ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:808/1376)

Rodzinny mazurek dwukolorowy 122

czekoladę, wymieszać po upływie 10 minut do uzyskania gładkiej masy. Tak samo postąpić z białą czekoladą (w osobnym garnku). Ciasto wyjąć z lodówki, nakłuć widelcem. Piec w 200°C przez 12-15 minut. Wyjąć, wystudzić. Wystudzony mazurek wypełnić  masami czekoladowymi i udekorować dowolnie np. migdałami, rodzynkami, skórką pomarańczową i orzechami włoskimi. Przechowywać w chłodnym miejscu.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik z mascarpone + film 427

stół wielkanocny. Przepis i przygotowanie ciasta  jest wyjątkowo proste z pewnością uda się każdemu miłośnikowi słodkości.  składniki na tortownicę 23 cm                            spód 250 g wafelków czekoladowych ( np. wafelki Góralki ) 3 łyżki margaryny

Smakowite Dania
Drożdżowa babka kakaowa 140

Przepis na babkę kakaową - łatwy i dość szybki w wykonaniu. Babka jest pulchna, wilgotnawa i nie za słodka. Polecam :) Zawsze wychodzi SKŁADNIKI 1 szklanka mleka  

Moje Kuchenne Rewelacje
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 375

składniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany 30

Mix smaku
Czekoladowa pavlova z owocami z okazji DNIA BABCI I DZIADKA:)) 133

To mój debiut jeśli chodzi o beze... Przed podjęciem tego wyzwania poszperałam w różnych przepisach i powiem Wam, że wyszło smakowicie:) A tak właśnie prezentuje się

Cukier&Puder
Archiwalne torty urodzinowe Hani - specjalnie dla Marzenki :) 117

się chyba skupiałam co na nich a nie co w środku :)Jeden był na pewno na bazie murzynka z masą czekoladową (ten ze świnkami w błocie), pomysł zaczerpnięty z galerii GW.Czerwony koszmarek na dwa latka też był z ciemnego ciasta (raczej biszkopt, ale glowy nie dam).Mam mocne postanowienie, że na każde urodziny córki będę jej piec i zdobić torty

bistro mama
Shot kawowy z bitą śmietaną 805

likieru o smaku kawy bita śmietana cukier trzcinowy Przygotowanie: Wszystkie składniki dobrze schłodzić. Do kieliszka  najpierw wlać syrop czekoladowy. Następnie wlewać likier kawowy wolnym strumieniem po ściance kieliszka wtedy utworzy się druga warstwa. Na wierzchu szprycą do dekorowania ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami  nałożyć bitą śmietanę. Posypać cukrem trzcinowym. Inspiracje znalazłam

Ala piecze i gotuje
Mazurek z Nutellą, Mleczną Masą i Orzechami Laskowymi 237

Fanów Nutelli, Czekolady, Orzechów Laskowych i wszystkich słodyczy powstających z tych składników nie trzeba długo przekonywać do tego mazurka. Nutella z kawałkami orzechów laskowych, mleczna masa

Słodka Strona
Sernik czekoladowy z kawowym spodem i brzoskwiniami 162

To połączenie smaków jest genialne. Mleczna czekolada, brzoskwinie i pyszny kawowy spód sernika. Nie wiem czy nie zjemy go jeszcze dzisiaj, jest taki pyszny! Polecam nie

Magiczne Życie Marty
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 172

laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki wody mineralnej 30g masła 3 jajka 55g cukru 150ml śmietanki kremówki oraz wiśnie z alkoholu migdały w słupkach Sposób przygotowania: Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, porcjami wsypujemy cukier. Nie przerywając ubijania, kolejno dodajemy żółtka. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy

Pyry na Gaz
TORT WIELKANOCNY 268

czekoladek w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy i adwokatowy, składamy tort (przekładamy biszkopt kremem). Dzień 3: Tynkujemy tort kremem i dekorujemy czekoladą. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto

Słodki Pomysł
Krem orzechowy i krem migdałowo-kokosowy – Nutwist (Nutura) 31

wszelkich słodkich kremów do smarowania! Firma Nutwist niedawno wprowadziła do sprzedaży dwie nowości: saszetkę z kremem czekoladowo-orzechowwym oraz kubeczek na raz z kremem migdałowo-kokosowym. Ten mini kubeczek możecie zakupić w Żabce na dziale z pieczywem. Nazwa: krem orzechowy o smaku czekoladowym z orzechami laskowymi / krem migdałowo kokosowy Firma: Nutura Skład: Krem orzech-czeko – orzeszki ziemne prażone 40%, substancja(...)przeszkadza nam ta specyficzna mydlana tłustość. W smaku czuć przede wszystkim aromat migdałowy co jest dla nas drugim minusem. Mamy awers do migdałowych olejków takich, które dodaje się do ciasta i ten krem ma podobny vibe. Szkoda, bo gdyby bardziej było czuć naturalny smak kokosa to krem przypominałby nam Raffaello i trafiłby w nasz gust. Ale pewnie trafi w serca

Candy Pandas
Ciasto francuskie z serem 73

możecie również dodać szczyptę cynamonu, cienką warstwę musu jabłkowego lub pokrojone w plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis na ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce(...)całość mieszamy. Opcjonalnie możemy również dodać szczyptę cynamonu . Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów . Na połówkę każdego z kwadratów ciasta wykładamy porcję farszu . Opcjonalnie dodajemy cienkie plasterki owoców lub musu jabłkowego . Następnie ciasto składamy na pół i brzegi mocno zaciskamy palcami lub widelcem (można je dodatkowo posmarować wodą lub białkiem). Wierzch ciasta smarujemy białkiem jaja i opcjonalnie posypujemy szczyptą cukru

WegePrzepis
Masełko, krem jabłkowy bez cukru 95

Dzisiaj coś nietypowego. Super smaczne smarowidło masełko jablkowe, które z powodzeniem sprawdzi się jako krem do ciasta, na kanapkę czy dodatek do budyniu. O nadziewaniu naleśników nie wspominam Jeśli macie w domu małego miłośnika popularnego kremu orzechowo-czekoladowego, możecie śmiało częstować go tym masełkiem. Możemy łatwo dowolnie zmienić smak masełka, dodając do niego np cynamon czy wanilię. Ja dodałam(...)masełka kakao, dzięki czemu otrzymałam tak naprawdę krem o smaku czekoladowym. Moje jabłka były słodkie, więc nie dodawałam już do środka cukru. A dodatek klarowanego masła, daje nie tylko fajną konsystencję masełku, ale również charakterystyczny, maślany posmak. Jeśli chcecie przechowywać masełko dłużej, konieczne będzie jego zapasteryzowanie. Ja osobiście dłużej niż 1 miesiąc nie przechowywałam. Raz, że trudno się oprzeć temu

Mieszam w Garnku
Miodownik z kaszą manną 2509

łyżki cukru waniliowego  1 szklanka kaszy manny Cenos Dodatkowo: 1 polewa czekoladowa Helio 100 gram posiekanych orzechów włoskich Forma 23x23 cm. Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy posiekane masło, miód, jajka, cukier oraz sodę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto, dzielimy na trzy części. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy jedną

Bajeczna Kuchnia