ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:523/734)

Orkisz, Tang Zhong, podmłoda i czekolada 179

pomieszać dwóch różnych technik, jeśli wzajemnie się nie wykluczają? Niech Tang Zong doda chlebowi puszystości, zaś podmłoda poprawi aromat i smak. A z tym smakiem to niech będzie coś czekoladowego, a to za sprawą odrobiny kakao i gorzkiej czekolady. Jeszcze odrobina cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty.Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym(...)bardzo smaczne są kanapki z łososiem i majonezem, albo z jakąś wędliną.Jeśli nie chce Ci się robić podmłody - nie rób jej. Składniki podmłody dodaj po prostu do przygotowywanego ciasta, zwiększając jednak ilość drożdży do 20 g (jak to było w przepisie źródłowym). Czekolady użyj jak najbardziej gorzkiej, o jak największej ilości kakao, innaczej czekolada podczas pieczenia może się roztopić

Grahamka, weka i kajzerka
Tłusty czwartek. 141

roztopić ,dodać cukier trochę mleka, wkruszyć drożdże ,posypać 2 łyżkami mąki i szczyptą soli. Odstawić ,aby trochę podrosło.Wlać resztę mleka, roztrzepane jajka i wsypać przesianą mąkę.Wyrobić gładkie ciasto, podzielić na 2 części i rozwałkować niezbyt cienko.Na jednej części zaznaczyć lekko kółka ausztycherem lub szklanką.W środku kółek nałożyć na przemian, do jednego łyżeczkę dżemu pomarańczowego, do następnego wiśniowego(...)lukier, polać pączki i posypać skórką pomarańczową. Dopiero po dodaniu skórki, przypomniałem sobie, że mam również doskonałą skórkę kandyzowaną w czekoladzie firmy Food & Joy [TUTAJ].Połączenie lukru z czekoladową skórką pomarańczową, wprowadziłoby do naszych pączków dodatkowy ciekawy smak

Kulinarny karnet Christophera
Dwukolorowy sernik na zimno 322

Jestem zachwycona tym ciastem. Smakuje rewelacyjnie. Przepis udostępniła mi Magdalena , która prowadzi bloga Domowa cukierenka. Polecam wszystkim smakoszom serników . Praktycznie ściągnęłam wszystko od początku do końca , zmieniając wierzch z bananów na borówki :)Tortownica : wymiary : średnica 26 cmCzas pieczenia : 25 - 30 minutTemp. pieczenia : 170 C Składniki:Biszkopt: 2 jajka 1/4 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1/4 szkl. kakao 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia szczypta soli Warstwa czekoladowa: 1/2 kg sera w wiaderku  ( 1 kg wiaderko podzielić na połowę ) 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny ( jeśli ktoś lubi bardziej zwarty sernik to proponuje użyć 3 łyżeczki żelatyny ) Warstwa bananowa: 1/2 kg sera w wiaderku  3 banany galaretka cytrynowa Wierzch: 1 pudełko borówek

Słodkości i nie tylko
Sernik czekoladowo-limonkowy z mascarpone bez pieczenia 170

Pamiętacie orzeźwiający sernik cytrynowo-borówkowy ? Tak nam smakował, że zrobiłam jego odpowiednik z ciemną czekoladą, limonką i malinami. Mi zdecydowanie bardziej do gustu przypadła biała wersja

Poezja smaku
Tort czekoladowy 486

szkl wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Masa nutellowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 400 g nutelli lub innego kremu czekoladowego Dodatkowo: 2 mleczne czekolady na polewę * jajka niespodzianki ciasteczka oreo ulubione dziecięce czekoladki   Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną(...)jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mieszając na najmniejszych obrotach połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Ciasto piec ok 30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Masa nutellowa: zimną śmietankę ubić ze śmietan-fixami na puch. Nadal ucierając dodawać

Smakołyki Asi
Muffiny z czekoladą i pomarańczą 170

Moich muffinów nie nazwałam czekoladowych, bo czekolada jest obecna w kawałeczkach. Dzięki temu muffiny są piegowate w środku, a jedząc je napotkacie na pyszne kawałki czekolady w całości. To pyszny efekt. Aby wzbogacić smak moich muffinów dodałam do nich skórkę z pomarańczy oraz kawałek pomarańczy na wierzch. To da także ładny efekt wizualny. Zapraszam Was także na kilka przepisów(...)inne muffiny: – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe MUFFINY z czekoladą i pomarańczą Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 150 g masła – 150 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej) – 2 pomarańcze – 300 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą 164

łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia garść żurawiny garść pestek słonecznika garść orzechów włoskich garść pestek dyni 2 łyżki sezamu 50g posiekanej gorzkiej czekolady lub kropelek czekoladowych Jeśli daktyle są mocno suche, twarde, należy zalać je gorącą wodą i pozostawić na ok 15 minut, następnie wodę zlać. Masło z miodem podgrzać do rozpuszczenia. dodać pokrojone daktyle, zmiksować blenderem(...)masy daktylowej dodać jajko, wymieszać. Wsypać obie mąki z proszkiem i kakao, wymieszać. Orzechy i żurawinę posiekać. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. Wszystkie bakalie i czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać i układać na blasze. Piec ok 12 minut w temp. 170stC. Ciasteczka po upieczeniu są miękkie, po wystudzeniu stają się bardziej

