ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:257/1410)

Mazurek czekoladowy. 274

piecze się mazurki. Najczęściej lubię piec je na fajnym kruchym spodzie, który jest nie za twardy. Przepis na mazurek, który Wam prezentuję znalazłam w książce "Ciasta zawsze udane". To prosty mazurek. Pamiętacie blok czekoladowy z dzieciństwa? Robi się go najczęściej z bakaliami i dodaje herbatniki. Całość wylewa się na blachę, po schłodzeniu kroi w paseczki lub kostkę. To ciasto(...)smak, tylko wykonanie jest inne. Polewa czekoladowa jest na kruchym spodzie, a pod polewą spora warstwa bakalii. Ciasto jest pyszne i warte wypróbowania. Polecam!   MAZUREK CZEKOLADOWY.           Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej 2 żółtka 2 łyżki czubate gęstej, kwaśnej śmietany 18% 100 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 125 ml mleka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Karpatka Królewska 379

Karpatka Królewska - nazwa, która zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie...  Karpatka Królewska - Składniki:Ciasto:3 jajka75 g masła3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki wodyszczypta soliłyżeczka cukrułyżeczka wódkiMasy:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka(...)możemy po wyłożeniu każdej z nich wstawić ciasto na kilkanaście minut do lodówki do lekkiego zastygnięcia). Przykrywamy górną częścią ciasta. Całość oprószamy cukrem pudrem. Ciasto możemy dodatkowo udekorować polewą czekoladową: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie ściągamy z ognia i dodajemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy trochę przestygnie

Słodka Strona
Wiśnie w czekoladzie na kruchym cieście 107

deserową masą czekoladową. Znakomite połączenie czekolady i wiśni! Ciasto jest pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Jeżeli chcemy jeszcze bardziej przyśpieszyć i uprościć sposób jego wykonania, to zamiast ciasta kruchego możemy zrobić spód herbatnikowy - z mielonych herbatników i rozpuszczonego masła. Otrzymamy wtedy szybkie ciasto bez pieczenia. Do masy czekoladowej użyłam kremu VegeLove Choco Cherry od Allnutrition (to nowość z serii(...)masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim dno tortownicy oraz brzegi do połowy tortownicy (o średnicy około 20-21cm). Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około

Kuchnia MagdaLeny
Brownie z czerwonej fasoli 110

czerwonej fasoli. Na pierwszy rzut oka wydaje się „z fasoli….??” Spokojnie Jeśli obawiacie się wyczuwalnego smaku czerwonej fasoli to bez obaw, cieszcie się czekoladowym i wilgotnym smakiem ciasta, reszty nikt się nie domyśli Sprawdziłam, wiem! Ciasto zaskakuje smakiem, konsystencją, jest wilgotne, z polewą mocno czekoladową komponuje się znakomicie! Uwierzcie mi, ekspresowe brownie, które robiłam po raz pierwszy(...)brzegi wysmarowane masłem. Tak przygotowane ciasto piekłam ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C (bez termoobiegu) grzaniem góra plus dół, na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto udekorowałam polewą czekoladową (z masła, kakao, cukru pudru i mleka) oraz rodzynkami i żurawiną suszoną. Płatki migdałowe też się świetnie sprawdzą, szczególnie tworząc kontrast;) Przepis na brownie z czerwonej fasoli znalazłam tutaj

Zasmakuj Kuchni
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 158

Przepis znaleziony oczywiście na mojewypieki.com Tort czekoladowo - miętowy. Składniki: Ciasto: 1 1/4 szkl. mąki pszennej; 180 g masła; 80 g gorzkiej czekolady; 2/3 szkl. kakao; 3 jaja; 1 szkl. brązowego cukru; 1/4 szkl. cukru; 3/4 szkl. śmietany 18%; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej; kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy: 300 ml schłodzonej śmietany kremówki(...)Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie bardzo gęste. Ciasto dzielimy na 3 części i przekładamy do wyłożonych papierem do pieczenia (samo dno) trzech tortownic o średnicy

