ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:265/1410)

Czyste szaleństwo, czyli jedenaste urodziny 206

karmel z chilli. I do tego gruszki...? Tego jeszcze nie jadłam!  Przygotowanie nie jest trudne, choć trzeba uważać przy karmelu, żeby się nie poparzyć. Samo ciasto to klasyczny ucieraniec o intensywnie czekoladowym smaku. Wspaniale komponuje się z miękkimi, soczystymi gruszkami i pikantnym karmelem. O ostrości decydujecie sami: można dodać papryczkę z lub bez pestek, można też ją wyjąć wcześniej(...)wlewać czekoladę, cały czas miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać. Masę czekoladową wylać na gruszki. Piec w 180 st. C. przez 40 minut. W tym czasie przygotować sos karmelowy.  Pozostały sos przelać z powrotem do garnuszka, zagotować. Dodać kremówkę; podgrzewać, aż sos odpowiednio zgęstnieje. Upieczone ciasto pozostawić do wystygnięcia w formie na 15 minut. Po tym czasie wyłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto bananowo-czekoladowe 134

Fantastyczne ciasto, mocno czekoladowe z pysznym kremem. Dość proste w przygotowaniu . Myślę, że będziecie do tego przepisu często wracać. Składniki 6 bananów pokrojonych w plasterki 25 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej 350 g mąki pszennej,przesianej 200 g margaryny Kasi,rozpuszczonej 10 g proszku do pieczenia 200 g cukru 200 ml gorącej wody … Czytaj dalej Ciasto bananowo

gotuj ze mną
SERNIK CZEKOLADOWY 196

Sernik to jedno z moich ulubionych ciast, tym razem upiekłam czekoladowo - waniliowy, taki jak lubię. Pyszny, pachnący i kremowy na spodzie z ciastek owsianych. Sernik śmiało może poleżeć w lodowce nawet kilka dni lub możemy go zamrozić, w kawałkach o ile nam jeszcze zostanie(...)folią aluminiową, na to rozkładamy ciastka i wylewamy pierwszą kakaową masę, na to masa serowa capuccino i waniliowa.  Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez godzinę. Ciasto w mniejszej temperaturze się nie spiecze a upiecze. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin aż całkowicie stężeje. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 267

Kochani zapraszam Was na pyszne ciasto waniliowo- czekoladowe z korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam   Składniki(...)budynie z pozostałą ilością mleka, Wymieszane wlewamy do gotującego się mleka ciągle mieszając aż masa stanie się gęsta.   Na całkowicie wystudzone ciasto wylewamy masę budyniową. Układamy rodzynki sułtańskie całe jedno opakowanie. Polewamy polewą czekoladową.     Polewę czekoladową można uzyskać na trzy sposoby:   - kupić gotową w sklepie ;-) - rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej - bądź zrobić samemu

SMYKWKUCHNI
Makowiec na kruchym spodzie z bezą kokosową! Najlepszy! 223

Przepyszne połączenie czekoladowego kruchego ciasta, maku z bakaliami, dopełnionego bezą kokosową, oblaną czekoladą z figami ;-).... Czego chcieć więcej ;-))) ? Składniki: na ciasto: - 2 szklanki mąki - 20 dag masła - 3/4 szklanki cukru - 3 jajka - 4 łyżki cukru - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 czubate łyżki kakao Zagniatamy szybko ciasto wykładamy blaszkę , ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca, podpiekamy 10 minut. Masa makowa: - gotowa(...)cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel zapachu cytrynowego Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dodajemy mąkę i wiórki. Wykładamy na ciasto, pieczemy maksymalnie 10 minut. Polewa czekoladowa : - tabliczka czekolady - 50 g margaryny - łyżka cukru - łyżka kakao - łyżka wody W rondelku mieszamy i zagotowujemy wszystkie składniki. Polewą polewamy ciasto, następnie układamy posiekane figi.  Smacznego

SMYKWKUCHNI
Tort czekoladowy z wiśniami 106

Tort czekoladowy z wiśniami przepisu mojego taty. Tak bardzo mi zasmakował, że musiałam go tutaj dodać Uwielbiam torty czekoladowe, dodatek wiśni rewelacyjnie przełamuje gorzki smak czekolady. Gorąco polecam! Więcej słodkości znajdziecie tutaj a przepisów na ciasta tutaj Przepis na tort czekoladowy z wiśniami Składniki Biszkopt 3 jajka (L) o temperaturze pokojowej (195 g w skorupce) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego(...)powierzchnię na górze. Biszkopt nasączamy pozostałą nalewką oraz smarujemy pozostałym kremem . Wierzch tortu przyozdabiamy pozostałymi wiśniami oraz wiórkami czekoladowymi (jak je przygotować, przeczytacie tutaj ). Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Michałki bez cukru (wegańskie, keto) zieChałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe

WegePrzepis
Muffinki czekoladowe 74

Muffinki czekoladowe Muffinki czekoladowe zaskakują smakiem i teksturą, są pyszne , mocno czekoladowe, super aromatyczne , zawartość kawałków czekolady w środku mocno zaskakuje . Dla ścisłości muffinki to małe sycące ciasto, które rozmiarem odpowiada porcji na jedną osoby. Charakteryzują się dobrze wyrośniętym i popękanym szczytem. Wyglądają doskonale w skromnej dekoracji lub bez niej. Tutaj znajdziesz dokładnie wyjaśnienie różnic pomiędzy muffinkami a babeczkami. Przepis(...)smakową , aby razem stworzyć smak wprost nie zapomniany . Muffinki czekoladowy robimy podobnie do ciast ucieranych . Ważnym jest, aby nie mieszać za długo, ponieważ elementy spulchniające ciasta (proszek do pieczenia, soda) aktywują się w momencie połączenia z wilgocią. Więcej na ten temat znajdziesz w artykule: Dlaczego ciasto rośnie?. W kolejnych artykułach postaram się dokładnie opisać o co chodzi z tą temperaturą

SmartBake.pl
Brownie czekoladowe z bananami 431

Mocno czekoladowe.... ;-) Dla Wszystkich Miłośników czekolady.  Ciasto jest obłędnie pyszne, mocno czekoladowe, mocno aromatyczne. Sczerze polecam! Składniki: - 1 margaryna - 1/2 szklanki mleka -1,5 szkl cukru - 4 czubate łyżki kakao - 100 g czekolady mlecznej - 50 g czekolady gorzkiej - 3 banany - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - przyprawa do piernika - łyżeczka przyprawy do piernika Macie ochotę(...)Masę wylewamy na tortownice. Pieczemy 50 minut w temp 200 stopni C. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą jaką wcześniej odlaliśmy do szklanki.  Ciasto po upieczeniu jest wilgotne, rozpływa się w ustach!  Polecam też inne "czekoladowe przepisy", znajdziesz je pod tym linkiem: http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Tort%20czekoladowy Zapraszam

SMYKWKUCHNI
ciasto "składanka" 179

ciasto obowiązkowe na Święta. W tym roku też nie mogło go zabraknąć ale w trakcie pieczenia troszkę pozmieniałam. Dodałam jeszcze blat kokosowy, czekoladowy krem i dużo czekoladowych wiórek na wierzch. Ciasto wyszło ogromne, więc cała rodzina dostała po kawałku. Najsmaczniejsze było we wtorek, kiedy zostały już tylko piętki. Ale jeśli będziecie je piec to zróbcie to co najmniej(...)cukru 350 g margaryny (akurat w tym cieście sprawdzi się lepiej niż masło) 4 duże łyżki mąki 1 szklanka mleka łyżka kakao na wierzch:  szklanka kolorowych wiórek czekoladowych Przygotować ciasto: jajko utrzeć z cukrem , następnie po łyżce  dodawać śmietanę, mąkę wymieszaną z sodą i ocet. Każdą warstwę przygotować tak samo, dodając dodatek. Upiec najlepiej na zsuwanej blaszce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piernik czekoladowy (bez cukru) 260

świeżość. Co prawda, piernik jest bardzo świątecznym ciastem, jednak świetnie nada się również w okresie zimowym, gdy nasze kubki smakowe domagają się korzennych smaków. Piernik powstał na bazie ciasta na czekoladowe pierniczki, które tak Wam przypadły do gustu. Składniki:100 g masła80 g miodu sztucznego150 g czekolady6 małych jaj350 g mąki1 czubata łyżeczka proszku4 łyżeczki przyprawy do piernikałyżka kakaododatkowo(...)potrojenia objętości, pod koniec ubijania dolewamy ostudzoną masę czekoladową. Mieszamy.W oddzielnej misce mieszamy mąkę z kakao, przyprawą korzenną i proszkiem do pieczenia. Sypkie skłądniki dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy.Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej formy keksowej (wyłożonej papierem do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika.Pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka).Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą

Słodkie Przyjemności
Dwukolorowe ciasto bananowe 152

niezbyt słodki. Banany żółte, a tym bardziej te z ciemnymi plamkami, zużywam tylko i wyłącznie w wypiekach, głównie w cieście bananowym. Chwaliłam się już moim popisowym, Ciastem bananowym w polewie czekoladowej . Tym razem wersja z troszkę zmodyfikowanymi składnikami, co w efekcie daje dwukolorowe ciasto. Przepis podpatrzyłam na blogu Mała Cukierenka . Składniki na keksówkę o wymiarach LxWxH 30x12x8cm: 60g masła(...)termoobiegu, grzałka góra-dół . Stan upieczenia sprawdzać testem „suchego patyczka”. Po wyjęciu z piekarnika odstawić w blaszce do całkowitego ostygnięcia. Można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową, gdyż ciasto jest w zamyśle mało słodkie

Grunt to przepis!
Sernikowa składanka 184

mąka ziemniaczana - 1 łyżka masło - 125 g masa krówkowa - 0,5 puszki Dodatkowo : frużelina porzeczkowa - 1 słoik herbatniki Petit Beurre - 90 szt do dekoracji - kolorowe jajeczka cukierki polewa czekoladowa do ciasta PRZYGOTOWANIE: CIASTO Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, pozostałe składniki, oprócz jajek i mąki rozpuścić w rondelku, ostudzić. Żółtka oddzielić od białek, dodać do rozpuszczonej i ostudzonej masy kakaowej(...)podzielić na dwie części. Składanie ciasta: Jedną część kremu budyniowego wyłożyć na ciasto, przykryć warstwą herbatników, następnie frużelina porzeczkowa i warstwa herbatników. Ostatnia warstwa kremu budyniowego i herbatniki. Ciasto oblać polewą czekoladową, udekorować. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
miodownik świąteczny vel ciasto czeskie 685

wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, przyprawę do piernika, kakao, cynamon oraz sodę, mieszamy razem wszystkie składniki, dodajemy masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy miód, jajka oraz śmietanę, zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na trzy równe części, rozwałkowujemy, wykładamy na blaszki (20cmx35cm) wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy na złoty kolor. składniki na masę: 750 ml mleka 200 g cukru 8 łyżek(...)łyżce ugotowanej kaszy do uzyskania puszystej masy. Do gotowej masy wlewamy pomarańczówkę, mieszamy. ponadto: 500 g dżemu z czarnej porzeczki 100 g kandyzowanych owoców czarnej porzeczki polewa czekoladowa wykonanie ciasta: placek miodowy-pół dżemu,połowa kandyzowanych owoców-połowa masy-placek miodowy-pół dżemu, połowa kandyzowanych owoców-druga połowa masy-placek miodowy. Na ciasto wylewamy polewę czekoladową i dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto serowo - pomarańczowe z masą wiśniową 151

dżemu pomarańczowego Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku, sok pomarańczowy, dżem i mąkę wymieszaną z drożdżami. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Wykładamy do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia.  Pieczemy po 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na sernik: 600 g sera białego zmielonego dwukrotnie 250 g pudru(...)zmiksowanego dżemu ( u mnie z wiśni) Z mleka, cukru, budyniów gotujemy budyń. Po ostudzeniu miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy zmiksowany dżem. Dodatkowo: polewa czekoladowa lub lukier czekoladowy WYKONANIE: ciasto pomarańczowe+ ½ kremu   sernik   ½ kremu   ciasto pomarańczowe   lukier czekoladowy   Smacznego

Domowe ciasta
Brownies z kajmakiem 385

przygotowany z myślą o przedłużeniu właśnie takiej słodkiej chwili. Nie jest to tradycyjne brownies, nie oddzielam w nim żółtek od białek, nie dodaję masła, jednak przyznać muszę, że ciasto wychodzi bardzo czekoladowe, puszyste i smaczne. Jak zwykle stworzone eksperymentalnie. Oj, jak ja lubię te moje eksperymenty!Składniki:5 jaj2 białka200 g cukru150 g czekoladyłyżeczka proszku do pieczenia100 g masłałyżka kakao140(...)masa będzie zimna dodajemy roztopioną czekoladę do jajek i dalej miksujemy.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao wsypujemy i lekko mieszamy do momentu połączenia się składników.Gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut ( do suchego patyczka).Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka czekoladę a następnie dekorujemy go również

Słodkie Przyjemności
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 382

cukru pudru. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami

Z miłości do słodkości