ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:572/734)

Domowy krem czekoladowy z suszonych daktyli 179

lubi kremu czekoladowego, szczególnie Nuttelli? Ja uwielbiam, ale na szczęście nie jem zbyt często. Zawiera za dużo cukru, olej palmowy, a dopiero potem kakao i zmielone orzechy, a do tego aromat. Cóż, nie jest to skład idealny. Chociaż jak popatrzy się na skład podróbek, głowa (i brzuch) może rozboleć, bo najczęściej jest dużo gorzej... Jest na to rada: zrobić własny(...)kremie mogą być, ale wciąż je czuję. Skład kremu na bazie daktyli można dowolnie modyfikować, w zależności od upodobań i od przeznaczenia. Na kanapki i do przełożenia ciasta przyda się bardziej zwarty, a więc dodaj mniej mleka. Do deserów w pucharkach może być rzadszy. Ja zrobiłam krem dwa razy. Stąd dwa przepisy poniżej. Lepiej posmakował mi ten drugi

Anioszek w kuchni
Walentynkowe muffiny czekoladowe 197

magię serduszek, całusków, czerwonych róż i słodkich czekoladek. Obdarowywanie swoich połówek drobnymi prezentami należy do obowiązku walentynkowego ;) Zamiast głowić się, szukać w sklepach i w sieci zmyślnych prezencików, upieczcie czekoladowe muffiny pełne miłości. Na pewno radość z takiego prezentu będzie ogromna. A i może Wam się dostanie w przydziela jedna babeczka.... a może dwie ? ;) Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej(...)składników suchych, dodajemy składniki mokre i szybko, przy pomocy widelca mieszamy. Nie mieszamy zbyt dokładnie, tylko tak, żeby mąka połączyła się z resztą składnikw, ale wszelkie grudki w cieście są pożądane. Na koniec dodajemy kawałki czekolady, szybko mieszamy i przekładamy ciasto do foremek, formy wyłożonej papilotkami lub kartonowych pojemniczków na muffinki. Ciasto kładziemy do wysokości 3/4 formy/papilotki. Piec w temperaturze

kolorowotorcikowo
Kawa mrożona 141

Ilekroć mam okazję się wyspać to wszyscy zaczynają kosić z samego rana trawniki...:P Wczoraj miało być ciasto z truskawkami ale woleliśmy je zjeść na surowo :P A "boćki" na łące były fenomenalne :) Co to za plątanina myśli? Nic nie trzyma ma się tzw. "kupy". No nie musi. Mało który człowiek myśli konkretnie zaraz po przepudzeniu :P Powoli wiosenne temperatury(...)mała bomba kaloryczna nie pójdzie nam w tyłek;)) Składniki na 2 duże porcje 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 kostki mlecznej (lub dowolnej) czekolady 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych mleko woda bita śmietana kostki lodu Kawę zalewamy 200 ml wrzątku i odstawiamy na chwilę. Do każdej szklanki dodajemy po 2 kulki lodów. Na lody wlewamy zaparzoną kawę a następnie uzupełniamy mlekiem

My simple kitchen
Babeczki z orzechowymi powidłami 174

Pamiętacie mocno czekoladowe babeczki? Postanowiłam lekko zmodyfikować przepis i tym razem podać je z orzechowymi powidłami. Jest to świetna propozycja na świąteczny stół

Codzienna kuchnia niecodzienna
Brak tytułu 193

SONKO -  Maca jest to chleb przaśnyznany od tysiącleci, wypiekany z mąki i wody, bez uzycia zakwasu. Sonko Maca z miodem jest smaczną przekoską, będącąźródełem błonnika pokarmowego. Do ciasta wyrobionego z mąki pszennej zostałdodany mprawdziwy miód. Dzięki temuu maca jest słodka, delikatna, z wyczuwalnym, subtelnym smakiem i zapachem miodu. 100g produktu zawiera 344 kcal ( 1462 kJ ) 1 kromka to zaledwie(...)tutaj MOJA OPINIA: Pieczywo Maca miałam okazję jeść pierwszy raz. Przyznam szczerze, że posmakowało mi :) Świetnie sprawdza się jako przekąska, nie koniecznie posmarowana czymś słodkim, jak miód, krem czekoladowy czy dżem. Ja chrupię ją do kawy - zamiast ciasteczka. Dietetycznie i pysznie :D Polecam A miodoczekoada? Urzekła mnie swym smakiem. Lubię miodek,czekoladę również :) Dlatego to połączenie tak mi przypadło

kolorowotorcikowo
Popękane ciasteczka czekoladowe - dla gości, do herbatki, do kawki... 436

Pyszne ciasteczka z gorzkiej czekolady, obtoczone cukrem pudrem. Mięciutkie w środku i nie za słodkie. Z pewnością będą jednymi z moich ulubionych :) Ciasteczka inspirowane przepisem ze

My Culinary Art
Bania, harbuzem zwana i pranie blondyn 157

zamiast jaj biorąc pół kwarty tej massy do garnca mąki, co odpowiada 15 żółtkom. Smak ma bardzo przyjemny, jednak do bab używać bani nie należy, gdyż jest ciężka i ciasto delikatne może się nie udać, dla tego i do bułek brać trzeba więcej drożdży i tak: Garniec mąki rozrobić 3 kwaterkami mleka i 6 łutami drożdży, postawić w cieple żeby(...)odpowiednio przygotować, dziś miałabym do wyboru taki oto zestaw: "26 październik:  Zupa grzybowa - Szczupak ze zrazowym sosem - Pierożki z powidłami - Ryby smażone lub polędwica z sałatą czerwoną - Blamanż czekoladowy Rosół z makaronem - Sztuka mięsa z chrzanem - Polędwica, sałata kartoflana" Szalenie podoba mi się słowa blamanż , choć musiałam się wesprzeć pomocą słownika, by wyobrazić sobie co to za deser

KUCHARNIA
Pączki na tłusty czwartek puszyste i delikatne 302

smalec lub olej ze smalcem w proporcjach 1:1), tłuszczu powinno być tyle aby pączki swobodnie pływały. Jeżeli nie mamy termometru aby sprawdzić temperaturę oleju, to możemy wrzucić kawałek ciasta i jeżeli się smaży, to znaczy że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę i możemy zacząć smażyć pączki. Pączki wkładam górą do dołu i smażę na najmniejszym ogniu przez około(...)rękawa cukierniczego (jeżeli nie mamy rękawa to możemy go zrobić sami, pokazałam to na filmie) i nadziewam jeszcze ciepłe pączki. Gotowe pączki możemy oprószyć cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową. Pączki są gotowe, można się częstować. Życzę udanego smażenia i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 179

jajka, mleko, wodę, mąkę i cynamon. Natłuszczamy delikatnie patelnię i wylewamy na nią ciasto niewielkimi porcjami. U mnie wychodzi po jednej chochli na naleśnika, a tym samym z całego ciasta – 6 naleśników. Gdy jedna strona będzie się już łatwo przesuwać po patelni, odwracamy naleśnik. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz, a następnie smarujemy musem bananowym i bitą śmietaną. Składamy naleśniki(...)jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe cannelloni, pseudo-lasagne, torcik czekoladowy czy wytrawne przystawki. Chcecie zobaczyć któryś z tych przepisów na blogu? Piszcie w komentarzach

Proste-przepisy.pl
Pierniczki alpejskie z powidłami 479

Mięciutki, pachnące i nadziewane powidłami pierniczki które smakują jak alpejskie. Oblane błyszczącą i pyszną polewą czekoladową. Znikają w ekspresowym tempie i wcale się nie dziwię bo sama często po nie sięgam. Przepis na pierniczki z Domowa Cukierenka a błyszcząca polewa - glazura z Słodkie Fantazje.Składniki:250 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa100 g miodu60 g masła50 g cukru50(...)pianę dodawać po jednym żółtku i ubijać aż masa będzie sztywna. Miksując na wolnych obrotach dodać przesianą mąkę, zimną masę miodową, śmietanę i zmiksować na jednolitą masę. Misę z ciastem nakryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Na oprószonym mąką blacie rozwałkować na grubość około 4-5 mm i podzielić ciasto na połowę. Na jednej części układać

Ala piecze i gotuje
czekoladowo- migdałowy but 189

ciastkarni to torciarnię. To już chyba z czwarty tort w tym miesiącu a mamy dopiero 9, a przede mną jeszcze na pewno jeden. Szaleństwo z biszkoptami, oczywiście wszyscy chcą czekoladowe za co dostałam ochrzan, masami i oczywiście dekoracją. Tym razem tort był w typowym babskim stylu czyli z butem:) Na moje nieszczęście kupiłam bardzo beznadziejny lukier, łamał się, kruszył(...)migdałowykostka margarynymasa lukrowa do dekoracjiWykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka . Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odlewamy z mleka szklankę i resztę zagotowujemy z cukrem. Do mleka zimnego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko

ciastkarnia na kruchym spodzie
Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem 193

Dzień warto zacząć od pożywnego śniadania, które doda nam energii. I taka właśnie jest jaglanka. Pyszna i sycąca. Połączenie masła orzechowego, karmelu i banana to niebo

Oryginalny smak
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 164

siekamy wszystko nożem. Dodajemy jajko i ponownie siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok 30 min. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno, wyłożonej papierem do pieczenia .tortownicy (24 cm średnicy lub małej blaszki). Sernik wychodzi wysoki. Pieczemy w 180 st. C przez ok 15 min. składniki na masę serową(...)czasie pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Śliwki kroimy na cztery części. Na upieczony i wystudzonym serniku rozsmarowujemy równomiernie masę kajmakową, układamy pokrojone śliwki i polewamy polewą czekoladową. Sernik odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z orzechami i masa kajmakową 332

Kiedy na zewnątrz szaro, smutno i ponuro warto zjeść "kilka" smakowitych kalorii;-) Pogody to nie zmieni, jednak warto przynajmniej w ten sposób poprawić sobie nastrój. Sernik

Kuchnia Pełna Pasji
Tort jednorożec 297

poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej(...)talerzu, pod spód można włożyć szerokie paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie toru i je usuniemy, patera pozostanie czysta. Nasączamy spód sokiem z pomarańczy. Nakładamy na ciasto pierwszą cienką warstwę kremu. W sumie krem należy podzielić sobie mniej więcej na 3 części. 1 część wykorzystujemy do przełożenia tortu, 1 do pokrycia wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne

Ciastkozercy
Słodko-kwaśno. Piąte urodziny bloga 149

cytryny zastąpić wodą.  Na krem pokruszyłam chrupiące amaretti; jest to patent, który podpatrzyłam w pracy. z czasem oczywiście ciasteczka namiękną, ale zostawiają swój delikatnie migdałowy posmak, dodają też ciastu tekstury. Kolejna warstwa to słodziutki mus na bazie czekolady karmelowej i kremówki. Lekki, delikatny i puszysty, świetnie równoważy kwaśny krem cytrynowy.  Na wierzchu galaretka z rokitnika; ma oszałamiający kolor(...)soku z cytryny 110 g cukru 2 żółtka 60 g miękkiego masła skórka otarta z 1 cytryny 125 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 50 g ciasteczek amaretti mus czekoladowy: 90 g czekolady karmelowej 250 ml śmietany kremówki (38%) galaretka: 200 g konfitury z rokitnika 3 listki żelatyny dekoracja: ziarenka granatu ciasteczka amaretti kandyzowane kumkwaty Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z likierem wiśniowym 149

Czekoladowe muffinki z pysznymi, nasączonymi likierem rodzynkami, ozdobione kremem z białej czekolady i serka. Mimo dodatku alkoholu, praktycznie nie czuć go w babeczkach - jest tylko taka leciutka nutka wiśniówki. Całość - palce lizać :)  SKŁADNIKI: 1 jajko  1/4 szkl oleju 100 ml jogurtu naturalnego 100 ml likieru wiśniowego 1/4 szkl cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)zmiksować ze sobą. Dodać suche składniki (można je wcześniej wymieszać ze sobą ale nie jest to konieczne) oraz rodzynki i połączyć wszystko ze sobą (ręcznie lub mikserem). 3. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki (do ok 3/4 wysokości). Piec do suchego patyczka ok 20 min w 180*C. 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, wymieszać dokładnie z serkiem

Kto ugości moich gości?
Tort naleśnikowy, Sponsoring i Zapiski z Toskanii 151

Składniki: 2,5 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego kilka łyżek oleju 1 duży słoik kremu czekoladowego Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę (ja używam blendera – jest szybciej i nie ma grudek). Wlewaj ciasto na patelnię małymi strumieniami i smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania masy

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania