ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:520/734)

Mrożona kawa z likierem Canari 220

Uwielbiam wszelkie kawowe smaki, w ciastach, deserach, napojach,  taka kawa jest idealna na teraźniejsze upały, doskonale chłodzi i pobudza do działania, dodatek pysznego kawowego likieru Canari Henkell & Co.Vinpol  który  dostałam w ramach testowania   i gałka waniliowych lodów podkręca jej rozkoszny smak, polecam dla dorosłych! Pycha! Składniki: 200 ml mocnej naturalnej kawy 1 szklanka kostek(...)lodu kawowego (z naparu kawy) 300 ml mleka 3,2 % 100 ml likieru kawowego  CANARI 1 łyżka brązowego cukru trzcinowego lody waniliowe posypka czekoladowa Sposób przygotowania mrożonej kawy : Zaparzoną kawę bez fusów mieszamy z cukrem, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, zimną mieszamy z mlekiem,  wlewamy kawowy likier.  Do wysokich szklanek wkładamy kawowe kostki lodu , wlewamy kawę, dodajemy

Wanilia i Kardamon
Potreningowe ciastko 154

Coś niesamowitego!!! TRZY PRZEPISY w jedne dzień!  Ekspresowe po-treningowe ciastko! yuuumy :v zdjęcia fatalne bo oświetlenie fatalne i aparat nie współpracuje, nie chce mi

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami 427

Uwielbiam maliny, a z sernikiem to już po prostu poezja. Serniczek bardzo prosty w wykonaniu, zajmuje nam zaledwie 40 minut.  Uwielbiam maliny! Od dziecka się

VioletoweKucharzenie
Drożdżowa babka z czekoladą 180

chęcią piekę i jem babki:) Co prawda drożdżową babkę robiłam zaledwie kilka razy, jednak postanowiłam tym razem upiec właśnie babę drożdżową. Żeby nie była za sucha nadziałam ją masą czekoladowo - cynamonową. Jej przygotowanie jest dość czasochłonne, jednak babka jest tak pyszna, że warto poświęcić jej troszkę czasu:) Składniki: 2 jajka,  100ml letniej wody,  10g świeżych drożdży(...)oraz szczyptę cukru. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać jajka, zaczyn z drożdży oraz nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Stale mieszając, stopniowo dosypywać mąkę na przemian z masłem. Ciasto przełożyć na stolnicę, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Wyrabiać je przez 5 minut. Następnie przełożyć z powrotem do miski, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie

Z miłości do słodkości
Tartalettki czekoladowe 172

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy(...)dowolnie, np. owocami lub bakaliami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! tartaletka czekoladowa

Humanistka w kuchni
Drożdżowe rogaliki 131

Pyszne, drożdżowe rogaliki, które można jeść przy ulubionej porannej kawie :)Nadzienie zależy do naszych upodobać - u mnie budyń czekoladowy, śmietankowy i dżem agrestowy :) PYCHAAAAAAAAAAA ! :)Składniki:15g drożdży4 łyżki ciepłej wody3/4 szkl. mleka1/2 kostki masła4 łyżki cukru (jeśli lubimy bardziej słodkie to można dodać więcej - ja dałam 6 łyżek)szczypta soli3 roztrzepane jaja5 szkl mąkiDrożdże rozetrzeć z ciepłą wodą(...)mąką. Gnieść do czasu aż powstanie jednolite, elastyczne ciasto.Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia,  do czasu aż podwoi swoją objętość. Ciasto podzielić na kilka części ,rozwałkować na kształt koła i pociąć na 8 części tak aby wyszedł trójkąt. Na każdy trójkąt kłaść farsz i zawijać zaczynając od szerokiego boku

charlotte gotuje
Lekkie owocowe kuszenie 182

przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą Formę wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą lub mąką. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarnikuok. 30 min. w temperaturze 180°C. (Biszkopt należy piec od razu po przygotowaniu i zawsze w nagrzanym piekarniku). Galaretkę rozpuścić(...)masa jabłkowa” ostudzoną wyłożyć powoli na biszkopt lekko naponczowany kawą. Ja używam spryskiwacza. Masę wyłożyć na biszkopt.Wstawić do lodówki. Na twarda masę wyłożyć masę piankową i posypać wiórkami czekoladowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Brownies muffiny 175

Czeko-czeko-czekolada... Uwielbiam !Propozycja na czekoladową pychotkę - muffiny brownies. Muffiny brownies - przepisSkładniki:- 2 gorzkie czekolady- 80 g masła lub margaryny- 2/3 szkl. cukru- 2 łyżki

kolorowotorcikowo
Kruche ciasteczka z czekoladą 222

siekane migdały do dekoracji Wszystkie składniki ciasta zagniatamy hakiem robota, następnie zagniatamy ciasto rękami na macie silikonowej delikatnie podsypanej mąką i cukrem. Ciasto ma być zwarte i miękkie.  Wałkujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą foremki do ciastek w kształcie kwiatka wykrawamy ciasteczka.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy ciastka.  Nagrzewamy piekarnik(...)upieczeniu studzimy na kratce. Ciastka  układamy w pary, jedną stronę ciastka  smarujemy borówkami z imbirem lub porto (lub inna konfiturą). Lekko dociskamy drugą połową. Wierzch ciasteczek smarujemy polewą czekoladową przygotowaną z rozpuszczonej w mleku gorzkiej czekolady, posypujemy czekoladową powierzchnię ciasteczka siekanymi migdałami. Smacznego! The post Kruche ciasteczka z czekoladą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 208

wierzchu delikatny, śmietankowy krem. Przepis nie tylko odznacza sie pysznością, ale jest również szybki i nieskomplikowany . Babeczki wychodzą naprawdę smaczne i ładnie wyrośnięte. Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek. Do każdej foremki wkładamy po dwie duże łyżki ciasta, na które układamy czekoladki (po jednej kostcę na foremkę). Rozlewamy równomiernie do foremek pozostałą ilość ciasta ( czekoladki powinny w całości znaleźć się pod ciastem) . Pieczemy 20 do 25 minut

Domowe Torty
Stefanka kawowo michałkowa bez pieczenia 2282

Idealne ciasto - bo nigdy no będzie miało zakalca. Złożone z herbatników i dwóch rodzajów kremów. Smakiem przewodnim jednego z nich są cukierki michałki, które darzę miłością nieskończoną a drugiego - kawa. Połączenie tych dwóch smaków - słodkiego, orzeszkowego i delikatnie gorzko kawowego jest kompozycją idealną. Najlepsze na drugi dzień, kiedy herbatniki zmiękną a smaki zaczną ze sobą współgrać. Wykonanie kremu michałkowego najlepiej(...)cukierki pokrojone w kawałki. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin ( najlepiej na noc). po tym czasie Ubić śmietankę z michałkami aż podwoi swoją objętość. Krem czekoladowy*: - 1 szklanka mleka - 1 budyń czekoladowy ( ok. 38 gram) - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżeczka sypkiej kawy naturalnej - 2-3 łyżki cukru - 120 gram miękkiego masła masła - 1 łyżka soku

kawawszklance
CIASTO IMPREZOWE 202

ciasto zawiera w sobie to co najbardziej lubię: chrupiące orzechy, kawę i kakao. Otulone delikatnym biszkoptem to prawdziwe niebo.... w ustach.  Jest wysokie i może pełnić rolę tortu. Polecam jest rewelacyjne :) PRZEPIS NA BLACHĘ O WYMIARACH 25/40 CM BISZKOPT: 6 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki(...)krojonych orzechów 25 dag cukru łyżka miodu łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek po czubatej łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej MASA KAKAOWA: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru czekoladowy budyń 1-2 łyżki kakao 3 żółtka kostka masła MASA KAWOWA: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 4-6 łyżek kawy zbożowej typu ,,Inka'' 1 łyżka kawy naturalnej

Pani na deser
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 144

skórkę pomarańczową, łyżeczkę powideł lub owoce. Czasami je dekoruję, dając upust swej wyobraźni, ale dziś były saute!      Nie doczekały nawet do obiadu ;-) Składniki na muffinki czekoladowe- przepis podstawowy w zależności od wybranych foremek na 12-16 sztuk (ja robię malutkie i mam wtedy 20 sztuk) 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia(...)kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Jeśli mamy ochotę dodajemy rodzynki, pokrojoną czekoladę, posiekane orzechy, skórkę pomarańczową, owoce lub co nam jeszcze wyobraźnia podpowie. Powstałą masę nakładamy

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka HOBNOB'S 160

masła  Przygotowanie: Ucieramy masło z cukrem (mikserem). Dodajemy miód i dalej ucieramy. Zmniejszamy prędkość miksera i dodajemy płatki owsiane, mąkę, sodę, proszek i sól.  Miksujemy, ciasto powinno być lekko klejące.  Odrywamy małe kulki (wielkości orzecha włoskiego) i rozpłaszczamy w dłoniach. Powinny mieć ok. 3-4 cm średnicy.  Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Musimy(...)Pieczemy 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu przygotowujemy polewę: w kąpieli wodnej topimy czekoladę (mleczną, gorzką lub mieszaną) z dodatkiem masła.  Polewą czekoladową smarujemy każde ciastko od strony spodu.  Smacznego

bistro mama