ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:53/337)

Babeczki Milky Way 122

uwielbiałam! Dawno nie miałam okazji jeść tych batoników, więc kiedy wpadłam na ten przepis stwierdziłam, że jest to idealny sposób na nadrobienie zaległości Krem jest dość słodki, ale mocno kakaowe ciasto sprawia, że są wprost idealne. Babeczki Milky Way około 12 babeczek Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 120 g cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

PatiGotuje
Trifle z truskawkami i sosem Custard 179

Custard: 4 żółtka, 1/3 szklanki cukru, 200 ml kremówki, 250 ml mleka, 1 laska wanilii, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Warstwa biszkoptowa: 300 g kakaowego ciasta biszkoptowego (gotowego lub upieczonego samodzielnie), kilka łyżek ponczu (przygotowanego z herbaty i kilku kropel aromatu pomarańczowego). Warstwa truskawkowa: 400 g truskawek, 1 galaretka szybko tężejąca. Dodatkowo na wierzch: 200 ml kremówki, 1 łyżka cukru pudru

Świat Domowej Kuchni
Pijana babka. 132

Kakaowe ciasto z odrobiną koniaku. Mięciutkie i wilgotne. Przepis bardzo stary, ale wprowadziłam drobne zmiany. Teraz smakuje mi bardziej. Składniki: 1 kostka margaryny 2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 4 kopiaste łyżki kakao 5 g. koniaku (1/4 kieliszka) 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 1 łyżka powideł lub dżemu (ja dodałam czekośliwkę) Dodatkowo: orzechy lub migdały

Agusiowe smakołyki
Ciasto kakaowe na bazie majonezu 282

miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do wystygnięcia. Ciasto kakaowe podajemy posypane cukrem pudrem. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami lub sosem z mrożonych truskawek, jagód czy wiśni. Smacznego

W kuchni Katie
Ciasto olejowe 128

cukier waniliowy 4) 2/3 ciasta wlej do posmarowanej margaryną i wysypanej mąką formy do pieczenia 5) Do 1/3 ciasta dosypać kakao i wymieszać 6) Polać białą część masy ciasta kakaową 7) Nagrzać piekarnik na 180 stopni i piec przez 30-40 minut Smacznego

cukrem pudrem posypane
Czapeczki Mikołaja - mikołajkowe babeczki 126

Takie babeczki będą doskonałym pomysłem na mikołajkowy, słodki podwieczorek. Kakaowe ciasto z rodzynkami (które można wcześniej namoczyć w alkoholu, jeśli babeczek nie będą jadły dzieci) i gorzką czekoladą, ze słodką czapeczką z zabarwionego na czerwono kremu. Spodobają się wszystkim :) Składniki Babeczki 125 g miękkiego masła 190 g drobnego cukru 2 duże jajka żółtko 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Słodkie inspiracje
Waniliowo-korzenne owieczki 117

Odcinamy mniej więcej równe części i formujemy kuleczki – to będą brzuszki owieczek. Układamy je obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (tak jak widać na zdjęciu). Z ciasta kakaowego formujemy główki, uszy i nogi owieczek. Dokładamy je do brzuszków. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone ciasteczka – póki ciepłe – są bardzo

Smaki Na Talerzu
Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami 150

sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto kakaowe z kaszy jaglanej z bananami Składniki: Kasza jaglana (ugotowana) – 400g Banan – 3 sztuki Jogurt naturalny – 200g Jajka – 2 sztuki Daktyle – 15 sztuk Kakao – 5 łyżek Maliny   mrożone – 200g

Kuchnia Bon Appetit
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 27.01.2017r. 113

pomidorów i czosnku   Marta Łosoś na serowym szpinaku   Dorota  Makaron z brokułami i sosem pieczarkowym   Małgorzata  Kotleciki z kaszy jęczmiennej   Magdalena  Waniliowo - kakaowe ciasto z cynamonowym jabłuszkiem   A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Radomianka 160

Radomianka to kakaowe ciasto podobne do klasycznego murzynka ale przełożone śmietankowym kremem na bazie albo kwaśnej śmietany albo zsiadłego mleka. Jogurt naturalny też świetnie pasuje i ja z braku odpowiedniej śmietany tak właśnie zrobiłam. Wyszło wyśmienicie. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 250 g cukru pudru 100 g miękkiego masła 3 jaja 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka

Pysznie & Pięknie
Murzynek na oleju z gruszkami 173

Wilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem gruszek to wypiek, który przygotujesz w kilka chwil. Adam doszedł do wniosku, że takie ciasto możemy robić co weekend bo przecież "upiekłaś to w 5 minut" :) Faktycznie, sam proces mieszania składników, pokrojenia gruszek i przełożenia ciasta do formy nie zajmie Ci więcej niż właśnie tych kilka minut. Ciasto piekłam przez 55 minut, wystudziłam i podałam

Mango Papaja
Sernik królewski 127

Dawno nie było żadnego nowego sernika, zatem dziś nadrabiam to rażące zaniedbanie, tym o to przepisem na delikatny śmietankowy sernik z pysznym kruchym kakaowym ciastem. Jest tak pyszny, że znikł nazajutrz po upieczeniu :) ps. dajcie mu czas by zastygł, inaczej będzie się rozpadał przy krojeniu :D  Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku

Cynamonowe szczęście
Ciasto kakaowe z jabłkami 242

Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut w keksówce wysmarowanej masłem i opruszonej mąką. Wystudzone ciasto można polać polewą z gorzkiej czekolady. Mokre, winne, smakowite ciasto.     Artykuł Ciasto kakaowe z jabłkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Ciastka orzechowe na kruchym spodzie 104

wyłożonej papierem. Ubij pianę dodając stopniowo cukier puder  oraz pod koniec ocet jabłkowy. Gdy piana będzie sztywna dodaj orzechy (lub kokos). Nakładaj masę orzechową na ciastka.  Z ciasta kakaowego uformuj paseczki, możesz ozdobić je wyciskając wzorek widelcem. Ułóż paseczki dookoła ciastek. Upiecz je w temperaturze około 170 st.C. Po ostudzeniu udekoruj je stopioną czekoladą

Gotuj Sam!
Babeczki nadziewane krówką w tęczowych papilotkach 139

masa była napowietrzona (bąbelki).   Formę na muffinki wykładamy kolorowymi papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy krókowej, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki).   Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut.   Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia

Słodkie okruszki