ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:574/734)

Maxi King 284

pieczenia i bez potrzeby używania miksera. Wszystko wyczarujemy naszymi rączkami i łyżką.  Jeżeli lubicie orzeszki- dużo orzeszków i czekoladę to jest to propozycja idealna dla Was.  Ponieważ ciasto wydawało mi się w oryginalnym przepisie trochę za słodkie- ja postanowiłam je troszkę odsłodzić.  Przepis dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Dorotki (z moimi delikatnymi zmianami)- dziękuję kochana ;)  Składniki(...)warstwa- połowa mlecznego kremu  III warstwa- herbatniki IV warstwa- kajmak plus orzeszki V warstwa herbatniki VI warstwa- druga połowa mlecznego kremu VII warstwa- herbatniki VIII warstwa- masa czekoladowa plus orzeszki  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 340

Masło orzechowe to jeden z najbardziej popularnych produktów kojarzących się z kulturą amerykańską. W Polsce raczej niedoceniony, używany zazwyczaj jako smarowidło do kanapek. Ja osobiście masło

Mania Gotowania
Muffinki – babeczki bananowe 176

Muffiny, zwane też muffinkami (zarówno przez jedno jak i przez dwa ‚f’…) to okrągłe ciastka w kształcie babeczki, najczęściej z różnymi dodatkami, bardzo popularne

UgotujmyTo.pl
WEGAŃSKIE NALEŚNIKI jeszcze raz - JAK ROBIĆ, ŻEBY NA PEWNO SIĘ UDAŁY. Naleśnikowa medytacja :) 218

kilka dodatkowych uwag o naleśnikach bez jajek. Potem pojawiły się jeszcze naleśniki ze szpinakiem i hummusem: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2013/10/nalesniko-pierogi-olbrzymy-z-hummusem-i.html i były to naleśniki z mąki pszennej pełnoziarnistej, naleśniki czekoladowe z kolorowymi serkami z tofu: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/07/nalesniki-czekoladowe-z-tofu-malinowym.html z mąki orkiszowej, oraz niedawno naleśniki z twarożkiem z tofu:  http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2016/01/nalesniki-z-waniliowym-twarozkiem-z-tofu.html  ponownie z mąki orkiszowej i samej wody(...)pewno, trzeba tylko uwzględnić, że: - jeśli nie jest to mąka pszenna zwykła, tylko razowa albo orkiszowa, wody trzeba dolać troszeczkę więcej, ponieważ grube mąki piją więcej płynu i ciasto byłoby po prostu za gęste. Nie lejcie jednak tej większej ilości wody od razu, zmiksujcie najpierw ciasto i dopiero dolewajcie po trochu płynu, aż konsystencja ciasta będzie odpowiednia czyli niezbyt gęsta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 312

Zgodnie z zapowiedzią dziś rusza w mojej kuchni festiwal przepisów świątecznych. Oczywiście w poprzednich latach pojawiało się ich na blogu bardzo wiele, ale w tym roku

W mojej kuchni
Sernik kajmakowy 309

sernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie(...)utrzeć z oboma rodzajami cukru, dodać 300g masy kajmakowej (w puszcze jest ok 500g, resztę zostawiamy na polewę. Tak samo robimy, jeśli gotujemy puszkę zagęszczonego mleka słodzonego- 300g do ciasta, a resztę odkładamy na polewę), jajka, ser i mąkę. Wszystko dobrze miksujemy. Konsystencja masy zależy od sera, którego używacie. Może wyjść naprawdę rzadka, ale jeśli dodacie mąkę ziemniaczaną, po upieczeniu

Zawsze głodna!
Domowa nutella śliwkowa (wersja fit) – przepis krok po kroku 264

przetwory trwa w najlepsze, tak jak i sezon na owoce, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przetworowym przepisem Tym razem będzie to przepis na zdrowszą alternatywę dla gotowych, czekoladowych kremów do kanapek. Jako dziecko, bardzo lubiłam powidło śliwkowe mojej Babci. Później, moja Mama wynalazła gdzieś przepis na domową nutellę ze śliwek , którą nazywano również czekośliwką lub śliwką w czekoladzie(...)była bardziej gładka I to wszystko. Nasza domowa nutella śliwkowa jest już gotowa. Najlepiej smakuje na domowym chlebie, choć idealnie nadaje się również jako dodatek do naleśników, gofrów lub ciast   Jak Wam się podoba taka zdrowsza alternatywa dla gotowych kremów do kanapek? Smacznego!   Na moim blogu znajdziecie również przepisy na: Chleb bezglutenowy Bezglutenowe gofry Bezglutenowe naleśniki Artykuł Domowa

Okiem Blondynki by McBlondi
Domowa nutella śliwkowa (wersja fit) – przepis krok po kroku 204

przetwory trwa w najlepsze, tak jak i sezon na owoce, dlatego dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przetworowym przepisem Tym razem będzie to przepis na zdrowszą alternatywę dla gotowych, czekoladowych kremów do kanapek. Jako dziecko, bardzo lubiłam powidło śliwkowe mojej Babci. Później, moja Mama wynalazła gdzieś przepis na domową nutellę ze śliwek , którą nazywano również czekośliwką lub śliwką w czekoladzie(...)była bardziej gładka I to wszystko. Nasza domowa nutella śliwkowa jest już gotowa. Najlepiej smakuje na domowym chlebie, choć idealnie nadaje się również jako dodatek do naleśników, gofrów lub ciast   Jak Wam się podoba taka zdrowsza alternatywa dla gotowych kremów do kanapek? Smacznego!   Na moim blogu znajdziecie również przepisy na: Chleb bezglutenowy Bezglutenowe gofry Bezglutenowe naleśniki Artykuł Domowa

