ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:445/734)

Piegusek a'la keks 149

Kolejna wersja pieguska. Bardzo lubie keksy więc do pieguska dodałam bakalie i wyszedł mi taki całkiem fajny a'la keksik. Polałam go polewą czekoladową i udekorowałam pozostałymi bakaliami. składniki: 1 szklanka białek 1 szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka maku, dałam mak mielony Back Mit 125 g masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)się rozpuści. Potem dodać mak i zmiksować. Dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzone roztopione masło. Wymieszać dokładnie łyżką. Mieszankę keksową oprószyć mąka ziemniaczaną. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać łyżką aby składniki się połączyły. Keksówkę 30x10 natłuścić i oprószyć bułkę tartą, przełożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 35 minut

Monia miesza i gotuje
Rolada jagodowa 291

Nareszcie jest taka jaką sobie wymarzyłam.  Zwinięta kilka razy.  Aż nie chcę myśleć ile ja ich teraz będę robić.  Z malin, brzoskwiń, a potem jeszcze czekoladową i sama nie wiem jaką.  A o co chodziło?  O blachę.  Wystarczyło użyć tej z piekarnika, bo żadna z moich dużych nie była wystarczająco duża.  Tę roladę pokazywałam tutaj już kilka lat temu, razem(...)śmietany kremówki   Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem  5 łyżek cukru. Dodawać po jednym żółtku cały czas ubijając.  Dodać przesiane mąki i wymieszać. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze o wymiarach 32x39 cm .  Piec 12 minut w temperaturze 175 stopni.  Gotowy biszkopt przełożyć na obsypaną cukrem pudrem ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć.  Pozostawić zwinięty

Sto kolorów kuchni
Rolada wuzetkowa 444

razem pod postacią rolady. Wuzetkę uwielbiam a w takiej wersji jeszcze nie jadłam i jestem pod wielkiej jej wrażeniem. Krem z dodatkiem kefiru odświeża jej smak i biszkopt czekoladowy , to jest coś czego mi właśnie brakowało do mojej kawki ;).Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia ok. 10 minutwymiary blaszki : blaszka duża piekarnikowa źródło : "Gotuj krok po kroku " Składniki : 4 jajka(...)szklanka cukru pudru 50 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru 250 g masła roślinnego  Sposób przygotowania:Ciasto: Oddzielamy żółtka od białek.. Białka ubijamy na sztywną pianę . Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Stopniowo do masy żółtkowej dosypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i z kakao

Słodkości i nie tylko
Ciasteczka adwentowe-6 sprawdzonych przepisów 485

składniki na ciasto wszystkie razem i formujemy z nich kuleczki wielkości wiśni,wkładamy do formy na orzeszki i smażymy na gazie kilka minut (aż będą rumiane) Składniki na masę (bez mleka w proszku)zagotowujemy i dopiero jak się dobrze wymieszaja i rozpuszczą to dodajemy mleko w proszku.mieszamy ,masą napełniamy połówki upieczonych orzeszków można je obtoczyć w polewie czekoladowej i jeszcze

Swojskie jedzonko
ciasto Pawełek 362

mocnego naparu kawy, posłodzonego wymieszanego z ok. 80 ml wódki parę łyżek powidła śliwkowego wykonanie ciasta: Pierwszy blat nasączam, smarujemy go paroma łyżkami powidła śliwkowego. Wykładamy równomiernie masę batonikową. Przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy. Wierzch pokrywamy sosem toffi. Całość dekorujemy dowolnie np. czekoladowymi paseczkami. Odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V) 248

czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe.   Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę.  Całość zagniatamy na gładkie ciasto.  Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego.  Tak przygotowane kulki układamy

Emcia Pichci
Orzechowe ciasteczka z kajmakiem 172

Czekoladowe, kruche ciasteczka obtoczone w orzechach włoskich ze środkiem z masy kajmakowej... chyba nie muszę Was specjalnie przekonywać, że to słodka uczta dla podniebienia.   Na ok. 25 ciasteczek:   Ciasto: 2 1/3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 200 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku   2 szklanki zmielonych

Jadło i czytadło
Strucla jabłkowa z Amaretto 168

Struclę zwijamy w rulon  lekko skręcamy w pół przekładamy do keksówek wysmarowanych tłuszczem. Wierzch ciasta smarujemy śmietaną, odstawiamy na ok. 10 minut aby strucle lekko podrosły Pieczemy w 160 C przez 30 -35 minut. Po upieczeniu, ostygnięciu dowolnie dekorujemy, np. lukrem, polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Wypiekarnia – pracownia cukiernicza w Rzeszowie 152

chce! Wchodząc raz, wiesz już, że wrócisz ponownie!   Sernik niebiański – z karmelem na czekoladowym spodzie. Wypiekarnię odwiedzamy w tygodniu tuż przed Bożym Narodzeniem. Tutaj także czuć świąteczny klimat. W menu są akurat przepięknie wyglądające babeczki z świątecznym w smaku kremem. Każde ciasto jest dopracowane pod kątem smaku oraz składników. O efekcie wizualnym nie wspominając!   Wypiekarnia to także

Raj dla Podniebienia
Baba na stole - dwukolorowa babka majonezowa 174

Blaszkę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. 5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki.   6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. 7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.   8. Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Tort Milka 764

mniej się kruszą. Kawę na poncz rozpuszczamy w zimnej wodzie. Przygotowany poprzedniego dnia ganache czekoladowy ubijamy na pianę w mikserze – ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć

Ciastkozercy
SERNIK MARMURKOWY 278

łyżka mąki pszennej, 2 łyżki kaszy manny, olejek cytrynowy, 1 łyżka kakao w proszku Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Posypka kokosowa: 4 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka margaryny 1 łyżka cukru Dodatkowo: kakao do posypania ciasta WYKONANIE 1. Ciasto: Mąkę siekamy nożem z margaryną i proszkiem, potem dodajemy żółtko i jajko, cukier

słodki bratek
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 143

szklanka ponczu 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy budyń czekoladowy, proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy.  Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Pyszności Słodkości
Ciasto budyniowe bez laktozy i bez pieczenia 395

bezlaktozowych ciast :) Żeby było zdrowiej, posłodziłam swój budyń fruktozą, ale tak naprawdę nie ma znaczenia, jakiego słodzika czy też cukru użyjecie. Pamiętajcie jednak, by przy wyborze czekolady sprawdzić skład, bo paradoksalnie nie każda gorzka jest bezlaktozowa... Inspirowałam się tym przepisem, tam znajdziecie również wskazówki, jak zrobić to ciacho bez glutenu. Wybrałam budyń waniliowy, ale myślę, że z czekoladowym też wyjdzie

Kulinarne zapędy Kokosa
Sernik na zimno z czekoladą i migdałami 377

każdy z nas ma swoje ulubione smaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi. Tak, tak, przypuszczam, że po zamknięciu oczu, ponad połowa z Was, zobaczyła SERNIK. Oto i on, puszysty, delikatny i kremowy, otulony polewą czekoladową i płatkami migdałów. Dziś w wersji na zimno - bo tak też bardzo lubię. A podstawą jest

Mój Smak na Życie