Miksturownik
Kawowe Ciasto z Serową Wkładką 186

pyszne kawowe ciasto z serową wkładką, karmelem i czekoladowym ganache. Dla każdego coś innego. Ja zachwycona całością, mąż zadowolony z serowej wkładki a syn zachwycony czekoladowym ganache. Ciemne blaty ciasta przypominają strukturą i smakiem ciasta ucierane, są cięższe i wilgotne od tradycyjnych puszystych biszkoptów. Ser jest bardzo delikatny, wyczuwalny karmel nadaje całości charakteru, a krem, którym ciasto jest obłożone(...)czekoladowa polewa na wierzchu dekorują ciasto smakiem i wyglądem. Bardzo Wam polecam. Składniki na ciasto: 115 g masła 340 g cukru kryształu 2 jajka 270 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 filiżanki mocnej kawy (5 łyżeczek zalanych wrzątkiem) 0,5 filiżanki mleka Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszamy

Made By Mom And Son
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 111

Czekoladowe pisanki                        Serniki:   Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z  białą czekoladą Sernik z  musem mango Sernik z kokosową bezą Wiedeński Izaura Z wiśniami Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta(...)kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto  imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec

Cynamonowe szczęście
Brownie z dyni dwukolorowe! Najsmaczniejsze! 184

delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik ale bez sera, bo z dyni,  konsystencją przypomina mi właśnie ten rodzaj ciasta, czy też jako brownie z dyni, bo jest z dodatkiem prawdziwej gorzkiej czekolady, ma bardzo czekoladowy a zarazem pikantny smak, dzięki użytemu chili. Jest wilgotne i puszyste zarazem. Słodkie i wytrawne. Myślę, że najbardziej trafnym określeniem będzie właśnie(...)pieczenia, wysmarowaną olejem kokosowym lub masłem - wylewamy na przemiennie masę - pieczemy 45 minut w temp. 160- 170 stopni C, pod sam koniec uruchom termoobieg - po wyjęciu z piekarnika, ciasto studzimy całkowicie dopiero kroimy ostrym nożem SMACZNEGO! ZAPRASZAM na Facebooka SMYKWKUCHNI jak i po więcej fotografii na:  Instagrama profil: Smyk_W_Kuchni Do Zobaczenia! ;-)))) Buziaki! Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Najlepsze ciasta na wielkanoc 125

Babka herbaciana Najprostsza babka drożdżowa Czekoladowe pisanki Babeczki cytrynowe Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy(...)kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa var widgetParams = "{ 'Id':'1b7a1150-144c-4630-ba0c-cebc1f3fefe5','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent

Cynamonowe szczęście
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 140

Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi - Sposób przygotowania:Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Czynność tę, wykonujemy na wysokich obrotach miksera. Dodajemy cukier wraz z cukrem waniliowych (stopniowo po jednej łyżce) ciągle ubijając. Zmieniamy poziom robota(...)drugiej czekoladę,  nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji.Biszkopt przecinamy na dwie części.Na dolny blat ciasta wykładamy masę czekoladową, a na nią krem z orzechami. Całość przykrywamy górną częścią tortu i posypujemy siekanymi orzechami laskowymi oraz czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Napoleonka czekoladowa na wafelkach 77

przygotowania ciasto bez pieczenia. To ciasto, które przygotowała moja córka w ramach jej tegorocznego zapału do nauki gotowania – więc polecam wam spróbować nawet jeśli dopiero stawiacie w kuchni pierwsze kroki. Bazą do przygotowania tego ciasta był stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. To moja teściowa, babcia mojej córki pokazała jej po raz pierwszy jak przygotować ciasto. Zachęcona pierwszym(...)PRZEPIS NAPOLEONKA CZEKOLADOWA NA WAFELKACH Składniki: 1 litr mleka 1 kostka 200g masła 1 szklanka maki pszennej 1 szkl cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 paczka krakersów na spód 1 paczka wafelków na wierzch posypka cukrowa kakaowa do dekoracji Jak zrobić napoleonka czekoladowa na wafelkach: Zaczynamy od przygotowania blachy do ciasta (jeśli blacha

