ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:138/384)

ORZECHOWO- KOKOSOWA PYCHOTKA 907

białek 2 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru *krem: 2 szklanki mleka cukier waniliowy 5 żółtek budyń śmietankowy 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki 2 kostki margaryny dodatkowo: polewa czekoladowa na wierzch Wykonanie: *Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić, podzielić na 2 części. Upiec w dwóch blaszkach w temp(...)Rozsmarowujemy na blachę, pieczemy ok 30 minut w 160 st. *orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić, dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec ok 30 minut w 170 st. *krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek. Energicznie mieszać żeby nie było

Z Majeczką w kuchni
Urodzinowe babeczki z pączkami 150

mnie ogromnym powodzeniem, postanowiłam więc wykorzystać je jako dekorację do czekoladowych babeczek. Przepis na babeczki to nieco zmodyfikowana wersja ciasta czekoladowego i wyszedł naprawdę rewelacyjnie :) Babeczki nie rosną tak mocno jak klasyczne muffiny, dlatego jest mnóstwo miejsca na różyczki z kremu i dowolne ozdoby. Składniki na babeczki: 140 g mąki 140 g białego cukru 60 g brązowego cukru 1 łyżeczka(...)łyżeczka cukru waniliowego 40 g kakao 0,5 szklanki maślanki 0,5 szklanki wody 100 g masła 2 jajka Składniki na krem (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników) Jeśli nie mamy tyle czasu, żeby robić krem można zamiast tego ubić śmietanę kremówkę z dowolnym utrwalaczem (np. ŚmietanFixem lub bitą śmietaną w proszku) Mini donuty do dekoracji Masło wyciągamy wcześniej

Ciastkozercy
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 169

dokładnie wymieszać za pomocą robota. Konsystencja ciasta przypomina ubitą bezę. Ciasto przełożyć do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą.  Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 - 190 stopni C. Masa czekoladowa - ugotować budyń czekoladowy w pól litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć do spienionej margaryny dodać(...)przekroić na 3 części. Na dolny biszkopt rozsmarować puszkę masy krówkowej. Następnie przykryć drugim blatem biszkopta i rozsmarować 3/4 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem i lekko  posmarować boki kremem. Wierzch ciasta posypać startą białą czekoladą. Rada: Zamiast masy krówkowej o smaku tiramisu można użyć innego smaku np. klasycznej lub o smaku

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe 2078

cukru 180 g wiórek kokosowych 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g) 500 ml wody 1 łyżka cukru wanilinowego 3 łyżki cukru 1/2 szkl mleka 3 żółtka 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 300 g miękkiego masła Polewa czekoladowa: 1/4 tabliczki deserowej czekolady (25 g) 1 łyżka mleka 10 g masła Przygotowanie: Biszkopt(...)Stopniowo dodawać ostudzony brzoskwiniowy budyń, miksować do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Na koniec dodać pokrojone brzoskwinki, wymieszać szpatułką. Biszkopt umieścić w formie, w której był pieczony. Nasączyć go lekko podgrzanym mlekiem z cukrem pudrem i wysmarować kremem brzoskwiniowym, wyrównać. Krem przykryć kokosową bezą, docisnąć dłonią. Polewa czekoladowa: Mleko i masełko podgrzać, aż tłuszcz się rozpuści. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasta świąteczne 230

powidłami piernik żydowski rolada makowa – makowiec bezglutenowy szarlotka tort makowy tort makowy z kremem czekoladowym Tort makowy z kremem śliwkowym tort świąteczny – czekoladowo korzenno jabłkowy tort ze śliwek suszonych tort z palonych migdałów tort z suszonych moreli wino do ciasta na świątecznym stole

królestwo garów
Ciasto czekoladowe z gruszkami 140

smakiem.Lubię zarówno te niesamowicie soczyste, przy których sok kapie po rękach …. jak i te twarde, przy których zęby można połamać!Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z gruszkami i bitą śmietaną.Fantastyczny pomysł zarówno do popołudniowej kawki jak i słodkości na rodzinne przyjęcie.Polecam! SKŁADNIKI:* masło – 100 g* cukier drobny – 10 łyżek* mąka(...)masło ucieramy z cukrem na krem, a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku.Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.Ciasto dzielimy na 2 części.Do jednej dodajemy kakao i posiekaną czekoladę – mieszamy.Gruszki obieramy , kroimy w kostkę.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, zalewamy jasnym ciastem, wygładzamy.Na wierzch wyciągamy ciasto czekoladowe i układamy pokrojone gruszki.Wkładamy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z musem kawowym 1167

