ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:296/1410)

Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy 87

Przepyszny torcik truskawkowo-śmietankowy Bardzo efektowny i niezwykle smaczny, a do tego łatwy oraz w miarę szybki w przygotowaniu letni tort owocowy. Super ciasto nie tylko

Blog z Apetytem
Wuzetka WZ 84

Wczoraj na blogu licznik pokazał 27000 polubień, WOW, dziękuję Wam wszystkim razem i każdemu z osobna za to, że jesteście. :) Zapraszam Was z tej okazji (na

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto Fuks 164

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Kopiec kreta inaczej 95

Życzę smacznego. Zamiast żelatyny do kremu można dodać dwa śmietan-fixy. Wykonanie ciasta – do miski wrzucić jajka, dodać cukier, szczyptę soli. Ubić na masa jajeczna

Kuchnia Pokoleń
brownie klasyczne 121

składniki: 200 g czekolady gorzkiej 200 g masła 175-200 g cukru 3 jajka 110 g mąki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Masło

Domowy Smak Jedzenia
Zebra 142

Ze zdziwieniem stwierdziłam, że bardzo dawno nie było u mnie żadnych słodkich przepisów. Bardziej gustujemy w niekremowych, prostych ciastach czy muffinkach. Zebra jest jednym z naszych

Zielona Kuchnia
Ciasto Staszka 171

Niestety. Stało się. Mój przeszło dziewięcioletni aparat przestał działać. Stąd też moja nieobecność. I pewnie jeszcze trochę potrwa. Pojawi się jeszcze kilka zaległych, przygotowanych już wpisów

Zielona Kuchnia
Bezglutenowe, czekoladowe ciasto z cukinii 185

Przepis dostałam od koleżanki i nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, iż na sam dźwięk ...ciasto z cukinii miałam dreszcze...dopóki nie spróbowałam...   

Wypieki Rene
Chatka baby jagi 206

martwcie się , że coś wyjdzie nierówno, potem ciasto będzie polane polewą i niedoskonałości zostaną zakryte. :-) Ciasto w folii wsadzamy na noc do lodówki. Następnego dnia ściągamy folię, polewamy ciasto polewą czekoladową, i posypujemy jakąś posypką czy czym chcemy:-)   Ciasto jest pyszne, może nie wygląda idealnie, ale u mnie w domu skończyło sie pierwsze :-) Pyszne, proste POLECAM :-) !!! SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ucierane z gruszkami 144

się szósta, a słońce wciąż jeszcze świeci. Przyjemnie usiąść na balkonie i w ciepełku wpić popołudniową kawę. A co do kawki? Oczywiście ciasto ucierane z całymi gruszkami. Podobne ciasto choć czekoladowe upiekłam kiedyś z szafranowymi gruszkami . Wczoraj piekłam ciasto ze śliwkami , dzisiaj ucierane z gruszkami. Upiec ciasto to nie obowiązek.To po prostu przyjemność. Zapach pieczonego ciasta jest wspaniały. Polepsza

codojedzenia
Mus czekoladowy z likierem i kryształkami soli 103

Opowiem Wam dzisiaj o dwóch niezwykłych wiszniówkowych fankach: Mają na imię Jola i Ewa. Pochodzą z Łodzi. Poznały się na wywiadówce swoich dzieci – ich synowie chodzili

Wiszniówka
Tarta Z MUsem MOCNOczekoladowym 142

Składniki: spód: 1op ciastek maślanych 0,5 kubka orzechów włoskich 0,5 kostki masła  nadzienie: 3 tabliczki dobrej jakości czekolady- 2 mleczne i 1 gorzka

Luźna Kuchnia
Kruche ciasto czekoladowo - kokosowe z jabłkami 182

Kruche kokosowe ciasto z dodatkiem jabłek,bardzo smaczne, proste w wykonaniu i co również ważne może dość długo stać i z każdym kolejnym dniem staje się

Słodka Kraina Wypieków
Tarta czekoladowo – migdałowa 149

Niesamowicie szybkie ciasto, które zachwyca swoją konsystencją. Mocno wilgotne i czekoladowe w smaku, ale nie słodkie. Sam przepis jest banalnie prosty. Gdy około roku temu poznaliśmy bardzo sympatycznych ludzi (sporo starszych od nas), zaprzyjaźniliśmy i oczywiście zaczęliśmy

Szybko Tanio Smacznie
Sos karmelowy. 179

wyrazisty smak i jest wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Jest przygotowywany na bazie stopionego cukru (karmelu), śmietanki i masła. Będzie wspaniałym dodatkiem do mazurków, serników, czy innych ciast np. czekoladowego (już wkrótce). Można przekładać nim wafle, blaty ciasta lub użyć jako polewy. Jeśli lubicie, możecie go posolić (ja bardzo lubię), wtedy smak jest jeszcze bogatszy. Baaardzo polecam!!! Składniki

Rozpustne gotowanie
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 143

masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej następnego dnia) na trzy blaty. składniki na krem czekoladowo kawowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego 500 ml mleka 125 g cukru(...)zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z wiśniami 136

Bardzo czekoladowe , wilgotne, dzięki dużej ilości wiśni i bardzo smaczne . Takie jest właśnie to ciasto. Znika momentalnie a przepis znalazłam na blogu  klik :) Troszeczkę zmodyfikowałam ilości niektórych składników. Ciasto miało być odwrócone , ale mi nie wiem czemu , wisienki wskoczyły same na wierzch ciasta ;) więc nie było potrzeby jego odwracania :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Czas pieczenia(...)pieczenia foremce i zalać ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 i piec ok. 1 godz. ( należy obserwować czy ciasto już jest ładnie upieczone na wierzchu) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i gdy wystygnie posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową. Smacznego

Różne smaki w kuchni
CIASTO MICHASZEK 189

wyjątkowe ciasto, które zachwyca swoim smakiem, są tu wiśnie, masa czekoladowa, cukierki Michaszki, czegóż chcieć więcej? smakuje obłędnie, musicie spróbować!!! SKŁADNIKI Ciasto orzechowe: 4 jajka, 1/2 szkl. mąki, ½ szkl. cukru ½ szkl. zmielonych orzechów włoskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka octu Masa czekoladowa: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki kakao, 30 ml likieru czekoladowego(...)cukier, mieszamy, następnie ostudzoną żelatynę a na końcu cukierki, mieszamy delikatnie łyżką Polewa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła, dodajemy śmietanę i mieszamy dokładnie. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt smarujemy masą czekoladową, wciskamy wiśnie osączoną z zalewy, układamy warstwę herbatników nasączonych w herbacie, smarujemy pianką śmietankową, układamy drugą warstwą herbatników, polewamy rozpuszczoną czekoladą, ozdabiamy

słodki bratek
Ciasto cukiniowo-kakaowe z malinami 122

jabłkami chyba poczekam do jesieni, a póki co do ciasta wykorzystam dary z naszego ogródka. Tylko które warzywo wykorzystać do upieczenia ciasta? Cukinię, oczywiście! Uwielbiam ciasta z cukinią, są niesamowicie mięciutkie i wilgotne. Wersja czekoladowa albo dokładniej - kakaowa z malinami to miłość od pierwszego kęsa! A bułeczki też będą... kiedyś...:) Składniki: 250g cukinii 100ml kwaśniej śmietany 12% lub jogurtu greckiego(...)jasną puszystą masę, ciągle miksując wlać olej, następnie dodać śmietanę i esencję migdałową. Mąkę, sodę, proszek i kakao przesiać, wsypać do mokrych składników, krótko zmiksować. Dodać cukinię, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Foremkę (keksówkę) o długości ok 30cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać połowę ciasta, wyłożyć połowę malin, wylać pozostałe ciasto i wyłożyć resztę malin. Ciasto wstawić

Obiad gotowy
Brownie Klasyczne 135

proste i szybkie w wykonaniu, najlepiej smakujące na ciepło z jakimiś śmietankowymi dodatkami. Nie wiem jak dla Was, ale w Brownie liczy się dla mnie chrupiąca skórka i miękkie, czekoladowe wnętrze. A za co Wy lubicie Brownie?Składniki:5 jaj200 g cukru200 g masła200 g gorzkiej czekolady (70% kakao)100 g mąkipłaska łyżeczka proszku do pieczeniapłaska łyżeczka kakaoSposób przygotowania:Jajka(...)mocy piekarnika - pamiętajcie aby po około 20 minutach sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest już upieczone (ciasto nie powinno przywierać do patyczka). (Ja piekłam 25 minut.)Ciasto studzimy w formie.Podajemy na ciepło, polane sosem czekoladowym, z gałką lodów lub ubitą kremówką.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Churros 78

szpatułką. Mieszamy, aż uzyskamy jednolitą, zwartą, lśniącą kulę ciasta. Przekładamy ciasto do miski i odstawiamy na 5 minut. Po 5 minutach bierzemy mikser i zaczynamy miksować ciasto, dolewając po odrobinie jajka. Nie przejmujcie się, że ciasto jest gorące, wlewanie po odrobinie jajek i miksowanie nie zrobi wam jajecznicy. Ciasto będzie sprawiało wrażenie, że się rozdziela i nic z tego(...)takiego momentu, aż ciasto będzie tak ciężkie, że mikser zacznie zwalniać. Przerywamy miksowanie i mieszamy ciasto kilka minut szpatułką. Będzie zwarte, ciężkie i klejące. Tak ma być. Rozgrzewamy olej do temp 175 stopni Celsjusza, przydaje się termometr lub frytownica. Do rękawa cukierniczego zakładamy tytkę z końcówką gwiazdka i wyciskamy na rozgrzany olej kilkucentymetrowe paseczki ciasta, odcinamy ciasto nożyczkami (serio nożyczkami

ladykitchen
Śmietankowe babeczki z czekoladową kawa inką 90

Pyszne, mięciutkie i wilgotne babeczki przygotowane na kwaśnej śmietanie , z dodatkiem czekoladowej kawy inki, nie są zbyt słodkie , mają zrównoważony smak są   banalnie proste do przygotowania, nie potrzeba nawet miksera, wystarczy wymieszać   składniki rózgą kuchenną,   cieszą oczy . Uwielbiane przez dzieci. Najlepiej smakują z kubkiem kakao. Do babeczek można użyć kawy zbożowej     o innym smaku(...)oraz mleko w proszku, wsypać do mokrych składników i wymieszać tylko do połączenia. Papierowe foremki na muffinki   włożyć do metalowej formy, nakładać białe ciasto łyżką do połowy objętości foremek. Do reszty pozostałego ciasta, wsypać czekoladową inkę, wymieszać łyżką i nałożyć małymi porcjami na ciasto jasne. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp 170*c na grzaniu góra dół

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasto z winogronem i kremem budyniowym 217

opakowania budyniu waniliowego( budyń na pół litra mleka) 125 g masła pół litra mleka opcjonalnie barwnik spożywczy Opcjonalnie: czekolada deserowa rozpuszczona w kąpieli wodnej bądź posypka czekoladowa Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąkę przesiać 2. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, posiekać nożem 3. Dodać pozostałe składniki i zagnieść. 3. Dodawać mleko aż ciasto będzie sztywniejsze ale nie będzie się kleiło(...)Gotowy budyń delikatnie ostudzić 3. Dodać masło i opcjonalnie barwnik spożywczy zmiksować na małych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Ostudzony krem nakładać na ostudzone ciasto, można polać roztopioną czekolada deserową albo posypać posypką czekoladową. Smacznego

KreatywnePiny