Jak karnawał to karnawał, więc pączki muszą być, obojętnie jakie, ale muszą być ! Przygotowałam więc wersję pączków serowych dla dorosłych z nalewką pomarańczowo-kawową, (która cały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmając ten ekspres również nie żałują zakupu! Gorąco polecam! Można go kupić m.in. TUTAJ! Nie byłabym sobą, gdybym nie przygotowała i tym razem dla Was przepisu na przepyszne ciasto. Dziś mam dla Was roladę tiramisu z pysznym kremem straciatella i malinami – czyż nie brzmi pysznie?! Tak samo pysznie smakowała! Rolada jest bez pieczenia – jej zrobienie trwa dosłownie(...)Gorąco polecam! SKŁADNIKI: * podłużne biszkopty tzn. „kocie języczki” – 36 szt * śmietanka 36% – 330 ml * mascarpone – 450 g * cukier puder – 80 g * napar kawowy z ekspresu – 250 ml * Amaretto – 50 ml * czekolada gorzka – ok. 70 g * żelatyna – 2 łyżeczki + woda * maliny – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Składniki przygotowujemy, kawę zaparzamy
Ostra na Słodkokokosową chmurką Sernik królewski Sernik okrągły Wiedeński Sernik trzywarstwowy kawowy Sernik Izaura Sernik kremowy na ciasteczko-wym spodzie Sernik Kajmakowy CIASTKA: Ciasteczka orzechowow-czekoladowe Ciastka kruche przez maszynkę Pierniki z koglem-moglem i alkoholem Miękkie pierniczki na drożdżach Potworne ciasteczka ze słoika Miękkie pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe
W Moim Magicznym DomuCytynowo kawowe mini babeczki, idealne do Wielkanocnego koszyczka dla naszych milusińskich ale nie tylko. Proste i szybkie do wykonania, serdecznie polecam;) Składniki: 250 gram masła 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1.5 łyżeczki cukru pudru ekstrakt cytrynowy do ciasta 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Do utartej masy stopniowo
Krakowskie smaki Anipatyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Upieczony biszkopt lekko studzimy, po czym wyciągamy z formy i wykładamy na blaszkę, żeby przestygł. Następnie po wystudzeniu kroimy podłużnie na pół. Ponch: Do filiżanki wsypujemy kawę i zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodę. Dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia i odstawiamy do przestygnięcia. Masa słonecznikowa: W czasie, gdy nasz kawowy ponch stygnie, na suchej(...)wykładamy na wierzch słonecznikowca i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Przed podaniem dekorujemy odłożonymi wcześniej ziarnami prażonego słonecznika. Smacznego! Artykuł Słonecznikowiec, czyli czekoladowe ciasto ze słonecznikiem pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plszklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem śmietankowy: 330-350 ml śmietany 30 % 2 opakowania fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 2 opakowania fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy mielonej krem do zdobień: 660 ml śmietany 30% 3 opakowania(...)żółtek, ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy porcjami cukier stale miksując,następnie żółtka. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. Wylewamy ciasto biszkoptowe do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 170-180 stopni wkładając biszkopt do zimnego piekarnika - pieczemy około 25 - 30 minut do suchego patyczka (koniecznie pilnujmy). Biszkopt wyciągamy, rzucamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizmiksować). Następnie dodajemy śmietanę i krótko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy i rozwałkowujemy na papierze do pieczenia. Wycinamy prostokąt o wymiarach około 34 x 24 cm, a ze ścinków ciasta formujemy wałeczki i przyklejamy do ciasta lekko dociskając (można też przykleić za pomocą białka). Ciasto (razem z papierem!) przenosimy na blaszkę(...)Dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy na upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Czekoladę gorzką i mleczną roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Dekorujemy wierzch mazurka i posypujemy orzechami. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek pistacjowy → Mazurek chałwowy → Mazurek kawowy → Mazurek czekoladowo – orzechowy → Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami
Oryginalny smakPrzepis na ciasto przełożone delikatnym kremem kokosowym. Ciasto biszkoptowe upieczone z samych białek z dodatkiem kokosu ozdobione pralinkami Raffaello. To pomysł na kolejny przepis w którym można wykorzystać białka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Raffaello na biszkopcie z białek Składniki Składniki na ciasto: 8 białek temperatura pokojowa 120 g mąki pszennej 220 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli(...)trochę opada). Ciasto wyjmujemy z formy (najpierw delikatnie odcinamy boki od blaszki). Wykonanie: Wystudzone ciasto kroimy je na pół. Część ciasta smarujemy połową kremu, całość przykrywamy drugim kawałkiem i wykładamy pozostały krem smarując nim górę i brzegi ciasta. Następnie całość posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy pralinkami. Przed podaniem ciasto chłodzimy w lodówce. Uwagi Jeśli szukacie innych ciast na wykorzystanie białek
To co lubię - gotuję i polecamZnakomity tort ajerkoniakowy , ale tylko dla dorosłych. Masa to śmietana kremówka ze sporą ilością ajerkoniaku (tak jak lubię ) z dodatkiem żelatyny, a wierzch i boki to
Oryginalny smakcoś innego. Z obserwacji na blogu wynika, że ciasta bez pieczenia cieszą się u Was powodzeniem, więc może warto i ten pomysł zapisać i wykorzystać w najbliższym czasie? Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g herbatników kakaowych ciemnych 1 łyżka kajmaku 60g masła 60g rodzynek moczonych przez noc w alkoholu Sernik kawowy: 500g sera białego (użyłam wiaderkowego) ¾ szklanki cukru pudru
Kuchnia w czekoladzieLekkie i niezbyt słodkie ciasto bez pieczenia, inspirowane włoskim deserem Tiramisu - to idealna propozycja na karnawał. Przepis znalazłam na blogu ilovebake , ale wprowadziłam do niego kilka niewielkich zmian - między innymi zdecydowałam się na dodanie odrobiny likieru Amaretto, tak jak w oryginale deseru Tiramisu. Delikatny sernik z kawową nutą, najlepiej smakuje na drugi dzień, po odstaniu przez noc w lodówce. Składniki
Świat Ciastaprzemawiał do mnie "zrób mnie zrób". Teraz tego ogromnie żałuje. Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy, jako pierwszy znikł ze stołu, ze słowami...ależ to pyszne... :) Lekko kawowy, czekoladowy, sernikowy torcik, super prosty w wykonaniu na każdą imprezę. Składniki: 800 g serka homogenizowanego 2 szklanki niegranulowanego mleka w proszku 5 żółtek 1 całe jajko 3/4 szklanki cukru 3 łyżki(...)biszkopty wyłożyć połowę masy, następnie położyć drugą warstwę namoczonych biszkoptów i pozostałą część masy. Wstawić do lodówki na około godzinę. Czekoladę rozpuścić dodając 3 łyżki mleka i polać wierzch ciasta. Ponownie wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego
na moim stole...gospodyni imprezy jest trudny w przygotowaniu. Sernik to wyjątkowe ciasto. Przygotowanie wymaga cierpliwości i precyzji. Pamiętaj, by biały ser twarogowy zmielić trzykrotnie – to klucz do sukcesu każdego wypieku. Kolejną ważną rzeczą jest pozostawienie sernika w piekarniku do całkowitego wystygnięcia (tutaj właśnie potrzebna jest cierpliwość). Nie otwieraj drzwiczek piekarnika, póki ciasto w środku całkiem nie wystygnie. Dzięki temu mamy pewność(...)przygotować w prezencie coś wyjątkowego. Sernik to ciasto kochane przez wszystkich, więc na pewno ucieszy mamę i gości. Po więcej pomysłów na sernik zapraszamy na nasz fanpage Ja Cię SERniczę Artykuł sponsorowany Program „Ja Cię SERniczę” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową → Sernik z galaretką, malinami i borówkami
Oryginalny smak