ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:263/1410)

Ciasto baton Twix XXL 231

jest prosty i szybki. Wystarczy upiec biszkopt, po przestygnięciu posmarować go warstwą masy krówkowej, a następnie warstwą roztopionej czekolady. Proste, a zarazem smaczne ciasto, które efektownie wygląda i i zrobi wrażenie na nie jednej osobie. Ciasto baton Twix XXL sprawdzi się doskonale na każdą okazję. Będzie świetnym deserem na rodzinne spotkanie, lub kawę z przyjaciółmi. Jeden mały kawałeczek doskonale zaspokoi(...)lodówki na około godzinę, aby masa zastygła. 2 tabliczki czekolady również rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 3 łyżek mleka zagęszczonego (w razie potrzeby dać więcej). Polewę czekoladową rozprowadzamy po masie krówkowej. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę do całkowitego zastygnięcia czekolady. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A poniżej wideo z instrukcją krok po kroku jak przygotować

Przepiski.pl
Sernik z kulkami czekoladowymi 36

smakowo. Zjadłam go zdecydowanie więcej, niż chciałabym się do tego przyznać Zamiast tradycyjnego kruchego spodu, z ciasta przygotowujemy czekoladowe kulki, które następnie zalewamy masą serową. Masa serowa wychodzi przyjemnie mięciutka, a kuleczki czekoladowe są nieco twardsze, co finalnie sprawia, że ciasto ma różne tekstury i nie jest nudne. Zdecydowanie polecam. Polecam również sernik z kulkami orzechowymi na biszkopcie. Kuleczki czekoladowe(...)tylko do połączenia, na najmniejszych obrotach miksera. Ze schłodzonego ciasta formujemy około 30 kuleczek po około 15 g każda, ale można też zrobić więcej, mniejszych kuleczek (nie wykorzystujemy całego ciasta). Pozostały kawałek ciasta ponownie odstawiamy do lodówki. Blaszkę 21×32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy czekoladowe kulki, zachowując pomiędzy nimi pewne odstępy (u mnie wyszło

Smaki Na Talerzu
Ciasto kakaowe z gruszkami 219

edycję Lubelskiego Kociołka. Tradycyjnie już musiało być sezonowo, zatem tematem przewodnim tym razem są gruszki.  Postawiłam na prostotę i łatwość wykonania, ale efekt smakowy przerósł moje oczekiwania. Ciasto wyszło bardzo czekoladowe, mięciutkie, wilgotne i niesamowicie pyszne!  Składniki: 230g mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru 2 jajka(...)pestek winogron 3 miękkie gruszki Jajka roztrzepać z cukrem, dodać jogurt i olej, wymieszać. Mąkę przesiać z kakao, sodą i proszkiem, wsypać do masy jajecznej, wymieszać rózgą. Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy (u mnie tortownica 22cm). Gruszki obrać, pokroić w ósemki lub szóstki (jeśli są mniejsze), ułożyć na cieście, lekko w nim zatapiając. Formę z ciastem wstawić od nagrzanego

Obiad gotowy
Brownie z cukinią 137

Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu  Cake Time . Składniki 200 g mąki pszennej(...)jajka wymieszać z solą, cukrem i startym jabłkiem. Przelać powoli do suchych składników i wymieszać do momentu połączenia się wszystkich składników. Dodać cukinię i posiekaną czekoladę, wymieszać. Formę na ciasto (robiłam w 20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą

pink envelope
Ciasto Morze Czarne 114

każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej i łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki(...)nasączam posłodzoną herbatą. Krem czekoladowy: opakowanie serka mascarpone 250 g szklanka śmietanki 30% 150 g kremu czekoladowego (użyłam Bakoma) 100 g czekolady gorzkiej Krem czekoladowy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej (kruszę ją do metalowej miski i umieszczam w garnku z ciepłą wodą). Do miski dodaję śmietanę, mascarpone i ubijam na sztywno. Następnie dodaję krem czekoladowy i rozpuszczoną czekoladę. Wszystko oczywiście

Ania gotuje
Pianka porzeczkowo czekoladowa 273

Ciasto pianka czekoladowa porzeczkowa na biszkopcie czekoladowym. Nie można się od niego oderwać. Letnie ciasto do kawy z którym każdy sobie poradzi. Słodycz pianki przełamuje kwasowość porzeczek.  biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukier biały Polski Cukier 4 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy(...)piankę wykładam obrane porzeczki. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklance gorącej wody. Jak zacznie lekko tężeć wylewam ją na porzeczki. Wstawiam do lodówki ciasto. Jak stężeje galaretka, dekoruję ją ubiją śmietanką, czekoladowymi kulkami i melisą. Przepis powstał w ramach kampanii  Uczymy jak słodzić

wesoła kuchnia
Kostka Cappuccino 382

Czyli m.in. dla mnie :) Kawy nie pijam w ogóle, nie lubię, ale kawowym słodkościom nie odmawiam.. Wiem, trochę taki paradoks, ale każdy ma swoje dziwactwa ;) Wracając do ciasta - dwa czekoladowe blaty przełożone pysznym kremem cappuccino na bazie serka mascarpone i kremówki. Całość nie za słodka, co dla mnie bardzo istotne. Ciasto eleganckie, ładnie prezentujące się na stole(...)świeżo  zaparzon ą kaw ą ) 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru kawa cappuccino ( proszek ), do oprószenia  Wykonanie: Blaty czekoladowe: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Mąkę pszenną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Masło utrzeć

Opowieści z piekarnika
Borówkowe torciki z czekoladą 362

Małe jest piękne. Wyznaję tę zasadę także przy ciastach, chyba dlatego tak bardzo lubię babeczki - są nieduże i urocze, każdy może dostać swoją, bez krojenia i ciaprania ;) Dzisiejsze torciki są także w wersji mini. Duży tort to zawsze duże wyzwanie, więc jeśli nie czujemy się jeszcze na tyle pewnie (ja się chyba nie czuję) lepiej spróbować zacząć od mniejszego - łatwiej(...)musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami.Składniki na murzynkaSkładniki na krem+Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówkiCiasto na murzynka przygotowujemy według przepisu. Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, powinniśmy mieć warstwę o grubości około 1 cm (ciasto nie musi być wysokie, bo nie trzeba będzie go przekrawać). Wygładzamy wierzch łyżką lub szpatułką. Pieczemy około

Ciastkozercy
Czekoladowa trufla ze śliwkami 128

kiedyś zrobię ładniejsze, przy dziennym świetle i wtedy dopiero ją Wam pokażę.  Ta trufla miała być brownie, na prośbę Jolki;) ale chciałam ciasta mniej zakalcowatego, stąd pomysł na truflę. Jest równie mega czekoladowa, esencjonalna, jakby wytrawna. Moja kuzynka kawałek zawiozła do akademika, a następnego dnia dostałam od niej mnóstwo pochwał i prośby o przepis. Właśnie ze względu(...)puch z pozostałym cukrem, ciągle ubijając wlać czekoladę z masłem. Dodać śliwki, orzechy, wymieszać. Na koniec dodać pianę w białek i delikatnie wymieszać. Tortownicę (22cm) wyłożyć papierem, wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 minut w temp. 170stC. Po upieczeniu środek ciasta powinien być bardziej miękki. Truflę studzić na kratce. Polewa: cukier wymieszać z kakao, dodać śmietankę. Ciągle

Obiad gotowy
Tort śmietanowo czekoladowy 210

Miałam przyjemność testować, śmietankę czekoladową kremówkę. Śmietanka jest rewelacyjna , ciasta i desery z tą śmietanką to po prostu poezja smaku. Wypróbowałam i wszystkim polecam, a oto przepisy, wykonane właśnie ze śmietanką czekoladową. Tort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt: 6  -  jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM(...)Dobrze schłodzoną śmietanę czekoladową, ubić na sztywno, dodać śmietan fix, dalej ubijać. PRZEŁOŻENIE TORTU: Krążki ciasta nasączyć ponczem. Pierwszy i drugi krążek posmarować dżemem wiśniowym i kremem czekoladowym. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boku tortu, posmarować kremem śmietanowo czekoladowym. Boki tortu obsypać orzechami laskowymi. Tort udekorować kleksami kremu czekoladowego i wiśniami kandyzowanymi. Smacznego

Kuchnia Danusi
Mocno czekoladowa tarta z prażonymi płatkami migdałów 132

Kruche ciasto z intensywnie czekoladowym kremem z nutą amaretto , posypane chrupiącymi prażonymi płatkami migdałów to świetna propozycja słodkiego deseru dla fanów czekolady. Składniki: Kruche ciasto: 180g mąki pszennej 100g masła ekstra 30g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli masło do wysmarowania formy Krem czekoladowy: 300ml śmietanki 30% 200g czekolady mlecznej 100g czekolady gorzkiej 30ml likieru amaretto 50g masła extra(...)Następnie śmietanę miksować z czekoladą, dodać masło i na końcu wlać amaretto. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia. 3. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. 4. Kruche ciasto wypełnić kremem czekoladowym (zostawić trochę do dekoracji) i wstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Po tym czasie wierzch tarty posypać płatkami migdałowymi i udekorować resztą kremu czekoladowego

Szalona Kuchnia Eweliny
Wilgotna Babka Dyniowo - Imbirowa 106

Wykładamy do blaszki wysmarowanej i wysypanej bułką tartą lub wyłożona papierem do pieczenia . Pieczemy w 180 stop przez około 40-50 min. patyczek włożony do środka ciasta musi być suchy. Polewa czekoladowa 4. W garnuszku(...)umieszczamy wszystkie (oprócz orzechów) składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie  dodajemy dodajemy posiekane orzechy, mieszamy i polewamy wystudzone ciasto. Możemy jeszcze obsypać ciasto kuleczkami czekoladowymi. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sernikobrownies z malinami 319

niedzielę w tym tygodniu to sernikobrownies z malinami. Pyszne, słodkie i mocno kaloryczne sernikobrownies. Czekolada i twaróg to świetna para. Dwa ulubione ciasta, sernik i brownie w jednym. Podobne ciasto robię z masłem arachidowym. Spróbujcie! Sernikobrownies Składniki: Brownie 60 g masła 100 g mąki pszennej 2 jajka 100 g czekolady 150 g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa(...)gładką masę i przełóż do formy. Zmiksuj twaróg z masłem, wanilią i cukrem. Dodaj jajko i malinowy dżem. Zrób kleksy z masy twarogowej na masie czekoladowej, a następnie przemieszaj lekko widelcem. Posyp ciasto malinami i lekko je wciśnij. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut. Ostudzone sernikobrownies zawiń i wstaw do lodówki do schłodzenia. The post

codojedzenia
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 146

kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 budyń waniliowy puszka - 400 g masy krówkowej 150 g solonych orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy do nich 2 łyżki kakao. Roztapiamy masło i mieszamy z ciasteczkami.  Tortownicę(...)wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika.  Na suchej patelni prażymy orzeszki, dodatkowo posypując je solą - dla jeszcze większego "podkręcenia" smaku. Posypujemy nimi masę krówkową.  Wierzch dekorujemy czekoladową polewą do ciasta. Smacznego

Taste Therapy
Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką 119

Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką to pyszny deser, który sprawdzi się przy każdej okazji. Jest naprawdę proste w przygotowaniu, a smakiem zachwyci wszystkich. Oczywiście jeśli lubicie puszyste kremy czekoladowe i galaretkę. Pomysł na mus zaczerpnęłam z przepisu na tort - klik , który kiedyś przygotowywałam na jednych z warsztatów kulinarnych. A spód ze słomki ptysiowej jest rewelacyjny, smaczny(...)spróbuje takiego połączenia? Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm)  Spód: około 100g słomki ptysiowej Mus czekoladowy: 500 ml śmietanki 36% 150g czekolady (*) Wierzch: 2 galaretki (u mnie tym razem truskawkowe) + 900 ml wody Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - przygotowanie: Galaretki należy rozpuścić w około

Di gotuje