Dorota Smakuje
Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym 105

Ciasto ” Niebo ” z jabłkami i kremem orzechowym to idealne połączenie lekko kwaśnych jabłek, ze słodkością polewy czekoladowej i masy orzechowej. Kompozycja idealna. Ciasto jest idealne na święta, chyba ta masa orzechowa z polewą czekoladową wprawia w taki świąteczny nastrój Ciasto wydaje się dość skomplikowane i ma obszerny przepis, ale jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Wymaga tylko nieco czasu(...)całość na ogniu, nie mieszając, by polewa intensywnie się gotowała, przez około 2-3 minuty. Odstawiamy polewę do przestygnięcia, może być lekko ciepła, ale nie gorąca. Na wierzch ciasta wylewamy polewę czekoladową. Delikatnie łyżką rozprowadzamy ją równomiernie na całej powierzchni. Polewę dodatkowo można posypać posiekanymi orzechami włoskimi, ale nie jest to konieczne. Wkładamy ciasto do lodówki, by polewa stężała. Ciasto

NiePieprz.pl
Babka czekoladowo-pomarańczowa + filmik 594

dziś pyszne i proste ciasto z tych " na niedzielę " - babkę czekoladowo-pomarańczową . To ciasto pieczemy z prawdziwą gorzką czekoladą , a nie jak to zwykle bywa w przypadku murzynków - z kakao, i z prawdziwą pomarańczą, a nie z aromatem pomarańczowym. Ciasto przepięknie pachnie czekoladowo-pomarańczowo i równie cudownie smakuje. Ale należy pamiętać, że to nie jest taki nachalny smak

Kawa z mlekiem
Choinka z ciasta francuskiego z czekoladą 144

Niesamowicie prosty w wykonaniu przysmak z gotowego ciasta francuskiego, który możemy wykonać nawet w ostatniej chwili tuż przed świętami. Wystarczą dwa blaty ciasta, odrobina kremu czekoladowego i gotowe. Na pewno pozytywnie zaskoczymy nim wszystkich gości :) Składniki: 2 gotowe blaty ciasta francuskiego 1/2 słoiczka kremu czekoladowego (np. Nutella) 2 żółtka (do posmarowania) 1 łyżka mleka Na blacie ułożyć arkusz papieru(...)pieczenia. Na nim rozwinąć jeden blat ciasta francuskiego i posmarować go (dosyć cienko) kremem czekoladowym (fot.1) . Przykryć drugim blatem ciasta francuskiego. Dobrze docisnąć. Wyciąć kształt choinki, a następnie z obu stron (zostawiając odstęp na środku, imitujący trzon choinki) ponacinać poziome paski, mniej więcej o szerokości 3 cm  (fot.2) .  Tak przygotowaną choinkę delikatnie przełożyć na największą blaszkę z piekarnika

Świat Ciasta
Moje czekoladowe wspomnienie 146

pomoc. Zamknęła mnie w samochodzie (chyba) i grzecznie czekałam. Nie wiem ile tam siedziałam, ale wcale mi się nie dłużyło. Mama nie wspomniała nic, że nie mogę spróbować ciasta. Najlepszy czekoladowy smak dzieciństwa. Smak, który towarzyszy mi do dziś. Murzynek zrobiony nie tylko z kakao, ale również z rozpuszczonej czekolady. Puszysty, miękki i tak bardzo czekoladowy. Już brzmi jak poezja(...)Chyba moja czekoladowa buzia powiedziała wszystko, sukienki nie pobrudziłam. Murzynek z kakao i czekolady, pocięty na kawałki, oblany czekoladą i posypany wiórkami kokosowymi to dziś moje ulubione ciasto. Na myśl o czekoladowym wspomnieniu, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis. Czekoladowo-kakaowo-pomarańczowy murzynek z polewą z czekolady i obtoczony we wiórkach kokosowych. Takie pyszne kostki widzicie dziś na zdjęciach, sesji doczekały się

Gotowanie i blogowanie