ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:10/67)

Piernik z kremem śmietankowym 347

kawy Piernik z kremem śmietankowym SKŁADNIKI: CIASTO przyprawa do piernika soda -2 łyżeczki cukier -1 szkl jajka -5 szt miód sztuczny -1 słoik woda gotowana -1 szkl mąka -3 szkl olej -1 szkl esencja z herbaty- 2 saszetki tłuszcz do formy KREM ŚMIETANKOWY śmietana 30% - 400 ml bita śmietana - 2 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao -3 łyżki cukier(...)części. KREM ŚMIETANKOWY Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. Następnie wsypać dwie bite śmietany, ubijać jeszcze z 5 minut  POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie wlewać stopniowo gorącą margarynę, ucierać aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA ciasto krem śmietankowy ciasto krem śmietankowy ciasto Wierzch ciasta polać polewą, odstawić do lodówki

Kuchnia Danusi
Ciasto z kremem czekoladowym i bananami 539

Delikatny kakaowy biszkopt, przełożony dżemem, plasterkami bananów oraz bitą śmietaną, a wierzch otulony pyszną czekoladową masą. To połączenie tworzy naprawdę znakomite ciasto, słodkie, ale nie mdłe, idealne na rodzinną uroczystość, albo spotkanie przy ulubionej kawie :) Składniki na blachę o wymiarach 22x33 cm: Biszkopt: 4 jajka 180 g cukru 70 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku

Simply Food
Ciasto “Jamajka” z galaretką i bananami 74

Poznajcie mój przepis na pyszne, wielowarstwowe ciasto, które zachwyci każdego łasucha! Czekoladowy spód, banany, galaretka i warstwa pysznego kremu z bitej śmietany i mascarpone – mniam! Ciasto Jamajka z galaretką i bananami przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Jest naprawdę bardzo smaczne. Przypomina mi nieco klasyczny kopiec kreta wzbogacony o galaretkę i czekoladę, które doskonale [...] Artykuł Ciasto “Jamajka

Pogotujmy.pl
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne lody kawoweBrownie kawoweDelikatnie kawowe ciasto z gruszkami Mirabelkowy blog

Moje domowe kucharzenie
Puszyste ciasto czekoladowe na maślance 243

maślance z tego przepisu jest puszyste, wilgotne i robi się je bardzo prosto. Można udekorować je sezonowymi owocami, wiórkami, orzechami, bitą śmietaną czy kolorowymi posypkami – co lubicie. Idealne do kawy czy na podwieczorek. Puszyste ciasto czekoladowe na maślance: 1 tabliczka deserowej czekolady lub gorzkiej (100 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 1 łyżka gorzkiego kakao 1 szklanka

Poezja smaku
Tort Szwarcwaldzki + 18 urodziny 226

stkowej imprezie w minioną sobotę- zabawa była przednia! Na urodziny zrobiłam właśnie ten tort- słynny Szwarcwaldzki. Pełen wiśni, składający się z 3 blatów mocno czekoladowego i dobrze nasączonego ciasta oraz kremu z bitej śmietany. Biorąc pod uwagę, że na imprezie były dzieci, tort zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale nie martwcie się- w przepisie podałam również wersję tradycyjną z alkoholem. Warto(...)Kochani serdecznie polecam ten tort- klasyczne połączenie wiśni z czekoladą na pewno Was zachwyci! Ja idę świętować, a Was zapraszam do lektury :). Składniki: (na tortownicę o średnicy 27 cm) Ciasto czekoladowe: 180 g miękkiego masła 1 i 1/4 szkl cukru 40 g naturalnego ciemnego kakao 1 i 3/4 szkl mleka 100 g czekolady deserowej 3 jajka, w temperaturze pokojowej szczypta

Nastoletnie Wypiekanie
Kopiec Kreta 146

niespodziankę. Do przygotowania ciasta użyłam mojego niezawodnego czekoladowego biszkoptu , brzoskwiń i bitej śmietany z dodatkiem startej czekolady deserowej. Biszkopt czekoladowy (przepis  tutaj ) Masa śmietankowa: 500 ml. śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny pół tabliczki czekolady deserowej puszka brzoskwiń Upiec i wystudzić  biszkopt czekoladowy . W biszkopcie wydrążyć środek. W środku układać połówki brzoskwiń (można je podzielić(...)dokładnie. Na koniec wlać przestudzoną żelatynę i również wymieszać. Masę wyłożyć na brzoskwinie w miarę szybko, bo żelatyna będzie zastygać. Uformować z masy górkę (kopiec). Na wierzch posypać rozdrobnionym ciastem i lekko docisnąć. Kopiec kreta przechowywać w lodówce. Smacznego! Tutaj jeszcze przed pokrojeniem Przekrój ciastka - brzoskwinie z boku się schowały :) Posypka na wierzchu

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowa rolada 148

rolada i jak się okazało, prosta i dość szybka do przygotowania. Ciasto spędza około 10-12 minut w piekarniku i jak tylko ostygnie, gotowe jest do wyłożenia bitej śmietany. Polecam! Składniki czekoladowego biszkoptu na roladę: 6 jaj rozm. M 170 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki mocnej kawy (zaparzam 1 łyżeczkę kawy(...)Ostudzone ciasto wyjąć z formy bardzo delikatnie na blat (razem z papierem) . Ubić bitą śmietanę, dodając pod koniec ubijania 2 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego oraz 2 łyżeczki likieru amaretto. Rozsmarować ubitą śmietaną na biszkopcie. Trzymając za papier na dłuższej krawędzi delikatnie zrolować ciasto (na razie tylko do mniej więcej połowy) . Bardzo delikatnie oderwać papier z góry

Moja Delicja
Wuzetka 349

Wuzetka klasyczne ciasto przez wszystkich znane i uwielbiane. Delikatny kakaowy biszkopt nasączony alkoholem, przełożony  bitą śmietaną,  a całość polana polewą czekoladową. W-Z należny do moich ulubionych ciast  jest pyszna, delikatna do tego bardzo łatwa do zrobienia. Polecam 😊 Składniki: ciasto 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto szachownica "szach- mat" 910

pochodzi z książki Siostry Anastazji "143 przysmaki siostry Anastazji". Cóż mogę powiedzieć ciasto okazało się przepyszne. Biszkopt kakaowy jest wręcz czekoladowy i dzięki dodatkowi oleju jest wilgotny i mięciutki , pyszny. Co do kremu też jestem bardzo mile zaskoczona , połączenie budyniu  z bitą śmietaną smakiem bardzo przypomina puszyste i delikatne ptasie mleczko. Połączenie ciasta biszkoptowego i kremu daje razem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z brzoskwiniami 139

Biszkopt, budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe  - a jakże efektowny rezultat.  Ciasto jest pyszne i orzeźwiające.  Po prostu palce lizać!     Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki(...)pozostałym syropem.  Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie  i wyrównujemy.  Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki.  Schłodzoną kremówkę ubijamy  z cukrem pudrem i śmietan-fix.  Bitą śmietanę rozsmarowujemy  na kremie budyniowym.  Na tarce ścieramy czekoladę  i posypujemy wierzch ciasta. Smacznego

Pyszności Słodkości
Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) 566

dalej. Pokaże Wam jak zrobić czekoladową bitą śmietanę. Coś pysznego :) Znam dwa sposoby na uzyskanie takiego deseru. Pierwszy sposób to ubicie śmietanki i połączenie jej z roztopioną czekoladą. Drugi sposób to roztopienie czekolady w śmietance i potem jej ubicie. Ten drugi sposób znany jako krem paryski opiszę dokładniej poniżej. Czekoladowa bita śmietana (krem paryski) Składniki: 150 ml śmietanki(...)użyć go od razu a potem wstawić do lodówki gotowe ciasto, żeby stężało. Tak przygotowany krem możemy użyć do posmarowaniu biszkopta czy innego ciasta albo do zrobienia tortu naleśnikowego (przepis w następnej odsłonie). Czekoladowa bita śmietana (krem paryski

Pyza i Surówka
Waniliowy lekki sernik i przedszkolne prezenty 154

serka ricotta skórka z 1 cytryny 100 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki proszku budyniowego, lub mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa Bita śmietana do ozdoby Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(24cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa serowa: ubijamy żółtka(...)delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 ° C 35 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiach. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy bita śmietaną. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 193

zniknie. Ale nie zniknął. Na ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również, ale męczy mnie do dzisiaj dlaczego to masło mi się(...)znacie jakiś sposób żeby uratować taką masę? Składniki na blaszkę 20×20 cm (podaję składniki według oryginalnego przepisu czyli z masą budyniową, a nie tak jak u mnie bitą śmietaną): Ciasto : – 140 g masła w temperaturze pokojowej – 0,5 szklanki cukru – 3 jajka – 1 szklanka mąki – 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Relaxtime
Ciasto czekoladowe z burakiem 231

burak, który dołącza do grona warzyw, które doskonale sprawdzają się w ciastach. To dzięki niemu ciasto ma idealnie wilgotną konsystencję i fantastycznie podkręca jego głęboko czekoladowy smak. Ciasto pokryłam delikatnym kremem przygotowanym z bitej śmietany i serka mascarpone. Niebo w gębie, nic dodać nic ująć. Tylko dieta musi poczekać:/ Składniki: 300 g puree z buraka* 3 duże jajka

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania