mama. Często na różne okazje przygotowywała różnego rodzaju ciasta tortowe. Oto jedno z nich.  Składniki (blaszka 32x20cm): Biszkopt orzechowy: 5 jajek 1 i 1/3 szklanki mielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: 3 jajka 3/4 szklanki cukr u 3/4 szklanki  mąki(...)rozpuścić w dosłownie 1/5 szklanki gorącej wody. Całkowicie ostudzić. Utrzeć miękkie masło z cukrem pudrem, następnie dodawać po łyżce ostudzonego  budyniu, a na koniec chłodny napar kawowy. Wymieszać.   5. Przełożyć ciasto: połowa biszkoptu orzechowego, połowa kremu kawowego, biszkopt kokosowy, połowa kremu kawowego i biszkopt orzechowy. Uwaga! Biszkopty można nasączyć zimnym mocnym naparem z herbaty

Kuchnia domowa Ani
Ciasto biszkoptowa inka 99

Pyszne biszkoptowe ciasto z kawą inką i kremem budyniowym robionym na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki (blaszka 23x33 lub mniejsza): Biszkopt kawowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kawy inki (proszku) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki(...)wlać mieszankę z mąką, zagotować, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Masło pokroić na kawałki, wrzucać do gorącego budyniu po kawałku i mieszać aż całkowicie się wchłonie.  4. Przełożyć ciasto: jeden blat kawowy, połowa gorącej masy budyniowej, biszkopt jasny, reszta masy, biszkopt kawowy.  5. Po wystudzeniu można zrobić polewę lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: blog 'Takie tam moje pomysły

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Michałek 97

prezentuje i pysznie smakuje. Ciasto Michałek z pewnością zachwyci każdego. Michałek podbił serca całej mojej rodzinki. A że ja uwielbiam cukierki Michałki, to pokochałam to ciasto już od pierwszego kęsa. To zdecydowanie jedno z lepszych ciast jakie do tej pory piekłam! Bardzo polecam ciasto Michałek na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto Michałek: ciasto kakaowe 6 jajek(...)papierem do pieczenia, wylać ciasto i wyrównać jego powierzchnię. Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i piec przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto całkowicie ostudzić i przekroić na dwa blaty. Ciasto pokropić herbatą z cytryną. 5. Blaszkę ponownie wyłożyć papierem do pieczenia. Dolny blat ciasta włożyć do blaszki i równomiernie

Gotuj z Prezesem
Ciasto Frappuccino 145

ciasto, to istny obłęd! Jest prze, prze, przepyszne! Z pewnością zagości w moim  domu na stałe. Kakaowy biszkopt nasączony kawą, dżem porzeczkowy, krem kajmakowy z mascarpone, bita śmietana z kawą i biszkopty moczone w kawie....poezja. Ciasto rozpływa się w ustach.  W oryginale do ciasta dodaje się jeszcze ajerkoniak, ale bez niego ciacho również jest wspaniałe. Składniki blaszka(...)posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem. Dodać olej oraz zimną wodę i delikatnie wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszać do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170st.C przez 25 min, do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia. Ciasto nasączyć naparem kawowym (10 łyżek), a następnie

kulinarne odsłony pati
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 220

Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami Prosta, szybka w przygotowaniu i przepyszna rolada, która z pewnością zachwyci wszystkich gości. Słodki smak chrupiącej bezy przełamany delikatnym kremem kawowym z orzechami, to niezawodne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone(...)przechowywać w lodówce 1-2 dni ** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kawowe Brownie z Orzechami i Kremem 361

się ukryć, że zakładając bloga stałam się tym samym miłośniczką ciast typu brownie. Zdecydowanie robię je częściej niż dotychczas. Nazwa kawowe brownie z orzechami i kremem broni się sama. Nie można go nie zrobić. Długo nie zwlekałam, kupiłam potrzebne składniki i zabrałam się za przygotowanie słodkości. Brownie wyszło wspaniałe. Doskonale wilgotne, chrupiące orzechy, gdzieniegdzie kawałki czekolady i ten aromatyczny zapach(...)miksera. Ubijamy do otrzymania puszystego, gęstego kremu. Nie ubijamy za długo, by krem się nam nie zważył. Krem nakładamy na wystudzone ciasto. Lekko posypujemy kakao. Wstawiamy do lodówki i tam też przechowujemy. * źródło: magazyn kulinarny Lecker The post Kawowe Brownie z Orzechami i Kremem appeared first on Made

Made By Mom And Son
Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe (145 kcal) 930

jeść słodyczy, ale nie mogłabym się bez nich obyć, dlatego staram się przygotowywać niskokaloryczne wersje pysznych ciast. Tym razem zrobiłam ciasto na otrębowym spodzie z mlecznymi warstwami kawową i bananową. Jeśli ciasto podzielimy na 12 kwadracików to jeden będzie miał tylko 145 kcal. Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt light (owocowy) 2 jajka 1,5 łyżeczki

e-PrzepisyKulinarne
Pyszne ciasto kawowo-karmelowe z bananami 1164

wiele pysznych smaków, po połączeniu tworzą na prawdę idealny deser.  Ciasto składa się z puszystego ciasta kakaowego naponczowanego kawą, warstwy z budyniu karmelowego, bananów oraz pianki kawowej. Polecam Wam to ciasto, pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Może ktoś z Was zdecyduje się je przygotować na Wielkanoc, do czego bardzo zachęcam. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -4 jajka(...)mąkę i wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką by nie było grudek. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy do zgęstnienia. Pierwszy spód ciasta dajemy do blaszki, ponczujemy kawą i wykładamy na niego gorącą masę budyniową, przykrywamy drugim spodem i studzimy. PIANKA KAWOWA śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy kawę i wszystko dokładnie mieszamy. W misce rozpuszczamy żelatynę w wodzie, studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Pijana Śliwka 192

Mocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem   i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne  w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody(...)tylko do połączenia. następnie do masy dodać śliwki w alkoholu i delikatnie ręcznie wymieszać łyżką.   Poncz: Zimny napar kawowy wymieszać z rumem. Przełożenie: Jeden blat ciasta umieścić w blaszce, nasączyć połową kawowego ponczu, posmarować śliwkowymi powidłami, wyłożyć krem, przykryć drugą warstwą ciasta. Lekko docisnąć. Nasączyć  resztą ponczu. Polewa: Śmietankę dobrze podgrzać aż będzie gorąca, dodać połamaną na kawałki

Wanilia i Kardamon
Ciasto Kajmaczek 329

ciasto kajmaczek pojawiło się na urodzinach mojego męża, każdy je bardzo chwalił, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Wbrew pozorom ciasto jest naprawdę łatwe w przygotowaniu i nie ma w nim nic skomplikowanego. Wystarczy upiec biszkopt, przygotować masę śmietanową, która dzieli się na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kawę, dzięki czemu ciasto ma delikatnie kawowy posmak

Przepiski.pl
Ciasto z malinami i kremem cappuccino 311

Coś dla miłośników kawowych słodkości - pyszne ciasto na biszkopcie kakaowym z delikatnym, piankowym kremem cappuccino i malinową żelką. Wspaniałe połączenie smaków; osobiście uwielbiam duet: kawa + maliny ( ale chyba już gdzieś kiedyś o tym wspominałam :) ). Ciasto musi spędzić całą noc w lodówce - po takim czasie chłodzenia będzie się świetnie kroiło i dzięki temu będzie wyglądało nie tylko pysznie, ale i bardzo

Opowieści z piekarnika
Mazgaj bez pieczenia 19114

Odgrzebałam przepis na to ciasto w starym zeszycie mamy. Kiedy zrobiłam je w ostatni weekend na rodzinne przyjęcie wszyscy się zajadali i pytali skąd je wzięłam

Prosty przepis na