kremówki 36 % (bardzo zimnej) SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY: 75 g cukru 3 żółtka 45 g mąki pszennej 300 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli) DODATKOWO: 1 słoiczek (280 g) dżemu z czarnych porzeczek, niskosłodzonego garść płatków migdałowych do posypania boków tortu PONCZ: 1/3 szklanki letniej wody ok. 2 łyżeczki(...)łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 170 stopni C przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw
Słodko-Słony Świat Ilonysłodkimi babeczkami. Niech każdy próbuje i robi w domu Bez miksera, proste składniki i przygotowanie. Wymieszać, wstawić do piekarnika, przeczekać jedynie 20 minut…. gotowe polać polewą (co wzmocni czekoladowy akcent, bajka!:), lukrem, posypać cukrem pudrem. Wspaniałe:) Smacznego już dziś!:) SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki z lekką górką prawdziwego kakao opakowanie cukru(...)suche składniki. W drugiej misce mieszam rózgą jajka, dodaję mleko i olej, mieszam do połączenia. Dodaję mokre składniki do suchych, mieszam łyżką do połączenia. Do foremek wkładam po łyżce ciasta, na to łyżeczka konfitury malinowej i reszta ciasta. Ciasta ma być do ok. 2/3 wysokości foremek. Tak postępuję z 12 muffinkami. Piekę przez 20-25 minut na środkowej półce piekarnika
Zasmakuj KuchniJedne z najlepszych placuszków jakie jadłam, puszyste, wilgotne, bardzo czekoladowe, z wyczuwalnym smakiem kokosa. Przełożone masłem orzechowym i dżemem rozpływają się w ustach i wyglądają jak mini torcik. Podobne placuszki pojawiły się już na blogu, w zwykłej, ale równie pysznej wersji ( przepis ), choć mi jako wielbicielce wszystkiego co zawiera kakao te zdecydowanie smakują bardziej. Wydaje mi się też, że lepiej(...)bezglutenowe, nie zawierają też mleka oraz cukru - słodyczy dodaje banan, który przy okazji sprawia, ze placuszki nie są suche. W przepisie nie użyłam mleka, ale w zależności od mąki ciasto może wyjść zbyt gęste - można wtedy dolać kilka łyżek. Składniki (5 placuszków): 1 duże jajko lub 2 małe 1 średni dojrzały banan 1 kopiata łyżka kakao 1/2 łyżeczki
Healthy food explorernadal ubijać. Następnie dodać wodę i po jednym żółtku (z każdym żółtkiem ubijać ok 15sekund). Do masy dodać stopniowo mąki i proszek do pieczenia, mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylać na blachę (wysmarowaną wcześniej tłuszczem i posypaną kaszką manną). Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. (w zależności od pieca) Teraz przejdźmy do kremu(...)Whisky płatki migdałów Wykonanie: W kąpieli wodnej rozpuścić białą i gorzką czekoladę, dodać masło i wymieszać na gładką masę. Ostudzić. W misce ubić na sztywno kremówkę, dodać przestudzoną masę czekoladową, cały czas miksując na średnich obrotach, po chwili dodać stopniowo serek mascarpone i miksować. 1/3 masy wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą częścią. Do kremu dodać serek Monte
Trufelkowowykroić foremkami małe motylki lub kwiatki i przykleić dookoła, na rancie. Spód ciasta nakłuć widelcem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez 15 minut. Upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia. 2. Sok cytrynowy zagotować z cukrem pudrem. Do gotującego się soku dodać masło, rozpuścić. Jajko i żółtko dokładnie roztrzepać widelcem lub rózgą ( nie ubijać ! ). Do rozmąconych(...)Mieszać bardzo dokładnie, aż czekolada zupełnie się rozpuści. Powstały ganach odstawić na kilka minut. Lekko tężejący ganach z białej czekolady przelać do lemon curd - wymieszać. Powstały krem cytrynowo-czekoladowy wyłożyć na kruchy spód. Wierzch mazurka dowolnie udekorować. Mój mazurek udekorowałam płatkami migdałowymi, drażetkami czekoladowymi i posypką cukrową. Smacznego
kolorowotorcikowobiszkopt zostanie upieczony i wystygnie, delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni około 35-40 minut ( w zależności od piekarnika) do suchego patyczka. (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy, znaczy że biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Biszkopty możecie upiec nawet(...)Dodać białą czekoladę i odstawić na 2 minuty, następnie zamieszać do roztopienia sie czekolady. Wystudzić i wstawić do lodówki na 12 godzin lub na całą noc. Schłodzoną masę czekoladową ubić. Nie ubijać za długo aby krem się nie zważył. Zrobić dzień wcześniej galaretkę truskawkową (według przepisu na opakowaniu). Wlać ją do okrągłego naczynia, rozmiarem podobnym do rozmiaru