składniki suche, wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach- tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto- piec w 180 stopniach przez 30-40 minut lub do tzw. suchego patyczka- upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, może być lekko popękane z wierzchu- ciasto podczas stygnięcia lub później, pod ciężarem masy kawowej, trochę opadnie MUS KAWOWY- kawę rozpuścić w gorącej wodzie(...)dodać porcjami mascarpone, ubić krótko na wysokich obrotach- rozpuszczoną żelatynę wymieszać z 1-2 łyżeczki masy, aby ją zahartować - ciągle ubijając krem, wlać cienkim strumieniem zimną kawę oraz zahartowaną żelatynę, miksować tylko do połączenia się składników CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM- ostudzone ciasto czekoladowe włożyć do tortownicy- na ciasto przełożyć mus kawowy, wyrównać i schłodzić do momentu zastygnięcia masy, najlepiej

Smakołyki Bereniki
Ciasto milky way (mleczna kanapka) 65

momentu połączenia składników. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok 30 minut. Po upieczeniu wbijamy wykałaczkę w środek, jeśli jest sucha, nie obrana, tzn. że ciasto jest dobrze upieczone. Pozostawiamy do przestudzenia, a następnie kroimy na dwa blaty. Krem: Cukier oraz mleko umieszczamy w rondelku z grubym dnem i mieszamy(...)cukru. Nie gotujemy! Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo mleko w proszku i miksujemy na gładki krem. Powoli dodajemy syrop cukrowy na mleku oraz esencję waniliową. Dobrze ubity krem schładzamy w lodówce, a następnie przekładamy nim blaty, dociskając delikatnie górny. Wierzch ciasta dekorujemy czekoladowym ganache. Śmietankę podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy drobno posiekaną czekoladę i pozostawiamy na dwie

Kuchnia w czekoladzie
Omlet biszkoptowy na wytrawnie z mozzarellą, pecorino i szpinakiem. 134

było Ci łatwo go obrócić, użyj małej patelni -omlet ma być wysoki. Może Ci się spodobać również: 1. Jabłka w cieście  2. Jajka po turecku 3. Omlet ze szparagami i pstrągiem 4. Czekoladowy omlet z kremem 5. Zestawienie 25 pomysłów na śniadania

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy mus z awokado 48

Kto nie lubi czekolady? Większość z nas uwielbia słodkości, szczególnie te czekoladowe. Wiemy, że słodycze nie są zdrowe, mimo to apetyt na czekoladę dopada nas bardzo

Tajemnice Smaku
beza z kremem czekoladowym 142

Moim zdaniem beza to królowa wśród ciast. Bardzo je lubię dlatego kombinuję, aby zawsze była nieco inna niż poprzednia. Z kremem czekoladowym smakuje wyśmienicie! Za spraw deserowej czekolady nie jest bardzo słodka, ale za to smaczna i elegancka.  Składniki na bezę: 6 białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem

Słodki Zakątek
Ciasto Ambasador 129

Ciasto na biszkopcie z masą czekoladową z bakaliami, masą budyniową z cytryną, słodkimi brzoskwiniami oraz galaretką. Nie jest bardzo wymagające, jakby mogło się wydawać, ale potrzeba trochę czasu, aby kremy i galaretka dobrze stężały.  Ciasto na weekend, na Święta, na urodziny i bez okazji ;) Składniki: biszkopt: 4 jajka L, 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1/2 łyżeczka

Lena Gotuje
Ciasto palce lizać z wiśniami – przepis akurat dostałam od córki 459

odłożyć aby posmarować górę ciasta. Jak mamy upieczone ciasto, to trzeba je przekroić. Pierwsze smarujemy dolną część ciasta i nakładamy 2 część ciasta, smarujemy pozostałym kremem a na to nakładamy wiśnie leciutko dociskając ,teraz zalewamy je polewą czekoladową. Ja użyłam kupnej ze sklepu

Moje Wyroby
6 pysznych przepisów na świąteczne ciasta i kilka słów o wyjątkowej paterze od MyGiftDNA 298

wszystkim te 6 przepisów. Pyszne, proste, idealne na świąteczny stół: Makowiec z podchmielonymi wisienkami Babka serowa (pyszna, wilgotna, szybka) Rodzinne ciasto serowo-czekoladowe z dżemem porzeczkowym Ciasto cytrynowy puszek (pyszny, efektowny sernik) Świąteczny piernikowy tort z cytrynowym kremem i wisienkami Kajmakowy sernik (bez spodu)   Smacznego

Słodkie okruszki