się przejadły.Dzisiaj taka oto moja propozycja bez pieczenia, na herbatnikach z masą śmietanową z czarnymi markizami. Pyszne, nie za słodkie ciasto,wprost rozpływa się w ustach. Szybkie w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania: Składniki: około 22 herbatniki kakaowe petit burre Cukry Nyskie 60 g markizów mlecznych blacky Cukry Nyskie 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 galaretka przezroczysta
Sama słodycz i szczypta chiliCappuccino Ciasto cynamonowe z czekoladą Czekoladowe ciasto z orzechami Drożdżowe bułeczki cynamonowe Drożdżowe makowe ślimaczki Expresowy piernik Makowa gwiazda z ciasta francuskiego Makowiec z powidłami Miękkie pierniczki pełnoziarniste Najlepszy sernik Niemieckie ciasteczka maślane Orzechowiec Pierniczki Pierniczki kakaowe serca Piernikowa szarlotka Sernik królewski Sernik z czekoladą Świąteczne rafaello
Moje Kuchenne Rewelacjeśliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową 29. Kruche ciasteczka z dżemem 30. Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem i brokułem
kruche babeczkiZapraszam na placuszki. Mają one lekko kakaowy smak, ponieważ część mąki zastąpiłam zmielonymi płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Płatki zagęściły ciasto i nadały placuszkom ciemny kolor. #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella Składniki: 2 jajka 1 łyżka cukru 1/2 szkl mleka 1 szkl płatków kukurydzianych Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szkl mąki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Płatki mielimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneNiedługo Dzień Dziecka. Może komuś przyda się przepis na fajne babeczki kakaowe. Dzieciaki z pewnością będą zadowolone. A w wersji dla dorosłych polecam dodać likieru kawowego do ciasta. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 płaskie łyżki kakao
Kuchnia domowa Aniżółtka 125 g masła 50 g startych orzechów włoskich łyżka cukru pudru 2 łyżki nutelli duży kieliszek rumu 70 g herbatników kakaowych 150 g orzechów laskowych Mąkę zagnieść z żółtkami, masłem, cukrem pudrem i startymi orzechami włoskimi. Ciasto rozwałkować i piec na papierze do pieczenia w 200*C około 10 minut. Wystudzić i pokruszyć ma pył. Dodać nutellę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakremem krówkowym z orzechami. Mówię wam " niebo w gębie". Jeśli nie na święta to koniecznie po, musicie je upiec. Do ciasta wykorzystałam orzechy włoskie z firmy Alesto , które można kupić w sklepach sieci Lidl . Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa
Ala piecze i gotujepszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej Polsce od 28 listopada. Aby zdobyć jeden z egzemplarzy
Tradycyjna kuchnia Kasiwilgotna i zachowuje świeżość nawet na drugi czy trzeci dzień. Jej sekret to odrobina wódki i dodatek mąki ziemniaczanej. To proste ciasto piaskowe jest tak smaczne, że za jednym posiedzeniem potrafię zjeść połowę. Super smakuje z polewą kakaową czy z lukrem cytrynowym (3/4 szklanki cukru pudru należy rozetrzeć z 2 łyżkami soku z cytryny i polać babkę), ale ja, żeby
Poezja smakuwłasnej rodzinie :) Ciasto udało się doskonale, chociaż dla mnie było za słodkie. Jednak według moich najbliższych było to najlepsze ciasto jakie jedli, więc czekać mnie będzie pewnie powtórka :) Składniki: 2 duże opakowania herbatników (u mnie kakaowe) KREM: 350g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru waniliowego 400g pełnego mleka w proszku 1 duża puszka kajmaku orzechowego POLEWA: 1 gorzka
Cakes By Kejtsię jego smakiem. Bardzo smaczne, mocno czekoladowe i wilgotne bajaderki to świetny pomysł na wykorzystanie pozostałego biszkoptu po pieczeniu tortu, resztek ciasta drożdżowego, muffinek lub ciastek. W tym przepisie najlepiej wykorzystać wszystko co jest mocno czekoladowe lub kakaowe, chodzi o to by uzyskać baaaardzo czekoladowe bajaderki. Składniki (na 10-12 średniej wielkości bajaderek): 350 - 400 gram czekoladowego biszkoptu 2 łyżki
Mango Papajamoże się ściąć. Ponadto potrzebne będą: Wiśnie z kompotu i 1/2 szklanki kompotu Słoiczek kwaśnego dżemu, ja użyłam wiśniowo- porzeczkowy Przełożenie ciasta : Jasny biszkopt Warstwa dżemu Połowa masy budyniowej Połowa drylowanych wiśni z kompotu Biszkopt orzechowo-kakaowy i nasączyć kompotem Warstwa dżemu Połowa masy budyniowej Reszta wiśni Jasny biszkopt Schłodzić i udekorować wg uznania. Ja zrobiłam" esy- floresy
Maślane ciasteczkokolejne kruche ciasto, które najlepiej z nimi smakuje. Tu wykorzystałam jagody i czerwoną porzeczkę, ale każda inna kombinacja będzie pyszna. Dodatkowo w cieście pojawiają się migdały, co sprawia, że smakuje ono trochę inaczej niż standardowe kruche. Migdałowo-kakaowa kruszonka jest tu wspaniałym zwieńczeniem deseru
Milion SmakówKlasyczna wuzetka na bazie kakaowego biszkoptu, nasączona kawą, przełożona dżemem i bitą śmietaną z wierzchu wykończona czekoladową polewą. Jest to ciasto dość czasochłonne ale bardzo proste w wykonaniu. Podane z gorącą kawą lub herbatą zachwyci nie jedno podniebienie. składniki na formę 26 na 23 cm 5 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku
Smakowite Daniaroku córcia zażyczyła sobie na swoje urodziny tort z truskawkami. No i zrobiłam. Początkowo miał wyglądać trochę inaczej, ale że biszkopt kakaowy całkiem ładnie urósł, to już nie piekłam kolejnego. Inspiracją do tego tortu było jedno z ciast siostry Anastazji, które pewnie kiedyś upiekę :) Ta uproszczona wersja w formie tortu była bardzo udana. Składniki (na tortownicę o średnicy
Kuchnia domowa Ani