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są przepyszne i mają miękkie, mocno czekoladowe wnętrze. Już podczas pieczenia kusząco pachną, a później... nie sposób zaprzestać na kilku sztukach! Strasznie wciągają! Czekolada cudownie roztapia się w ustach, a dodatek kokosa sprawia, że każde ciastko przyjemnie chrupie. (około 18 sztuk) 130g mąki pszennej 50g wiórek kokosowych 1 łyżka kakao (płaska(...)połączyć. W drugiej misce zmiksować masło z cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i na końcu wsypać suche składniki. Czekoladę posiekać (na większe kawałki) i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka
Di gotujepiernikiem i polecam się na Boże Narodzenie. Wystarczy upiec mnie w formie od babki, przekroić na blaty i przełożyć czym chcecie, dekoracja do wyboru. Jestem pyszny w polewie czekoladowej przyozdobiony bakaliami lub posypany cukrem pudrem i posypką truskawkową. Możecie mnie przygotować przed samymi świętami, będę pyszny i delikatny. Składniki: mąka pszenna 300 g jaja masło cukier miód(...)wsypujemy przyprawy korzenne i kakao. Dodajemy cukier i śmietanę. Ubijamy osobno jaja i wlewamy do reszty składników.Wlewamy rozpuszczone masło i płynny miód. Mieszamy łopatką do połączenia składników( Ciasto jest lekko lejące, za chwile gęstnieje). Formę od babki lub keksową wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto piernikowe. Pieczemy w 170 stopniach koło 45 minut. Wyjmujemy, studzimy na kratce
Różowa kuchniaPamiętacie cytrynowe cantuccini z pistacjami, które opisywałam już kiedyś tutaj: http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/08/cytrynowe-cantuccini-z-pistacjami.html Dziś pokażę Wam jak zrobić ich czekoladową wersję z miodem i orzechami ja użyłam laskowych, ale z włoskimi czy nerkowcami też będą smaczne. Składniki: 2 duże jajka 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki miodu 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)miodem . Jak już całość się połączy - dodawać stopniowo suche składniki z drugiej miski. Jeśli po połączeniu wszystko będzie za suche - dodać miodu, jeśli zaś zbyt lejące się - mąki. Do ciasta wmieszać orzechy i czekoladę. Z ciasta formować wałki, które następnie umieszczać na blasze i spłaszczać. Piec w temp. 180 stopni przez 25 minut, przekładając na drugą stronę w połowie pieczenia
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!potrzebne są specjalne wykrawaczki w formie gwiazdek lub kwiatków o tym samym kształcie jednak w rożnych rozmiarach (ja korzystałam z zestawu foremek-kwiatków gdzie było 6 elementów).Choinki z Czekoladowych Pierniczków - Składniki: (ok. 6 choinek) 100 g masła170 g miodu100 g cukru trzcinowego100 g gorzkiej czekolady2 jajka330 g mąki(...)studzimy.Jajka ubijamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika - mieszamy. Na końcu dodajemy wystudzoną czekoladę z masłem, miodem i cukrem - łączymy wszystkie składniki. Gdyby ciasto okazało się zbyt klejące możemy dodać niewielką ilość mąki, jednak nie za dużo. Masę dzielimy na dwie lub trzy części (aby wygodniej nam się rozwałkowywało ciasto) i umieszczamy w zamrażalce
Słodka Stronażyczy ciocia Marta i wujek Sławek Dzisiaj co prawda propozycja tortu na zbliżający się Dzień Mamy, a różowy torcik dla tej małej księżniczki zobaczycie za tydzień. Tort z kremem czekoladowym i bananami to dla mnie połączenie idealne. Choć słodki to zjecie na pewno więcej niż jeden trójkącik. Zapraszam nie tylko mamy! Składniki : Jasny biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru pudru(...)cytryny * starta czekolada Przygotowanie : Jasny biszkopt - jajka ubić na kogel mogel, dodając cukier oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do tortownicy. Piec 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić biszkopt. Ciemny biszkopt - jajka ubić na kogel mogel, dodając cukier oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao
Magiczne Życie Martyświątecznej atmosfery powstało coś nietypowego, ale najprościej mówiąc GENIALNEGO! Oto on, piernik na piwie miodowo-chlebowym, przełożony domowym powidłem i masą piwną z nutą pomarańczy skąpanej miodem, oblany czekoladową polewą. Mistrzostwo smaku.RECEPTURA POTRAWY ZOSTAŁA SKOMPONOWANA SPECJALNIE DO PIWA KSIĄŻĘCE CHLEBOWO - MIODOWE! Jest to nasz (właścicielek bloga: www.wypisz-wymaaaluj.blogspot.com) autorski przepis! :)SKŁADNIKI:/PIERNIK:- masło, kostka- smalec, 4 łyżki- cukier trzcinowy(...)czasu. Gdy przestygnie dorzucamy przyprawy, gorącą czekoladę, rozrobioną w połowie szklanki sodę, ciurkiem wlewamy roztrzepane jajka cały czas mieszając. Następnie wsypujemy mąki, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Ciasto odstawiamy pod ściereczką, żeby mąka napęczniała.Następnie przelewamy ciasto do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 - 60 minut w 160 stopniach, góra - dół z termoobiegiem. PRZYPRAWA PIERNIKOWA DOMOWA - Przepis
Wypisz Wymalujostatniego wielkanocnego przepisu. Zapodziała się gdzieś ta babeczka między innymi zdjęciami... Szczerze mówiąc, przygotowałam ją już po Świętach, gdy wybierałam się do koleżanki z wizytą. Zaopatrzona byłam w duże, czekoladowe jajka dla jej pociech; pomyślałam też, że miło by było zjeść coś jeszcze w wielkanocnych klimatach do kawki (najlepsza kawa - tylko u Karoliny). A że pomysł na taką właśnie babkę(...)ktoś kiedyś widział brzydką babkę...?). Ostatnia uwaga - trzeba być ostrożnym i użyć wszystkich składników w temperaturze pokojowej, gdyż istnieje ryzyko zakalca. Sama miałam duszę na ramieniu, gdy Karolina kroiła ciasto... Na szczęście się udało. Jeśli nie macie ręki do ucieranych, proponuję utrzeć z cukrem całe jajka, pomijając ubijanie białek. Dzięki temu ciasto będzie bardziej stabilne i ryzyko zakalca zmaleje. Babka
Pożeraczka, czyli raz adobrzewłaściwie z czterech składników, bo jeszcze wiórki kokosowe, choć używa ich się tylko do obtoczenia i jeśli chcemy to można je pominąć :) Kuleczki są mocno czekoladowe, robi się je błyskawicznie i wspaniale zaspokajają ochotę na słodycze. Takie kuleczki można zabrać ze sobą na przekąskę, ale też podać np. na jakiejś imprezie, bo bardzo ładnie prezentują się na talerzyku. Największą(...)łyżki kakao wiórki kokosowe do obtoczenia Wykonanie: Płatki owsiane zmiksować w blenderze (nie musi być do konsystencji mąki). Banana rozgnieść, dodać zmielone płatki, kakao i wszystko wymieszać. Nabierać ciasto i w dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczać we wiórkach kokosowych. Przełożyć do pudełeczka i trzymać w lodówce
Healthy food explorerJako , że mamy w końcu upragnioną wiosnę ( na razie co prawda tylko kalendarzową) także i do wypieków przemyćmy troszkę kolorów. Prosty sernik udekorowany kolorową cukierkową posypką
Z Majeczką w kuchnidrobnych oczkach. 3. Dodajemy śmietanę, żółtka, cukier, cukier waniliowy, sodę oraz alkohol i mieszamy. 4. Z tak powstałej masy wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki ryżowej. 5. Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na grubość ok. 0.7 cm-1 cm. 6. Przy pomocy szklanki wykrawamy krążki na oponki, a przy pomocy kieliszka, dziurki w ich środku. 7. Wykrojone(...)ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i odkładamy do wystygnięcia. I to wszystko. Nasze oponki są już gotowe. Teraz wystarczy je tylko posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową – według osobistych preferencji Ja lubię podawać je z sokiem malinowym lub rozpuszczoną czekoladą. Koniecznie dajcie znać, co Wy pieczecie na tłusty czwartek! Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na sałatkę
Okiem Blondynki by McBlondirodziną. Na śniadanie polecam delikatny torcik naleśnikowy o smaku czekoladowym, który zachwyci każdego członka rodziny. Jest prosty i bardzo elegancki. Torcik to blaty naleśników czekoladowych przełożone kremem czekoladowo orzechowym oblany płynną i słodką czekoladą. ~~SKŁADNIKI~~ NALEŚNIKI: jaja 2 szt. mleko 2 % 2 szkl. mąka pszenna 1 i 1/2 szkl. kakao prawdziwe 2 łyżki olej 2 łyżki proszek(...)METODA~~ NALEŚNIKI Jaja wymieszać z mlekiem i olejem. Dodać przesianą mąkę, kakao, proszek i cukier. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Małą patelnię wysmarować olejem. Nalać małą chochelkę ciasta. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. KREM Płatki Corn Flakes kakao i miód zmiksować w malakserze na mączkę. Dodać jogurt, masło orzechowe, kakao, miód i serek. Zmiksować