Obiad gotowy
Czekoladowy tort z owocami 112

Mąż tak jak i moja ukochana Mamusia i Michaś jest z kwietnia. Także torcik dla Niego musiał być obowiązkowo. Tym razem czekoladowy z pysznym dżemem jagodowym i owocami. Nie za słodki, taki w sam raz.  Składniki : * 6 jajek * szklanka cukru * 1,5 szklanki mąki pszennej * 0,5 szklanki kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * słoiczek dżemu jagodowego * szklanka wrzątku(...)połowy pomarańczy  * litr kremówki  * serek mascarpone  * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać

Magiczne Życie Marty
,,Czekoladowe makaroniki z nutellą’’ 107

kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy(...)białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną

Podróż w kulinaria
Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe 163

łyżeczka proszku do pieczenia -pół margaryny- rozpuść i odstaw do wystudzenia -orzeszki arachidowe naturalne niesolone, połówki -truskawki - mak niebieski około 4 łyżki  Skworcu -jabłka pokrojone w cząstki POLEWA CZEKOLADOWA - 3 łyżki masła - 2 lyżki kakao naturalnego  Skworcu -3 łyżki cukru cynamonowego Diamant .  Polewa nabierze wspaniałego aromatu -2 łyżki wody Rozpuść w kąpieli wodnej i mieszaj do powstania(...)puszystej masy. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połącz miksując Dodaj chłodną maragrynę. A na końcu mak. Okrągłą formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Połóż kawałki jabłek. Wierzch posyp naturalnymi orzeszkami. I włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45 minut. Sprawdzaj. Do suchego patyczka. Wyciągnij ciasto, przełóż na talerz

Z Kuchni Do Kuchni
Zdrowsza wersja kremu NUTELLA 852

Każdy zna, prawie każdy lubi ale czy trzeba iść po nią do sklepu?. Zdecydowanie nie trzeba! do tego możemy uczynić z takiej domowej nutelli zdrowy krem

Kuchnia PROzdrowotna
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 336

mieszankę czekolady i masła i miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20-30 minut. Dodatkowook. 500-600 g owoców (mogą być mrożone porzeczki, maliny, jeżyny)płatki ciemnej czekoladySkładanie tortuSpodem będzie brownie. Na brownie wykładamy(...)trochę owoców i posypujemy płatkami czekolady. Na tym układamy blat bezowy i smarujemy go delikatnie kremem (tak aby beza za bardzo nie popękała), następnie znów trochę owoców i płatków czekoladowych. Na to kolejny bezowy blat, reszta malinowego kremu, reszta owoców i płatki czekoladowe. Taki tort najlepiej jeść od razu, chociaż na drugi dzień też wspaniale smakuje. Smacznego

Symfonia Smaków
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 268

razem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej Moje wypieki, ale tym razem postanowiła wzbogacić go o ciasteczkowy spód. Sernik robi się bardzo szybko, a samo wykonanie nie jest zbyt skomplikowane. Najgorsze jest tylko to czekanie..., choć na szybko można się zadowolić wylizaniem miski :-).  Sernik na zimno(...)białą czekoladą i truskawkami Składniki Na spód: 180 g czekoladowych ciastek wieloziarnistych 2 łyżeczki kakao 60 g roztopionego masła Na masę serową 500 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 300 g białej czekolady ziarenka z 1 laski wanilii 150 ml kremówki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 500 g świeżych truskawek  Wykonanie: Ciasteczka miksujemy razem  masłem

Kulinarne przygody Gatity
Mocno czekoladowe muffiny z masłem orzechowym! 135

mniej więcej trzymają się przepisu Nigelli:Składniki suche:1,5 szklanki mąki2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku0,5 łyżeczki sody3/4 szklanki cukru pudru1 tabliczka czekolady mlecznej Milka (lub groszki/łezki czekoladowe do pieczenia)Składniki mokre:1 szklanka mleka1 jajko1/3 szklanki oleju1 łyżeczka esencji waniliowejNadzienie:12 łyżeczek masła orzechowegoPrzepis:Składniki suche (oprócz czekolady) przesiewamy w osobnej miseczce, czekoladę kroimy na drobne kawałeczki(...)wszystko mieszamy. Składniki mokre łączymy w drugiej miseczce, a następnie dodajemy do składników suchych i dokładnie mieszamy całość łyżką.Do formy silikonowej bądź do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masła orzechowego i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Wierzch możemy posypać kolorową posypką.Muffiny pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200C. Należy pamiętać o tym, aby piekarnik był nagrzany. Smacznego

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania