ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:569/734)

Torcik truflowy 234

Kolejny wpis i kolejne słodkości, w taką pogodę idealnie nas schładzają różnego rodzaju kremy i puddingi. Dzisiaj przepis na torcik truflowy do którego przygotowania będziemy musieli

Full Smaku
Tang Zhong i brązowy ryż 210

zawsze jest ugotowany rewlacyjnie.Formowanie chleba zaprezentowane w tym przepisie nie jest obligatoryjne. Możesz uformować jak chcesz. Możesz uformować podłużny bhochenek w foremce, tak jak to zastosowałem w przepisie na czekoladowy Tang Zhong. Możesz zrobić rolki, tak jak w chlebie Hokkaido. A możesz po prostu do formek wkładać kule...Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach, YeastSpotting(...)robotem, na najmniejszej prędkości przez 4 - 5 minut).Dodaj roztopione masło i wyrabiaj (albo mieszaj mikserem), aż masło zostanie całkowicie wchłonięte. Zajmie to około 5 - 6 minut.Jesli wyrabiasz ciasto ręcznie, rozciągnij je do postaci sporego kwadratu. Rozsyp na całej jego powierzchni ryż, a następnie złóż ciasto i krótko, ale delikatnie, wrób ryż w ciasto. Jeśli do pracy został zaprzęgnięty robot

Grahamka, weka i kajzerka
Murzynek z kawą 221

Pomysł na pysznego murzynka z dodatkiem kawy podpatrzyłam u Majanki..ja piekłam w keksówce...no i był tak szybko zjedzony...zdążyłam tylko pstryknąć takie zdjęcie

Moje domowe kucharzenie
WIELKANOCNY TORT 230

pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas przekroić na cztery blaty. Masa do przełożenia Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić(...)Wkładamy na dwie godziny do lodówki. Gdy czekolada zastygnie nacinamy lekko balon, i ostrożnie wyjmujemy go z czekolady. Koszyczek umieścić na środku ładnie będzie prezentował się z małymi jajeczkami czekoladowymi. Tort przechowywać w lodówce Smacznego J rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Batoniki czekoladowe 241

Bardzo smaczna, bezglutenowa i co ważne zdrowa przekąska do pracy lub szkoły.  Przepis jest prościutki, zaczerpnęłam go z książki o której wspominałam w ostatnim poście

coolinarnastrefa.blogspot.com
ciasteczka czekoladowe 165

Jeśli szukacie przepisu na przepyszne ciasteczka czekoladowe, które jeszcze robi się dosłownie w mgnieniu oka to szczególnie polecam ten przepis. Mocno czekoladowe, jednak tabliczka mlecznej czekolady robi swoje i bardzo delikatne.  Ciasteczka z pełnej kulki podczas pieczenia zamieniają się w latające talerze, ale zupełnie nam to nie przeszkadza. Następnym razem dodamy jeszcze orzechy, żeby ciasteczka nabrały większej chrupkości. Zresztą(...)dodać pozostałe składniki (bez czekolady) i mieszać do powstania gęstej masy - czas 2 min /obr 3-4 dodać czekoladę i ostatecznie połączyć składniki - czas 35-40 s/obr 2 z ciasta formować kulki - w zależności od tego jak duże chcecie mieć ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając spore odstępy piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st przez

Gotowanie z pasją
Pomarańczowiec 381

całych pomarańczy i orzechów włoskich. Nieco pracochłonne (ja każdy blat piekłam oddzielnie), ale dla takiego smaku warto poświęcić trochę czasu. Idealne dla pomarańczowych łasuchów, na święta, imprezy, specjalne okazje. Ciasto: 3 pomarańcze 1,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich (ja dałam 1) 15 jajek 1,5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 15 łyżek bułki tartej 6 łyżek maki pszennej 3 łyżeczki(...)gęsta. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodawać masę jajeczną i ucierać. Na koniec dodać espresso i spirytus. Dokładnie wymieszać. Placki przełożyć masą kawową. Na wierzch wylać polewę czekoladową, przepis -  tutaj . Polewę można posypać czekoladową posypką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Delicjusz 1147

Jeżeli jeszcze szukacie jakie ciasto upiec na święta, to podrzucam Wam jeszcze jeden pomysł :) Składniki: biszkopt - 10 jajek - 150 g mąki pszennej - 250 g cukru kryształu - 200 g mielonych orzechów włoskich - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia budyń - 0,5 l mleka - 1 budyń śmietankowy - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka mąki pszennej - 200 g masła(...)pół. Na jedną część wykładamy połowę masy budyniowej, na to kładziemy delicje (czekoladą do dołu) i drugą część masy. Całość przykrywamy drugą połową biszkopta. Wierzch dekorujemy polewą czekoladową

Zainspirowana w kuchni
Jagielnik czekoladowo-malinowy 326

diecie bez.. mleka, nabiału, fodmap, dla wegan i dla każdego kto lubi po prosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić takie oto zwyczajne, a jednak niezwyczajne owocowe cudo :) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka migdałowego 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego (z puszki) tabliczka(...)dodawać stopniowo do masy (musi być ciepła, więc jeśli już wystygła trzeba ją podgrzać i mieszając dodawać skrobię dociepłej kaszy) aż zgęstnieje Zestawić z ognia i wylać na masę czekoladową, schłodzić Smacznego

pyszne zdrowości
Babeczki z makiem bez jajek i mąki pszennej 161

Babeczki powstały na prośbę jednej z Czytelniczek. Nie zawierają mąki pszennej. Zamiast tego wykorzystujemy ugotowaną ciecierzycę i mąkę gryczaną - wykluczamy w ten sposób obecność glutenu. Nie

Chocolate Muffin Blog
"Pajęczaki" - muffinki bananowo-czekoladowe na Halloween 170

okazji Halloween zapraszam na bananowo-czekoladowe muffinki ozdobione słodką, czekoladową polewą z motywem pajęczyny :D Muffinki są bardzo smaczne, miękkie i pięknie pachną bananami. Roztapiająca się podczas pieczenia czekolada tworzy dodatkowo uroczy, marmurkowy wzorek :) Możecie trochę pobawić się w dekorowanie i zrobić np. białą pajęczynę na mlecznej czekoladzie lub też białą czekoladę zabarwić na pomarańczowo :) Za każdym razem efekt będzie(...)sodą, dodajemy startą czekoladę. Mieszamy. Do suchych składników wlewamy składniki mokre i chwilę mieszamy (łyżką drewnianą lub rózgą), aby tylko się połączyły (nie mieszamy długo). Foremki napełniamy przygotowanym ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości. Pieczemy je przez 25 minut. Upieczone muffinki wyjmujemy z piekarnika oraz z formy. Studzimy je w papilotkach na kratce. Po całkowitym wystudzeniu maczamy wierzch muffinek

MyCookBook.pl
Sernik ze śliwkami wg Aleex 233

Ferie w naszym województwie dobiegły końca. Jutro powrót do pracy. Udało mi się złapać troszkę oddechu. To dobrze, bo drugi semestr roku szkolnego niesie ze sobą

W mojej kuchni
Deser serduszko czekoladowo-kawowe (bez pieczenia) 137

Taki deser możemy podać drugiej połówce z okazji Walentynek, ale nie tylko. Ja przygotowałam na kilka dni przed Walentynkami. Tak po prostu :) nie wyszedł idealny, ale

Kolorowy Przepisownik