Kuchnia Pauletteswww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasteczka te idealnie nadają się do kawy, herbaty, czy mleka. Można je upiec z różnymi dodatkami, czyli nadać im np. waniliowego, czekoladowego, czy cynamonowego smaku. Idealnie smakują przełożone kremem, posypane cukrem pudrem lub w wersji solo. Ciasteczka podczas pieczenia nie zmieniają kształtu, więc możemy nadać im różne fantazyjne wzory, które będą ładnie prezentować się(...)cukier waniliowy, cynamon, kakao (wg uznania) Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z jajkiem. Wsypać mąkę, sól i całość dokładnie wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować (w razie potrzeby podsypując mąką) na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Używając wałka ze wzorem - ciasto należy najpierw rozwałkować zwykłym wałkiem, a następnie grawerowanym
Di gotujeswej strony proponuję trufle domowej produkcji, które idealnie smakują jako dodatek do poobiedniej kawy lub herbaty. Przy niewielkim nakładzie pracy i przy niewielkich kosztach możemy sami zrobić te pyszne, czekoladowe cukierki w domu . Moja familia zajadała się, aż miło było patrzeć :) Składniki: 250 g masła 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 150 g herbatników petit beurre 1 szklanka(...)zimnej i dość gęstej czekolady dodaję najpierw mleko w proszku, a następnie zmielone na proszek herbatniki. Na końcu wsypuję posiekane bakalie i wszystko dokładnie mieszam a właściwie zagniatam jak ciasto na pierogi :D Dłonie lekko natłuszczam, nabieram po 1 łyżeczce masy i formuję kulki, które układa na papierze do pieczenia. Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz
Ciasteczkowy Potwórwszystkim jest to, że nigdy nie piekłam marchewkowego ciasta, trudno w to uwierzyć, ale taki jest fakt, u nas marchewka za długo nie poleży, a w dzieciństwie również takowego ciasta nie jadłam. Postanowiłam spróbować, ale w formie babeczek, łatwiejszych do złapania, z czekoladą i kremem mlecznym. Gdy tylko zaczęłam ścierać marchewkę małe stworki zaczęły z zaciekawieniem zaglądać do kuchni(...)Polecam, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu Składniki (12 sztuk): Babeczki: 1,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach; 1 szklanki mąki 2 łyżki kakao; 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta 3/4 szklanki cukru; 1 łyżka aromatu waniliowego Delecta 100 ml oleju; 2 jajka; 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Mąkę, sodę , proszek do pieczenia i kakao
dom-agi.plkakao ok. 24 sztuk wiśni w spirytusie 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: polewa do muffinek ( można samemu zrobić ) posypka czekoladowa 12 papilotek Wykonanie: Jeżeli chodzi o babeczki, nie wiem czy już tego gdzieś nie pisałam , ale jest to mechaniczna robota i zawsze taka sama. Najpierw mieszamy ze sobą same suche(...)każdą suchą porcję jaką dodaję do mokrych składników podczas miksowania. Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Papilotki wypełniamy do 2/3 papilotki. na górę kładziemy nasze wiśnie lekko dociskając je do ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut i gotowe :) Moje wiśnie się utopiły i zostały dodane w małych ilościach ale można dać jeszcze raz tyle wiśni :) *Alkohol czuć w wiśniach
W Moim Magicznym DomuDziś zaproszę Was na szybkie wręcz ekspresowe danie. Deser idealny ale także zaspokoi ten największy głód! Placuszki czekoladowo bananowe - przepyszne! Składniki; (na 6-7 małych placuszków) 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka cukru kryształu 2 łyżki startej lub drobno połamanej czekolady 2 łyżki kakao 1 jajko 1/4 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany (najlepiej(...)Wszystko ze sobą wymieszać a na samym końcu delikatnie wmieszać piane z białek. Patelnie rozgrzać, banana pokroić na plasterki. Na rozgrzaną patelnię (najlepiej bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta , na każdym placuszku ułożyć kilka plasterków banana. Smażyć z obu stron. Podawać polane syropem trzcinowym lub klonowym. Można też posypać startą czekoladą. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Czekolada + banany – połączenie idealne! Tak tak! I zapewne wielu z Was cieknie ślinka na samą myśl o takim duecie! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, czekoladowe pancakes z bananami. Bardzo puszyste, niesamowicie smaczne, a zarazem błyskawiczne do zrobienia. Idealne np. na leniwe sobotnie śniadanie albo słodki obiad – zarówno dla dzieci, jak i dorosłych! Polecam! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI(...)cukrem i szczyptą soli, dodajemy 1 rozgniecionego banana, startą czekoladę, olej i żółtko – miksujemy. Dodajemy ubite białko i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Na suchą, rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta, układamy plasterki banana i na małym ogniu smażymy po kilka minut z każdej strony. Ps. świetnym dodatkiem są karmelizowane w miodzie banany! Smacznego
Ostra na SłodkoTort dla wielbicieli czekoladowych smaków. Nie chciałam żeby był za słodki więc krem zrobiłam pół na pół z deserowej i gorzkiej czekolady a czekoladowy smak przełamałam powidłami śliwkowymi. *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1/3 szklanki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru na przełożenie: 600 ml śmietanki 36% 2 tabliczki dobrej(...)dodawać po jednym żółtku. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać dużą łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180*C i piec około 30-40 minut. Wystudzić. Przekroić na trzy krążki. Pierwszy krążek biszkopta położyć na paterze lub podkładce i zapiąć obręczą tortownicy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKiedyś już wrzucałam na bloga przepis na bajaderki, ale czas go nieco ulepszyć i "ozdrowić", żeby z czystym sercem i sumieniem móc taką bajaderkę zaserwować maluchowi
Przepysznik - BLW i nie tylkoBardzo interesujące w smaku. Nuta imbiru i czekolady daje ciekawe mocne połączenie, także kasza gryczana i serek są prawie niewyczuwalne. Jednak ze względu na wysoką
Mania WypiekaniaOdchudzona wersja popularnego ciasta bez pieczenia - bez masła, białego cukru, za to ze zdrową kaszą jaglaną i bakaliami. Przyjemność bez wyrzeczeń :) Przepis na nadzienie może się wydawać znajomy, bo już go kiedyś prezentowałam, z tymże w formie tarty . A Ty którą wersję wybierzesz? :) Składniki (na dwie rolady 2-waflowe lub jedną 3-waflową): 3-4 wafle tortowe (użyłam tych(...)daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu) pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody goji, rodzynki, morwa biała, orzeszki ziemne) Ganasz czekoladowy: 60 g gorzkiej czekolady 3 łyżki jogurtu/ śmietany (lub mleczka kokosowego) Przygotowanie: Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ja gotuję zawsze w proporcji 1:3 (1 szklanka kaszy na 3 szklanki
Domowa Cookierenka Agikokosowe gofry z sosem czekoladowym~ Jaaaaakie tooo byłooo pyszne! *.* PRZEPIS /1 porcja/ ~15g chipsów kokosowych, posiekanych ~łyżka oleju kokosowego (roztopionego) ~2 jajka ~2 białka ~50g jogurtu naturalnego ~cukier/stevia ~szczypta soli ~1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + szczypta sody ~30-40g mąki kokosowej W misce wymieszać dwa jajka, jedno białko, jogurt, olej kokosowy i ekstrakt(...)zawartość tej miski do miski z mokrymi produktami. Pozostałe białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Dobrze rozgrzać gofrownice, jeśli tego wymaga - natłuścić ją. Wylewać porcje ciasta i piec gofry. Podawać z ulubionymi składnikami. Smacznego! :) Dzisiaj oprócz tych pysznych gofrów mam dla Was garść informacji, ponieważ naturalnaspizarnia.pl ciagle się rozwija, zmienia...rozszerza swój asortyment. Ostatnio do oferty
breakfast of dreamszmiłować się nie chce. Wtedy ciesze się, że istnieją takie przepisy jak ten na babeczki i dojrzale banany, których nikt nie chce jeść mają szanse na drugie życie. Babeczki czekoladowe z bananami składniki: 2 banany 2 jajka 60 g cukru + 10 g 180 g mąki 100 ml oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem i kakao. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy do nich olej i nadal ubijamy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy banany. Ciasto będzie miało zwartą konsystencję. Do foremki na muffinki wkładamy papilotki i każdą napełniamy przygotowanym ciastem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Uwagi
Przysmaki Karolki