Okiem Blondynki by McBlondi
Kokosowe muffiny + URODZINY BLOGA ! ;) 193

Dokładnie rok temu dodałam mój pierwszy kulinarny post ! ! !  kto by pomyślał! ;) nie sądziłam, że pomysł z blogiem w ogóle wypali ! mam najczęściej słomiany zapał, zwłaszcza

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mini sandwich z kremem mlecznym 169

Ostatni weekend przed końcem ferii zimowych (moich ferii, w poniedziałek wracam na studia :) ) a na dworze +11`C. Nic tylko chodzić na długie spacery, przesiadywać

Słodkie Przyjemności
Ło śliwce, co niy macała gorzołki, ale sie zegziōła ze szokoladōm (Likier czekoladowy aromatyzowany śliwką) 187

zapomnijcie ło ni na jake 2 tydnie- kebyjście umieli ło ni zapōmnieć na dużi 9 , to nawet bydzie lepi. Jak już tyn czas minie, to odłōżcie śliwki do jakego ciasta (recept już niydugo ), a tyn śliwkowy sznaps idzie na nastympny poziōm naszego szpilu 10 ;). Joł mōm blynder i w takim łonym to wszyske ajerkōniako-podobne sznapsy sie zrobiōm(...)brud 14 wódka 15 kilka 16 dorzućcie 17 przejmujcie 18 rozpuści 19 można 20 nazwie Artykuł Ło śliwce, co niy macała gorzołki, ale sie zegziōła ze szokoladōm (Likier czekoladowy aromatyzowany śliwką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Krem czekoladowy z awokado 217

Awokado świetnie łączy się z czekoladowym smakiem, więc warto je wykorzystać przy przygotowywaniu deserów. Nigdy wcześniej nie myślałam by wykorzystać je w deserze, gdyż sam smak awokado jak dla mnie był mało kojarzący się ze słodyczami. Jakże się myliłam, owoc ten jest wprost stworzony by dodawać go do kremów i pałaszować nie myśląc ile to złego tłuszczu się zjada. Wszak(...)kremowa konsystencja.  Krem jest już przygotowany do spożycia, przed podaniem można schłodzić go w lodówce i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami. Gdy krem ma być przeznaczony do przełożenia ciasta, to koniecznie dodać olej kokosowy (krem bardziej zastygnie) i po schłodzeniu ciasto będzie lepiej się kroić

Kuchcik gotuje
Ciasteczka czekoladowo-cynamonowe (Biscotti al cioccolato e cannella) 180

Jeżeli lubicie mocno czekoladowe ciasteczka polecam Wam mój dzisiejszy przepis. Ciasteczka z wyczuwalną nutk ą  cynamonu, zachwyc ą  Was smakiem i oryginalnym wyglądem. Idealne na ostatnie (przynajmniej mam tak ą  nadziej ę )  zimowe długie wieczory, kiedy mamy ochotę schrupać coś słodkiego  ;) **** Se nutrite un amore irrefrenabile verso i dolci al cioccolato(...)miękkie masło z cukrem trzcinowym do otrzymania gęstej i puszystej masy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i jajko, miksujemy. Stopniowo dolewamy mleko a na koniec wsypujemy mąkę z dodatkami. Ciasto dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 4 godziny. **** PRZYGOTOWANIE Tagliate  grossolanamente il cioccolato fondente e fatelo sciogliere

La grande e la piccola cuoca
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 209

Jeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne.  Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą(...)całe jajka na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt.Wymieszaj suche składniki z mokrymi.Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta.Piecz babeczki przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygniecia.KREM:Mascarpone zmiksuj

Słodko-Słony Świat Ilony
Mleko migdałowe 173

chorób serca czy schizofrenii. Mleko migdałowe, ma bardzo dobry smak, lekko orzechowy, a z dodatkiem miodu zasmakuję nawet najmłodszym alergikom. Dostępne są również w sprzedaży, smaki takie jak truskawkowy, czekoladowy i waniliowy. Mleko z migdałów, świetnie nadaje się dla osób chcących utrzymać prawidłową masę ciała. Szklanka niesłodzonego mleka migdałowego to tylko 30 kcal !! Migdały to również znakomite źródło witaminy(...)się moczyły miksujemy blenderem przez około 2 minuty. Całość wylewamy na sitko wyłożone gęstą gazą i bardzo dokładnie wyciskamy jej zawartość. Miąższ, który pozostanie wykorzystujemy jako dodatek np. do ciast i deserów albo składnik farszu do naleśników. Mleko przelewamy do szklanej butelki i wkładamy do lodówki. Najlepiej go spożyć w ciągu dwóch dni, później kwaśnieje. Mleko migdałowe można dodawać

Moja Mama Gotuje
Brownie z malinami czyli poWeekendowe Lakocie odc.179 211

Bez czekolady nie potrafię ostatnio żyć i choć waga pokazuje +4 to dieta wydaje się być kompletnie nieosiągalna. dzisiaj mam dla Was pocieszycielskie BROWNIE... Prawdziwe BROWNIE

Dzieje kuchennej Wiewióry
TORT BEZOWY z orzechowo- czekoladowym sosem 187

PRZEPIS NA BEZĘ (z książki "Nie...zwykła kuchnia, bo każdy jest inny" Kinga Paruzel) SKŁADNIKI:  6 białek w temperaturze pokojowej 350 g cukru drobnego do

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania