Zdrowe owsiane ciasteczka z migdałami – ciasteczka bez jajek i mąki. Proste w przygotowaniu, pyszne i zdrowe owsiane ciasteczka. Do ich przygotowania nie potrzeba mąki, ani jajek. Wystarczą płatki owsiane, banan i miód oraz migdały, które nadadzą im też ciekawego wyglądu. Jeśli szukacie przepisu na pyszne i zdrowe ciasteczka dla dzieci i dorosłych, to polecam Wam właśnie ten. Takie owsiane(...)ciasteczka możecie z powodzeniem zabrać ze sobą do pracy, na trening lub zapakować dziecku do szkoły. Spróbujcie. Zdrowe owsiane ciasteczka z migdałami – ciasteczka bez jajek i mąki Składniki: (na 7 sztuk) 1 dojrzały banan 2 czubate łyżeczki miodu* 3/4 szklanki płatków owsianych – u mnie z PZZ Białystok mała szczypta soli (można pominąć) 7 migdałów (po 1 na ciasteczko
Słodkie okruszkiKorzenne ciasteczka z miodem Ten zapach unoszący się po całym domu… Radość dzieci, które wycinają ciasteczka… I wspólne zajadanie się domowymi korzennymi ciasteczkami z miodem. Polecam! Nie wiem, jak Wy ale ja uwielbiam piec ciasteczka Takie małe słodkości sprawdzą się idealnie na co dzień i na święta. Spróbujcie Korzenne ciasteczka z miodem Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)miód hiszpański pomarańczowy Huzar 3/4 szklanki cukru pudru proszek do pieczenia – dosłownie na czubku łyżeczki (można zamienić na sodę) *można dodać ciut więcej, moje dzieci wolą delikatniejsze w smaku ciasteczka Przygotowanie: Do misy wsypujemy mąkę, cukier puder, cynamon, przyprawę do piernika i odrobinę proszku do pieczenia. Dodajemy masło, szybko siekamy je nożem. Następnie wbijamy jedno jajko i dodajemy płynny miód
Słodkie okruszkibędą zbite i mało puszyste. Łyżką nabieramy porcje masy i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy je na papier do pieczenia, zachowując odstępy ( u mnie 9 sztuk). W czasie pieczenia ciastka urosną. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut, aż boki ciastek lekko się przyrumienią, ale środek pozostanie miękki. Blachę z ciastkami wyjmujemy i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia(...)Ciastka układamy na kratce i studzimy. Pieczemy kolejną partię ciastek. Zimne ciastka przekładamy powidłami
cool and mintyswego piekarnika cudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła w wersji niewegańskiej (tłuszcz powinien być w temperaturze pokojowej) 45 g cukru kokosowego / miałkiego cukru trzcinowego (nierafinowanego) / ksylitolu 35 g orzechów laskowych, zmielonych(...)orzechy oraz czekoladę, całość jeszcze raz krótko zmiksować. Blachę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Nabierać niewielkie porcje ciasta i przekładać na blachę, rozpłaszczając na kształt okrągłych, zwartych ciastek o grubości około centymetra. Ciastka nie rosną na boki, więc nie ma potrzeby umieszczać ich w dużych odległościach od siebie. Blachę z ciastkami włożyć do piekarnika nagrzanego
Even Better Fooddiety eliminacyjne – to przyjemność ta nie wiązać się będzie z wyrzutami sumienia. No chyba, że spałaszujecie od razu całą blachę, o co znowu nie jest tak trudno Zwłaszcza, że ciastka są fantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek(...)masę. Dodać sok z pomarańczy, oba rodzaje mąki i sodę – zmiksować do połączenia. Na koniec wsypać posiekaną czekoladę/groszki/kruszone kakao, wymieszać całość łyżką (część czekolady/kakao można odłożyć do posypania ciastek przed pieczeniem). Misę zabezpieczyć od góry folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 – 45 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160ºC. Nabierać porcje ciasta, toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego
Even Better Foodjako fanka słodko- słonych smaków uważam, że podkręca to ich smak i potęguje aromat lawendy. Jeżeli lubicie takie smaki koniecznie wypróbujcie ten przepis. Natomiast jeżeli pomimo wszystko wolicie słodkie ciastka maślane w mlecznej czekoladzie... to może lepiej nie ryzykujcie. Składniki (na 20-30 niewielkich ciastek): 125 gram zimnego masła 1 żółtko 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżki kwaśnej śmietany 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki suszonej lawendy żółtko do posmarowania ciastek z wierzchu szczypta soli morskiej i suszonej lawendy do dekoracji Z masła, żółtka, cukru, mąki, kwaśnej śmietany i suszonej lawendy zagniatam ciasto kruche. Schładzam w lodówce zagniecione ciasto przez godzinę. Wałkuję ciasto o grubości 1 cm i wykrawam niewielkie
Mango Papajaumiarem. Chcecie więcej informacji na temat cukru i jego roli w naszym życiu ??? To ponownie zapraszam was do odwiedzenia strony www.uczymyjakslodzic.pl W kilku słowach o samych ciastkach. Z wierzchu i od spodu kruche a w środku struktura najlepszego biszkoptu połączona z piaskową konsystencją ciasta ucieranego. Nie wiem jak to lepiej ubrać w słowa. Miękkie i aromatyczne(...)uzupełnić swoich zapasów. Póki co wykorzystuję reszki ubiegłorocznych i dzisiaj zupełnie przypadkowo w ręce wpadła mi ostatnia porcja mrożonych malin. Nie wiem dlaczego ale pomyślałam o upieczeniu ciastek, i wiecie co był to strzał w dziesiątkę. Po dużym sukcesie miękkich ciastek maślano-mlecznych (klik) postanowiłam przygotować coś na ich kształt. Przepis jest banalnie prosty
vaniliowoczekoladowakawie bądź herbacie. A w chłodne jesienne wieczory doskonałe z kubkiem ciepłego mleka lub kakao. Ciasteczka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku nawet 2-3 tygodnie. Do ciastek wykorzystałam cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i cynamon mielony firmy Skworcu . Do wycinania kształtów ciastek użyłam foremek do ciastek i pierników(...)oraz foremek dwustronnych do ciastek i pierników . Zarówno jedne jak i drugie są dobrymi gadżetami w kuchni. Jedne z wygodnymi uchwytami, drugie dwustronne, dzięki czemu tak naprawdę z jednej foremki można wykroić dwa różne kształty ciastek. Są nieduże, co jest dużym plusem, zmieszczą się w każdej szafce czy szufladzie. Dlatego i Wam polecam takie foremki o różnych
Zrób to smacznieOwsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również innej, ulubionej mąki. Ciasto idealnie smakuje z kakaową polewą oraz dodatkami i bakaliami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 100 g mąki (najlepiej razowej lub orkiszowej) 100 g płatków owsianych lub jaglanych(...)dodajemy masło i wyrabiamy zwarte ciasto. Możemy do niego dodać kokos, cynamon, kakao, czekoladę, czy też inne ulubione bakalie. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 centymetra i wykrawamy ciastka. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować polewę w garnku roztapiamy masło wraz z mlekiem. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy cukier puder oraz kakao
Via Gustoskładniki na ciasto kruche zagniatam szybko na gładką i jednolitą masę. Ciasto wałkuję, niezbyt grubo i wykrawam foremką kształty. Wykrojone ciastka przekładam na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-14 minut. Po tym czasie ściągam z blaszki i studzę na kratce. Białko jaja miksuję na wolnych obrotach z cukrem(...)pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Można miksować nad kąpielą wodną. Gotowy lukier przekładam do rękawa cukierniczego z wąską końcówką i dekoruję nim ciastka. Czekoladę rozpuszczam i moczę w niej pędzelek. Namoczonym czekoladą pędzelkiem skrapiam polukrowane ciastka lub ocieram o palec spryskując czekoladą ciastka. Odstawiam ciastka na kratkę i pozwalam im spokojnie wyschnąć. Przechowuję
Mango PapajaCiasteczka cytrynowo – czekoladowe Właściwie to w planach miałam coś niewielkiego i raczej orzeźwiającego. W ciasteczkach skusił mnie dodatek cytryny, który miał nadać im fajnego aromatu. Napisałam w pierwszym zdaniu „coś niewielkiego”, no cóż z podanych składników wyszło mi skromne… 60 sztuk a gdybym robiła je wszystkie jednakowej wielkości to pewnie wyszło by więcej. Polecam wam dodać(...)więcej otartej skórki z cytryny, żeby była jeszcze bardziej wyczuwalna. W moim odczuciu mogłoby jej być więcej. Ciasteczka są proste do wykonania, a schłodzoną masę bardzo łatwo formuje się w kulki. W ogóle nie klei się do rąk, co mi się już czasem zdarzało. Właściwie jedyny ich minus to fakt, że po przygotowaniu ciasta, powinno się je wstawić na godzinę
Relaxtimejajko w temperaturze pokojowej 2 ciastka Hity, pokruszone 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 40 g śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 2 ciastka Hity, pokruszone Przygotowanie: Spody: Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Na dno papilotek wcisnąć po jednym ciastku Hit. Masa serowa: Śmietankę kremówkę ubić(...)sztywno, wsypać cukier, miksować. Wbić jajko, dodać twaróg oraz mąkę ziemniaczaną, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Na koniec do masy wsypać pokruszone ciastka Hity (2 sztuki). Masę serową rozlać pomiędzy papilotki z ciastkami (nie do samej góry, gdyż serniczki urosną, a nie chcemy by wyciekły nam z papilotek. Dosłownie po kilka łyżeczek). Piec w piekarniku nagrzanym
Nastoletnie WypiekanieCiastka z masłem orzechowym (bez mąki) Coś dla zabieganych. Ciastka, które przygotowuje się tak samo szybko jak znikają. Do tego bez glutenu i klasycznego masła. Wystarczy połączyć 5 składników lub jeżeli się uprzecie 3 (masło z orzeszków ziemnych, cukier i jajo). Potem uformować ciacha i upiec. A gdy macie jeszcze chwilę, to polecam zanurzyć ciastka do połowy(...)połączenia składników. Wymieszać z orzeszkami. Z masy uformować 20 kulek, ułożyć na blasze w odstępach, spłaszczyć widelcem lub dłonią. Piec przez ok. 18 minut do lekkiego zrumienienia ciastek. Po wyjęciu z piekarnika ciastka zostawić na blasze, będą jeszcze miękkie. Gdy trochę przestygną i stwardnieją przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Gdy ciastka wystygną nadają się do schrupania
Pełny talerz